Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vastuutonta toimintaa!

Maanantai 10.2.2020 - -Esko Erkkilä-

Olen viime päivät seurannut vain pinnallisesti kotimaista työmarkkinaelämää, mutta surkealta se näyttää!

 

Lakkoja, lakkoja ja lakonuhkia toisensa jälkeen!

 

Se on varmistunut, että ammattiyhdistysliikkeellä ei ole pienintäkään vastuuta suomalaisten hyvinvoinnista.

 

On paikallaan tälläkin foorumilla kysyä, että miten ammattiyhdistysliike voi olla sellaista yleishyödyllistä toimintaa, jotta sitä tuetaan mm. verohelpotuksin!

 

Onneksi en yli nelikymmenvuotisen työurani aikana päivääkään kuulunut ammattiyhdistysliikkeeseen vaan hoidin työttömyysturvani loimaalaisen Yleinen työttömyyskassa YTK:n kautta.

 

Turhaan muuten maksoin sen silloisen vuosimaksun eli suuruusluokaltaan 60 euroa per vuosi, sillä en ollut päivääkään työttömänä!

 

Positiivisena piirteenä suomalaisessa työmarkkinakentässä on nyt se, että työnantajatahot ovat alkaneet julistaa työpaikoille työsulkuja eli työntekijöitä ei päästetä työpaikoille pahiten saastuneilla työpaikoilla.

 

Tätä lakkoilua lisää, niin saadaan hävitettyä viimeisetkin siemenperunat siitä suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta, jonka Juha Sipilä pystyi hallituskaudellaan luomaan!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ay-liike, ay-liikkeen vastuutonta toimintaa, ammattiyhdistysliike, työtaistelut, ay-liike pystyy vain lakkoilemaan, ay-liikkeen verovapaus poistettava, työsulku,

Työnantajapuolen pitää käyttää työsuku-uhkaa nykyistä useammin

Torstai 10.5.2018 - -Esko Erkkilä-

Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RT pääsivät sopimukseen rakennusalan työsopimuksista eilen.

 

 

Sopimukseen pääseminen merkitsi, että työnantajan tänään klo 00.00 alkavaksi ilmoittama työsulku peruuntuu.

 

 

En tunne konfliktitilannetta tarkemmin, mutta sen tiedän julkisuudessa olleista tiedoista, että työnantaja olisi aloittanut koko alaa koskevan työsulun viime yönä klo 00.00.

 

 

Työsulku ei olisi luonnollisesti koskenut ns. järjestäytymättömiä eli vastuullisia työntekijöitä.

 

 

Eilen saatu neuvottelutulos osoittaa laajemmaltikin työmarkkinoille, että työnantaja käyttää työsulku-uhkaa aivan liian säästeliäästi.

 

 

Nyt työsulku-uhka tepsi ja Rakennusliiton satpaarit eivät uskaltaneet ottaa vastuuta siitä, että hyvillä palkoilla olevat kunnolliset duunarit olisivat jääneet vaille työtä ja palkkaa.

 

 

Toivon, että jatkossa työnantajatahot käyttävät aktiivisesti työsulku-uhkaa, jotta työmarkkinoille saadaan terve ja tasapainoinen tilanne ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajien kesken.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työsulku, Rakennusliitto, Rakennusteollisuus RT, Työsulku-uhka,