Marinoitu sipuli - haluttu herkkuMaanantai 17.11.2014 - -Esko Erkkilä- Olen suuri sipulinystävä ja pidän runsaasti sipulia sisältävistä ruuista.
Sain viikonvaihteen aikana omakohtaisesti perehtyä marinoitujen sipuleiden valmistamiseen.
Marinoitujen sipuleiden raaka-aineena olivat itsekasvatetut sipulit.
Minulle suotiin luottamustehtäväksi kuoria sipulit. Aluksi kuorin niitä vajaan muovisangollisen, mutta sitten sain lisätehtävän kuoria niitä täyden muovisangollisen verran.
Ensimmäinen satsi pienennettiin koneellisesti, mutta kun niistä tuli Rouvan mielestä liian pientä silppua, joten sain tehtäväkseni pieniä toinen satsi käsipelillä…
…ja hyvinhän se onnistuikin.
Marinointiliemeen laitettiin veden lisäksi etikkaa, sokeria ja suolaa.
Tässä on kuva toisen satsin marinointiliemestä ja sen vuoksi liemessä on jonkin verran edellisen valmistuserän jäljiltä myös sipuliainesta.
Sipulit kaadetaan kiehuvan marinointinesteen päälle ja sen jälkeen huolehditaan, että sipulimassa pidetään jatkuvassa liikkeessä, jotta mitään pohjaanpalamista ei pääse tapahtumaan.
Kun sipulimassa saadaan kiehumaan, otetaan kattila sivuun liedeltä ja aletaan kauhomaan sipulimassaa muovisiin säilytysrasioihin.
Meillä säilytysrasiat olivat viikonlopun aikana myös myyntirasioita, sillä vajaan kymmenen litran verran marinoituja sipuleita teki hyvin kauppansa Viljakkalan Marttayhdistyksen järjestämissä myyjäisissä.
Nyt pitää alkaa valmistamaan seuraavaa satsia, jotta marinoituja sipuleita riittäisi omankin ruokapöydän herkuiksi!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: marinoidut sipulit, marinoitujen sipulien valmistusohje, |