Sunnuntai 5.9.2021 - -Esko Erkkilä-
Eilen vietimme suomalaisen ruoan päivää.
Suomalaisen ruoan resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!
Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan.
**************
Mielelläni laajennan suomalaisen ruoan arvoa sillä, että se pitäisi pääosin olla itse kasvatettua ja tuotettua.
Meillä ei ole mahdollisuutta tuottaa itse lihaa ja lihajalosteita, mutta arvostan metsästäjiä, jotka siihenkin pystyvät. Kotieläintuottajat ovat luku sinänsä.
Erilaisten kasvisten tuottaminen onnistuu meiltä hyvin ja mökkitontillamme kasvaakin monenlaisia kasviksia.
Pidetään huolta, että meillä kaikilla on tänäänkin suomalaisen ruoan päivä!
-Esko Erkkilä-
|