Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustan Pirkanmaan piiri tyrmää työmatkavähennyksen poiston

Sunnuntai 11.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokous pidettiin 10.12.2011 Tampereella, Museokeskus Vapriikissa.

 

Kokouksessa oli paikalla seitsemisenkymmentä edustajaa. Olin mukana virallisena kokousedustajana.

 

pict2209.jpg

 

Kokouksen aluksi ojennettiin piirihallituksen jäsen Paula Virtaselle (keskellä) kultainen ja toiminnanjohtaja Ritva Männistölle (Virtasesta oikealle) hopeinen ansiomerkki, sillä molemmat merkinsaajat ovat tehneet ansiokasta työtä puolueen hyväksi.

 

Ansiomerkit luovuttivat Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto ja puoluehallituksen jäsen Riitta Koskinen. Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Markku Vuorensola seuraa ansiomerkkien luovuttamista oikealla.

 

Kokouksessa laadittiin julkilausuma ja siinä tyrmätään suunnitelmat työmatkavähennyksen poistamisesta.

 

Julkilausuma tässä kokonaisuudessaan:

 

”Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii ilmastotutkimusraportissaan suomalaista työmatkustamista ilmaston lämmittämisestä. Virasto haluaa poistaa työmatkojen oman auton käytön verovähennysoikeuden. Viraston mielestä verotuskohtelu on ristiriidassa yhdyskuntarakenteen tiivistämisen kanssa.

 

Keskustan Pirkanmaan piirikokous tyrmää verovähennysoikeuden poiston.

 

Työmatkavähennyksen kantavana ideana on kannustaa ihmisiä ottamaan työtä vastaan kauempaakin, suitsia asumisen hinnan nousua, sekä tukea pikkukaupunkien ja maaseudun elinvoimaa.

 

Koko Suomen työmatkaliikenteen vaikutus maailman ilmastomuutokseen on lähes mitätön. Jo nyt työmatkavähennyksen saa vain, jos työmatkaa ei voi tehdä julkisilla kulkuneuvoilla. Muutoksella aiheutetaan vain lisää kuluja työntekijöille ja vaikeutetaan osaavan työvoiman saatavuutta.

 

Keskustan mielestä hallituksen keskittävä, maaseutua ja pikkukaupunkeja autioittava politiikka on vallalla myös valtion virastoissa. Tämä kehitys on saatava pysähtymään ja alueiden ääni kuulumaan sekä näkymään myös valtaeliitin toimissa. Suomen talouden ja kilpailukyvyn kannalta ympäristöpolitiikan ja talouspolitiikan keskinäistä suhdetta tulee tarkastella kokonaisvaltaisesti.

 

Keskustan Pirkanmaan piiri tukee voimakkaasti Paavo Väyrysen valintaa Suomen seuraavaksi presidentiksi. Haluamme presidentin, joka tuntee koko Suomen vahvuudet sekä ymmärtää sen eri alueiden elinvoimaisuuden.”

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, varapuheenjohtaja Timo Kaunisto, Timo Kaunisto, työmatkavänennys, työmatkavähennystä ei saa poistaa,