Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Huolestuttavaa, että demokratiavaje yhä vain kasvaa Tampereella

Sunnuntai 21.8.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on tällä vaalikaudella koettu syvä asukasdemokratian alennustila ja demokratiavaje.  Juhlapuheissa ja julistuksissa toki toista väitetäänkin.

 

 

Asukastilaisuudet

 

 

Edellisen pormestarin eli Timo P. Niemisen valtakaudella pormestari järjesti melko säännöllisesti tilaisuuksia, joissa hän vastasi asukkaiden esittämiin kysymyksiin.

 

 

Pormestarin lisäksi vastaamassa olivat apulaispormestarit sekä myös niiden puolueiden edustajat, jotka eivät kuuluneet silloiseen valtakoalitioon.

 

 

Toki myös nyt järjestetään pormestarin ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asukasiltoja, mutta harvakseltaan ja niissä ovat äänessä vain nykyinen valtaklikki.

 

 

Olen huomannut tilanteen ja en halua osallistua ”asukastilaisuuksiin”, joissa puhutaan silkkaa propagandaa.

 

 

Sähköinen osallistuminen…

 

 

…on vallannut Tampereella merkittävän osan ns. asukasvaikuttamisesta.

 

 

Asia on periaatteessa kannatettava, mutta pitää muistaa, että pelkästään siihen tukeutumalla suljetaan suuri osa kansalaisista asukasvaikuttamisen ulkopuolelle.

 

 

Henkilökohtaisesti ”elän” sähköisessä maailmassa päivittäin pitkään, mutta en ole kertaakaan vastannut Tampereen kaupungin erilaisiin sähköisiin kyselyihin tai osallistunut niihin foorumeihin, joita Tampereella on.

 

 

Minua risoo se, että esim. perheemme lähikoulun asioihin pureutuvan asukastilaisuuden vetäjät tukeutuivat esityksissään sähköiseen tutkimukseen, johon oli vastannut parisenkymmentä henkilöä – tutkimuksen vastaamisen oli aloittanut nelisenkymmentä asukasta, mutta puolet oli vastaamisen aikana tympääntynyt ja jättänyt vastaamisen kesken!

 

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana tiedän, että sähköiseen asiointiin ja sähköiseen asioiden valmisteluun siirtyminen merkitsee, että valtaosa eläkeläistä siirretään syrjään asioiden valmistelusta. 

Sähköinen osallistuminen ja asioiden sähköinen valmistelu ovat hyviä renkejä, mutta Tampereella ne on päästetty isännän asemaan!

 

 

 

Kaupunginvaltuuston päätösmahdollisuuksien rapauttaminen…

 

 

…on Tampereella kohonnut parina viime vuonna aivan uusiin mittasuhteisiin ja se onkin ”isossa kuvassa” vakavin kohta, kun keskustellaan Tampereella vallitsevasta demokratiavajeesta.

 

 

Virkahenkilöt ja valtaklikin hallitsema kaupunginhallitus ovat kaapanneet erilaisilla ohjesääntömuutoksilla sen vallan, joka aidossa kuntademokratiassa kuuluisi kaupunginvaltuustolle.

 

 

Toivon, että syksyn ja ensi kevään aikana ehdin tarkemmin pureutumaan Tampereella yhä suuremman vallan saaneeseen demokratiavajeeseen.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratiavaje, Tampere ja demokratiavaje, demokratiavaje Tampereella, Tampereen asukastilaisuudet, sähköinen valmistelu Tampereella, Tampereen kaupunginvaltuusto, vallaton kaupunginvaltuusto, vallaton kaupunginvaltuusto Tampereella,

Tampereen "asukastilaisuuksissa" ja Pirkkalan asukastilaisuuksissa on eroa!

Tiistai 31.5.2016 - -Esko Erkkilä-

On mielenkiintoista, joskaan tamperelaisena ei ylevää eikä mairittelevaa, verrata Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan järjestämiä asukastilaisuuksia.

 

 

Tampereella asukastilaisuuksiksi kutsutaan tilaisuuksia, joissa pormestari ja apulaispormestarit kertovat paikalle vaivautuneille kaupunkilaisille niistä erinomaisuuksista, joita valtaryhmittymä – kokoomus, demarit, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP - on omasta mielestään saanut aikaan.

 

 

Nykyisen pormestarin aikana asukasdemokratia on Tampereella kohdannut täydellisen katastrofin, sillä valtakoalitio on sysännyt perussuomalaiset, keskustan, kristillisdemokraatit, sitoutumattomat ja SKP:n tyystin sivuun päätöksenteosta ja myös ns. asukastilaisuuksista.

 

 

Pirkkalassa homma on tyystin toinen, sillä siellä pormestari kutsuu paikalle hallituksen vastuunalaisen ministerin selvittämään kuntalaisille niitä asioita, jotka kiinnostavat kuntalaisia!

 

 

Tampereella en ole enää pitkiin aikoihin vaivautunut pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kokoomus) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin´n (SDP) järjestämiin ns. ”asukasiltoihin”, sillä niissä tavallinen kaupunkilainen tulee vain pahalle tuulelle.

 

 

******************

 

 

Olin mieluusti paikalla 17.5.2016 Pirkkalan valtuustosalissa, kun perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula oli esittelemässä ja taustoittamassa hallituksen suunnittelemaa sote-uudistusta.  Tilaisuuden järjesti Pirkkalan kunta.

 

 

rissa1.jpg

 

 

Sain ennen asukastilaisuutta kamerani linssin eteen pormestari Helena Rissasen (oikealla), Pirkkalan kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuun sekä kunnanvaltuutettu Raili Naskalin.

Olin tilaisuudessa melkein varma, että ministeri Rehulan Pirkkalan-vierailu on Raili Naskalin ansiota ja myöhemmin sainkin varmistuksen, että näin asia oli!

Tapaus osoittaa, että Pirkkalassa muut kuntapäättäjät tekevät aitoa yhteistyötä Suomen suurimman puolueen edustajien kanssa ja sen vuoksi Tampereen naapurikunnassa käy keskeisiä ministereitä kuntavierailuilla.

 

 

 

rissa2.jpg

 

 

Pormestari Helena Rissanen avasi asukastilaisuuden ja toivotti yli satapäisen yleisön tervetulleeksi.

 

 

 

rissa3.jpg

 

 

Ministeri Juha Rehulan eräs tavaramerkki on fläppitaulun runsas sekä eloisa käyttäminen ja emme saaneet tälläkään kerralla pettyä,…

 

 

 

rissa4.jpg

 

 

…sillä fläppitaululle ilmestyi useita ”rehulamaisia” kuvia ja kuvioita, jotka elävästi selvensivät ministerin sanomaa.

 

 

************

 

 

Pyrin lähipäivinä kertomaan tarkemmin perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan sanomasta.

 

 

Sen kerron kuitenkin jo nyt, että tuntui mukavalta, kun kätellessämme ministeri totesi näin:

 

”Terve Esko”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen asukastilaisuudet, "asukastilaisuudet" Tampereella, asukastilaisuudet Pirkkalassa, asukastilaisuus Pirkkalassa 17.5.2016, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula Pirkkalassa, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, Helena Rissanen,

Pirkkala osaa järjestää asukastilaisuudet!

Keskiviikko 18.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Lähes kaikkien asioiden osalta tulee vertailtua Tampereen ja Pirkkalan kykyä, taitoa sekä halua järjestää eri asioita.

 

 

Taloudenpito, teollisten työpaikkojen hankkiminen, johtamistyyli ja -tapa sekä sopuisa ja kaikkien puolueiden yhteistoiminta ovat alueita, joilla vertailua tulee tehtyä.

 

 

On selkeästi todettava, että kaikilla em. lohkoilla Pirkkala hakkaa Tampereen vähintään 6 - 0.

 

***********

 

Osallistuin eilen eli tiistaina 17.5.2016 Pirkkalan kunnan valtuustosalissaan järjestämään asukastilaisuuteen ja on kyllä todettava, että Tampereen kaupungin järjestämät asukastilaisuudet kalpenevat eilen nähdyn ja koetun tilaisuuden rinnalla.

 

 

rehula1.jpg

 

 

Pirkkala oli saanut asukastilaisuuteensa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan kertomaan sote-uudistuksesta.

 

 

Rehulan esitys oli selkeä ja osoitti, että hallitus on päättäväisesti viemässä sote-uudistusta kohti maalia.

 

 

Toivottavasti pääsen lähipäivinä näillä sivuilla kertomaan Rehulan sanomaa tarkemmin.

 

 *****************

 

Pirkkalan pormestari Helena Rissanen kertoi yleisölle, että Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen oli aiemmin päivällä ihmetellyt hänelle, että miten Pirkkala on saanut ministerin puhumaan asukastilaisuuteen!

 

 

Ikoselle voisi todeta vanhaa suomalaista sananlaskua mukaellen näin:

 

 

Se on Pirkkalalla, kun puukko vie!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkkala vastaan Tampere on 6-0, Pirkkala vastaan Tampere, Pirkkalan asukastilaisuudet, Tampereen asukastilaisuudet, pormestari Helena Rissanen,