Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eroamaan joutuva Silvio Berlusconi kävi 4.3.2011 vauhdittamassa Kokoomuksen eduskuntavaalikampanjaa - kutsuuko Katainen Berlusconin uudestaan Suomeen ja nyt Sauli Niinistön vaalivankkureiden vetäjäksi?

Keskiviikko 9.11.2011 - -Esko Erkkilä-

Italian pääministeri Silvio Berlusconi kävi Helsingissä vauhdittamassa suomalaisen veljespuolueensa eli Kansallisen Kokoomuksen eduskuntavaalikampanjaa maaliskuun 4. päivänä 2011.

 

Berlusconin opit tehosivat hyvin, sillä Kokoomus menetti eduskuntapaikkoja, mutta nousi maamme suurimmaksi puolueeksi. Berlusconin suomalaisen veljespuolueen puheenjohtajasta Jyrki Kataisesta tuli monivaiheisten hallitusneuvottelujen tuloksena Suomen pääministeri.

 

Voidaan siis todeta, että Katainen sai Berlusconilta sellaista oppia, jota hän tarvitsi.

 

Suomessa on vaalit taas tammikuussa ja nyt odottelemmekin, että Katainen kutsuu Silvio Berlusconin Suomeen uudestaan ja tällä kerralla Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön vaalivankkureiden vetäjäksi.

 

Nyt Berlusconilla olisi hyvin aikaakin, sillä hän joutuu eroamaan Italian pääministerin paikalta lähipäivinä. Todellisuudessa Berlusconi on eilen saapuneen tiedon jälkeen rasite omalle puolueelleen ja varmaan myös Kokoomukselle, joka tukeutui Berlusconin tukeen viime maaliskuussa.

 

Katainen ennakoi 8.11.2001 antaessaan Eduskunnalle pääministerin ilmoitusta huippukokouksesta ja ajankohtaisesta tilanteesta Euroopan taloudessa, että Kreikan jälkeen taloudelliseen umpikujaan ovat ajautumassa Espanja sekä erityisesti Kansallisen Kokoomuksen veljespuolueen ja Silvio Berlusconin johtama Italia.

 

Ilmoitusta antaessaan Katainen ei ehkä vielä tiennyt veljespuolueensa puheenjohtajan ja pääministerikollegansa ajolähdöstä!

 

Mielestäni Silvio Berlusconin kutsuminen tukemaan Helsinkiin Kansallisen Kokoomuksen eduskuntavaalikampanjaa viime maaliskuussa osoitti jo silloin Kataiselta harkintakyvyn pettämistä.

 

Otaksun, että Katainen, Kansallinen Kokoomus ja kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö ovat nyt hyvin halukkaita ottamaan tiukasti etäisyyttä Silvio Berlusconiin.

 

Kansalaisten on hyvä kuitenkin muistaa, että näin ei ollut vielä maaliskuussa, vaan Katainen toimi silloin hyvin halukkaasti Silvio Berlusconin isäntänä ja oppipoikana!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Silvio Berlusconi ja Jyrki Katainen, Jyrki Katainen, Silvio Berlusconi, Sauli Niinistö, Berlusconin ero,