Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tauti sekä sota on jo koettu ja nyt uhkaa nälkä!

Lauantai 26.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Agrologit ry:n vuosikokous pidettiin eilen Ylöjärvellä ja sen kannanotossa kiinnitimme huomiota maatalous-, elintarvike- sekä huoltovarmuuteemme liittyviin seikkoihin.

 

Kannanottomme tässä:

 

Huoltovarmuus - omavaraisuus

 

 

Nykyinen tilanne vaatii suurta kansallista ja kansainvälistä yhtenäisyyttä sekä vakautta.

 

Olemme kokeneet / kokemassa pandemian kaikkine heijastusvaikutuksineen ja nyt myös sodan; kohtaamme asioita, joita on syytä tarkentaa, muuttaa tai jopa rakentaa uudelleen.

 

Maaseudun sekä maa- ja metsätalouden merkitys ja osuus on perusturvallisuuden ja perustuotannon osalta heijastusvaikutuksineen erittäin suuri.

 

Hinta- ja kustannuspaine markkinoilla kasvavat ja muuttuvat arvaamattomalla tavalla. Se merkitsee suurta yhteiskuntavastuun uudelleenarviointia kaikilla tasoilla aina alkutuotannosta markkinoihin ja kuluttajalle asti.

 

Nyt on aika korostaa omavaraisuuden merkitystä ja tasapuolista yhteiskuntavastuun jakoa.

 

Yhteiskuntavastuu ei voi olla vain julkishallinnon tehtävä vaan myös markkinoiden ja kaupan tulee osallistua siihen. Perinteinen tukipolitiikka ei tätä asiaa ratkaise.

 

Nyt tarvitaan nopeita päätöksiä ja tekoja koko kansakunnan tulevaisuuden ja tärkeimmän elinkeinon eli maataloustuotannon pelastamiseksi.  Suomessa viljelyä ei saa rajoittaa, vaan jokainen peltolohko tulee ottaa tuotantoon, jotta huoltovarmuus ja ruuantuotanto pystytään takaamaan.

 

Vanha sanonta sanoo, että kolme asiaa tulevat peräkkäin; tauti, sota ja nälkä.

 

Olemme joutuneet kokemaan näistä peräjälkeen jo kaksi ensimmäistä; ensin korona-epidemia ja sen jälkeen Ukrainan sodan ja sen pelot.

 

Onko meidän pakko kokea myös tuo kolmaskin eli nälänhätä!  

 

*******************

 

Vuosikokouksemme päätöksellä Pirkanmaan Agrologit ry päätti tukea rahalahjoituksella Ukrainan sodan uhreja Suomen Punaisen Ristin kautta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tauti sekä sota on jo koettu ja nyt uhkaa nälkä!, Tauti on koettu, Sotaa koemme parhaillaan, Tuleeko meille nälkä?, Pirkanmaan Agrologit ry, . Tuki Ukrainan sodan uhreille, Suomen Punainen Risti,

Ensiaputaidot kuuluvat kansalaisten perustaitoihin

Tiistai 5.4.2016 - -Esko Erkkilä-

Eläkeliiton Tampereen yhdistys – jonka puheenjohtajana toimin – järjestää joka toisena maanantaina jäsentapaamisen, jossa käsittelemme ulkopuolisen luennoitsijan avulla ajankohtaisia ikäihmisiä kiinnostavia asioita.

 

 

 

 

spr1.jpg

 

 

Eilisessä kokoontumisessamme meille oli esiintymässä ja luennoimassa Suomen Punaisen Ristin ensiapukouluttaja Henri Backman.

 

 

Henri Backman toimii leipätyökseen ensihoitajana ambulansseissa, joten hän tuntee ensiapusektorin asiat perusteellisesti.

 

 

 

 

spr2.jpg

 

 

Henri Backmanin esitys painottui sydän- ja aivovaurioiden nopeaan diagnosointiin ja hoidon nopeaan aloittamiseen.

 

 

Aivohalvaustilanteiden nopea toteaminen on keskeistä, jotta vaurioilta pystyttäisiin välttymään tai että vaurioiden vaikutukset voitaisiin minimoimaan.

 

 

 

 

spr3.jpg

 

 

Hoitotoimenpiteet ovat kehittyneet ja nykyisin pidetään toipumista mahdollisena, jos oireiden ilmaannuttua hoitoon päästään 4,5 tunnin kuluessa.  Hoitotekniikat ovat kehittyneet, sillä jokunen vuosi sitten aikarajana pidettiin kolmea tuntia.

 

 

Tampere on hoitotoimenpiteiden tehokkuudessa valtakuntamme ykkönen!

 

 

 

 

spr4.jpg

 

 

Henri Backman omaa mainion esitystekniikan ja harvoin tunti kuluu niin nopeasti, kuin hänen esitystään kuunnellessa kului.

 

 

Kiitokset Suomen Punaisen Ristin Tampereen osastolle ja ensiapukouluttaja Henri Backman´lle, jonka esitys antoi meille Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenille tärkeää ensiaputietoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: ensiapu, sydänvauriot, aivovauriot, aivohalvaus, Suomen Punainen Risti, Suomen Punaisen Ristin ensiapukouluttaja, ensihoito, ensihoidon kouluttaja,