Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On kotiin tulon aika.

Lauantai 22.9.2012 - -Esko Erkkilä-


Otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä, sillä kyseessä on Suomen Keskustan kunnallisvaalien kattoteema!

 

Muutaman tunnin aikana suoritettujen kenttätestausten perusteella kattoteemaa pidetään poikkeuksellisen onnistuneena.

 

Kattoteema julkistettiin eilen Keskustan järjestämän Virtuaalisen tupaillan aikana.

 

Virtuaalisen tupaillan esiintyjät olivat Keskustan puoluetoimistolla ja yleisö puoluetoimistolle kokoontuneen väen lisäksi lukemattomissa paikoissa ympäri Suomea.

 

Minä sain olla tupailtayleisönä Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla Tampereella.

 

Virtuaalisen tupaillan toteuttaminen on osoitus Keskustan taidosta osata sopeutua muuttuneisiin olosuhteisiin ja hyödyntää niitä. Kuulimme tapahtuman aikana, että tekniikka suo jo nyt mahdollisuuden sille, että tupaillan osanottajia voisi olla 10.000 paikassa pitkin Suomea ja todennäköisesti myös ”maailman äärissä”.

 

Ihmettelen, jos joku väittää Keskustaa vanhoihin kangistuneeksi kansanliikkeeksi!

 

Tupaillan emäntänä toimi Keskustan eduskuntaryhmän viestintäsihteeri Pirkko Määttälä. Mainittakoon, että sain junailla Pirkon kanssa yhdessä taannoisen Keskustan eduskuntaryhmän vierailun Tampereella.

 

virtuaalisipila

 

 

Pirkko Määttälän haastateltavana tupaillassa esiintyi kahdestikin puheenjohtaja Juha Sipilä.

 

Sipilä totesi kahteenkin kertaan hienon totuuden;

 

On aika olla ylpeä keskustalainen

 

 

Sipilä vaati tupaillan alkajaisiksi, että omaishoidon tuki on saatava verottomaksi.

 

Keskustan tavoitteiksi kunnallisvaaleissa Sipilä linjasi kotiseudun ja kotikunnan. Sipilän linjauksiin on helppo yhtyä myös Tampereella.

 

Puheenjohtaja Sipilä muistutti, että kunnallisvaaleissa Keskusta nousee puolustamaan koko Suomea.

 

Sipilä antoi kiitosta sille, että Keskusta sai riveihinsä 8.400 kunnallisvaaliehdokasta – luku on ylivoimaisesti suurin kaikista puolueista. Ehdokasasettelun viime päivät olivat Keskustan kannalta yhtä ilotulitusta – keskustalaiset heräsivät ehdokkuuteen vasta viime metreillä! Näin tapahtui myös Tampereella!

 

virtuaalipuotila

 

Taiteilija Jukka Puotilan ansiosta saimme kuulla Paavo Väyrysen, Matti Vanhasen, Esko Ahon sekä Seppo Kääriäisen ”vierailevan” tupailtamme esiintyjinä.

 

 

Oli mukava palata Virtuaalisesta tupaillasta kotiin ja Tampereen Keskustan vaaliasiamiehenä saapuneista sähköposteista huomata, että Tampereen Keskusvaalilautakunta on hyväksynyt kaikki ehdottamamme henkilöt Tampereella kunnallisvaaliehdokkaiksi.

 

Neljän ehdokkaan osalta sain käydä pienen kädenväännön Keskusvaalilautakunnan kanssa ehdokkaittemme ammateista, mutta ehdokkaidemme asiantuntevien selvitysten jälkeen Keskusvaalilautakunta hyväksyi ilmoittamamme ammattinimikkeet.

 

On hyvä tietää, että vaalimenettelyissä se ammatti, josta henkilö siirtyy eläkkeelle, voi olla hänen ammattinsa vaaliehdokkaana henkilön koko eliniän! Esimerkiksi autosähköasentajan toimesta joskus eläkkeelle jäänyt henkilö saa ”vaalimaailmassa” olla ammatiltaan autosähköasentaja lopun elämäänsä. Pidän menettelyä hienona, sillä ainakaan minä en haluaisi koskaan ilmoittaa ammatikseni ”eläkeläinen”!

 

Kiitän Juha Sipilää ja hänen tahtonsa mukaisesti


”olen ylpeästi keskustalainen”!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: On kotiin tulon aika, Virtuaali-tupailta, Juha Sipilä, Timo Laaninen, Juha Rehula, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskusvaalilautakunta, Jukka Puotila, Paavo Väyrynen, Matti Vanhanen, Esko Aho, Seppo Kääriäinen, Pirkko Määttälä,


Kommentit

23.9.2012 17.10  Petteri

Aikooko keskusta jatkaa kokoomuksen ja vihreiden siipeilemistä vai vetää omaa linjaansa ja kysymyskohtaisesti tukea eri valtuustoryhmiä? Mikä on keskustan suhde tunnelihankkeeseen? Nykyvaltuutetut äänestivät Xl-ryhmän mukana puolesta, mutta kriittisyyttä löytyy toki ehdokkaiden joukosta.

Entä miten Tampereen keskusta suhtautuu Koukkuniemen lisähenkilökuntaan? Listalla on Superin järjestöpäällikkö Raija Moilanen, mutta ovatko hänen mielipiteensä yleisen linjan mukaisia? Entä nuorten mielenterveystyön resurssit? Entä uskaltaako keskusta olla kriittinen pikaratikkaa kohtaan? Peruspalvelujen ja maalaisjärjen puolustaminen on minusta kaikkein keskeisin kysymys kunnallispolitiikassa. Samoin se että osataan priorisoida oikeasti tärkeät asiat esimerkiksi lisäinvestointien edelle.

Nämä nyt ovat ainakin sellaisia kysymyksiä, jotka ratkaisevat, voinko itse keskustaa äänestää. Kuntauudistuksesta olen toki täysin samaa mieltä, mutta se ei ole Tampereen kunnallispolitiikan kannalta tärkein kysymys.

23.9.2012 21.08  Esko Erkkilä-

Hienoja kysymyksiä Petteri!

Julkistamme lähipäivinä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunnallisvaaliohjelman. Se tulee olemaan lyhyt ja moniin keskeisiin kysymyksiin kantaaottava.

Kunnallisvaaliohjelmamme ei ole suinkaan kattava tai yksittäisiä ehdokkaita kahlitseva, sillä Keskustan piirissä Tampereellakin on useita erilaisia näkemyksiä mm. mainitsemistasi asioista.

Pyrin tällä palstalla tuomaan omia näkemyksiäni esille mm. kyselemistä asioista.

Kannattaa siis "pysyä kanavalla".

-Esko Erkkilä-


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini