Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Saksalainen luomutila on aiheuttanut EHEC-bakteerin saastuttamilla pavuniduillaan jo 47 kuolemaa ja suurta rahanmenoa kaikille EU-kansalaisille

Perjantai 1.7.2011 - -Esko Erkkilä-


Ehec-epidemiaan kuolleiden määrä lähestyy jo 50:tä Saksassa, kertoivat maan terveysviranomaiset 28.6.2011. Kuolleita oli silloin 47.

Kaikki paitsi yksi kuolleista on ollut saksalaisia. Ainoa poikkeus on ollut ruotsalaisnainen, joka oli sairastunut käytyään Saksassa.

 

Tappavan epidemian alkuperäksi on paljastunut alasaksilainen luomutila, jonka pavuniduista bakteerit ovat levinneet ympäri Eurooppaa.

 

Kyse on mittavan luokan ruokaskandaalista, sillä Ehec-epidemiaan on sairastunut kaikkiaan 3 800 ihmistä 16 maassa. Sairastuneista noin 850 on kärsinyt sairauden vakavana, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

 

Huolestuttavaa on, että Saksasta Eurooppaan levinneen ehec-bakteeriepidemian kantaa vastaavia ehec-tartuntoja on todettu myös Ruotsissa ja Ranskassa. Kuinka laajasta ruokakatastrofista onkaan kyse?

 

Aluksi taudinaiheuttajaksi epäiltiin espanjalaisia kurkkuja. Kurkkuboikotti aiheutti espanjalaisille viljelijöille valtavat tappiot.

 

Aiheettoman boikotin kohteeksi joutuneet espanjalaiset kurkunviljelijät saavat EU:lta mittavat korvaukset. Se merkitsee, että jokainen suomalainen joutuu maksamaan saksalaisen luomutilan tussaroinnista!

 

Itujen paljastuminen ehec-epidemian lähteeksi ei yllättänyt asiantuntijoita. Pidän itseäni asiantuntijana näissä asioissa ja sen vuoksi itujen paljastuminen ruokakriisin aiheuttajaksi ei yllättänyt minua. Toki yllätyin kriisin rajuudesta – nyt jo lähes 50 kuollutta!

 

Ituja kasvatetaan vedessä siemenistä, joita huuhdellaan päivittäin. Saksalaisviranomaisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, olivatko itujen siemenet alun perin saastuneita vai saastuivatko idut likaisesta vedestä. Veikkaan, että luomutilalla on siementen idättämisessä käytetty ”paskavettä”.

 

Koen harmillisena, että Keskustan aina esilläpitämää ruokaturvallisuutta ei käsitelty vaalien alla riittävällä vakavuudella.

 

Alkutuotannon kannattavuudesta huolehtiminen, ruuan alkuperämerkintöjen vaatiminen ja ruoka-aineiden jäljitettävyydestä huolehtiminen ovat tae, että jatkossakin saamme turvallista kotimaista ruokaa.

Toivon, että myös Kataisen vasemmistohallitus muistaa tämän!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: EHEC, luomu, ruokakatastrofi, Kataisen vasemmistohallitus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini