Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maailman mahtihenkilöt muutaman kädenpuristuksen päässä!

Maanantai 18.11.2013 - -Esko Erkkilä-


Aamulehden toimittaja Kari Huoviala pohdiskeli 15.11.2013 julkaistussa jutussaan, että kuka tahansa ihminen on keskimäärin vain kuuden kädenpuristuksen päässä kenestä tahansa toisesta ihmisestä.

 

Toimittaja Huoviala toteaa, että mitä tunnetuimmalla henkilöllä pääsee aloittamaan oman ketjunsa, sitä todennäköisempää on, että ”kättelyketju” tavoittaa hyvinkin nopeasti maailman tärkeimmät ihmiset.

 

Kari Huoviala pääsee aloittamaan yhden kättelyketjunsa Mauno Koivistolla ja on luonnollista, että hänen kättelyketjunsa päätyy varsin nopeasti vaikkapa Adolf Hitleriin!

 

Kas näin se etenee: Huovila -> Koivisto -> Brezhnev -> Stalin -> Molotov – Rippentrop -> Hitler! Näin Huovilan kättelyketju päätyy kuuden välivaiheen jälkeen Hitleriin!

 

En ole kätellyt maailman valtiaita tai valtiattaria, mutta olen toki useinkin kätellyt vaikkapa Mari Kiviniemeä ja Paavo Väyrystä.

 

Voi vain kuvitella, että millaisia mahtihenkilöitä löytyy esimerkiksi tämmöisen ”kättelyketjun” seuraavasta stepistä: Erkkilä -> Kiviniemi – Merkel -> ??????

 

Tai tästä ketjusta: Erkkilä -> Väyrynen -> ?????

 

 

Olen varma, että ei tarvitse mennä kättelyketjussa edes kuuden kättelyn päähän, kun kohtaa merkittäviä henkilöitä!

 

 

On selvää, että nämä ”kättelyketjupohdinnat” ovat vailla suurempaa todellista merkitystä, mutta mielenkiintoista tämmöinenkin pohdiskelu on!


Pohdinnat osoittavat, että maailma on pieni!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Aamulehti, toimittaja Kari Huoviala, kättelyketju, kättelyketjut,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini