Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vastaako Speden rautakauppasketsi yhä edelleen todellisuutta?

Lauantai 16.9.2023 - -Esko Erkkilä-

On uskoteltu, että Speden rautakauppasketsi kertoisi siitä, että miten rautakaupan myyjät kohtelivat asiakkaitaan 1970-luvulla, mutta eilisten kokemusteni jälkeen näyttää kaikki olevan ennallaan.

 

Perheemme esikoinen oli tehnyt kaupat muutamasta…

 

 

IMG_8572.JPG

 

…rumpuputkesta, jotka kirjallisessa kauppasopimuksessa oli sovittu olevan noudettavissa 15.9.2023.

 

****************

 

Menin noutamaan noita putkia sovittuna päivänä klo 11.30, mutta putkia ei ollut saatavilla.

 

Putket saapuivat klo 13.30 eli sain vörnästellä kaupalla kaksi tuntia!

 

******************

 

Minua huolestuttaa se, että olen suunnitellut kyseistä rautakauppaa erääksi tavarantoimittajakseni, kun lähiaikoina aloitan tulipalossa tuhoutuneen mökkini uudelleen rakentamisen.

 

***********

 

 

Speden rautakauppasketsi näyttää yhä edelleen olevan todellisuutta?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vastaako Speden rautakauppasketsi yhä edelleen todellisuutta?, Spede, Speden rautakauppasketsi, K-rauta, K-Rauta Ylöjärvi,

Perinteinen rautakauppa on ajautumassa suuriin ongelmiin?

Perjantai 4.3.2016 - -Esko Erkkilä-

En ole pitkiin aikoihin joutunut asioimaan rautakaupassa, mutta tällä viikolla olen joutunut sen tekemään, kun omakotitalomme puukiuas tuli tiensä päähän ja piti alkaa metsästämään samoille sijoille sopivaa puukiuasta.

 

 

Rouva sanoi, että käy hakemassa Bauhausista uusi kiuas, mutta en suostunut sitä yksin tekemään ja oikein teinkin, sillä entiseen paikkaan ja olemassa olevaan savuhormiin sopivaa kiuasta ei niin vain ole löydettävissä.

 

 

Etsintämatkoillamme pääsin tutustumaan tamperelaisiin rautakauppoihin ja myös nettikauppoihin, sillä ne ovat nykypäivää myös rautakauppa-alalla.

 

 

Hämmästyi montaakin asiaa ja yksi niistä oli se, että Speden aikoinaan parodioimat rautakaupan myyjät ovat täyttä totta nykypäivänäkin.

 

 

Miten rautakaupoilla on varaa pitää sellaisia vätyksiä palkkalistoillaan, kuin tapasimme eräässäkin tamperelaisessa K-rautakaupassa?

 

 

Selvennykseksi pitää todeta, että löysimme saman kaupparyhmän Lahdesjärven K-raudasta todellisen rautakauppamyyjähelmen, jolta sitten ostimmekin kiukaan.  Hinta ei ollut halpa, mutta myyjän myyntitaidot olivat sellaiset kuin onnistuneen myyntimiehen ja myyntitapahtuman määritelmä on:

 

"Myyminen on sitä, että saat asiakkaan toimimaan haluamallasi tavalla ja pitämään siitä!"

 

K-Rauta Lahdesjärven myyntimies sai meidät toimimaan haluamallaan tavalla ja pidimme siitä!

 

 

Piti kuitenkin kertoa niistä ongelmista, joihin perinteinen rautakauppa on ajautumassa:

 

 

On päivänselvää, että perinteisissä rautakaupoissa on aivan liian paljon henkilökuntaa nykyiseen asiakasvirtaan ja myyntivolyymiin verrattuna.  Aika on ajanut ohi entisen ajan.

 

 

Vaikka ostimmekin kiukaan perinteisestä rautakaupasta, näkee vääjäämättömästi, että nettikauppa alkaa olla valttia myös raskaan rautakauppatavaran markkinoilla.  On helppoa käydä tutustumassa tuotteisiin perinteisessä rautakaupassa, ottaa tuotemerkki sekä –tyyppi tarkasti muistiin ja sen jälkeen tilata samainen tuote nettikaupasta.

 

 

Veikkaan, että esimerkiksi Tampereella Bauhaus pystyy jatkamaan toimintaansa ja jopa laajentamaan sitä, mutta K-ryhmän rautakaupoilla tulee olemaan Tampereella vaikeaa.

 

 

Vaikka hankimmekin kiukaamme Lahdesjärven K-Raudasta, niin Keskon investointi Lahdesjärvelle oli ilmeinen vikatikki, sillä muutaman henkilöauton esiintyminen liikkeen paikoitusalueella merkitsee, että toiminta ei voi olla kannattavaa.  Vähäisen asiakasmäärän havainnointini perustuu kolmeen käyntiin kyseisessä liikkeessä, sillä kertakäynnillä emme ostostamme päättäneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bauhaus Pirkkala, K-Rauta Lahdesjärvi, K-Rauta Nekala, K-Rauta Lielahti, Speden rautakaupan myyjä, rautakaupan myyjä Spede, rautakaupan ongelmat, rautakauppatuotteiden nettimyynti, Myyminen on sitä että saat asiakkaan toimimaan haluamallasi tavalla,