Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen ja Turun erityispyyntöjä sote-ratkaisun toteuttamisessa ei pidä hyväksyä

Maanantai 18.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä on herättänyt suurta ihmetystä, kun Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Turun kaupunginjohtaja ovat tulleet julkisuuteen ja vaatineet Tampereelle sekä Turulle erityiskohtelua maakuntahallintoon ja sote-ratkaisuun liittyvissä kysymyksissä.

 

 

Ainakaan Tampereen pormestarilla ei ole ollut ulostuloon oikeutta, sillä asia käsitellään vasta tänään Tampereen kaupunginvaltuustossa.

 

 

Renki on ylittänyt valtuutensa!

 

 

On selvää, että Tampereelle, Turulle, pääkaupunkiseudun metropolialueelle ja eikä myöskään Oululle tule myöntää mitään erityisoikeuksia vaan niiden pitää sopeutua niihin linjauksiin, joita hallitus on asian tiimoilta tehnyt.

 

 

Ymmärrän Tampereen hädän, sillä pormestarimme toimi nyttemmin Brysseliin paenneen Henna Virkkusen apulaisena, kun Virkkunen yhdessä demareiden kanssa yritti tehdä ns. suurta kuntauudistusta, jossa pienet kunnat, syrjäseudut ja elämisen mahdollisuudet olisi tapettu Tampereellakin Hämeenpuiston, Näsijärvenrannan, Rautatieaseman ja Ratinanniemen ulkopuolisilta alueilta!

 

 

Aiheutti suuria naurunpyrskähdyksiä, kun Tampereen pormestari totesi Tampereen ja Turun erityispyyteiden julkistamistilaisuudessa mm. näin:

 

”Suurilla kaupunkiseuduilla tulisi olla myös jatkossa selkeä rooli elinkeinopolitiikassa, työllisyydenhoidossa,…”

 

 

On todettava, että Tampereella on jo nyt ollut selkeä rooli elinkeinopolitiikassa ja työllisyydenhoidossa – se rooli on ollut kuitenkin sellainen, joka ei kelpaa millekään kunnalle malliksi; elinkeinopolitiikkaa Tampereella ei ole ja kaupungin työttömyysprosentti on maakunnan korkein!

 

 

On lyhytnäköistä politiikkaa, kun Tampere haluaa olla ottamatta sitä roolia, jota sille kultalautasella Pirkanmaan kehittämisessä tarjotaan.

 

 

Tampere tuhoaa toiminnallaan kaikkien niiden organisaatioiden työn, jotka pyrkivät kehittämään Pirkanmaata maakuntana. 

 

 

Puhun tässä todellisena asiantuntijana, sillä kaikki se toiminta, jota esimerkiksi niiden kahden Tampereella toimivan yhdistyksen toimesta puheenjohdan, kohtaa suuria vaikeuksia, kun maakunnan muut yhdistykset karttavat kaikenlaista yhteistyötä tamperelaisen veljesyhdistyksen kanssa! 

 

 

Kaikki maakunnan yhdistykset  pelkäävät jopa yhdistystoiminnassa, että ”Tampereen yhdistys syö heidät”.

 

 

Nyt järki käteen Tampereen pormestari ja kaikki ne tahot, jotka puuhaavat Tampereelle vapaamatkustamista Pirkanmaan kehittämisessä!

 

 

Esitän, että hallitus heittää roskakoriin Tampereen erityiskohteluun viittaavat pyynnöt!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen ja Turun erityispyyntöjä sote-ratkaisun toteuttamisessa ei pidä hyväksyä, Suurten kaupunkien ja kaupunkiseutujen erityisasema on otettava huomioon itsehallintoalueuudistuksessa,