Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valtioneuvokset, valtiopäiväneuvokset ja valtiomiehet

Tiistai 14.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Juttuni otsikossa mainituista kaksi ensimmäistä ovat tiukkojen kriteerein ansaittuja arvonimiä, mutta viimeinen eli valtiomies on kansalaisten ”myöntämä” arvostus politiikassa ja yhteiskuntaelämässä ansioituneelle henkilölle.

 

 

Keskustelimme taannoin pienessä piirissä suomalaisista valtiomiehistä ja totesimme ensinnäkin, että valtiomiehellä pitää olla arvostusta yli puoluerajojen. Sen lisäksi ”päätimme”, että hänen pitää olla aktiivinen toimija päivänpolitiikassa.

 

 

Pääministeri Juha Sipilää emme vielä nimenneet valtiomieheksi, mutta totesimme, että hän on hyvää vauhtia kasvamassa siihen rooliin.

 

 

Pohdintojemme tuloksena päädyimme siihen, että Suomessa on nyt kolme valtiomiestä.

 

 

”Nimeämisryhmämme” kokoontui taannoisella Keskustan Kuntavaaliristeilyllä ja päädyimme siihen, että risteilyllämme oli mukana kaksi kolmesta suomalaisesta valtiomiehestä.

 

 

Emme asettaneet nimeämiämme valtiomiehiä paremmuusjärjestykseen, mutta tässä kanssani ne kaksi, jotka olivat mukana Keskustan Kuntavaaliristeilyllä 4. – 5.2.2017:

 

 

 

IMG_7103.JPG

 

 

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, entinen pääministeri ja Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen

 

 

 

sekä

 

 

 

IMG_7049.JPG

 

 

Kansanedustaja, kolminkertainen ministeri, eduskunnan entinen varapuhemies ja paljon muuta, valtiotieteiden tohtori Seppo Kääriäinen.

 

 

 

Arvokkaassa seurassa sain olla!

 

 

 

Niin, se kolmas henkilö, jonka pienryhmämme nimesi valtiomieheksi on Ilkka Kanerva – sattuneesta syystä Kanerva ei ollut mukana Keskustan Kuntavaaliristeilyllä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtioneuvokset, valtiopäiväneuvokset, valtiomiehet, Matti Vanhanen, Seppo Kääriäinen, Ilkka Kanerva, Keskustan Kuntavaaliristeily 2017, Keskustan Kuntavaaliristeily 4. - 5.2.2017,

On kotiin tulon aika.

Lauantai 22.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä, sillä kyseessä on Suomen Keskustan kunnallisvaalien kattoteema!

 

Muutaman tunnin aikana suoritettujen kenttätestausten perusteella kattoteemaa pidetään poikkeuksellisen onnistuneena.

 

Kattoteema julkistettiin eilen Keskustan järjestämän Virtuaalisen tupaillan aikana.

 

Virtuaalisen tupaillan esiintyjät olivat Keskustan puoluetoimistolla ja yleisö puoluetoimistolle kokoontuneen väen lisäksi lukemattomissa paikoissa ympäri Suomea.

 

Minä sain olla tupailtayleisönä Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla Tampereella.

 

Virtuaalisen tupaillan toteuttaminen on osoitus Keskustan taidosta osata sopeutua muuttuneisiin olosuhteisiin ja hyödyntää niitä. Kuulimme tapahtuman aikana, että tekniikka suo jo nyt mahdollisuuden sille, että tupaillan osanottajia voisi olla 10.000 paikassa pitkin Suomea ja todennäköisesti myös ”maailman äärissä”.

 

Ihmettelen, jos joku väittää Keskustaa vanhoihin kangistuneeksi kansanliikkeeksi!

 

Tupaillan emäntänä toimi Keskustan eduskuntaryhmän viestintäsihteeri Pirkko Määttälä. Mainittakoon, että sain junailla Pirkon kanssa yhdessä taannoisen Keskustan eduskuntaryhmän vierailun Tampereella.

 

virtuaalisipila

 

 

Pirkko Määttälän haastateltavana tupaillassa esiintyi kahdestikin puheenjohtaja Juha Sipilä.

 

Sipilä totesi kahteenkin kertaan hienon totuuden;

 

On aika olla ylpeä keskustalainen

 

 

Sipilä vaati tupaillan alkajaisiksi, että omaishoidon tuki on saatava verottomaksi.

 

Keskustan tavoitteiksi kunnallisvaaleissa Sipilä linjasi kotiseudun ja kotikunnan. Sipilän linjauksiin on helppo yhtyä myös Tampereella.

 

Puheenjohtaja Sipilä muistutti, että kunnallisvaaleissa Keskusta nousee puolustamaan koko Suomea.

 

Sipilä antoi kiitosta sille, että Keskusta sai riveihinsä 8.400 kunnallisvaaliehdokasta – luku on ylivoimaisesti suurin kaikista puolueista. Ehdokasasettelun viime päivät olivat Keskustan kannalta yhtä ilotulitusta – keskustalaiset heräsivät ehdokkuuteen vasta viime metreillä! Näin tapahtui myös Tampereella!

 

virtuaalipuotila

 

Taiteilija Jukka Puotilan ansiosta saimme kuulla Paavo Väyrysen, Matti Vanhasen, Esko Ahon sekä Seppo Kääriäisen ”vierailevan” tupailtamme esiintyjinä.

 

 

Oli mukava palata Virtuaalisesta tupaillasta kotiin ja Tampereen Keskustan vaaliasiamiehenä saapuneista sähköposteista huomata, että Tampereen Keskusvaalilautakunta on hyväksynyt kaikki ehdottamamme henkilöt Tampereella kunnallisvaaliehdokkaiksi.

 

Neljän ehdokkaan osalta sain käydä pienen kädenväännön Keskusvaalilautakunnan kanssa ehdokkaittemme ammateista, mutta ehdokkaidemme asiantuntevien selvitysten jälkeen Keskusvaalilautakunta hyväksyi ilmoittamamme ammattinimikkeet.

 

On hyvä tietää, että vaalimenettelyissä se ammatti, josta henkilö siirtyy eläkkeelle, voi olla hänen ammattinsa vaaliehdokkaana henkilön koko eliniän! Esimerkiksi autosähköasentajan toimesta joskus eläkkeelle jäänyt henkilö saa ”vaalimaailmassa” olla ammatiltaan autosähköasentaja lopun elämäänsä. Pidän menettelyä hienona, sillä ainakaan minä en haluaisi koskaan ilmoittaa ammatikseni ”eläkeläinen”!

 

Kiitän Juha Sipilää ja hänen tahtonsa mukaisesti


”olen ylpeästi keskustalainen”!

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: On kotiin tulon aika, Virtuaali-tupailta, Juha Sipilä, Timo Laaninen, Juha Rehula, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskusvaalilautakunta, Jukka Puotila, Paavo Väyrynen, Matti Vanhanen, Esko Aho, Seppo Kääriäinen, Pirkko Määttälä,

Kansanedustaja Mikko Alatalo on huolissaan myymäläkassojen turvallisuudesta

Lauantai 12.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnan kyselytunnilla helmikuun 10. päivänä ensimmäinen aihe oli:

”Työnantajan velvoittaminen takaamaan turvallisuus yksintyöskentelyssä.”

 

Ensimmäisenä kysymyksen esitti Raakel Hiltunen (SDP). Hiltusen kysymys päättyi näin:

Aikooko hallitus ryhtyä toimiin työnantajien velvoittamiseksi siihen, että yksin työskentelevän työntekijän turvallisuus voidaan taata?

Istunnon puhemiehenä toiminut I varapuhemies Seppo Kääriäinen koki asian tärkeäksi ja hän antoi keskustelun jatkuessa mahdollisuuden lisäkysymyksen tekemiseen Keskustan Mikko Alatalolle.

Alatalon lisäkysymys kuului näin:

”Arvoisa puhemies!

Tosiaankin tämä työpaikalla tapahtuva väkivalta on lisääntynyt. Katuväkivalta ehkä ei ole.

Mutta sitten yksi asia, josta olen aika huolissani, ovat viestit tuolta kauppaliikkeistä, että kun muuntorangaistus muutettiin vaikeammaksi, sen kynnystä nostettiin, niin se on aiheuttanut tällaista, että tulee porukoita, jotka ryöstävät kauppoja. Monesti tuntuu siltä, että ilmeisesti sieltä ei edes tehdä rikosilmoituksia, koska se koetaan turhaksi.

Tässä mielessä voisi vaatia lakia ja järjestystä näiltä osin, koska ovat aikamoinen turvallisuusriski myös nämä porukat vanhemmalle väelle näissä paikoissa, koska tämä vankeuden uhka ei ole enää olemassa. Tiedän, että sitä on tutkittu ja ei ole kuulemma näyttöä tälle, mutta kentältä taas kuuluu ihan toisenlaisia viestejä.”

Alatalon esittämä kysymys osoittaa tilanteen todellista tuntemusta ja sen vuoksi tuntuikin hieman oudolta, kuin oikeusministeri Tuija Brax tukeutui lainsäädännön kiemuroihin ja alkoi nusseroimaan pilkkuja Alatalon selkeään kysymykseen vastatessaan.

Iltasin myymälöissä asioivat aistivat Alatalon kysymyksen aiheelliseksi ja sen vuoksi myymäläryöstöihin osallistuneita pitäisi kohdella nykyistä ankarammin.

Toivottavasti Mikko Alatalon esittämä kysymys vauhdittaa uudistuksia, joilla myymäläryöstöihin syyllistyneet henkilöt saataisiin nykyistä tehokkaammin vastaamaan teoistaan.

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti10.2.2011, Mikko Alatalo, Seppo Kääriäinen, Raakel Hiltunen, Tuija Brax. myymäläryöstöt,

Niinistö sai kahdesti köniinsä

Sunnuntai 19.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnan puhemies sai lyhyen ajan kuluessa kahdesti köniinsä.

 

Puhemies Sauli Niinistö ryhtyi menestyksen toivossa ja julkisuuden kipeyttään Suomen Palloliitto ry:n liittohallituksen puheenjohtajaksi.

 

Liittohallituksen puheenjohtajuuden tuoman mandaatin myötä hän johtaa myös Suomen Palloliiton hallintovaliokuntaa.

 

Suomen Palloliitto ja sen liittohallituksen puheenjohtaja Sauli Niinistö ovat viime päivinä kokeneet kovia, kun Suomi hävisi jalkapalloilun minimaalle Moldovalle 2 -0 ja samalla reissulla Suomi kävi häviämässä Hollannille 2 - 1.

 

Niinistö oli mukana turnausmatkalla. Jalkapallokiireet merkitsivät, että puhemies ei ehtinyt Eduskuntaan, kun valtiopäivät aloittivat syysistuntokautensa tiistaina 7.9.2010.

 

Niinistö on hyvin herkästi puuttunut kansanedustajien erilaisiin kotkotuksiin ja hyvä niin, mutta ei hänkään näköjään näe malkaa omassa silmässään.

 

Jalkapalloilu on tärkeä toimintamuoto tavallisille nuorille ja miksei kaikille kansalaisille, mutta se pitäisi olla tullut selväksi kaikille, että Suomesta ei tule jalkapalloilun suurmaata.

 

Tämän vuoksi ihmetyttääkin, että Eduskunnan puhemies laistaa syysistuntokauden avajaiset.

 

Syysistuntokauden avajaisiin toi omaa tummaa väriään kansanedustaja Tommy Tabermann´n poismeno kesän lopulla. Hänen paikallaan Eduskunnan istuntosalissa oli kukkavihko.

 

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäisen muistosanat Tabermann´n muistolle olivat koskettavat, joten siinä mielessä Niinistön poissaolo ei vaikuttanut avajaisten tunnelmaa latistavasti.

 

Ehkä Niinistön kannattaisi vielä kerran miettiä, että onko hänen paikkansa urheilujärjestön peräsimessä. Sitä hänen ainakin pitäisi miettiä, että onko Eduskunnan puhemiehen soveliasta missata Eduskunnan tärkeimmät istuntopäivät ja loistaa poissaolollaan silloin. Poissaolo tärkeistä istunnoista vapaa-ajan kiireisiin vedoten vie pohjan vaatia säntillistä käyttäytymistä kansanedustajilta.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi-Moldova, Suomi-Hollanti, Sauli Niinistö, Eduskunnan puhemies, Suomen Palloliitto, Tommy Tabermann, Seppo Kääriäinen,