Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt kannattaa säästää kaikki verkot

Lauantai 27.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Sosiaalisessa mediassa on saanut suuren suosion se Verohallinnon fb-postaus, jossa kerrotaan jonkun verovelvollisen lähettäneen veroilmoituksensa sananmukaisesti verkossa eli verkkopussissa.

 

Jotta myös minä pystyisin jatkossa toimittamaan viranomaisille ja muille verkkokyselyjä vaativille tahoille vastaukset verkossa, aloitin minäkin erilaisten verkkojen keräämisen ja varaamisen tätä varten.

 

 

 

IMG_9753.JPG

 

 

Verkkopussit, joissa myydään sipulinsiemeniä, ovat verrattoman hyvin verkkoja niille vastauksille, joilla vastataan pieniin kyselyihin.

 

 

 

IMG_9754.JPG

 

 

Harmillista, jos joudun käyttämään verkkokyselyjen vastauksissa tätä verkkoa, jota olen joka vuosi käyttänyt erilaisten nelijalkaisten torjuntaan kasvimaillamme. Joudun varmaan toimittamaan henkilöauton peräkärryllä perille ne verkkokyselyvastaukset, jotka vaativat tämän verkon käyttämistä!

 

 

 

IMG_9755.JPG

 

 

Talvella tämä verkko toimii mökkitontillamme luumu- ja omenapuiden suojaverkkona jäniksiä vastaan ja samainen verkko on kesällä hernemaidemme tukiverkkona – toivottavasti koskaan en joudu vastaamaan niin suureen verkkokyselyyn, että joutuisin käyttämään tätä.

 

 

 

IMG_9756.JPG

 

 

Olemme mökkitontillamme aidanneet ympärysmitaltaan 220 metriä pitkälti verkolla mansikkamaitamme, pensasmustikkaa, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, maissia, silpoydinhernettä, sokerihernettä, papua, härkäpapua, tomaattia, paprikaa, kurpitsaa, erilaisia kaaleja sekä myös muita trekoolikasveja ja olisi niiden kannalta suuri onnettomuus, jos joutuisin vastaamaan niin mittaviin verkkokyselyihin, että tämän verkon käyttäminen olisi välttämätöntä.

 

 

********************

 

 

Leikki sijansa saakoon, mutta koko ajan lisääntyvät verkkokyselyt ja kaiken elämän siirtyminen verkkoon on suuri ongelma niille, jotka eivät koskaan ole – ja eivät koskaan tule käyttämään tietokonetta tai internettiä.

 

 

Olemme Tampereen eläkeläisjärjestöjen välisissä keskusteluissa päätyneet, että Tampereella on 60.000 – 70.000 sellaista kansalaista, joilla ei ole tietokonetta ja joilla ei ole mahdollisuutta sen kummempaan verkkoviestintään, kuin on kyse sipulinsiemenverkkopussien käyttämisestä viestintävälineenä.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: ilman internettiä, ilman tietokonetta. Tampereen eläkeläisjärjestöt,

Ilman nettiä olevat ikäihmiset pitää huomioida paremmin

Tiistai 22.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen kevätkokous.

Laadimme kokouksessamme kannanoton, jonka lähetimme lehdistölle sekä keskeisimmille sidosryhmillemme.

Kannanottomme on tässä:

******************

                                                                      Julkaisuvapaa 21.3.2016 klo 16.00

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistys ry             KANNANOTTO

Tampere                                                       21.3.2016

ILMAN NETTIÄ OLEVAT IKÄIHMISET PITÄÄ HUOMIOIDA PAREMMIN

 

On oikein, että myös ikäihmisiä kannustetaan liittymään sähköisten palveluluiden piiriin. Pitää kuitenkin huolehtia, että ilman nettiä olevien vaikutusmahdollisuudet taataan ja heidän elämisen kustannukset eivät kohoa.

 

Palvelujen suunnittelussa, terveydenhoidon järjestämisessä ja yhteiskunnan yleisessä informaatiossa on huomioitava myös ne, joilla ei ole nettiyhteyttä.

 

Netittömien ikäihmisten suurin ongelma on pankkitiskiltä saatavien palvelujen vaikea saatavuus sekä korkea hinta.

 

 

Monet kunnat – Tampereen kaupunki etupäässä – kertovat, että asioiden valmistelussa on kuunneltu ja kuultu asukkaita, mutta kun asiaa tutkitaan, niin ”kuuleminen” on ollut mahdollista ainoastaan sähköisiin kyselyihin vastaamalla. Tämä merkitsee, että esim. ikäihmisiä koskevaa uudistusta ei ole edes kysytty niiltä, joihin kyseiset uudistukset kohdistuvat!

 

 

Eläkeliiton Tampereen yhdistys kantaa huolta niistä ongelmista joita netin puuttuminen aiheuttaa ikäihmisille ja ehdottaa, että…

 

  • Pankit takaavat kohtuuhintaiset pankkipalvelut myös ilman nettiä oleville asiakkailleen

 

 

  • Tampereen kaupunki suuntaa jatkossa senioriväestöä koskevat tiedustelunsa myös suoraan Tampereella toimiville eläkeläisjärjestöille ja tekee päätöksensä vasta eläkeläisjärjestöjä kuultuaan!

 

 

 

ELÄKELIITON TAMPEREEN YHDISTYS RY

Vuosikokous

***************

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ikäihmiset, ikäihmisille kohtuuhintaiset pankkipalvelut, Tampereen eläkeläisjärjestöt,