Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ilman nettimahdollisuutta olevien pankkipalvelut ovat suorastaan ahdistava kokemus

Lauantai 9.11.2019 - -Esko Erkkilä-

Suorastaan elän netissä 24/7, mutta Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajana tiedän ja tunnen niiden erityisesti ikäihmisten pankkipalveluahdistuksen, joilla ei ole käytössään nettiä.

 

Monilla näistä henkilöistä ei ole käytössään pankkikorttiakaan, joten he eivät pysty nostamaan käteistä edes ”seinästä”.

 

Tästä ongelmasta suorastaan vaietaan, sillä nuo ilman nettiä ja ilman pankkikorttia olevat kansalaiset ovat maan hiljaisia.

 

Koen läheltä tuon ikäihmisten ahdistavan tilanteen, sillä me Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsenet kokoonnumme yhteiseen tilaisuuteemme joka toinen maanantai ja jokseenkin joka kerta joku jäsenistämme haluaa käteisellä maksaa toimintaamme kuuluvien aktiviteettien jonkin osallistumis- tai vastaavan maksun.

 

 

Pyrimme ohjaamaan, että maksut maksettaisiin yhdistyksemme tilille, mutta kun tiedämme pankkitiskillä maksettavan maksun ”pirunkyytirahan” suuruuden, olemme olleet joustavia – pankin veloitus yhdestä maksusta saattaa nykyisin olla jopa 7 – 10 euroa per lasku!

 

Ongelman eräs ilmenemismuoto on se, että ilman nettiä ja ilman pankkikorttia oleva ikäihminen nostaa pankkitiskille päästyään tolkuttoman suuren summan käteistä, jotta seuraavaan pankkitiskikokemukseen kuluisi mahdollisimman pitkä aika. Suurta käteissummaa ikäihminen sitten säilyttää kotonaan, jossa se on mm. suuressa hukkaantumisvaarassa!

 

Minulle henkilökohtaisesti nämä ongelmat eivät ole ajankohtaisia ja samoin oletan tilanteen olevan myös Teidän - Arvoisat Lukijani – kohdalla, mutta Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen puheenjohtajuuden myötä tunnen ongelman täysin.

 

Mitäkö parannuskeinoksi?

 

Ongelma poistuu seuraavan parinkymmenen vuoden kuluessa luontaisella tavalla, mutta pitkään siirtymäkauteen joudumme yhä varautumaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: nettipankki, ikäihmisten pankkiahdistus, pankkikortti, ilman pankkikorttia, raha-asiat ilman nettiä eivät onnistu, raha-asiat ilman nettiä, pankkitiskillä maksaminen on kallista, ikäihmisten pankkipalvelut, ikäihmisten pankkipalveluja ei ole,