Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Halutaanko kokouksen kannanotolla vaikuttamista ja julkisuutta?

Perjantai 26.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Yhä edelleen joudun tilaisuuksiin ja kokouksiin, joissa laaditaan kokouksen kannanotto tai tiedote.

 

Kannanotoilla ja tiedotteilla on tarkoitus vaikuttaa kansalaisten mielipiteisiin ja viimekädessä päättäjien päätöksiin.

 

Kokemattomat ja omasta kynänjäljestään tykästyneet nuoret tapaavat laatia superpitkiä luonnoksia kokousten kannanotoiksi, joissa ei lopulta esitetä mitään.

 

***************

 

Olen saanut oppia kannanottojen laatimisessa ja niitä olen myös kantapään kautta oppinut.

 

**************

 

Kannanoton otsikon on oltava lyhyt sekä iskevä ja sen ydinsanoman pitää tiivistää kannanoton ensimmäisellä kolmelle riville – kannanoton kolme ensimmäistä riviä pitää olla kirjoitettuna vahvennetulla tekstuurilla.

 

Kannanoton loput kolme lyhyttä kappaletta pitää olla asiaa selventäviä, mutta niitä ei saa olla enempää.

 

Kannanottoa varten on kokouksen puolivälissä valittava erillinen ryhmä, joka luonnostelee kokouksen kannanoton - täysin perseestä on, jos kokouksen kannanotoksi hyväksytään jonkin kellokkaan ennen kokousta laatima kannanottoluonnos!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Halutaanko kokouksen kannanotolla vaikuttamista ja julkisuutta?, julkilausuma, kannanotto,

Tätäkö perussuomalaisia äänestäneet naiset, sotaveteraanit ja vammaiset tarkoittivat?

Maanantai 30.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä julkisti keskiviikkona 25.5.2011 julkilausuman, jota se kutsuu julistukseksi "syrjintää, rasismia ja väkivaltaa vastaan".

Julkilausuma on herättänyt suurta huomiota, mutta se on hyvin tervetullut, koska se avaa persujen ajatusmaailman syrjintään sekä suosimiseen.

Valitettavasti julkilausuma tulee julkisuuteen vasta nyt, sillä ennen eduskuntavaaleja julkaistuna se olisi paljastanut ”persujen todelliset karvat” kansalaisille jo ennen äänestyskopilla käyntiä.

Vähäväkisten suosimisen kieltäminen on julkilausuman suuri asia.

 

Julkilausumassa päästellään mm. seuraavanlaista tekstiä: 

 

”Tuomitsemme kaiken etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvan syrjinnän tai suosimisen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja muissa yhteyksissä.”


Julistus jatkuu…

 

”Katsomme yksiselitteisesti, että julkisen vallan on kohdeltava jokaista ihmistä yksilönä, ei etnisen, kulttuurisen tai muun vastaavan ryhmän edustajana. Ketään ei pidä missään tilanteessa rangaista tai palkita taustansa vuoksi.”

 

Oikeusoppineet tulkitsevat persujen julkilausuman yksimielisesti perustuslain vastaiseksi. Se on heidän mielestään myös ristiriidassa Suomen solmimien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa.

 

Helsingin Sanomat on haastatellut kolmea professoritason erityisasiantuntijaa persujen julkilausumasta ja he kaikki pitävät julistusta perustuslain vastaisena.


Haastattelut on julkaistu Helsingin Sanomissa 28.5.2011.

 

Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen professori Kaarlo Tuori pitää julkilausumaa ”erittäin ongelmallisena”.

 

Valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen Turun yliopistosta näkee, että julkilausuman toteutuminen merkitsisi tasa-arvon heikkenemistä nopeasti.

 

Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen professori Tuomas Ojanen sanoo, että julkilausuma on kamala ja se pitää tuomita.

 

Suomalainen lainsäädäntö perustuu mm. siihen, että sukupuolten välistä tasa-arvoa yritetään edistää määräämällä laissa, että valtion komiteoissa on oltava tietty määrä naisia.

Myös koko vammaislainsäädäntö joutuisi suurten muutosten kohteeksi, jos persujen julistus hyväksyttäisiin, sillä koko vammaislainsäädäntö on positiivista erityiskohtelua. Persut haluavat romuttaa periaatteen, että vammaisia kohdellaan lainsäädännössä positiivisesti. Persujen julistuksen hyväksyminen merkitsisi mm. sitä, että vammaisille myönnetyt taksikuljetukset olisi tasapäistettävä normaalikuntoisten kansalaisten kanssa. Kuvottavaa!

Sotaveteraanit ovat vuosien aikana saaneet tiettyjä etuja mm. kuntoutuksen saralla. Kummastuttaa, että persut haluavat kumota sotaveteraaneille muiden mielestä kuuluvat vaatimattomat etuudet! 

Ovatko sotiemme veteraanit tietoisia persujen linjasta?

Persut haluavat romuttaa kaikki ne pienet etuudet, jonka sotiemme veteraanit ovat vuosikymmenten taistelulle itselleen saaneet – tätä en olisi uskonut edes persujen ehdottavan.

 

Tuomitsen jyrkästi persujen esittämän julkilausuman, sillä haluan säilyttää mm. naisilla, vammaisilla ja sotaveteraaneilla ne etuudet, jotka heille on ennen persuja saatu hankittua.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaisten julkilausuma, sotaveteraanit, vammaiset, perussuomalaisia äänestäneet,