Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Käsittämätöntä!

Maanantai 1.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilen päättynyt vuosi 2023 päättyi todella käsittämättömään hiihtomenestykseen, kun Kerttu Niskanen ja erityisesti Perttu Hyvärinen voittivat Toblach`ssa naisten sekä miesten 10 kilkometrin perinteisen hiihdon - hiihdot ovat osa Tour de Ski-hiihtoa.

Suomelaiset hiihdonharrastajat ja hiihdon seuraajat ovat jo vaipuneet epäuskoon, mutta eilen kertaheitolla Kerttu Niskanen ja Pergttu Hyvärinen palauttivat uskon suomalaiseen hiihtoon.

Kerttu Niskasen toki tiedetään olevan maailman hiihtoeliittiä, mutta Perttu Hyväristä on pidetty sijoituksiltaan siellä kahdenkymmenen parhaan loppupäässä olevana hiihtäjänä.

Perttu Hyvärisen lisäksi annan tunnustusta hänen monivuotiselle tukijalleen ja sponsorilleen MTK:lle!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Käsittämätöntä, Kerttu Niskanen, Perttu Hyvärinen, Tour de Ski,

Tour de Ski toi mieleen myös omia hiihtomuistoja

Maanantai 6.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Tour de Ski on ohi ja mielenkiinnolla seurasin televisiosta kaikkia osakilpailuja.

 

Kisan seuraaminen toi mieleeni myös omia hiihtokokemuksiani ja niistä kerron nyt ainakin kolmesta:

 

  • Finlandia-hiihtoja ehdin suorittamaan peräkkäisinä vuosina kolmekymmentä ja niistä enemmän kuin puolet täydellä matkalla eli Hämeenlinnan Katumajärveltä Lahteen, mutta näitä en kuitenkaan pidä suurimpana hiihtosaavutuksenani, sillä…

 

  • ...vuonna 2001 hiihdin peräkkäisinä viikonvaihteina aluksi Finlandia-hiihdon Hämeenlinnasta Lahteen, sitten Pirkan-hiihdon Kankaanpäästä Tampereelle ja...

  • ...sen jälkeen Terva-hiihdon Oulussa ja neljäntenä viikonvaihteena vielä Pogostan-hiihdon Ilomantsissa!

  • vuosi 2001 oli minulle muutenkin merkityksellinen hiihtovuosi – toisaalta se ja seuraava vuosi eli 2002 olivat merkityksellisempiäkin, sillä marraskuussa 2001 minulta leikattiin eturauhassyöpä, mutta siitä huolimatta hiihdin Finlandia-hiihdon jo runsaan kolmen kuukauden kuluttua ei maaliskuussa 2002!

 

Juttuni ”opetus” on se, että varhain tehty diagnoosi eturauhassyövästä ei estä normaalin elämän jatkumista myös syöpädiagnoosin jälkeen!

 

 PS1:

tervahiihto2001.jpg

Terva-hiihdon suksitarrani vuonna 2001!

PS2:

On muuten hienoa, että Therese Johaug voitti tänä vuonna naisten kilpailun ja Johannes Kläbo hyytyi miesten sarjassa kolmanneksi!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tour de Ski, Tour de Ski 2019-2020, Therese Johaug, Johannes Kläbo, Finlandia-hiihto, Pirkan-hiihto, Terva-hiihto, Pogodostan-hiihto, eturauhassyöpä, eturauhassyövän varhaistoteaminen,