Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ay-liittojen ote on herpaantumassa!

Lauantai 10.2.2024 - -Esko Erkkilä-

En ole milloinkaan kuulunut päivääkään ammattiyhdistysliikkeeseen, joten omaan puhtaan omantunnon maamme yhteiskunnan perusrakenteiden raunioittamiseen.

 

Hoidin työttömyysturvani kuulumalla YTK Työttömyyskassaan – toki jälkeenpäin ajatellen sinnekin turhaan, sillä en yli neljäkymmentä vuotta kestäneen työurani aikana ollut päivääkään työttömänä!

***********

Viimeaikaiset ammattiyhdistysliikkeen aikaansaamat käsittämättömät ns. työtaistelut ovat avanneet lukuisten suomalaisten silmät ja…

 

IMG_9372.JPG

 

…YTK Työttömyyskassa sai tammikuussa 8.589 uutta jäsentä!

 

**************

Ammattiyhdistysliike ja erityisesti sen johtohenkilöt kaivavat lakkotoiminnallaan omaa hautaansa, sillä sen entiset jäsenet etsivät turvaa YTK Työttömyyskassasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ay-liittojen ote on herpaantumassa! YTK, YTK TYöttömyyskassa, Loimaan kassa, Ay-liike on menneen talven lumia,

Onneksi Akava toteuttaa vain symbolisen lakon!

Tiistai 23.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Ammattiyhdistysliike puuhastelee työnseisauksia helmikuun alkuun.

 

On kummallista, että ay-liike ei hyväksy viime eduskuntavaalien tulosta, vaan rönköttelee vastaan.

 

Olen pitänyt Akavaa vastuullisena tahona, mutta petyin, kun myös se lähti mukaan ay-liikkeen vouhotuksiin. Plussana Akavalle on se, että se linjasi vain kahden tunnin mittaisen ”työtaistelun”!

 

Tuntuu oudolta, että mm. agronomit ja diplomi-insinöörit taistelisivat laillista esivaltaa vastaan – toki tiedän, että monet noihin ryhmiin kuuluvat eivät sotkeudu lyhyeenkään lakkoiluun!

****************

 

”Loimaan kassa” saa taas uusia jäseniä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi Akava toteuttaa vain symbolisen lakon!, Akava, Agronomiliitto, Insinööriliitto, diplomi-insinöörit, Loimaan kassa, YTK Työttömyyskassa,

Ammattiyhdistysliikkeen lakkoilu-uhkailut lisäävät "Loimaan kassan" jäsenmääriä!

Lauantai 20.1.2024 - -Esko Erkkilä-

En ole nykyisen hallituksen minkään osallistujapuolueen kannattaja, mutta kannatan niitä toimenpiteitä, joita hallitus on työministeri Arto Satosen johdolla ajamassa.

 

On käsittämätöntä, että useat ammattiyhdistysliikkeet ovat ajamassa Suomen helmikuun 1. päivänä kaaokseen – toki kaaokseen ajajat ilmeisesti tuntevat toimintansa järjettömyyden, kun helmikuun alkuun suunnitellut lakot ovat vain parin päivän mittaisia.

 

Olin aikoinaan työelämässä hieman yli neljäkymmentä vuotta, mutta en sinä aikana ollut päivääkään minkään ammattiliiton jäsen.

 

Hoidin työttömyysturvani liittymällä YTK Työttömyyskassaan eli ns. Loimaan kassaan. Liittymiseni siihenkin oli näin jälkeenpäin ajatellen täysin turhaa, sillä työttömäksi en joutunut koskaan!

*******************

 

YTK Työttömyyskassa on Suomen suurin työttömyyskassa ja nyt kannustankin kaikkia perinteisiin lakkoherkkiin työttömyyskassoihin kuuluvia irtisanoutumaan nykyisestä työttömyyskassastaan ja liittymään Loimaalla toimivaan YTK Työttömyyskassaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ammattiyhdistysliikkeen lakkoilu-uhkailut lisäävät "Loimaan kassan" jäsenmääriä!, Loimaan kassa, YTK Työttömyyskassa on Suomen suurin työttömyyskassa, Työttömyyskassat uhkailevat lakoilla, Lakkouhkailut,

Työttömyyskassaan voi liittyä ilman, että kuuluu alansa ammattiliittoon!

Keskiviikko 3.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Työmarkkinatilanne on epävakaa, kun eräät ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä helmikuussa vastuuttomia työnseisauksia. Suunnitellut työnseisaukset ovat todella vastuuttomia, sillä ne ovat isku ennen kaikkea niiden nilkkaan, jotka ryhtyvät lakkoilemaan.

 

Työttömyysturvasta on jokaisen huolehdittava, mutta se ei missään nimessä merkitse pakkoliittymistä ammattiliittoon.

 

**************

 

Huolehdin aikoinaan omasta työttömyysturvastani kuulumalla ns. Loimaan kassaan eli YTK Työttömyyskassaan.

 

En toki kertaakaan tarvinnut työttömyyskassan palveluksia, mutta ”vara kuitenkin parempi”!

 

YTK:n jäsenmaksu oli omana jäsenyysaikanani suuruusluokkaa 65 – 75 euroa per vuosi ja nyt se näyttää olevan 105,00 euroa.

 

*************************

 

Vilkaisin esimerkkinä Insinööriliiton Työttömyyskassan jäsenmaksua ja se näytti olevan viime vuonna 63,00 euroa eli YTK ei ole hinnaltaan halvin työttömyyskassa – hyvä insinöörit!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työttömyyskassaan voi liittyä ilman että kuuluu alansa ammattiliittoon! työttömyyskassa, YTK, YTK Työttömyyskassa, Loimaan kassa, Insinööriliiton Työttömyyskassa, Ammattiliitto,