Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sanna Marinin luopuminen SDP:n puheenjohtajuudesta luo uusia mahdollisuuksia

Torstai 6.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marin ilmoitti eilen, että hän luopuu SDP:n puheenjohtajuudesta syksyn puoluekokouksessa.

 

Ilmoitus oli yllättävä ja vielä tänään emme tiedä hänen päätöksensä taustoja ja vielä vähemmän osaamme arvioida hänen päätöksensä jatkovaikutuksia.

 

Selvää kuitenkin kai on, että Marinin luopuminen luo muille puolueille uusia mahdollisuuksia ja merkitsee SDP:lle vaikeuksia.

 

Marinin päätös merkitsee, että kokoomukselle on entistä tärkeämpää saada perussuomalaiset hallitusvastuuseen ja se on esimerkiksi Keskustalle suuri mahdollisuus.

 

Marinin päätös pyyhkeen heittämisestä kehään vastaa sitä tilannetta, joka vallitsi Antti Rinteen pääministeriyden aikana eli SDP oli autuaasti tuuliajolla.

 

Esitin muutama päivä sitten, että Keskustan pitäisi pyrkiä hallitukseen, mutta Marinin päätös muutti tilanteen ja nyt kannatan, että Keskustan kannattaa toimia oppositiossa, sillä perussuomalaisilla ei varmaankaan riitä pitkäjänteisyyttä toimia vaalikauden ajan yhtenäisenä hallituksessa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marinin luopuminen SDP:n puheenjohtajuudesta luo uusia mahdollisuuksia, Sanna Marin, Sanna Marini luopuminen SDP:n puheenjohtajuudesta, Sanna Marinin luopuminen luo Keskustalle uusia mahdollisuuksia,