Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ulkopolitiikkaan ei kuulu katupoikamainen naapurin ikkunoiden kivittäminen

Torstai 25.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus on ”taikapajassaan” päättänyt alenevien galluplukujen pelottamana ryhtyä laajalla rintamalla haastamaan Keskustaa, Tasavallan Presidenttiä ja ulkoministeri Tuomiojaa siitä ulkopolitiikan linjasta, jota Sauli Niinistö, Erkki Tuomioja ja Keskusta Juha Sipilän johdolla ovat noudattaneet.

 

 

On selkeästi todettava, että Keskustan ulkopoliittinen ja turvallisuuspoliittinen linja nojaa sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, kansainväliseen yhteistyöhön, hyviin kahdenvälisiin suhteisiin kaikkien maiden kanssa ja uskottavaan puolustukseen.

 

 

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ei kuulu se Venäjään suuntautuva neulanpistopolitiikka, jonka pääarkkitehtina Suomessa on pääministeri Stubb.

 

 

Stubb´n vanavedessä ja ilmeisesti Kokoomuksen taikapajassa päätetyllä tavalla ovat kokoomuksen konkaripoliitikot päättäneet ryhtyä ajamaan Suomen Natoon liittymistä kabinettipäätöksellä ja sivuuttamalla kansan mielipide.

 

 

Ulkopolitiikka on alue, jolle ei sovi katupoikamainen naapurin ikkunoiden kivittäminen.

 

 

Tarja Halonen teki presidenttiaikanaan paljon hallaa Suomen suhteille Yhdysvaltojen kanssa.

 

 

Stubb on joukkoineen aiheuttamassa paljon suurempaa haittaa Suomen ja Venäjän välisille suhteille, kuin konsanaan Halonen aiheutti suhteiden heikkenemistä Yhdysvaltoihin.

 

Luottamus on ulkopolitiikan hoitamisessa tärkeintä – luottamusta pitää vastuunkantajien nauttia kotimaassa, mutta sitä pitää heidän nauttia myös naapurimaiden silmissä.

 

 

Nykyisellä menolla Kokoomus on menettänyt luottamuksen ulkopolitiikan osaajana Suomessa ja on suuri vaara, että luottamus Suomen ulkopolitiikkaan horjuu myös naapumaissamme.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Suomen turvallisuuspolitiikka, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka,