Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viherpeukalo hyödyntää vasta nyt viime kesän parasta satoaan ja tekee työtä uuden sadon sekä kukkaloiston varmistamiseksi

Sunnuntai 24.4.2011 - -Esko Erkkilä-


Omaan varmaan hamsterin vikaa, sillä vasta nyt perhekuntamme on siirtynyt käyttämään viime kesänä saamamme puutarhasadon parasta ja laadukkainta osaa.

Sain pitkäperjantaina ”vääpeliltä” määräyksen hakea kahdeksan sipulia varastosta ja kuoria ne, jotta niistä saatiin valmistettua herkullisia sipulirenkaita.

 

pict1215.jpg 

  

Tässä kuva hyvinsäilyneistä viime kesän kookkaista sipuleista. Sipulit kuivatettiin hyvin mökin sipulikuivurissa ja sen jälkeen ne on säilytetty Tampereella aluksi kattilahuoneessa ja sen jälkeen "kylmässä" varastossa - varastotappiot ovat jääneet pieniksi.

 

pict1223.jpg

  

Toinen esimerkki viime kesän sadosta on tässä, jossa on 380 mm pitkä vaalea väriporkkana sekä 180 mm pitkä tavallinen porkkana. Molempien alapäästä on nipsaistu pala pois, joten porkkanoiden kokonaispituus on ollut hieman pidempi. Varsinkin väriporkkana on aikasmoinen ilmestys!

 

Kasvuolosuhteet sipuleille ja porkkanoille ovat olleet normaalit, joten mitään erikoistoimenpiteitä ei niiden suhteen viime kesänä ei tehty.

Muokkaus tapahtui tavallisella jyrsimellä, mutta toki syväjyrsintänä. Kasvinsuojelu- ja lannoituskuviot olivat normaalit – sadetus kuului luonnollisesti viljelytekniikan keinovalikoimaan!

 

Syyshortensia-aidan leikkaaminen oli ajankohtainen pitkäperjantaina

 

Syyshortensia-aidanne on parhaimmillaan ennen syyspakkasten tuloa

Syyshortensia-aita on syksyn hieno aidanne ennen ensimmäisten pakkasten saapumista.

 

 

pict1225.jpg

 

Syyshortensian saa leikata vasta, kun on varmuus, että yöpakkasia ei enää tule. Tässä syyshortensia-aitamme ennen leikkausta…

 

 

pict1228.jpg 

 

…ja tässä leikkauksen jälkeen.

 

Monet sanovat, että syyshortensia-aita on parhaimmillaan leikkauksen jälkeisenä taideteoksena ja sitten syksyllä, kun se on parhaassa kukassa!

Viherpeukalon kynnet syyhyävät moniin muihin puutarhatöihin näinä päivinä. Puutarhatyöt suorastaan kaatuvat päälle, mutta järkevillä järjestelyillä ja vuosien kokemuksella tästäkin taas kerran selvitään!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Viherpeukalo, väriporkkana, sipuli, syyshortensia, syyshortensian leikkaus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini