Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Kalvoton mies on kelvoton mies..."

Lauantai 12.10.2019 - -Esko Erkkilä-

…oli entisaikaan totuus, kun arvioitiin eri tilaisuuksissa alustajan ja/tai esiintyjän edesottamuksia.
 
 
 
Tilanne on kalvojen osalta muuttunut, sillä niitä ei enää näytellä, mutta tilalle on tullut uusia AV-välineitä!
 
 
Nykyään jokseenkin kaikissa tilaisuuksissa tarvitaan läppäreitä, mokkuloita, videotykkejä, valkokankaita, äänentoistolaitteita ja vaikka mitä, jotta tilaisuudesta tulisi onnistunut.
 
 
Puheenjohdan Eläkeliiton Tampereen yhdistystä ja kokoonnumme jäsentapaamiseen joka toisena maanantaina klo 11.00.
 
 
Meidän oli pakko nöyrtyä parisen vuotta nykykehityksen tarpeiden edessä ja hankimme omat äänentoistolaitteet sekä myös videotykin ja mokkulan – olemme toistaiseksi pärjänneet, kun sihteerimme ja minä olemme ottaneet tapaamisiimme mukaan oman läppärimme.
 
 
Nämä kaikki välttämättömät ”oheistarvikkeet” merkitsevät, että kokoustilamme lattioilla on kokoustemme aikana melkoinen johtoviidakko.
 
 
 

Tässä muutama kuva johtoviidakostamme:


 
 
 
IMG_4242.JPG
 
 
 
IMG_4243.JPG
 
 
 
IMG_4244.JPG
 
 
 
IMG_4845.JPG
 
 
 
IMG_4846.JPG
 
 
 
On selvää, että johtoviidakkoon liittyvät laitteet on puheenjohtajan ennen kokousta asennettava paikoilleen ja kokeilta niiden toimivuus.

 
 
Jäsentapaamisen jälkeen johto- sekä laiteviidakko on purettava ja laitettava kaikki vempaimet kaappiin odottamaan seuraavaa tapaamistamme.

 

 

 

Mielellään toki tuon homman teen, sillä jäsentapaamistemme onnistuminen on kuitenkin se pääasia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kalvoton mies on kelvoton mies, läppäri, äänentoistolaitteet, videotykki, mokkula, valkokangas,

Langallisesta langattomaan

Torstai 4.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Perhekuntamme tapaa viettää kesäajan kahdessa paikassa – minä paljolti mökkimaailmassa Viljakkalassa ja muut Tampereella.

 

 

Toki keskikesällä olemme koko porukka parisen kuukautta mökillä.

 

 

Kahdessa paikassa oleminen asettaa vaatimuksia nettiyhteyksien ylläpidolle, sillä eihän nykyihminen tule toimeen ilman nettiä.

 

 

Vielä viime kesänä meillä oli Tampereella kiinteä langallinen nettiyhteys, joka sitten jaettiin kaikkien läppäreihin langattomasti.

 

 

 IMG_8980.JPG

 

 

Luovuimme ”nettiyhteysremontissamme” kiinteästä verkkoyhteydestä ja tukeuduimme mökiltä siirrettyyn langattomaan systeemiin Tampereella ja yhteydenpitovärkkimme on nyt tämmöinen.

 

 

 

IMG_8979.JPG

 

 

Mökkiaika on minulla alkamassa ja piti hankkia mökille uusi systeemi, jotta pystyisin pitämään itseni ajan tasalla myös siellä.

 

 

Tässä on mökkikäyttöön nyt nimetty uusi yhteydenpitovärkki - Moikka.

 

 

******************************

 

 

On maailma muuttunut!

 

Muistan hyvin, kun kotona luovuttiin lehmien astutuksessa luonnon menetelmästä – lehmien kuljettaminen naapurin sonnien astutettavana – keinosiemennykseen.

 

 

Kun kotona ei ollut puhelinta, piti keinosiementäjälle käydä soittamassa kylän ainoassa puhelintalossa – Rantalassa – jossa tosiaan oli puhelin.  Olen monesti käynyt Rantalassa aiheena soittaminen keinosiementäjälle. Kotona oli ohjeistettu, että soitosta pitää maksaa emännälle 50 markan kolikolla ja sen myös tein.

 

 

Lehmien keinosiemennys on edelleen nykypäivää, mutta puhelimen käytössä ja yleensäkin viestinnässä on tapahtunut valtava muutos!

 

 

On tavallaan mukavaakin, että olen saanut elää ja kokea sen valtavan muutoksen, joka arkiviestinnässä on kuluneiden vuosikymmenten aikana tapahtunut!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Langallisesta langattomaan, modeemit, mokkulat, modeemi, mokkula, Moikka-modeemi,