Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aidossa mullassa ulkona tai lasiverannalla kasvaneet tomaatit ovat herkkutomaatteja!

Tiistai 29.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Elokuun loppupuoli ja syyskuun alkupuoli ovat ajanjaksoja, jolloin on omilta ”saaviviljelyksiltä” mahdollista saada todellisia herkkutomaatteja.

 

Kaikki kunnia kotimaisten kasvihuoneiden tomaateille, mutta todellisia herkkutomaatteja ovat vain aidossa mullassa kasvaneet tomaatit.

 

 

IMG_8429.JPG

 

Herkkutomaatteja ei saa kaupasta, vaan ne pitää itse kasvattaa.  Keittiön pöydällä tarjoilukulhossa ne ovat ulkonäöltäänkin herkullisen näköisiä.

 

**************

 

Herkkutomaatit poimitaan yksitellen siinä tahdissa, kuin…

 

 

IMG_8428.JPG

 

 

IMG_8427.JPG

 

…ne kypsyvät!

 

 

Nyt on herkkutomaattien aika!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aidossa mullassa ulkona tai lasiverannalla kasvaneet tomaatit ovat herkkutomaatteja!, herkkutomaatit, herkkutomaatteja vain aidossa mullassa kasvaneet,

Itseviljellyt tomaatit ovat herkkutomaatteja!

Perjantai 18.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Meillä on avomaanviljelyksessä tomaatteja mökillä sekä omakotitalomme verannalla sekä omakotitalomme seinustalla Tampereella.

 

Tomaattien kasvualustana ovat erilaiset muovisaavit ja…

 

 

IMG_8341.JPG

 

 

IMG_8342.JPG

 

 

IMG_8343.JPG

 

…niissä olevassa mullassa tomaatit tykkäävät kasvaa hyvin.

 

***********

 

IMG_8345.JPG

 

Herkkutomaatteja hyvänjoukon toista joukkoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itseviljellyt tomaatit ovat herkkutomaatteja!, herkkutomaatit, herkkutomaatteja ei kasvateta lasivillassa eikä ravintoliuoksella, herkkutomaatteja hyvänjoukon toista joukkoa,

Näyttää tulevan hyvä tomaattisato!

Maanantai 26.6.2023 - -Esko Erkkilä-

Kasvukauden alkupuoliskolla on puutarhakasvien kannalta ollut mukavan lämmintä ja kunhan kastelusta on huolehdittu, ovat satonäkymät lupaavat.

 

Porkkanan sekä perunan osalta suurtuottajat ja kaupan keskusliikkeet ovat vieneet niiden hinnat niin alas, että kotitarvekasvattajan mielenkiinto on niiden osalta lopahtanut.

 

Meillä on mökkimaailman avomaalla ja omakotitalomme lasiverannalla muutama kymmenen tomaatintainta kasvamassa ja satonäkymät ovat lupaavat.

 

 

IMG_8029.JPG

 

Lasiverannalla tomaatintaimet kasvavat ”kasvihuoneolosuhteissa” ja hyvin on kasvu edistynytkin – kelpaa Rouvan olla tyytyväinen!

 

Kokemuksesta tiedän, että aidossa mullassa kasvaneet tomaatit ovat laadultaan ”herkkutomaatteja” – nyt vaan pitää malttaa, jotta tomaatit ehtivät kypsyä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttää tulevan hyvä tomaattisato!, tomaattisato, aidossa mullassa kasvaneet tomaatintaimet, herkkutomaatit,

Mullassa kasvaneet tomaatit ovat todellisia herkkutomaatteja!

Keskiviikko 24.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Meillä on erilaisissa saaveissa kasvamassa tomaatintaimia ja nyt on taas helppo todeta, että ne ovat varsinaisia herkkutomaatteja.

 

 

IMG_6075.JPG

 

 

IMG_6076.JPG

 

 

Aidossa mullassa kasvaneet tomaatit ovat todella varsinaisia herkkutomaatteja, sillä ne ovat maultaan tyystin toisenlaisia kuin lasivillassa ravintoliuoksella kasvatetut kaupalliset tomaatit!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mullassa kasvaneet tomaatit ovat todellisia herkkutomaatteja!, herkkutomaatit, mullassa kasvaneet tomaatit, lasivillassa kasvatetrut tomaatit, ravintolioksella kasvatetut tomaatit,