Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On meneillään Vanhusten viikko

Keskiviikko 8.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Vanhusten viikko ajoittuu tänä vuonna kuluvalle viikolle eli vietämme sitä 6. – 12.10.2014.

 

Suomessa on vietetty Vanhusten päivää vuodesta 1954 alkaen.

 

Vanhusten päivää vietetään lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja sitä seuraava viikko on Vanhusten viikko.

 

Tänä vuonna Vanhusten viikon valtakunnallinen teema on:

 

"Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina."

 

 

 

************

 

 

 

 

Termi ”Vanhus” on kiistanalainen ja totesin sen, kun viime maanantaina avasin Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen Maanantai-kokoontumisen.

 

Totesin, että emmehän me ole vanhuksia, mutta varmaan lähipiirissämme on vanhuksia, joten mekin voimme viettää Vanhusten viikkoa.

 

Esitän, että jatkossakin viettäisimme Vanhusten päivää lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, mutta sitä seuraava viikko nimettäisiin

”Seniori-viikoksi”!

 

 

 

Nyt vielä kuitenkin vietämme Vanhusten viikkoa ja se merkitsee kaikissa kunnissa sekä kaupungeissa runsaasti erilaisia tilaisuuksia senioriväestölle.

 

Kalenterissani on loppuviikolle kaksikin merkittävää senioritilaisuutta, mutta niistä sitten ehkä aikanaan tälläkin saitilla.

 

 

************

 

 

 

Tampereen Vanhusneuvosto järjesti eilen Tammelantorilla tilaisuuden jossa senioreille – ja miksei myös muille – tarjottiin vohveleita.

 

 

 

 

 

vanhus1

 

 

Kaupunginvaltuutetut Johanna Loukaskorpi (vasemmalla) ja Riitta Ollila ”Demarit työn ja tasa-arvon puolesta” –valtuustoryhmästä paistoivat hymyssäsuin vohveleita. Takana kuvassa näkyy Tampereen Vanhusneuvoston esittelijäsihteeri Kirsi Nurmio.
 

 

 

 

vanhus2

 

 

Pyysin Vanhusneuvoston jäsentä Ossi Ahoa poseeraamaan Tampereen Vanhusneuvoston rollup´n edessä ja mieluusti Ossi sen tekikin – Ossi edustaa vanhusneuvostossa perussuomalaisia.

 

************ 

Tampereen kaupunki järjestää Vanhusten viikolla paljon erilaisia tilaisuuksia ja aktiviteetteja senioreille – jaoimme listauksen tilaisuuksista Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen Maanantai-kokoontumisessa toissapäivänä!

 

Nettitiedustelun perusteella kaikki maamme kunnat järjestävät monia tilaisuuksia tämän viikon aikana senioreille.

 

Nyt aktiivisesti osallistumaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vanhusten päivä, Vanhusten viikko, Vanhusneuvosto, Tampereen Vanhusneuvosto, Johanna Loukaskorpi, Riitta Ollila, Kirsi Nurmio, Ossi Aho, Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina,