Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Marinoitu sipuli - haluttu herkku

Maanantai 17.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Olen suuri sipulinystävä ja pidän runsaasti sipulia sisältävistä ruuista.

 

Sain viikonvaihteen aikana omakohtaisesti perehtyä marinoitujen sipuleiden valmistamiseen.

 

 

 

 

sipuli1

 

 

Marinoitujen sipuleiden raaka-aineena olivat itsekasvatetut sipulit.

 

Minulle suotiin luottamustehtäväksi kuoria sipulit. Aluksi kuorin niitä vajaan muovisangollisen, mutta sitten sain lisätehtävän kuoria niitä täyden muovisangollisen verran.

 

 

 

 

sipuli2

 

 

Ensimmäinen satsi pienennettiin koneellisesti, mutta kun niistä tuli Rouvan mielestä liian pientä silppua, joten sain tehtäväkseni pieniä toinen satsi käsipelillä…

 

 

 

 

sipuli3

 

 

…ja hyvinhän se onnistuikin.
 

 

 

 

 sipuli4

 

 

Marinointiliemeen laitettiin veden lisäksi etikkaa, sokeria ja suolaa.

 

Tässä on kuva toisen satsin marinointiliemestä ja sen vuoksi liemessä on jonkin verran edellisen valmistuserän jäljiltä myös sipuliainesta.

 

 

 

 

sipuli5

 

 

Sipulit kaadetaan kiehuvan marinointinesteen päälle ja sen jälkeen huolehditaan, että sipulimassa pidetään jatkuvassa liikkeessä, jotta mitään pohjaanpalamista ei pääse tapahtumaan.

 

 

Kun sipulimassa saadaan kiehumaan, otetaan kattila sivuun liedeltä ja aletaan kauhomaan sipulimassaa muovisiin säilytysrasioihin.

 

 

Meillä säilytysrasiat olivat viikonlopun aikana myös myyntirasioita, sillä vajaan kymmenen litran verran marinoituja sipuleita teki hyvin kauppansa Viljakkalan Marttayhdistyksen järjestämissä myyjäisissä.

 

 

Nyt pitää alkaa valmistamaan seuraavaa satsia, jotta marinoituja sipuleita riittäisi omankin ruokapöydän herkuiksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: marinoidut sipulit, marinoitujen sipulien valmistusohje,