Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Terveysnysse syntyi asukasidean pohjalta

Lauantai 12.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on viime vuoden lokakuusta alkaen toiminut Terveysnysse.

 

Terveysnysse on pyörien päällä liikkuva sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontapalvelu, joka liikkuu eri puolilla kaupunkia erillisen aikataulun puitteissa.

 

 

terveysnysse1

 

Terveysnysse on käytännössä Tampereen kaupunginkirjaston Netti-Nysse, jonka ”toimenkuva” muuttuu torstaisin ja perjantaisin pyörien päällä liikkuvaksi terveyspalvelukioskiksi.

 

Terveysnyssen reittiliikennöinti ulottuu eri puolille kaupunkia ja pysähdyspaikkoja on seuraavilla alueilla:

 

  • Kaukajärvi
  • Linnainmaa
  • Lielahti
  • Koivistonkylä
  • Hervanta
  • Tesoma

 

Reittiliikennöinnin lisäksi Terveysnysse palvelee tamperelaisia jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 16.00 – 19.00 Keskustorilla.

 

Terveysnyssen palveluvalikoima tähtää ennaltaehkäisevään toimintaan terveys- ja sosiaalipalveluiden saralla.

 

Lainaan Terveysnyssen toiminnasta kertovaa Tampereen kaupungin informaatiota. Pätkä siitä kuuluu näin:

 

Terveysnyssessä on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta tai lähetettä.

 

Työntekijöinä on terveydenhoitaja, sosiaalialan ammattilainen ja mediasihteeri.

 

Terveydenhoitaja tukee elintapavalinnoissa, antaa tietoa terveyspalveluista ja ohjaa internetin terveystiedon lähteille.


Sosiaalialan ammattilaisen kanssa voi keskustella esimerkiksi toimeentuloon tai kulloiseenkin elämäntilanteisiin liittyvistä asioista. Hän neuvoo sosiaaliturvaan ja palvelujärjestelmään koskevissa kysymyksissä.

Mediasihteeri opastaa laaja-alaisesti internetin käytössä tiedonlähteenä.

 

Terveysnyssessä kävijä voi muun muassa mitata verenpaineensa, lainata liikuntavälineitä Kela-korttia vastaan sekä saada ravitsemusneuvontaa.

 

terveysnysse2

 

Olen saanut seurata Terveysnysse-projektia sen alusta alkaen, sillä idea Terveysnyssestä syntyi Alvari-toiminnassa.

Oli hupaisaa seurata, kun eräät kaupunkiorganisaation ”silmäätekevät” yrittivät omia Terveysnysse-ajatuksen omaksi ideakseen. Pari tiukkaa välihuutoa poliitikoille lopetti kuitenkin idean omimisen.

 

Terveysnysse-idean eräänä pontimena oli Ylöjärven kaupungin toteuttama Terveyskioski Kauppakeskus Elossa. Myös se, että Lahdessa on Terveyskioskit peräti kahdessa eri kauppakeskuksessa - Kauppakeskus Triossa ja Launeen Prismassa - oli eräänlainen esikuva Tampereen Terveysnysselle.

 

Terveysnysse jatkaa toimintaansa ainakin tämän vuoden loppuun saakka ja jatkosta päätetään sen jälkeen.

 

Toivottelen Terveysnysse-toiminnalle kaikkea menestystä, sillä sen ennaltaehkäisevä työ on kaikkien osapuolten näkökulmasta erittäin kannatettavaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Terveysnysse, Netti-Nysse, Terveyskioski Kauppakeskus Elo, Terveyskioski Kauppakeskus Trio, Terveyskioski Launeen Prisma,