Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tulosta tekevä yritys on kansalaisten kannalta paras yritys!

Maanantai 3.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Kaikkien koronaongelmien ohella olemme viime päivinä saaneet lukea useiden yritysten hyvistä osavuosituloksista ensimmäisen vuosineljänneksen osalta.

 

Hyvät osavuositulokset ovat osin yllättäviäkin, mutta sitäkin enemmän toivottuja.

 

Meillä kaikilla on syytä tyytyväisyyteen, sillä hyvät osavuositulokset kielivät maamme taloustilanteen noususta.

 

Hyvät osavuosikatsaukset kertovat kulukurista, mutta vielä enemmän kasvaneista volyymeista.

 

Kasvava volyymi merkitsee kiinteiden kustannusten jakautumista suuremmalle volyymille ja sitä kautta monien yritysten tulokset ovat kohentuneet.

 

On aihetta antaa tunnustusta yritysjohdoille ja yritysten koko henkilöstöille hyvin sujuneesta ensimmäisestä vuosineljänneksestä – tätä Suomi tarvitsee!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tulosta tekevä yritys on kansalaisten kannalta paras yritys!, kannattava yritys, osavuosikatsaukset, Suomen talous kohenee,

Menestyvä yritys on työntekijän paras turva

Tiistai 26.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Ammattiyhdistysliike ja sen kellokkaat muistavat aina paheksua, jos yritys maksaa osinkoja tai muuten osoittaa, että sillä menee hyvin.

 

 

 

 

sailas.jpg

 

 

Entinen valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas kertasi otsikkototuuden hieman toisin sanoin taannoin televisiohaastattelussa, jossa hän kertoi Kalevi Sorsan sanoneen aikoinaan näin:

 

 

”Vahva valtiontalous on köyhän paras turva”

 

 

 

*************

 

 

Yli neljäkymmentä vuotta yritysmaailmassa olleena omaan kokemusta, kun työnantajalla menee hyvin ja omaan kokemusta myös siitä, kun työnantajalla menee heikosti.

 

 

On työntekijälle suuri rasitus, kun tietää, että yrityksellä menee heikosti.

 

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustajaeukko, kun tajuaa, että pian tulee irtisanomisia, lomautuksia ja organisaatiomuutoksia, jos yrityksellä menee heikosti.

 

 

On toki muistettava, että organisaatiomuutokset ja jopa irtisanomiset kuuluvat myös hyvin menestyvän yrityksen työkalupakkiin.

 

 

Minua huolestuttaa se fiksuinakin pitämieni ihmisten vauhkoontuminen, kun työntekijä- ja työnantajaliitot eivät ole päässeet sopuun yhteiskuntasopimuksesta ja kun sen vuoksi hallitus on nyt pakotettu laatimaan kilpailukykypaketin, jonka avulla saadaan aikaan muutoksia.

 

 

Kilpailukykypaketti tulee rankaisemaan myös eläkeläisiä, mutta en jaksa sitä surra määrättömästi, sillä ammattiyhdistysliikkeen lakkouhkailu tietäisi vielä pahempaa.

 

 

Toivon, että ammattiyhdistysliikkeen vastuuhenkilöt muistaisivat Kalevi Sorsan lausuman totuuden, joka kannattaa tässäkin jutussa lausua kahteen kertaan:

 

 

”Vahva valtiontalous on köyhän paras turva”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vahva valtiontalous on köyhän paras turva, menestyvä yritys, h<eikosti kannattava yritys, valtiosihteeri Raimo Sailas, ministeri Raimo Sailas, Kalevi Sorsa,