Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vain sirppi puuttuu!

Sunnuntai 5.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Pihanurmikoiden hoitamisessa on kaksi koulukuntaa eli ne jotka antavat pihanurmikon kasvaa vapaasti ja ne, jotka pitävät pihanurmikkonsa lyhyeksi ajeltuna.

 

Kuulun jälkimmäiseen koulukuntaan eli tykkään lyhyeksi ajetuista pihanurmikoista ja sen näkee omakotitalomme sekä mökkimaailmamme pihanurmikoista!

 

 

IMG_8725.JPG

 

 

IMG_8723.JPG

 

Mökillämme pihanurmikot ovat siistejä ja niillä eivät paskaruohot kukoista.

 

Mökkimaailmassamme lyhyet pihanurmikot ovat myös tietyllä tavalla turvallisuustekijä, sillä alueella esiintyy kyykäärmeitä, mutta lyhyeksi ajetulle nurmikolle ne eivät juurikaan eksy.

*******************

 

 IMG_87292.JPG

 

Mökkinurmikkomme hoitamisessa käytämme ammattikäyttöön soveltuvaa Toro-ruohonleikkuria, Stiga-ruohonleikkuria, työnnettävää Klippoa, Stihl-siimaleikkuria ja joskus jopa viikatetta.

 

 

Toki olen penskana opetellut myös sirpin käyttämisen, mutta se ei ole meillä nurmikonhoidon välinevalikoimassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vain sirppi puuttuu, nurmikonhoito, Toro-ruohonleikkuri, Stiga-ruohonleikkuri, Stihl-siimaleikkuri, viikate,

Verkkokauppa runtelee kaupan rakenteita

Keskiviikko 5.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Kesko kertoi eilen laskeneesta liikevaihdostaan, parantuneesta tuloksestaan ja siitä, että joka kolmas Anttila-tavaratalo tullaan lopettamaan.

 

Laskenut liikevaihto on luonnollista, mutta on hälyttävää, kun pienemmällä liikevaihdolla kaupan jättiläinen tekee entistä parempaa tulosta.

 

Kohentunut tulos merkitsee, että Keskon hinnoissa on ”pirunkyytirahaa” eli palkkiota entistä enemmän.

 

Keskon eilinen ilmoitus joka kolmannen Anttilan sulkemisesta kertoo, että verkkokauppa runtelee kaupan rakenteita yhä rajummin.

 

Itse en ole ostanut ainakaan vielä mitään verkkokaupasta, mutta kerron siitä kuitenkin yhden perhekuntakohtaisen esimerkin:

 

 

Meillä on 16 vuotta vanha Stiga-merkkinen päältäajettava ruohonleikkuri.

 

Ruohonleikkuriin on tehty normaalista kulumisesta aiheutuvat korjaukset ja huollot, mutta todellisia ongelmia ei ole vielä ilmaantunut.

 

Syksyllä kone ei käynnistynyt ja koneista ymmärtävä ”kossi” paikallisti vian moottorin käynnistyskehän ongelmiin – sieltä oli iän myötä hävinnyt muutama hammas ja kone ei käynnistynyt, kun käynnistyskehä oli tietyssä asennossa.

 

”Kossi” teki nettitiedustelun ja totesi, että…

 

 

kaynnistyskeha1

 

…israelilainen nettifirma myi Briggs & Strattonin valmistamia käynnistyskehiä.

 

 

Tilaus sinne, maksaminen netissä ja…

 

 

kaynnistyskeha2

 

 
…käynnistyskehän sisältämä postipaketti oli noudettavissa lähipostista!

 

 

 

kaynnistyskeha3

 

 
Lähetyslista ei ollut koolla pilattu, mutta siitä selvisi kaikki oleellinen!

 

 

Tärkeintä oli se, että lähipostiin toimitetun paketin kokonaishinta rahteineen oli 24,95 USD eli hieman alle 20 euroa!

Oletan, että suomalainen jälleenmyyjä olisi nostanut tassunsa taivaisiin, jos heiltä olisi mennyt kyselemään samanlaista käynnistyskehää. Hinta olisi varmaankin ollut moninkertainen ja asiakas olisi tuntenut olevansa kiusantekijä, kun tuollaisia varaosia kyselee!

Nyt ei tarvinnut anteeksipyydellä tarpeitaan!

  

Omakohtainen esimerkki osoittaa, että nettikauppa runtelee perinteisen kaupan rakenteita – tässä tapauksessa varaosakaupan rakenteita!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskon tulosparannus, Keskon liikevaihto aleni, pirunkyytiraha, pirunkyytirahan osuus kasvoi, Anttila-tavaratalot, Anttila-tavarataloja suljetaan, Stiga-ruohonleikkuri, Stiga-ruohonleikkurin varaosat, Supershop1 Israel, Briggs & Stratton, verkkokauppa,