Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kansanedustajaehdokkaiden vaalirahoituksen ennakkoon ilmoittaminen on ehdokasvalinnan keskeinen tekijä.

Tiistai 7.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna eli 8.4.2015.

 

 

Vaalirahoitukseen liittyvät kuviot ovat viime vuosina nousseet keskiöön ja se on hyvä asia.

 

 

Kansanedustajaehdokkailla on mahdollisuus antaa ennakkotietoja vaalirahoituksestaan ja valistuneet äänestäjät kiinnittävätkin ehdokasvalinnassaan tähän suurta huomiota.

 

 

Tiedot ehdokkaiden vaalirahoituksensa ennakkotiedoista ovat kaikkien katseltavissa nettiosoitteesta

www.vaalirahoitus.fi

Jos linkki ei toimi suoraan, niin kirjoita se nettiosoitteeksi!

 

 

Tutkailin Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden vaalirahoituksen ennakkotietoja eilen eli 6.4.2015 illansuussa ja totesin pirkanmaalaisten eduskuntapuolueiden kohdalla varsin vaihtelevaa kiinnostusta ehdokaskohtaisten vaalirahoitustietojen julkisemiseen:

 

 

Tilasto näytti 6.4.2015 klo 21.13 tältä (puoluekohtainen järjestys www.vaalirahoitus.fi –nettisivujen mukainen):  (Tämä linkki toimii)

 

 

  • Kansallinen Kokoomus 0/19

  • Perussuomalaiset 0/19

  • Suomen Keskusta 17/19

  • Suomen Kristillisdemokraatit 3/19

  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 1/19

  • Vasemmistoliitto 17/19

  • Vihreä liitto 12/19

 

 

Hämmästykseni on suurta, sillä Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ehdokkaista ei vielä kukaan ole tehnyt vaalirahoituksensa ennakkoilmoitusta ja SDP:n ehdokkaistakin sen on tehnyt vain yksi!

 

Hallituspuolue kristillisdemokraatit tuntuvat myös olevan melkoisesti ”jäässä”, kun sen ehdokkaiden pitäisi avata vaalirahoitustaan.

 

 

Vihreät ovat perinteisesti olleet aktiivinen puolue vaalirahoituksen ennakkotietojen julkaisemisessa, mutta nyt näyttää olevan heilläkin ongelmia vaalirahoituksen avoimuuden osalta.

 

 

Tiedän Keskustan ehdokkaiden osalta sen, että Laila Koskela on tehnyt ennakkoilmoituksen, mutta kun hän on tehnyt sen kirjallisena ilmoituksena ja laittanut postiin, niin hänen ilmoituksensa ei näy vielä nettilistalla.

 

 

Mikko Alatalo on pääsiäismatkalla pohjois-Suomessa ja hän on luvannut tehdä ennakkoilmoituksensa huomenna eli 8.4.2015.

 

 

Ihmettelen vieläkin, että Kokoomus ja Perussuomalaiset eivät kunnioita kansalaisten tiedonjanoa vaalirahoituksen avoimuudessa ja samaa joutuu toteamaan Pirkanmaalla myös SDP:n toiminnasta.

 

 

Voitte olla varmoja, että seuraan tilannetta ja saatan myös kommentoida niitä rahoituslähteitä, joiden tuella pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat kampanjoivat!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalirahoituksen ennakkoilmoitus, www.vaalirahoitus.fi, eduskuntavaalien ennakkoäänestys,