Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Jätekeskusten palveluihin tukeutuminen rakennusjätteen osalta maksaa!

Tiistai 7.5.2024 - -Esko Erkkilä-

Vastaan kolmen ”talouden” jätehuollosta eli omakotitalomme, mökkimme sekä Maatalousyhtymämme osalta.

 

Pirkanmaan Jätehuolto Oy hoitaa kaikkien kolmen paikan jätehuollosta ja minä maksan!

 

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n auto tyhjentää omakotitalomme roskiksen kahden viikon välein ja se maksaa arvonlisäveroineen nykyisin 7 euroa per kerta.

 

Mökin ja Maatalousyhtymän osalta Pirkanmaan Jätehuolto Oy veloittaa vuosimaksun ja se on tasoa 65 euroa per vuosi.

 

***************

 

Nyt on meneillään poikkeusvuosi, kun mökkimme rakennustyömaalta kertyy erilaisia rakennusjätteitä ja niitä ei tietenkään voi laittaa päivittäisroskien joukkoon.

 

Kulkuyhteyksiemme yhteyteen sopii jätteiden vieminen Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n…

 

 

IMG_9713.JPG

 

…Koukkujärven jätekeskukseen Nokialla ja se maksaa 0 – 2 kuutiometrin suuruisesta jätekuormasta 26 euroa per kerta!

 

 

 

*******************

Onneksi haravointijätteen vieminen Koukkujärvellekin on ilmaista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jätekeskusten palveluihin tukeutuminen rakennusjätteen osalta maksaa!, Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n Koukkujärven jätekeskus,

Huhut Ylöjärven jäteaseman henkilöstön palveluhalusta pitävät paikkansa!

Tiistai 16.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Perhekuntamme tukeutuu jätehuollossaan kolmeen eri toiminnan käyttämiseen eli omakotitalomme jäteastia tyhjennetään kahden viikon välein ja mökkimme sekä Maatalousyhtymämme jätteet toimitetaan omatoimisesti lähijätepisteille.

 

Olen kuullut Ylöjärven jäteaseman henkilökunnan poikkeuksellisesta palveluhalusta ja halusin testata huhujen paikkansapitävyyden, kun jouduin kuljettamaan mökkipalon jälkeen syntyneitä romppeita maksulliseen jätehuoltopisteeseen.

 

 

IMG_9643.JPG

 

Ylöjärven jäteasema sijaitsee helposti tavoitettavissa olevassa paikassa Toimintatiellä.

 

 

IMG_9641.JPG

 

Jäteasema avautuu arkipäivinä klo kymmeneltä, mutta keskiviikkoisin on poikkeuksellinen avoinna oloaika.

 

IMG_9639.JPG

 

Rakennusjätteet – joita minulla oli tuotavana - tyhjennetään siirtolavoille, joilla ne kuljetetaan poltettavaksi Tarastenjärvelle.

 

 

IMG_9640.JPG

 

Ennakkotiedot henkilökunnan palveluhalusta toteutuivat, sillä henkilökunta osallistui aktiivisesti asiakkaiden rompekuormien purkamiseen!

 

***********************

 

Suuri tunnustus Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n Ylöjärven jäteaseman henkilökunnan toiminnalle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huhut Ylöjärven jäteaseman henkilöstön palveluhalusta pitävät paikkansa!, Ylöjärven jäteasema, Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n Ylöjärven jäteasema,

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon!

Tiistai 12.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Ruotsin liittyminen puolustusliitto Natoon sai eilen lopullisen päätöksen, kun Ruotsin lippu kohosi omalle paikalleen Naton päämajan edessä Brysselissä.

 

Lippuseremoniassa puhunut Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson totesi mm. sen, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan vahvisti Ruotsissa käsityksen siitä, että täysimittainen sotilaallinen liittoutuminen on oikea ratkaisu.

 

Ruotsin liittyminen Natoon on myös Suomen kannalta elintärkeä asia, sillä muodostuuhan sen avulla taustavahvuutta myös Suomen puolustukselle.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon!, NATO, Puolustusliitto Nato, sotilasliitto Nato, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson, Ulf Kristersson, Naton päämaja,

YYA-ajasta DCA-sopimukseen

Keskiviikko 20.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Monet meistä ovat eläneet ajan, jolloin Neuvostoliitto hallitsi Suomea ystävyys, yhteistoiminta ja avunanto- sopimuksen avulla eli YYA-sopimuksen kautta.

 

YYA-sopimus solmittiin 6.4.1948 ja sopimus päättyi vuonna 1991, kun Neuvostoliitto hajosi.

 

***

 

Nyt elämme uutta aikaa, sillä Suomen ja Yhdysvaltojen välille solmittu DCA-sopimus eli Defence Cooperation Agreement –sopimus on allekirjoitettu Washingtonissa 18.12.2023!

 

Solmittu sopimus täydentää Suomen Nato-jäsenyyttä ja määrittelee ehdot Suomen sekä Yhdysvaltojen yhteistoiminnalle kriisitilanteissa.

 

************

 

Kukapa meistä olisi 1990-luvulla uskonut, että pystymme solmimaan puolustuspolitiikkamme keskeisen sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YYA-ajasta DCA-sopimukseen, YYA, YYA-sopimus, Neuvostoliitto, Venäjä, Yhdysvallat, DCA, DCA-sopimus,

Ruotsi käy kovaa koulua!

Tiistai 1.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Me suomalaiset olemme perinteisesti katselleet ihailevasti Ruotsia jokseenkin kaikissa asioissa, sillä se on osannut tehdä asiat oikein.  Nyt kuitenkin tilanne on vaihtunut, sillä Ruotsi on tehnyt ja yhä edelleen tekee ”kaikki asiat päin persettä”!

 

Ruotsin Nato-jäsenyyden viivästyminen alkaa haittaamaan myös Suomea, sillä tarvitsisimme Nato-jäsenyydellemme syvyyttä idästä tulevaa painetta vastaan.

 

Uusin ongelma Ruotsilla ovat Koraanin polttajat, jotka ovat laajentaneet Ruotsiin nuivasti suhtautuvien maiden lukumäärää ja painoarvoa merkittävästi.

Onko Venäjällä roolia siinä, että Ruotsissa poltetaan Koraaneja? Pyrkiikö Venäjä Koraanin polttajia tukemalla viivästyttämään Ruotsin Nato-jäsenyyttä?

 

Suomen kannalta nyt on tärkeää, että pidämme selkeän hajuraon Ruotsin harjoittamaan politiikkaan ja säilytämme oman linjamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsi käy kovaa koulua, Ruotsin Nato-jäsenyys, Ruotsin Nato-jäsenyyshaave, Nato-rintamalle pitää saada syvyyttä, Koraani, Koraanin polttamiset, Koraanin polttamiset Ruotsissa, Venäjä tukee Koraanin polttajia?

Poliittisia havaintoja Maanantaimarkkinoilta!

Torstai 9.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kiertelin viime maanantaina kameran kanssa poliittisten puolueiden osastoilla Tampereen Torikauppiasyhdistyksen järjestämillä Maanantaimarkkinoilla Hämeenpuistossa Tampereella ja tämmöisiä kuvia tallentui muistikortilleni:

 

 

IMG_7017.JPG

 

Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa, kun nykyinen Vasemmistoliitto on kuoriutunut kommunismia ja Neuvostoliittoa ihannoivista aatoksistaan Venäjän presidentti Putinia kritisoivaksi puolueeksi!

 

 

IMG_7019.JPG

 

Suomen Kommunistinen Puolue jaksaa jatkuvasti esiintyä osastollaan Maanantaimarkkinoilla ja jatkaa Nato-vastaista esiintymistään – liittäisi varmaan Suomen Varsovan liittoon, jos se vielä olisi olemassa!

 

 

IMG_7021.JPG

 

Kolmantena kuvana perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemen auto, jonka teippauksissa on onnistuttu ”viimmesempäälle”!  Tuota autoa on ilo katsella!

 

 

Ei mulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poliittisia havaintoja Maanantaimarkkinoilta!, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, SKP, Suomen Kommunistinen Puolue, Vasermmistoliitto, Neuvostoliitto Putin, Venäjä, Perussuomalaiset, Veijo Niemi,

Pitkän matkan ovat kulkeneet!

Sunnuntai 22.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina Maanantaimarkkinat ja eräänä niiden vakio-osallistujana on mm. Vasemmistoliitto.

 

 

Tapaan pikimmiten poiketa Vasemmistoliiton telttakatoksella, sillä siellä on useinkin tuttuja politiikan toimijoita.

 

 

 

IMG_6900.JPG

 

 

Viime kuukausina Vasemmistoliiton arvostusta on lisännyt heidän telttakatokseensa lisätty omatekoinen juliste, jossa Tampereen Vasemmistoliitto kritisoi ja tuomitsee Venäjän presidentti Vladimir Putinin aloittaman laittoman hyökkäyssodan Ukrainaan.

 

*****************

Mieleeni tulee etsimättä, että pitkän poliittisen matkan ovat kulkeneet ne nykyisen Vasemmistoliiton kannattajat, jotka ovat aloittaneet poliittisen toimintansa Suomen Kommunistisen Puolueen (SKP) ja Suomen Kansan Demokraattisen Liiton eli SKDL:n riveissä.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pitkän matkan ovat kulkeneet, Vasemmistoliitto, Vasemmisto, SKDL, Suomen Kansan Demokraattinen Liitto, SKP, Suomen Kommunistinen Puolue, Vladimir Putin, Venäjän aloittama laiton sota Ukrainaa vastaan, Venäjä, Ukraina, Neuvostoliitto, Maanantaimarkkinat,

Näinkö se kuitenkin käy?

Torstai 19.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Kuuntelin synnyinkotini pirtissä alle kymmenvuotiaana, kun isäni ja hänen sotakaverinsa muistelivat sotamuistojaan.

 

Jatkosodan päättymisestä oli kulunut vasta kymmenkunta vuotta, joten muistelukset olivat varsin tuoreita.

 

 

Ajattelin silloin pienessä mielessäni, että myös minä joudun sotaan ryssää vastaan, kun hieman vartun.

 

 

********

 

 

Onneksi tilanteet ovat vajaan seitsemänkymmenen vuoden aikana muuttuneet ja sodanuhkaa ei ole ollut.

 

 

Nyt tilanne on tyystin toisin, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan ja sen vastavetona Suomi on liittymässä Natoon.

 

 

Uutiset Venäjältä ovat huolestuttavia, sillä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi eilen, että Venäjä vastaa ”tarkoituksenmukaisin toimenpitein rajoilla”, mikäli Suomi liittyy sotilasliitto Natoon.

 

 

En henkilökohtaisesti enää ole ”etulinjakelpoinen” sotimaan, mutta onko maailmanpyörä kuitenkin pyörähtämässä asentoon, jossa joudun seuraamaan, kun ryssä hyökkää maahamme ja sotakuntoiset miehemme joutuvat puolustamaan itsenäistä Suomea?

 

 

Onneksi meillä on nyt Nato turvanamme!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näinkö se kuitenkin käy?, Talvisota, Jatkosota, Lapinsota, sotaveteraanit, Sergei Lavrov, pensasneuvostoliittolainen, Venäjä, Neuvostoliitto, Ukraina, Venäjän hyökkäyssota, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Nato, Onneksi meillä on Nato turvanamme,

Kaksi isoa asiaa vuodelta 2022

Sunnuntai 1.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Vuosi on vaihtunut ja nyt on aika luoda katse viime vuoden suurimpiin tapahtumiin.

 

Katson asiaa ”isosta räppänästä” ja katseeni päätyy kahteen isoon asiaan, joista toinen on synkkä, mutta toinen puolestaan hyvinkin positiivinen.

 

Aluksi se synkkä ja se on ilman muuta Venäjän helmikuun 24. päivänä aloittama hyökkäyssota Ukrainaan.

 

On täysin käsittämätöntä, että maailman jonkinlaisena vaikuttajana itseään pitänyt maa aloitti barbaarisen hyökkäyksen itsenäistä naapurimaataan kohtaan!

 

Onneksi Venäjä on saanut todeta, että se on siirretty pois jokseenkin kaikesta sellaisesta toiminnasta, jota tehdään eri maiden kesken.

Hylkiömaa saa tekojensa mukaisen palkkion!

 

**************

Ja se positiivinen asia, joka paljolti on sidoksissa tuohon synkkään asiaan:

 

Positiivinen asia on luonnollisesti se, että Suomi päätti hakea Nato-jäsenyyttä toukokuun 17. päivä! 

 

Nato-maat allekirjoittivat Suomen Nato-jäsenyyttä koskevan liittymispöytäkirjan 5. heinäkuuta, ja Suomesta tuli Naton tarkkailijajäsen.

 

Olen ”aina” kannattanut Suomen Nato-jäsenyyttä ja olen tyytyväinen, että vuonna 2022 pääsimme asiassa pitkälle.

 

On surkuhupaisaa, että veljeskansamme Unkari ja sen ohella myös Turkki eivät vielä ole ratifioineet Nato-jäsenhakemustamme, mutta tähänkin sopii vanha suomalainen sananlasku, että ”perseelleen porsas kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa!”

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Kaksi isoa asiaa vuodelta 2022, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Suomen Nato-hakemus, Perseelleen porsaskiusaa tekee kun purtilonsa kaataa, Turkki ja Unkari vastustavat Nato-hakemustamme,

Ei ehkä otollisin aika etsiä uusia jäseniä!

Tiistai 27.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain toissa yönä eräältä fb-kaveriltani Messenger-viestin, jossa tämä kaverini houkutteli minua liittymään…

 

 

IMG_6880.JPG

 

…Suomi-Venäjä-Suomi –seuran facebook-sivuille!

 

En tunne suurta innostusta tässä tilanteessa liittyä mihinkään Suomi-Venäjä –kotkotuksiin, mutta sen verran asia kiinnosti, että vierailin Suomen-Venäjä –seuran nettisivuilla.

 

Totesin, että paljon on väkeä töissä Suomi-Venäjä –seurassa, mutta mitään aktiivista toimintaa Venäjän suuntaan heillä ei ole, vaan esim. kaikki ensi vuodelle suuntautuva toiminta on erilaisia matkoja eri puolille Suomea.

 

Tänä vuonna Suomi-Venäjä –seura on ollut melkoisessa vastatuulessa, sillä mm.Venäjän ulkoministeriö ilmoitti lopettavansa yhteistyön seuran kanssa kesäkuussa. Syynä oli se, että seura oli tuominnut helmikuussa Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa ja sanonut sen olevan "täysin kansainvälisen oikeuden vastainen".

 

Eräät keskustalaiset poliitikot ovat toimineen Suomi-Venäjä –seuran puheenjohtajina ja ainakaan Katri Kulmunille tai Petri Honkoselle tuo tehtävä ei ole ollut meriitti!

 

 

On selvää, että en tule liittymään Suomi-Venäjä –seuran fb-ryhmään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ei ehkä otollisin aika etsiä uusia jäseniä!, Suomi-Venäjä -seura, Suomi-Venäjä-Suomi -facebookryhmä, Katri Kulmuni, Petri Honkonen, Suomi-Venäjä - seuran puheenjohtaja,

Kunnollinen lehtipuhallin mahdollistaa vihreän ja siistin pihanurmikon myös marraskuulla!

Torstai 3.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen monesti todennut ja totean taas kerran, että…

 

 

IMG_6413.JPG

 

…kunnollinen lehtipuhallin on omakotitalon omistajan ja puutarhaharrastajan toiseksi tärkein työväline puutarhajyrsimen jälkeen!

 

 

IMG_6426.JPG

 

Risuista ja lehdistä puhdas nurmikko on ilo katsella vielä hämärän tultuakin.

 

********************

 

Viime viikolla omakotitalotontiltamme kertyi kolme kuomullisen peräkärryn kuormaa lehtiä.

 

IMG_6379.JPG

 

Yhden kuorman vein Tarastenjärven jätekeskukselle, jossa…

 

 

IMG_6376.JPG

 

…haravointijäte pystytään purkamaan katoksen alle.

 

 

****************

 

IMG_6418.JPG

 

Koukkujärven jätteenkäsittelykeskus sijaitsee Nokialla ja sinne vein kaksi kuomullista peräkärrykuormaa lehtiä.

 

 

IMG_6382.JPG

 

Koukkujärvellä on koko ajan muitakin haravointijätteen tuojia ja sen huomaa,…

 

 

IMG_6381.JPG

 

…myös niistä lehtikasoista, joita siellä on!

 

 

On ympäristön kannalta tärkeää, että haravointijätteet kuljetetaan Tampereella joko Tarastenjärvelle tai Koukkujärvelle ja niitä ei viedä kottikärryillä lähimetsiin – valitettavasti sitäkin vielä tapahtuu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnollinen lehtipuhallin mahdollistaa vihreän ja siistin pihanurmikon myös marraskuulla!, Lehtipuhallin, Tarastenjärven jätekeskus, Koukkujärven jätteenkäsittelykeskus, Tarastenjärvi, Koukkujärvi haravointijäte ei kuulu lähimetsiin, ,

Yhdistyneet kansakunnat on menettänyt merkitystään!

Tiistai 25.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilinen eli lokakuun 24. päivä oli Yhdistyneiden kansakuntien vuosipäivä, jota vietettiin Yhdistyneiden kansakuntien (YK) perustamisen kunniaksi.

 

Sanottuun päivään mennessä vuonna 1945 oli riittävän suuri määrä jäsenvaltioita vahvistanut YK:n perustamissopimuksen niin, että se tuli voimaan.

 

Suomi liittyi YK:hon vuonna 1955 ja jo 1950-luvun lopulla aloitimme osallistumisen YK:n rauhanturvaamistoimintaan.

 

 

IMG_6373.JPG

 

Suomalaisissa kalentereissa YK:n päivä on ollut merkittynä vuodesta 1968 ja vakiintuneeksi liputuspäiväksi se tuli vuodesta 1987 lähtien.

 

On luonnollista, että eilen lipputangossamme oli siniristilippu – kuva on otettu liputusajan viime hetkillä ja kuva on laadultaan heikko.

 

*****************

 

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on muuttanut monta asiaa ja eräs niistä on se, että sota on rapauttanut YK:n merkitystä arvostettuna maailmanjärjestönä.

 

Venäjän mahdollisuus käyttää YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan rapauttaa koko YK:n toimintaa.

 

*****************

 

On sanomattakin selvää, että YK:n roolin heikentyminen vahvistaa EU:n sekä Naton merkitystä kansainvälisessä yhteistyössä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdistyneet kansakunnat on menettänyt merkitystään!, EU:n merkitys on kasvanut, Naton merkitys on kasvanut YK:n turvallisuusneuvosto, veto-oikeus, Venäjä käyttää veto-oikeuttaan, YK, Yhdistyneet kansakunnat,

Hieman haikeutta, mutta enemmänkin helpotusta!

Sunnuntai 16.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli päivä, jonka päätteeksi kokosimme kimpsumme sekä kampsumme mökillä auton peräkärryyn ja jätimme mökin talviteloilleen.

 

En löytänyt muistiinpanoista päivämäärää, että milloin keväällä siirryin pääsääntöisesti mökkielämään, mutta se lienee ollut jokseenkin huhtikuun puolessavälissä.  Huhtikuun puolestavälistä on lokakuun puoleenväliin tarkalleen kuusi kuukautta eli puolet vuodesta kului pääosin Viljakkalan Majajärvellä!

*****************

Mökkielämä Majajärvellä oli taas kerran antoisaa, vaikka takavuosien kiihkeä puutarhaviljelymme onkin hieman laantunut. Puutarhatuotteiden hinnat ovat marketeissa niin matalat, että omaviljelyä on vaikea perustella kannattavaksi.

 

Mansikka kuuluu meillä Rouvan vastuualueelle ja sen tiimoilta sato oli määrältään ja laadultaan erinomainen

 

*****************

 

Kuluneen kesän ja varsinkin syksyn mökkihommillemme oli ominaista polttopuuhuoltoon panostaminen.

 

Venäjän aloittama barbaarinen hyökkäyssota Ukrainaa vastaan teki enemmän kuin ajankohtaiseksi polttopuihin panostamisen. Puuliiterimme mökillä ei ole koskaan ollut niin täynnä kuin nyt ja siitä kuuluu suuri kiitos vanhimmalle pojallemme, joka toi meille kaksi korkealaidallista traktorin peräkärrykuormaa polttokelpoisia klapeja – kyllä nyt kelpaa!

 

*******************

Hieman haikeana kesämuistojen kanssa, mutta päällimmäisenä kuitenkin on helpotus hyvin sujuneesta puolesta vuodesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hieman haikeutta mutta enemmänkin helpotusta! mökkikauden päättäminen, puoli vuotta mökkikautta, polttopuuhuolto, Venäjän hyökkäyssota, Viljakkala, Viljakkalan Majajärvi,

Onneksi aikoinaan tuli rakennettua omakotitaloon ja mökille muutama tulisija!

Perjantai 14.10.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän aloittaman hyökkäyssodan eräs keskeinen seuraus on ollut meille jokaiselle sähkön kohonnut hinta.

 

Sähkön hinta on joissain tapauksissa moninkertaistunut ja kaikissa tapauksissa se on kohonnut.

 

***************

 

Sähkön hinnan kallistuminen on vaikuttanut jokaisen käyttäytymiseen ja näin on tapahtunut myös meillä.

 

Pari viikkoa sitten mökillä kytkin ilmalämpöpumpun pois päältä ja se saa odottaa käynnistymistään ainakin ensi keväälle saakka.

 

Onneksi aikoinaan rakensimme mökille kaikkiaan kuusi tulisijaa ja niistä nyt viime aikoina viisi on ollut aktiivisesti käytössä.

 

Toisaalta on todettava, että mökillä olevat ”kivikasat” vaativat lämmittämistä päivittäin ja sen vuoksi mökkikautemme on nyt päättymässä.

 

Toki muistan, että synnyinkodissani[M1]   uunia ja pirtin sekä kamarin tulisijoja lämmitettiin päivittäin eli mikään ei ole muuttunut.

 

 

Tampereen omakotitalossamme on puilla lämmitettäviä vain olohuoneen takka sekä saunan löylyhuone, mutta hyvä edes niin.

 

 

 

IMG_6348.JPG

 

Mökillämme polttopuut ovat eräänlaista ”jätepuuta”, mutta täysiarvoista nekin ovat polttopuuna!

 

 

-Esko Erkkilä-

 [M1]

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Onneksi aikoinaan tuli rakennettua omakotitaloon ja mökille muutama tulisija!, tulisijat mökillä, tulisijat omakotitalossa, Venäjän hyökkäyssota,

Toivottavasti myönteiset uutiset Ukrainasta saavat jatkoa!

Tiistai 13.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Olemme parina viime päivänä kuulleet myönteisiä uutisia Ukrainasta, sillä Ukraina on onnistunut häätämään Venäjää pois sen valtaamilta alueilta.

 

Oli musiikkia korville, kun eilen Kymppiuutissa kerrottiin, että venäläiset liehuttavat valkoisia lippuja antautumisen merkiksi.

 

On kuitenkin muistettava, että venäläisten tappiota Ukrainan sodassa ei vielä ole varmistettu, mutta oikealla tiellä ollaan.

 

Toivottavasti tänäänkin kuulemme uutisia, joissa Venäjän kerrotaan jatkaneen vetäytymistään Ukrainalta ryöstämiltään alueilta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toivottavasti myönteiset uutiset Ukrainasta saavat jatkoa!, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Venäjä, Ukraina, Venäjä saa turpiinsa,

Keskusta joutuu maamme nykyisessä tilanteessa ottamaan suuremman roolin hallituksessa!

Maanantai 5.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheuttaa oheisilmiöineen entistä suurempia ongelmia Euroopan, maailman ja myös Suomen taloudelle.

 

Maamme hallitus järjesti eilen iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi niistä toimenpiteistä, joita nyt tarvitaan.

 

Tiedostustilaisuuteen osallistuivat pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko ja elinkeinoministeri Mika Lintilä – jo osanottajien nimilistasta ilmenee, että mikä puolue pystyy kantamaan vastuuta vaikeinakin hetkinä.

 

 

IMG_6150.JPG

 

Mika Lintilä ja…

 

 

IMG_6155.JPG

 

…Annika Saarikko kertoivat niistä toimenpiteistä, joihin Suomen valtio on valmis rauhoittaakseen energia-alalla vallitsevan tilanteen.

 

Toivottavasti Lintilän ja Saarikon eilen kertomat toimenpiteet rauhoittavat tänään avautuvat markkinat!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta joutuu maamme nykyisessä tilanteessa ottamaan suuremman roolin hallituksessa!, elinkeinoministeri Mika Lintilä, valtiovarainministeri Annika Saarikko, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan,

Viisumikielto kaikille venäläisille on oltava tavoitteena!

Torstai 18.8.2022 - -Esko Erkkilä-

On ilahduttavaa, että Suomi kulkee etujoukoissa, kun keskustellaan venäläisille EU:n alueelle asetettavista viisumikielloista.

 

Viisumikielloista pidättäytymistä perusteellaan sillä, että tavalliset venäläiset eivät ole syyllisiä Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan Ukrainaan.

 

Eivät toki olekaan, mutta nyt on tärkeää, että Venäjällä saadaan painetta tavallisten venäläisten suunnalta tuomita Putin häikäilemätön hyökkäys Ukrainaan.

 

Naamiot on nyt riisuttu ja Suomen sekä EU:n on toimittava ja eristettävä Venäjä ja venäläiset kaiken sivistyneen maailman ulkopuolelle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viisumikielto kaikille venäläisille on oltava tavoitteena!, Viisumikielto kaikille venäläisille on oltava tavoitteena!, Venäjä, Ukraina, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Putinin hyökkäyssota Ukrainaan, Naamiot on nyt riisuttu, Viisumikielto venäläisille,

Huonoa herraonnea Raisio Oyj:llä!

Lauantai 6.8.2022 - -Esko Erkkilä-

Siirryin Raisio Oyj:n palvelukseen 01.12.1970 ja sain olla tuon yhtiön palveluksessa päivälleen 40 –vuotta.

 

Työnantajani nimi muuttui noiden neljänkymmenen vuoden aikana monesti, mutta todellisuudessa sain tehdä työtä saman yrityksen palkkalistoilla koko työurani ajan.

 

Olimme monilla elintarvikealan sektoreilla johtava yritys Suomessa – myös niillä aloilla, joilla emme olleet volyymilla mitattuna markkinajohtaja.

 

Ei suinkaan johtunut yksistään minusta, mutta eläkkeelle siirtymiseni aikoihin alkoi Raision taloudellinen ja volyymillinen alamäki.  Toimintoja myytiin ja saneerausveitsi liikkui eri toimialojen yllä.

 

On selvää, että Raisiolla oli huono herraonni, sillä muuten ennen niin menestyvän yrityksen alasajoa ei voi selittää.

 

Putinin aloittama Ukrainan hyökkäyssota on nyt viimeinen niitti Raision kalanrehutoiminnalle, joka on päätetty lopettaa.

 

 

Harmittaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huonoa herraonnea Raisio Oyj:llä!, Raisio Oyj, Raision Tehtaat Oy, Oy Kasviöljy Ab, Margariini Ot, Rehuraisio Oy, Raision Rehu Oy, Raisioaqua, Venäjän hyökkäysota Ukrainaan,

Toivottavasti eilenkin palvelukseen astuneet varusmiehet saavat suorittaa palveluksensa rauhan olosuhteissa!

Tiistai 5.7.2022 - -Esko Erkkilä-

Astuin varusmiespalvelukseen tammikuussa 1967 ja sain suoritettua varusmiespalvelukseni siten, että kotiuduin siviiliin tammikuussa 1968.

 

Tuosta ajasta on kulunut yli 50 –vuotta ja koko sinä aikana ei kenenkään päähän ole pilkahtanut muu kuin rauhanajan jatkuminen.

 

Eilen eli 4.7.2022 oli taas yhden varusmiesikäluokan palvelukseenastumispäivä ja nyt monen mielessä on se, että saavatko eilen varusmiespalveluksen aloittaneet siirtyä aikanaan reserviin rauhan olosuhteissa.

 

En halua maalata pirua seinälle, mutta Venäjällä ja myös Valko-Venäjällä ovat vallassa sellaiset diktaattorit, että mikään ei ole varmaa.

 

Onneksi olemme kuitenkin liittymässä Natoon ja se varmasti hillitsee näitä diktaattoreita!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Varusmiespalveluksen alkaminen 4.7.2022, Venäjän diktaattori Vladimir Putin, Valko-Venäjän diktaattori,

Myös Suomi on sitoutunut Ukrainan jälleenrakentamiseen

Torstai 26.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5372.JPG

 

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen käsitteli Tampereella maanantaina 23.5.2022 järjestetyssä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilaisuudessa Ukrainan jälleenrakentamista.

 

Sota on edelleen käynnissä, joten jälleenrakentamisen kustannuksista on ennenaikaista puhua, mutta Vanhanen totesi, että jälleenrakentaminen tulee maksamaan ainakin 500 miljardia euroa.

 

 

Puhemies Matti Vanhanen tapasi eduskunnassa eilen Ukrainan presidentin erityslähettilään, ministeri Oleksiv Chernyshov´n ja hänelle Vanhanen totesi, että Suomi on sitoutunut osallistumaan Ukrainan jälleenrakentamiseen.

 

On selvää, että Ukrainan jälleenrakentamisen suurimman ja ainoan maksumiehen pitäisi olla Venäjän!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Myös Suomi on sitoutunut Ukrainan jälleenrakentamiseen, Ukraina, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, Matti Vanhanen, Ukrainan jälleenrakentaminen, Oleksiv Chernyshov,

Vanhemmat kirjoitukset »