Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Meillä pannaan konsteilla eikä suurilla munilla"

Lauantai 20.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Lainaan tämän juttuni kuvaksi facebookista löytämäni kuvan, jossa traktori ajetaan ylös mutakuopasta, johon taitamaton ajaja on sen ajanut.

 

 

 

 

 

 

Kuvassa näkyvällä tavalla asetettu puu on menetelmä on minulle uusi, mutta olen monia kertoja ajanut traktorin ylös mutakuopasta, mutta sellaisen puunrungon avulla, joka on kytketty traktorin vetäviin takapyöriin poikittain pyörään nähden.

Kuvassa käytetty menetelmä onnistuu, jos traktorin lokasuojat ovat kapeammalla kuin takapyörien ulkoreuna - nykytraktoreissa asia ei ole niin.

Puun avulla traktorin ajamisen suosta pitää tapahtua siten, että traktorissa on peruutusvaihde päällä, sillä eteenpäin ajettaessa on suuri vaara, että traktori pyörähtää katon kautta ympäri ja se ei ole kuskille terveellistä!

**********

Opetin kerran puun avulla suosta ajamisen taidon Mantsinsaaren ainoalle traktorikuskille, joka ajoi meitä kuljettaneen traktorin venäläiseen tai oikeammin todettuna mantsinsaarelaiseen suonsilmäkkeeseen.

Onneksi venäläiskuskilla oli mukanaan kettinkiä ja kirves - kirveellä pystyimme kaatamaan kunnollisen venäläismännyn, jolla sitten saimnme helposti ajettua traktorin suokuopasta!

Oli siinä venäläiskuskilla ihmettelemistä, että miten suomalaispoika taikoi traktorin noin helposti suonsilmäkkeestä kuivalle maalle!

Viljakkalassa tavattin ennen aikaan vaikeiden ongelmien ratkaisemisessa todeta näin:

"Meillä pannaan konsteilla eikä suurilla munilla"

Viljakkalalainen sanonta pätee Suomessa, mutta myös Venäjällä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: meillä pannaan konsteilla eikä suurilla munilla, traktorin ajaminen suosta,