Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ei ole helppo rasti!

Maanantai 8.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa on muutaman päivän ajan iloittu, että tsekkiläinen Vafo Group on rakentamassa Ikaalisiin Skandinavian moderneimmaksi tähtäävän lemmikkieläinruokatehtaan.

IMG_1389.JPG

 

Toivotan mökkikaupunkini ja synnyinkuntani naapurikaupunkiin sijoittuvalle yritykselle parhainta menestystä, mutta hieman lemmikkieläinruokabisnekseen perehtyneenä totean, että kyseessä ei ole helppo rasti.

 

Tilannetta helpottaa, että lemmikkieläinruokabisnes on kasvava ala ja se helpottaa uudenkin yrityksen taivalta.

 

Pelkästään koiranruokaa Suomeen tuodaan n. 50 miljoonaa kiloa vuodessa ja sen lisäksi kotimainen tuotanto on tasoa 10 miljoonaa kiloa eli koiranruokabisneksen volyymi on n. 60 miljoonaa kiloa vuodessa. Koiranruokien myyntivolyymistä kolmen suurimman monikansallisen yrityksen hallussa on yli 90 %

 

Vafo Group´lla on edustuksessaan mm.  Hau-Hau Champion-, PrimaCat-, PrimaDog-, Freddy & Birdy- sekä Planet Pet Society-tuotemerkit.

 

Tunnen osan Hau-Hau Campion-tuotemerkin taivalluksesta ja voin todeta, että helppoa taivallus ei ole ollut.

 

****************

 

Yritys kertoo aloittavansa neuvottelut raaka-ainetoimittajien kanssa ”jo tehtaan rakennusvaiheessa” ja ihmettelenkin, että niitä ei ole jo aloitettu ennen rakennusvaihetta.

 

Lemmikkieläinruokabisneksessä raaka-ainepaletti on paljolti kiinni turkiseläintalouden tulevaisuudesta, sillä molemmat taistelevat lihanjalostusteollisuuden liharomppeiden saatavuudesta ja hinnasta.  On selvää, että isot lihatalot eivät pysty tukeutumaan lemmikkieläinruokabisneksen vetokykyyn liharomppeiden markkinoilla, vaan ne joutuvat ensisijaisesti turvaamaan turkisrehumaailman liharompetarpeen.

 

Toivottelen menestystä Ikaalisten suuntaan, mutta olisi vastuutonta luvata, että helppoa lemmikkieläinruokabisneksessä tulisi olemaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lemmikkieläinrehut, lemmikkieläinruuat, lemmikkeläinruokabisnes, Ikaalisten lemmikkieläinruokatehdas, Vafo Group,