Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Venäjä temppuilee

Torstai 15.7.2010 - -Esko Erkkilä-


Venäjä on yllättäen asettanut rajoituksia Suomesta Venäjälle vietäville elintarviketuotteille.

 

Kyseessä on valitettavan usein toistuva operaatio.

 

Kaikille on selvää, että Venäjän esittämät perusteet eivät ole todellisia, vaan kyseessä on Venäjän omaa elintarviketuotantoa suojeleva toiminta.

 

Vientikielto merkitsee suomalaisille yrityksille vaikeuksia. Sen vaikutukset koskettavat kaikkia suomalaisia.

 

Elintarvikkeiden hintoja joudutaan korottamaan, sillä elintarviketeollisuus on muun teollisuuden tapaan suuriin volyymeihin perustuvaa toimintaa. Nyt volyymit alenevat ja kustannukset joudutaan kohdistamaan ennakoitua pienemmille volyymeille.

 

Vientikielto merkitsee alkutuottajille vaikeuksia, sillä esim. suunniteltuja teurastuksia joudutaan viivästyttämään. Siat kasvavat tiloilla liian suuriksi ja hellesäiden vuoksi eläinsuojelulliset näkökohdat tulevat ajankohtaisiksi. Tuottajille maksettavat hinnat tulevat laskemaan, sillä raaka-ainetta - teuraseläimiä - on tarjolla liiankin kanssa.

 

Olen tilannut kaikki Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tiedotteet sähköpostiini ja tässä asiasta kertova Eviran tiedote kokonaisuudessaan:

 

----------------------

Venäjän vientiin väliaikaisia rajoituksia liha- ja maitoalan yrityksille

Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos on lähettänyt Suomen viranomaisille kirjeen koskien Venäjän viranomaisten suomalaisiin liha- ja maitoalan yrityksiin (23 kpl) toukokuussa kohdistamaa tarkastusta. Tarkastuksen perusteella Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos on asettanut väliaikaisia vientirajoituksia 14:lle suomalaiselle liha- ja maitoalan yritykselle. Käytännössä tämän seurauksena näiden yritysten tuotteita ei ole 12.7.2010 lukien voitu viedä Venäjälle. Lisätietoa asiasta löytyy Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitoksen internetsivuilta

http://www.rosselkhoznadzor.ru/fsvps/importExport/finland/enterprises.html?product=2&productType=1&_language=en

Evira selvittää suomalaisten elintarvikeyritysten kanssa väliaikaisiin vientirajoituksiin johtaneet syyt ja tulee vastaamaan asiassa Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitokselle viipymättä.

Lisätietoa: yksikönjohtaja Kyösti Siponen, Evira, tuonti- ja markkinavalvontayksikkö, p. 050 386 8412

---------------

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Venäjä, elintarvikkeiden vientikielto Venäjälle, WTO,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini