Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole johtavan papin virkoja!

Lauantai 15.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Olen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen Tampereen eteläisessä seurakunnassa.

 

Pidän Aamulehden uutista rienauksena, kun se uutisoi, että…

 

 

IMG_7639.JPG

 

…Tampereen Eteläisen seurakunnan johtavaksi papiksi olisi valittu Kaijan Karvala!

 

Kaija Karvala on valittu Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi ja ei suinkaan minkään seurakunnan johtavaksi papiksi, sillä sellaista virkaa ei evankelis-luterilaisessa kirkossa ole.

 

Kuinka kauan me saamme seurata Aamulehden vailla pohjaa olevaa uutisointia näissä asioissa?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole johtavan papin virkoja! Aamulehti, Kirkkoherra, evankelis-luterilainen kirkko, Tampereen Eteläisen seurakunnan pappi, Aamulehti rienaa evankelis-luterilaista kirkkoa, Aamulehti rienaa,

Miksi Aamulehden sallitaan herjata nimittelemällä Eduskunnan puhemiestä?

Lauantai 27.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnan toimintaa johtaa perustuslakimme mukaan Eduskunnan puhemies.

 

Suomella ei ole virallista arvojärjestystä. Valtion virallisissa tilaisuuksissa käytännön arvojärjestyksessä korkeimmalla ovat kuitenkin seuraavat tahot:

 

1.    Tasavallan Presidentti

2.    Tasavallan presidentteinä toimineet, eläkkeellä olevat henkilöt (toimeenastumisjärjestyksen mukaan)

3.    Eduskunnan puhemies

 

Tampereella ilmestyvä ja nykyisin Sanoma Oy:n omistama Aamulehti ryhtyi parisen vuotta sitten herjaamaan ja nimittelemään Eduskunnan puhemiestä eduskunnan puheenjohtajaksi!

 

Käsittämätöntä puuhaa!

 

 

Olen ollut jo vuosikaudet Aamulehden kestotilaaja ja se on antanut näköalapaikan sille alamäelle, johon Aamulehti on viime aikoina luisunut.

 

Aamulehden alamäki alkoi jo Jouko Jokisen päätoimittajakaudella ja se on syventynyt Jussi Tuulensuun aikana.

 

 

Toivon, että Sanoma Oy ryhtyy omistajatoimenpiteisiin ja vaatii Aamulehteä lopettamaan ilmeisen selkeästi laittoman nimittelyn!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, Aamulehti nimittelee Eduskunnan puhemiestä, Eduskunnan puhemies, Puhemies, Sanoma Oy, Sanoma Oy omistaa Aamulehden, Aamulehden alamäki,

Nyt nähdään, että kuinka tarpeellisia kaikenmaailman festarit ovat!

Lauantai 25.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Aistin, että tämänpäiväinen blokikirjoitukseni ei ole kaikkien mieleen, mutta sille en voi mitään!

 

*******************

*******************

 

Suomalaiseen kesään kuuluu paljon laadukkaita tapahtumia niin kulttuurin kuin myös mm. urheilun saralla.

 

Mukana on myös valitettavan paljon erilaisia humpuukiksi luettavia tapahtumia, joiden pääasiallinen tarkoitus on kerätä rahat kansalta järjestäjien taskuihin. Näiden humpuukitapahtumien oleellisena osana on huumerikollisuus ja muut epätoivottavat oheisilmiöt.

 

 

IMG_7714.JPG

 

Eilinen Aamulehti oli valjastettu valittamaan ja puolestapuhumaan kaikenlaisia kekkereitä, jotka muka toisivat Tampereen kaupungille ja aluetaloudelle satoja miljoonia euroja!

 

 

IMG_7715.JPG

 

Pirkanmaan aluetalouden uskotellaan hyötyvän näistä kekkereistä jopa 600 miljoonaa euroa vuodessa – uskokoon, ken tahtoo.

 

*****************

 

Aamulehden eilisen vuodatuksen perusteella olen kelvoton kansalainen, sillä minulle riittää varsin hyvin se, että käyn hyvässä seurassa pari - kolme kertaa vuodessa teatterissa ja siinäpä se sitten onkin.  Ulkomaanmatkoja suon itselleni vuodessa muutaman, mutta niilläpä ei Pirkanmaan aluetaloutta paljoakaan rikastuteta!

 

 

En kaipaa ainuttakaan potkupallo-ottelua tai kitarafestivaalia, Rockfestiä, Tammerfestiä, runofestivaalia, Työväen musiikkitapahtumaa ja en montaa muutakaan humpuukiksi luettavaa tapahtumaa, sillä mökillä riittää puuhaa ihan liiaksi saakka.

 

Kahdensadan tai jopa kuudensadan miljoonan menetys on huuhaa-puhetta, sillä valtaosa tuosta summasta jää nyt meidän kansalaisten käytettäväksi muuhun toimintaan ja jos raha alkaa lompakossa valtavasti pakottamaan, niin varatkaamme ainakin osa siitä koronan jälkeisen ajan erilaisiin virkistäytymisaktiviteettien rahoittamiseen.

 

Humpuukimenoista säästäminen on tuikitarpeellista niille jokapäiväisen elannon maksamiseen, jotka koronan vuoksi ovat joutuneet tai ovat joutumassa lomautetuiksi tai jopa irtisanotuiksi.

 

*****************

 

Nyt katsotaan, että mitkä yhteiskunnan toiminnot ovat viimepeleissä tärkeitä ja välttämättömiä ja niitä eivät ole erilaisten humpuukitapahtumien järjestäminen.

 

Elintarvikkeiden  ja yleensäkin maatalouden alkutuotanto, elintarviketeollisuus, vientiin tähtäävien teollisuudenalojen tuotanto ja mm. metsänhoito ovat terveydenhoidon sekä koulutuksen, nuorten sekä lasten ja perheiden tukemisen lisäksi nyt niitä toimintoja, joiden elinkelpoisuudesta ja tulevaisuudesta pitää meidän kaikkien huolehtia – humpuukitilaisuudet ja niistä murehtiminen tulevat kaukana tämän listan jälkeen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti 24.4.2020, humpuukitilaisuudet, potkupallo-ottelut, kitarafestivaali, Rockfesti, Tammerfesti, runofestivaali, Työväen musiikkitapahtuma, elintarvikkeiden alkutuotanto, koulutus, vientialojen teollinen toiminta, perheistä huolehtiminen,

Josef Stalinin Tampereelle kohdistamat terroripommitukset Talvisodan aikana, mutta erityisesti 2.3.1940

Tiistai 3.3.2020 - -Esko Erkkilä-

IMG_7115.JPG

 

Aamulehti järjesti eilen Tampereen Yliopiston juhlasalissa Talvisodan muistojuhlan, jossa käsiteltiin Neuvostoliiton Talvisodan aikana Tampereelle kohdistamia pommituksia, mutta erityisesti niitä suurpommituksia, joista eilen tuli kuluneeksi tasan 80 –vuotta.

 

Olin paikalla yhtenä 650:stä paikalla olleesta juhlavieraasta.

 

Juhla lähetettiin suorana myös Aamulehden nettisivujen kautta ja sen lyhennetty taltiointi on yhä edelleen katseltavissa Aamulehden nettisivuilla.

 

 

IMG_7138.JPG

 

 

Neuvostoliitto pommitti Talvisodan aikana Tamperetta yhdeksänä päivänä ja hyökkäyksiä näinä päivinä oli kaikkiaan 11.

 

Neuvostoliittolaisia pommikoneita Tampereen yllä oli kaikkiaan 242 ja ne pudottivat Tampereelle 1.927 pommia.

 

Kuolonuhreja pommituksissa tuli 17 ja haavoittuneita 46 henkilöä.

 
******************

 

IMG_7121.JPG

 

 

Muistotilaisuuden ensimmäinen alustaja, filosofian lisensiaatti, majuri evp Jari Lehtoväre uskalsi selkeästi todeta, että…

 

 

IMG_7141.JPG

 

…Stalinin tarkoituksena oli siviilikohteiden ja siviilien tuhoaminen eli terroripommitukset!

 

Tästä totuudesta saamme paljon pohjaa niille pommituksille, joiden kohteeksi Tampere joutui Talvisodan aikana.

 

Stalinin tavoitteena oli suomalaisten taistelutahdon murtaminen ja sekasorron aiheuttaminen siviiliväestön keskuudessa!

 

 

Uskon, että palaan tällä saitilla tähän aiheeseen vielä jatkossakin!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Tampereen pommitukset Talvisodan aikana, Josef Stalin, Stalinin terroripommitukset, Aamulehti, Tampereen Yliopisto, Talvisodan muistojuhla, Talvisota, Jari Lehtoväre,

Häpeän olla tamperelainen, sillä Tampereella ilmestyvä Aamulehti painostaa suomalaisia rikkomaan perustuslakiamme!

Perjantai 27.12.2019 - -Esko Erkkilä-

Tampereella ilmestyvä (entinen) Kokoomuksen pää-äänenkannattaja Aamulehti aloitti Jouko Jokisen päätoimittakaudella kampanjan, jossa pyritään perustuslain vastaisesti kutsumaan Eduskunnan puhemiestä puheenjohtajaksi.

 

 

Valitettavasti Aamulehden uusi päätoimittaja ei ole linjannut asiaa uudestaan, vaan Aamulehti jatkaa huuhailuaan laittomuuksissa.

 

 

On Suomelle suuri asia, että Eduskunnan puhemiehenä on Matti Vanhanen, sillä hän linjasi mm. 22.12.2019 antamassaan haastattelussa, että Eduskunnan puhemies on puhemies!

 

 

eskojavanhanen.JPG

 

Olen tavannut Matti Vanhasen lukemattomia kertoja ja arvostan sitä, että hän puolustaa tiukasti maamme perustuslakia.

 

 

Mainitsemassani haastattelussa puhemies Matti Vanhanen toteaa, että hänen vahtivuorollaan puhemiehenä kaikki kansanedustajat ovat puhutelleet häntä puhemieheksi ja näin on tehnyt myös tamperelainen uusi kansanedustaja Iiris Suomela, vaikka onkin muutoin ollut innokas puuhanainen perustuslain vastaiseen puhutteluun yllyttämisessä.

 

 

Olisi suuri Uudenvuoden lahja, jos Aamulehti palaisi puhemieskysymyksessä laillisuuden polulle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, Aamulehti perustuslakia vastaan, Jouko Jokinen, Puhemies on puhemies, Matti Vanhanen, puhemies Matti Vanhanen, Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, kansanedustaja Iiris Suomela,

Tilattava printtimedia on vaikeuksissa, mutta paljolti omasta syystään

Lauantai 1.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Mediamaailman dinosaurukset ovat vaikeuksissa, kun maailma kehittyy.

 

 

Erityisen suurissa vaikeuksissa on tilauspohjaiset printtisanomalehdet, joiden ohi ympäröivä yhteiskunta ajaa kiihtyvällä vauhdilla.

 

 

Viimeisimpänä esimerkkinä on Tampereella ilmestyvä Aamulehti, jonka painoskoko kuihtuu kuin se kuuluisa pyy maailmanlopun edellä.

 

 

Onnekseen Aamulehti muutti taannoin painoasunsa moderniksi taskukokoiseksi, sillä kunnollisen kokoiselle ilmestymiskoolle alkaisi olla vaikeuksia löytää tekstiä sekä mainoksia edes kymmenelle sivulle!

 

 

Nyt Aamulehti kertoo, että päättyneiden yt-neuvottelujen lopputulemana 11 työntekijää menettää työnsä.

 

 

Aamulehti on aktiivisesti vauhdittanut kuihtumistaan omituisilla linjauksillaan, joista tunnetuin ja eniten ihmetystä aiheuttanut on eri sukupuolten kieltäminen uutisoinnissa.

 

 

Muutamia ihmeellisimpiä esimerkkejä Aamulehden käytännöistä:

 

Yksi

Aamulehden mielestä esimerkiksi Eduskunnan puhemies on eduskunnan puheenjohtaja!

Kaksi

Harvoin käyn kirkkoherran luona, mutta se on varmaa, että en tule milloinkaan menemään johtajapapin puheille. Kirkkoherran ja ”johtajapappi” –nimen tiimoilta Aamulehtikin tuntuu käyvän omaa Jaakobinpainiaan, sillä Harjun seurakunnan taannoisesta kirkkoherravaalin tuloksesta kertoessaan Aamulehti käyttää molempia termejä.

Kolme

Arvostan MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anne-Mari Syväniemeä ja en voi käsittää, että Anne-Mari olisi MTK:n ruokavalvoja tai MTK:n ruokakulttuurivalvoja.

 

 

 

Sitä saa siis tässäkin tilanteessa, että mitä tilaa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, Aamulehden yt-neuvottelut, printtimedian ongelmat, eduskunnalla ei ole puheenjohtajaa; on puhemies, kirkkoherra ei ole johtava pappi, MTK:n ruokakulttuuriasiamies, MTK:lla ei ole ruokakulttuurivalvojaa, MTK:lla ei ole ruoka-asiavalvojaa,

Aikuisalkiolaiset talkoohommissa

Sunnuntai 15.7.2018 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto Järjestivät eilen Tampereen Tammelantorin tapahtumalavalla yleisötilaisuuden, jossa EU:n tulevaisuutta ruotivat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki (kesk./ALDE), Miapetra Kumpula-Natri (sd./S&D), Sirpa Pietikäinen (kok./EPP), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps./ECR) ja Henna Virkkunen (kok./EPP).

 

 

Ennen yleisötilaisuuden alkamista Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja ”Annelin ystävät Pirkanmaalla” -facebook-ryhmä järjestivät oheistilaisuuden, jossa kansalaisilla oli mahdollisuus tavata europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

 

 

Ideoimme tilaisuutemme yhdessä kunnallisneuvos Pirkko Vuolteen kanssa edellispäivänä, sillä puolueorganisaatiomme ei informoinut asiasta etukäteen mitenkään. No, eivätpä myös muiden puolueorganisaatiot olleet kertoneet paikallisille toimijoille, sillä vain Perussuomalaisilla oli vaatimaton osasto Tammelantorilla.

 

 

 

 

****************

 

 

  

 

IMG_2660.JPG

 

 

Aikuisalkiolaiset talkoolaiset vasemmalta; Keskustan kunniajäsen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle ja aktiivi Kirsti Silen - minä vain varjona kuvassa mukana!

 

 

 

IMG_2673.JPG

 

 

Nyt mukana myös Anneli Jäätteenmäki sekä vasemmalta Risto Hieta, Kaisa Leppänen ja Annelista oikealle me "Aikuisalkiolaiset"!

 

 

 

IMG_2679.JPG

 

 

Anneli toimi innokkaana kansalaisten tapaajana ja tarjoili kahvia sekä mehua!

 

 

 

IMG_2681.JPG

 

 

Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Anneli Jäätteenmäki ja myös minä.

 

 

 

IMG_2683.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi on Annelin pitkäaikainen tukija.

 

 

 

IMG_2685.JPG

 

 

Kunnallisjärjestömme varapuheenjohtaja Joonas Soukkio saapui myös tilaisuuteemme.

 

 

 

IMG_2687.JPG

 

 

Tammelantorin tapahtumalavalla järjestetyn tapahtuman järjestivät Aamulehti ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto. Tapahtuman juonsi Aamulehden artikkelitoimituksen päällikkö Matti Mörttinen.

 

 

 

IMG_2697.JPG

 

 

Lavalla EU:n tulevaisuutta ruotivat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki (kesk./ALDE), Miapetra Kumpula-Natri (sd./S&D), Sirpa Pietikäinen (kok./EPP), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps./ECR) ja Henna Virkkunen (kok./EPP).

 

 

 

IMG_2691.JPG

 

 

Anneli Jäätteenmäki loisti ja säteili paneelissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aikuisalkiolaiset, Anneli Jäätteenmäki, Annelin ystävät Pirkanmaalla, Aamulehti, ERuroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, Sirpa Pietikäinen Henna Virkkunen, Pirkko Ruohonen-Lerner, Miapetra Kumpula-Natri,

Eduskunnan puhemiehet olkoot jatkossakin puhemiehiä!

Tiistai 3.10.2017 - -Esko Erkkilä-

Olen Tampereella ilmestyvän Aamulehden printti- sekä sähköisen nettilehden tilaaja.

 

 

Aamulehti on jo jonkin aikaa toilaillut valtiovarainministeri Petteri Orpon sukunimen taivutuksessa, kun on taivuttanut sen muotoon ”Orvon”.

 

 

Noin viikko sitten Aamulehti munasi itsensä oikein kunnolla, kun alkoi käyttämään mm. eduskunnan puhemiehestä termiä ”puheenjohtaja”.

 

 

Asialla on valtakunnallista merkitystä, sillä Aamulehden mokauksen kanssa samaan aikaan kerrottiin, että päätoimittaja Jouko Jokinen siirtyy Ylen uutistoiminnan johtajaksi ja päätoimittajaksi.

 

 

Nyt on suuri vaara, että Aamulehden tekemä moka jatkuu ja Yle alkaa mokailemaan oikein kunnolla.

 

 

*********************

 

 

Tein eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyillä Maanantaimarkkinoilla läsnä olleiden kansanedustajien keskuudessa pikagallupin, että kannattavatko he eduskunnan puhemies- termin muuttamista ”puheenjohtajaksi”.

 

 

Gallupin tulokset olivat murska-arvio Aamulehden toilailuille, sillä markkinoilla läsnä olleet kolme kansanedustajaa tyrmäsivät yksimielisesti Aamulehden linjan.

 

 

 

 

IMG_3109.JPG

 

 

Eduskunnan toinen varapuhemies Arto Satonen oli voimallisesti sillä kannalla, että eduskunnan puhemiehiä pitää jatkossakin kutsua puhemiehiksi.

 

 

Kysyin Satoselta, että jos nyt Ylen uutistoiminnan johtajaksi ja päätoimittajaksi valittu Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen haluaa jatkaa Aamulehdessä aloittamaansa linjaa, niin miten sitten. Varapuhemies Satonen totesi selkeästi, että se ei ole mahdollista.Hyvä Arto Satonen!

 

 

 

IMG_3110.JPG

 

 

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio oli selkeästi sillä kannalla, että eduskunnan puhemiehiä pitää edelleenkin kutsua puhemiehiksi.


Hyvä Sami Savio – kättelin kansanedustaja Saviota oikeasta linjauksesta!

 

 

 

IMG_3111.JPG

 

 

SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson sanoi selkeästi, että niin kauan kuin hän toimii kansanedustajana, hän kutsuu eduskunnan puhemiehiä puhemiehiksi.

 

Arvostan Jukka Gustafssonin linjausta ja toivon hänelle pitkään yhä edelleen jatkuvaa kansanedustajauraa!

 

 

 

IMG_3104.JPG

 

 

Harmittelen, että en huomannut aamupäivällä kysyä torilla poikenneelta Kimmo Sasilta hänen mielipidettään Aamulehden aivopierusta, mutta oletan, että entisenä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana Kimmo Sasi olisi ollut vankasti tukemassa asian perustuslakiin pohjautuvaa käytäntöä.

 

 

Tässä kuvassa Kimmo Sasin kanssa keskustelee MSL-Tampereen puheenjohtaja Kaarina Peltomäki.

 

 

******************

 

 

Monet tuttavani ovat lopettaneet Aamulehden tilaamisen ja olen pitänyt heidän ratkaisuaan käsittämättömänä.

 

 

Valtiovarainministeri Petteri Orpon nimitaivutuksen virhe ja nyt tämä Aamulehden rakentama puhemies-sotku ovat aiheuttaneet sen, että harkitsen vakavasti liittymistä siihen laajaan ja yhä kasvavaan joukkoon, joka koostuu Aamulehden entisistä tilaajista.

 

 

Annan kuitenkin Aamulehden uutena vt. päätoimittajana viikon kuluttua aloittavalle Jussi Tuulensuulle mahdollisuuden näyttää, että onko ”hänestä mieheksi”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, puhemies vaiko puheenjohtaja?, varapuhemies A#rto Satonen, Arto Sadonen kansanedustaja Arto Satonen Sami Savio, kansanedustaja Sami Savio, Jukka Gustafsson, kansanedustaja Jukka Gustafsson, Kimmo Sasi, kansanedustaja Kimmo Sasi, MSL-Tampere,

Joudun harkitsemaan Aamulehden tilaukseni lopettamista

Keskiviikko 17.8.2016 - -Esko Erkkilä-

Olen naureskellut henkilöille, jotka uhkailevat Aamulehden tilauksensa päättämistä eri syistä.

 

 

Demareilla syy on se, että Aamulehti kohtelee kaltoin demareita ja kokoomuslaisilla puolestaan se, että Aamulehti kohtelee muka kaltoin kokoomuslaisia.

 

 

Tasapuolisuuden nimessä Aamulehti kohtelee kaltoin myös keskustalaisia, mutta en ole sen vuoksi lopettamassa Aamulehden tilaustani.

 

 

Syy tilaukseni lopettamiskaavailuille on tyystin toinen kuin puoluepoliittinen.

 

 

Syy on se, että Aamulehti syyllistyy jatkuvasti kielioppivirheeseen eli lehti taivuttaa nykyisen valtiovarainministeri Petteri Orpon nimen muotoon ”Orvon”, kun oikea taivutusmuoto on ”Orpon”.

 

 

En ole ollut uskoa silmiäni. kun vielä nytkin näen Aamulehden sivuilla kirjoitettavan ”Petteri Orvosta”, kun pitäisi olla ”Petteri Orposta”!

 

 *****************

 

 

 

Työelämän aikana työkaverinani oli Soupas-niminen henkilö.

 

 

Laadin joskus muistiota palaverista, jossa oli mukana mm. mainittu Soupas.

 

 

Soitin silloiseen Kielitoimistoon ja kysyin. että pitääkö kirjoittaa ”Souppaan ” vaiko ”Soupaksen”.

 

 

Puheluuni vastannut naishenkilö sanoi, että ”Hetkinen, Eurassa on heidän tietojensa mukaan Soupas-nimisiä henkilöitä”.

 

 

Kerroin, että kyse on juuri Eurasta syntyisin olevasta henkilöstä.

 

 

Naishenkilö palasi luurin päähän ja kertoi, että Euran Souppaat haluavat käytettävän muotoa ”Souppaan”, eivät suinkaan ”Soupaksen”.

**************

 

 

Tietääkseni Petteri Orpo haluaa käytettävän sukunimestään muotoa ”Orpon”.

 

 

Lohdutukseksi Aamulehden markkinoinnista vastaaville kerron, että en aio tämän asian vuoksi kuitenkaan lopettaa Aamulehden tilaustani vaan luotan Aamulehden ymmärtävän suomenkielen taivutusmuodot ja alkavan käyttämään Petteri Orpon sukunimestä taivutusmuotoa ”Orpon”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petteri Orpo, Petteri Orpon, Petteri Orvon, Aamulehti, Aamulehden käyttämä väärä taivutusmuoto,

Kukapa olisi vuonna 1981 uskonut, että sanomalehtien lukeminen alkaa olla kadonnutta kansanperinnettä kolmenkymmenenviiden vuoden kuluttua!

Tiistai 6.10.2015

Tampereella seisoo Hämeenpuistossa vastapäätä Kirjastotalo Metson sisäänkäyntiä patsas jonka nimi ”Uutinen”.

uutinen1.jpg

 

 

Patsaan on teettänyt Aamulehti 100-vuotisjuhliensa kunniaksi ja se paljastettiin joulukuussa 1981.

 

 

Teos on kuvanveistäjä Heikki Varjan (1918 – 1986) veistämä.

 

uutinen2.jpg

 

Taiteilija Varja totesi aikoinaan, että lehdenlukutilanne oli ennen tärkeä toimenpide; isä luki lehteä ja muut kurkkivat takana.

 

 

Patsasta nyt tarkastellessa tulee etsimättä mieleen se kiivas tahti, jonka myllerryksessä lehtiala on ollut viime vuodet ja näyttää siltä, että myllerrys vaan kiihtyy.

 

 

Tunnen myllerryksen omakohtaisesti, kun huomaan oman käytökseni muuttuneen rajusti vajaan kahden vuoden aikana.

 

 

Meille toki tulee Aamulehti, mutta useinkin sen paperiversion lukeminen jää pääkirjoituksen lukemiseen ja ”Lukijalta” –palstan pikaiseen silmäilyyn.

 

 

Olen hankkinut käyttöoikeuden Aamulehden sähköiseen näköisversioon ja erityisesti mökkimaailmassa ollessani selaan sitä kautta Aamulehteä. On toki todettava, että näköislehdestäkin luen ainoastaan pääkirjoituksen sekä Lukijalta-palstalla olevat jutut.

 

 

Uskallan sanoa, että seuraan uutismaailmaa tiiviisti vaikka en juuri luekaan sanomalehteä ja sanomalehtien printtiversioita en lue oikeastaan lainkaan.

 

 

Ammennan tietoni netistä ja saan tiedot sitä kautta tuoreina. Kun seuraa netissä eri medioita, saa monipuolisen kuvan maailman menosta.

 

 

uutinen3.jpg

Patsaat tuovat monesti mieleemme entisajat – on hämmästyttävää, että vuonna 1981 paljastettu ”Uutinen” –patsas kertoo meille jo tänään menneestä ajasta!

Sen verran politiikkaa, että kuvassa oikealla näkyvällä aukiolla Keskusta järjestää aina Vappuna Tampereella Keskustan vappujuhlan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Uutinen-patsas, Aamulehti, Tampereen Kirjapaino Oy, Aamulehti 100-vuotta, Kirjastotalo Metso, Heikki Varja. median murros,

Kultakala keskittyy yhteen asiaan kauemmin kuin ihminen!

Perjantai 20.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Viime aikoina on saanut lähes päivittäin todeta, että ei päivää ilman koulutustilaisuutta!

 

 

Eilen sain heti aamutuimaan osallistua Aamulehden koulutustilaisuuteen, joka oli tarkoitettu seurojen, yhdistysten ja järjestöjen luottamushenkilöille.

 

 

Ilmaisia lounaita tai tässä tapauksessa ilmaisia sämpyläkahveja ei ole, sillä on luonnollista, että Aamulehti kertoi meille niistä mahdollisuuksista, joita se tarjoaa eiliselle kohderyhmälleen.

 

 

Pidin Aamulehden asiapitoisesta tarjonnasta ja melkein häpesin niitä osanottajia, jotka rutisivat, että Aamulehti ei huomioi heidän toimintaansa riittävästi.

 

 

Aamulehden alustajat totesivat aivan oikein, että keksikää toiminnastanne sellaisia pointteja, jotka kiinnostavat Aamulehden lukijoita.

 

Mediamyynnin johtaja Juuso Liljeroos´n esitys oli mielenkiintoinen ja otan hänen esityksestään pari kohtaa tarkempaan käsittelyyn:

 

 

Liljeroos totesi tutkimuksiin nojautuen, että ihmisen keskittymisaika yhteen asiaan on kahdenkymmenen vuoden aikana lyhentynyt paljon – näin se on kehittynyt;

 

  • vuonna 1992 keskittymisaika oli 13 sekuntia

  • vuonna 2002 keskittymisaika oli 12 sekuntia ja…

  • …vuonna 2012 keskittymisaika oli enää 8 sekuntia!

 

Oli hätkähdyttävää kuulla, että kultakalan keskittymisaika yhteen asiaan on 9 sekuntia!

 

 

 

******************

 

 

 

kultakala

 

 

 

Toisena mielenkiintoisena asiana johtaja Liljeroos esitteli tutkimustuloksia siitä, millaiset huomioarvot ovat eri kokoisilla ilmoituksilla.

 

 

Esimerkiksi neljäsosasivun kokoisen ilmoituksen huomioarvo on parhaimmillaan 89 % ja heikoimmillaan 29 %!  Keskimääräinen huomioarvo neljäsosasivun kokoisella ilmoituksella on 58 %.

 

 

Liljeroos´n esittämät luvut osoittavat, että ilmoituksen laadintaan kannattaa panostaa, sillä ilmoituksen sisältö ratkaisee!

 

 

Kiitokset Aamulehdelle avartavan ja mielenkiintoisen koulutustilaisuuden järjestämisestä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, kultakala,

Gallupit ovat galluppeja, mutta toki niiden tulokset lämmittävät

Maanantai 29.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti järjesti puolueiden Pirkanmaan eduskuntavaalivastaaville 23.10.2014 tilaisuuden, jossa lehden edustajat kertoivat Aamulehden aktiviteeteista kevään eduskuntavaalien tiimoilta.

 

 

Olin mukana Keskustan edustajana.

 

 

Oleellista oli, että Aamulehti kertoi julkaisevansa alueelliset vaaligallupit tammikuussa 2015 ja uudestaan 16.4.2015.

 

 

Jostain syystä Aamulehti julkaisi ensimmäisen alueellisen vaaligalluppinsa jo eilen eli 28.12.2014 ja uutisoi sen tulokset…

 

 

 

 

aamulehti28122014

 

 

..etusivullaan.

On hienoa, että Aamulehti kertoi galluppinsa tulokset näin näyttävästi!

 

 

 

Aamulehden vaaligallupin tulokset olivat odotetut, sillä niiden mukaan Keskusta saisi Pirkanmaan vaalipiirissä kaksi lisäpaikkaa.

 

 

Totean, että Aamulehden vaaligallupin tulokset ovat oikeansuuntaiset, mutta Keskustan vaalimenestyksen osalta alimitoitetut!

 

 

Aamulehden vaaligallupin mukaan kokoomus menettäisi ainoastaan yhden kansanedustajapaikan ja samoin kävisi myös perussuomalaisille.

 

 

Keskustan tavoitteena Pirkanmaalla on viisi kansanedustajapaikkaa ja sen toteutuminen merkitsee, että jonkin muun puolueen on annettava periksi enemmän kuin Aamulehden eilinen ennuste ennustaa.

 

 

En lähde ennustamaan, että mikä puolue joutuu taipumaan Aamulehden ensimmäisestä vaalitulosennusteesta, sillä se nähdään vasta huhtikuun 19. päivänä.

 

 

Aamulehden ensimmäinen vaaligallup ja sen tulokset lämmittävät, mutta ne merkitsevät, että Keskustan työ vaalimenestykseen alkaa vasta nyt.

 

 

Toivottelen kaikki tervetulleiksi Tampereen Torikauppiasyhdistyksen järjestämille Maanantaimarkkinoille 5.1.2015, sillä silloin rakennamme Keskustan telttakatoksen tavanomaiselle paikallemme Hämeenkadun varrelle klo 08.00, aloitamme kahvitarjoilun hieman sen jälkeen ja olemme sen jälkeen valmiit tapaamaan tamperelaiset ja pirkanmaalaiset!

 

 

Tervetuloa Keskustorille 5.1.2015 ja nostamme yhdessä Suomen nousuun!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan menestys Pirkanmaalla, Keskusta Pirkanmaalla, Keskstan vaalimenestys Pirkanmaalla, vaaligallup Prkanmaalla, Aamulehti, Aamulehden vaaligallup 28.12, 2014, www.aamulehti.fi,

Maailman mahtihenkilöt muutaman kädenpuristuksen päässä!

Maanantai 18.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Aamulehden toimittaja Kari Huoviala pohdiskeli 15.11.2013 julkaistussa jutussaan, että kuka tahansa ihminen on keskimäärin vain kuuden kädenpuristuksen päässä kenestä tahansa toisesta ihmisestä.

 

Toimittaja Huoviala toteaa, että mitä tunnetuimmalla henkilöllä pääsee aloittamaan oman ketjunsa, sitä todennäköisempää on, että ”kättelyketju” tavoittaa hyvinkin nopeasti maailman tärkeimmät ihmiset.

 

Kari Huoviala pääsee aloittamaan yhden kättelyketjunsa Mauno Koivistolla ja on luonnollista, että hänen kättelyketjunsa päätyy varsin nopeasti vaikkapa Adolf Hitleriin!

 

Kas näin se etenee: Huovila -> Koivisto -> Brezhnev -> Stalin -> Molotov – Rippentrop -> Hitler! Näin Huovilan kättelyketju päätyy kuuden välivaiheen jälkeen Hitleriin!

 

En ole kätellyt maailman valtiaita tai valtiattaria, mutta olen toki useinkin kätellyt vaikkapa Mari Kiviniemeä ja Paavo Väyrystä.

 

Voi vain kuvitella, että millaisia mahtihenkilöitä löytyy esimerkiksi tämmöisen ”kättelyketjun” seuraavasta stepistä: Erkkilä -> Kiviniemi – Merkel -> ??????

 

Tai tästä ketjusta: Erkkilä -> Väyrynen -> ?????

 

 

Olen varma, että ei tarvitse mennä kättelyketjussa edes kuuden kättelyn päähän, kun kohtaa merkittäviä henkilöitä!

 

 

On selvää, että nämä ”kättelyketjupohdinnat” ovat vailla suurempaa todellista merkitystä, mutta mielenkiintoista tämmöinenkin pohdiskelu on!


Pohdinnat osoittavat, että maailma on pieni!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, toimittaja Kari Huoviala, kättelyketju, kättelyketjut,

Jätkänkynttilöiden tulimeri valtasi Tampereen Keskustorin

Torstai 6.12.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen metsäkeskus sytytti 400 jätkänkynttilää Tampereen Keskustorille torstaina 29. marraskuuta kello 16.30.

Olin paikalla erikoisessa tapahtumassa.

Tempaus oli lähtölaukaus Suomen metsäkeskuksen, Suomen mielenterveysseuran ja Aamulehden yhteishankkeelle, jossa haetaan uudenlaista toimintamuotoa nuorten ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön.

Toiminnan ydin on metsässä ja metsäluonnossa liikkuminen - tutkimusten mukaan jo viisi minuuttia metsässä vaikuttaa myönteisesti henkiseen hyvinvointiin. Ensimmäinen pilottiprojekti toteutetaan Tampereen seudulla.

Ihmettelin, kun tapahtuman ennakkoinformaatiossa kerrottiin 800 metsäkeskuslaisen osallistuvan Keskustorin tempaukseen. Henkilölukumäärä oli oikein, sillä tapahtuma oli ajoitettu valtakunnallisten, Tampereella pidettyjen Metsäkeskuspäivien yhteyteen ja torilla oli tosiaan mukana koko Metsäkeskus lähes tuhannen työntekijänsä voimin.

 

jatka1

 

Metsäkeskuksen väki aloitti jätkänkynttilöiden sytyttämisen Keskustorin suihkulähteen tienoilta…

 

 

jatka2

 

…ja siitä sytyttäjät etenivät kohti Tampereen Teatteria.


Yleisö oli eristetty "paloalueesta" merkkinauhalla sekä rauta-aidoilla. Hyvin tarpeellinen toimenpide, sillä Keskustorille oli kerääntynyt kansaa ehkä kaksituhatta henkilöä!

 

 

jatka3

 

Kaikki jätkänkynttilät saatiin palamaan ja näky Keskustorilla oli erikoinen. Kuva on otettu Vanhan kirkon liepeiltä kohti Jugend-toria.

 

Kiitän järjestäjiä ainutlaatuisen valoelämyksen luomisesta pimenevään Tampereen iltaan.

Kiitän Suomen Metsäkeskusta, Suomen Mielenterveysseuraa ja Aamulehteä myös siitä, että haluatte muistaa satoja nuoria, jotka vuosittain kamppailevat masennuksen ja muiden mielenterveysongelmien kanssa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Metsäkeskus, Suomen Mielenterveysseura, Aamulehti, 400 jätkänkynttilää Keskustorilla,

Kuntakohellus on todellista kohellusta

Torstai 22.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Katselin viime maanantaina kuinka Aamulehden blogeissa eräs kirjoittaja paheksui, että miten kuntauudistuksesta käytetään nimeä ”kuntakohellus”.

 

Kuntakohellus –termi taitaa olla Mari Kiviniemen käyttämä termi Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen ”kuntauudistuksesta”.

 

Kiviniemen luonnehdinta kuntakohelluksesta tulee päivä päivältä ilmeisemmäksi, sillä nykyhallituksen suunnittelema kuntauudistus on kuivumassa kokoon.

 

Olen mielihyvällä pannut merkille, että aiemmin kuntauudistusta puoltaneen Aamulehden kantakin on muuttunut. Siitä on viimeisin esimerkki lehden maanantainen (19.11.2012) pääkirjoitus, jota Aamulehti referoi jo etusivullaan näin:

 

aamu131120121

 

Kuntaremontti: Alkaa näyttää siltä, että Kataisen hallituksen keskeisin uudistus vesittyy.

 

 

aamu131120122

 

Varsinaisen pääkirjoituksen otsikkona oli:

 

 

Kuntapakka täysin levällään

 

 

Aamulehden pääkirjoituksessa todetaan aivan oikein, kun siellä kirjoitetaan mm. näin;

 

 ”Niinpä yhä vahvemmin alkaa näyttämään siltä, että Jyrki Kataisen hallituksen keskeisin uudistus vesittyy tai karahtaa täysin kiville.”

 

 

Keskusta on tiennyt kuntauudistuksen kohtalon jo alusta alkaen.

 

Puolueen varapuheenjohtaja Juha Rehula totesi Tampereella järjestetyssä piirikokouksessa Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen kuntakohellusta tarkoittaessaan:

 

Me kaadamme tämän hankkeen!

 

Rehula kehoitti, että kuntakohelluksen päättämiseksi on nyt muistutettava kunnallisvaalien edellä oman kuntansa itsenäisyyttä painottaneita kokoomuksen ja SDP:n valtuutettuja pitämään lupauksensa.

 

Katainen, Urpilainen ja Virkkunen laskevat, että kunnallisvaaleissa kaikki kokoomusta ja demareita äänestäneet kannattaisivat kuntauudistusta.

 

Näin ei suinkaan ole, sillä esim. valtaosa Tampereen kehyskuntien kokoomuslaisista ja demareista kannattaa oman kuntansa säilyttämistä itsenäisenä.

 

Kokoomuksen, SDP:n, perussuomalaisten ja Keskustan kannattajat:


Me kaadamme tämän hankkeen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntauudistus, kuntakohellus, kuntauudistus on kuntakohellusta, Mari Kiviniemi, Juha Rehula, Me kaadamme tämän hankkeen!, Aamulehti,

Aamulehden järjestämä "Pormestarikatsastus" toi esille mielenkiintoisia seikkoja

Keskiviikko 7.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti järjesti auditoriossaan maanantaina 5.11.2012 avoimen keskustelutilaisuuden Tampereen kunnallisvaalituloksen seurauksista, tulevista taloudellisista ratkaisuista sekä pormestarin valinnasta.

 

Auditorio oli tupaten täynnä väkeä jo hyvissa ajoin ennen tilaisuuden ilmoitettua alkamisaikaa ja tämän vuoksi Pormestarikatsastukseksi nimetty tapahtuma päästiinkin aloittamaan hieman etuajassa!

 

Olin mukana tilaisuudessa.

 

 

a1

 

Tilaisuuden juontajana toimi Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen.

 

 

Keskustelemassa olivat seuraavat henkilöt:

 

 

a2

 

Vihreiden pormestariehdokas, nykyinen europarlamentaarikko Satu Hassi.

 

 

a3

 

Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti.

 

 

a4

 

Kokoomuksen ehdokasehdokas pormestariksi, kansanedustaja Harri Jaskari.

 

 

a5

 

Kokoomuksen toinen ehdokasehdokas pormestariksi, kaupunginvaltuutettu Harri Airaksinen.

 

 

a6

 

 

Kokoomuksen kolmas ehdokasehdokas pormestariksi, valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen.

Näitä rivejä kirjoittaessani tiedän, että Anna-Kaisa Ikonen voitti Kokoomuksen pormestariehdokaskisan ja hänestä tuli Kokoomuksen ehdokas Tampereen pormestariksi.

 

 

a7

 

SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski edusti demareita, sillä he eivät vielä ole päättäneet pormestariehdokastaan.

 

 

a8

 

Pormestarikatsastusta hallitsi se ongelmien vyyhti, jonka vanha valtuusto jättää nyt valitulle uudelle kaupunginvaltuustolle.

Aamulehti on ansiokkaasti muistuttanut väistyvän kaupunginvaltuuston perinnöksi jättämistä pulmista.

Voidaan perustellusti todeta, että kaikki panelistit ovat Satu Hassia lukuunottamatta (Hassi kun ei ole nyt Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen) laiminlyöneet päättyvän valtuustokauden aikana Tampereen ongelmien ratkaisun - ainakin Atanas Aleksovski oli tämän asian tunnustamisessa rehellinen.

 

 

a9

 

Aamulehden toimitus oli koonnut listan niistä toimenpiteistä, joista uusi kaupunginvaltuusto joutuu valitsemaan vaihtoehtoja kaupungin taloudellisen tilanteen kohentamiseksi.

Yleisö äänesti tärkeimmäksi toimenpiteeksi talouden tasapainottamisen.

Itse äänestin uuden valtuuston tärkeimmäksi työksi kaupungin organisaation tuulettamisen. Olen liike-elämässä tottunut tehokkaaseen toimintaan ja sen vuoksi tein valintani näin.

 

 

a10

 

Seuraavassa kysymyksessä tiedusteltiin keinoja, joilla Tampereen talous saataisiin tasapainoon.

Valtaosa yleisöstä – ja myös minä – näki, että kaupungin omaa toimintaa pitää tehostaa.

”Housuihinsa kuseskelijoitakin” eli niitä, jotka uskovat veroprosentin nostamisen tenhovoimaan oli valitettavan paljon, sillä se vaihtoehto sai 11,5 %:n kannatuksen.

Onneksi lisälainan ottaminen ei saanut kenenkään kannatusta.

Suuret investointihalukkuudet merkinnevät kuitenkin, että lisälainaa on otettava.

 

 

a11

 

Tampereen kaupungin palvelujen ulkoistamisesta on pitkin matkaa käyty vilkasta mielipiteiden vaihtoa.

Aamulehden toimitus oli sisällyttänyt palvelurakenteeseen liittyvän kysymyssarjan pormestariehdokkaiden ja myös yleisön vastattavaksi.

Yleisön vastauksissa ylivoimaisen suosion sai monituottajamalli, jossa on oman tuotannon lisäksi merkittävä rooli myös kolmannella sektorilla sekä yksityisiltä hankittavilla palveluilla.

Olin enemmistön kannalla.

 

 

Pormastarikatsastuksen lopputulemana voi todeta, että lyhyimmät ja iskevimmät vastaukset antoivat Keskustan Timo Hanhilahti sekä SDP:n Atanas Aleksovski.

Lyhyet ja täsmälliset vastaukset kertoivat kuulijoille, että he tuntevat panelisteista parhaiten Tampereen kaupungin asiat.

 

Kokoomuslaiset ehdokasehdokkaat sortuivat ylipitkiin vastauksiin ja se kertoi kuulijoille heidän heikosta tuntemuksestaan Tampereen kaupungin asioihin. Ylivertainen pitkien vastausten osalta oli Satu Hassi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Satu Hassi, Timo Hanhilahti, Harri Jaskari, Harri Airaksinen, Anna-Kaisa Ikonen, Atanas Aleksovski, Jorma Pokkinen, Aamulehden Pormestarikatsastus, Pormestarikatsastus, Aamulehti,

Kuvasatoa Aamulehden ja Yle-Tampereen järjestämiltä vaalivalvojaisilta

Tiistai 30.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Tamperelaisten puolueiden edustajat kokoontuivat ravintola Ziperiaan Yle Tampereen ja Aamulehden yhteiseen vaali-iltaan vaalipäivänä eli 28.10.2012 klo 19.30.

 

Aamulehti julkaisi nettisivuillaan mahtavan 88 kuvan kavalkadin vaali-illan tapahtumista.

 

Jään Aamulehteä selvästi heikommaksi, mutta tässä oma kuvakavalkadini samasta tilaisuudesta. Sen verran panen Aamulehteä paremmaksi, että liitän muutaman saatesanan jokaiseen kuvaan. Tämä sen vuoksi, että ounastelen monien lukijoideni olevan Tampereen ulkopuolelta.  Heidän palvelunsa vuoksi muutama saatesana jokaisen kuvan kohdalla lienee siis paikallaan! 

 

 

Aa1

 

Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen ja Ylen maakuntaradion päällikkö Maaria Grönfors toimivat tilaisuuden juontajina.

 

 

Aa2

 

 

Vihreiden Satu Hassi on todellisuudessa puolueen pormestariehdokas, vaikka häntä ei ole ehdokkaaksi virallisesti nimettykään.

 

 

Aa3

 

 

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovskiin olen tottunut luottamaan, sillä hän toimii kaupunginhallituksen edustajana Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnassa.

Saan lähes jokaisessa kokouksessa todeta näin:

”Olen jyrkästi samaa mieltä Atanaksen kanssa!”

 

 

Aa4

 

Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti on tässä Maaria Grönfors´n haastateltavana.

 

 

Aa5

 

21-vuotias kristillisdemokraattien pormestariehdokas Lauri Kangasniemi.

 

 

Aa6

 

SDP:n Pauli Ruoholahti sekä Atanas Aleksovski keskustelevat ja saman puolueen Aila Dunder-Järvinen hymyilee vieressä.

 

 

Aa7

 

 

Pirkanmaan Keskustanuorten toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen (vasemmalla) oli pitkään kiinni Keskustan varavaltuutetun paikassa, mutta ääntenlaskun edetessä tilanne muuttui hieman. Oikealla Eva Back.

 

 

Aa8

  

Monien iloksi myös Matti Pitko oli paikalla.

Matilla toimittajanura vaan jatkuu, sillä hän on tehnyt Paavo Väyrysen kanssa sopimuksen, että Matti lopettaa toimittajan hommat vasta sen jälkeen, kun Paavosta tulee Suomen presidentti!

 

 

Aa9

 

 

Kansanedustaja Kimmo Sasi antoi asiantuntevia vastauksia toimittajien kysymyksiin.

 

 

Aa10

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin johtokunnan jäsen Pirjo Männistö, toiminnanjohtaja Matleena Mikkonen ja kunnallisvaaliehdokkaamme Jenna Leppänen.

 


Aa11

 

 

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harri Airaksinen ja kansanedustaja Harri Jaskari löivät kuvaajan pyynnöstä veljellisesti kättä, vaikka kisaavatkin tiukasti kokoomuksen pormestariehdokkaan paikasta.

 

 

Aa12

 

 

Keskustan voimamies Matti Järvinen kohosi ensiyrittämisellä Keskustan varavaltuutetuksi.

 

 

Aa14

 

Virkaiältään Suomen pitkäaikaisin apulaispormestari ja Keskustan pormestariehdokas Timo Hanhilahti koppasi kainaloonsa kokoomuksen Sointu Lankin (vas)  ja SDP:n  Aila Dunder-Järvisen.

 

 

Aa13

 

 

Hyvillä arvosanoilla Keskustan järjestämässä Pormestaripaneelissa arvioitu pormestari Timo P. Nieminen on tässä Maaria Grönfors´n haastateltavana.

 

 

Aa15

 

 

SDP:n Anneli Kivistö ja Keskustan Tampereen kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi ovat Tampereella kokeneinta poliittista joukkoa.

 

 

Aa16

 

Tässä sain kamerani linssiin todellisen vaikuttajanelikon tamperelaisia kokoomusnaisia.

Vasemmalta ovat kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja pormestaritoimeen oleva ehdokasehdokas Leena Kostiainen, kansanedustaja Sofia Vikman, apulaispormestari Irja Tulonen ja entinen kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Riitta Koskinen.

 

 

img_2589.jpg

 

 

Vihreät olivat kovin harvalukuisina vaali-illassa, mutta apulaispormestari Olli-Poika Parviainen pääsi jopa toimittaja Kai Pohjasen haastateltavaksi.


Jatkan huomenissa kuvakerrontaani!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, Yle-Tampere, vaali-iltamat, Satu Hassi, Atanas Aleksovski, Timo Hanhilahti, Lauri Kangasniemi, Matti Pitko, Kimmo Sasi, Harri Airaksinen, Harri Jaskari, Leena Kostiainen, Sofia Vikman, Irja Tulonen, Riitta Koskinen, Olli-Poika Parviainen,

Aamulehden digiversio on mainio asia mökkikaudella

Keskiviikko 6.6.2012

Olen suhtautunut sanomalehtien digiversioihin varauksella, mutta omakohtaisen kokemuksen ja tiedon lisääntyessä minulla on varaa muuttaa kantaani.

 

Naputtelen tämän juttuni rivejä mökillä, jossa teen mökkitöitä ainoana perhekuntani jäsenistä.

 

Aamulehden paperiversio on kolahtanut tavalliseen tapaan kotona postilaatikkoon, mutta minä pystyn täällä mökillä katselemaan samaa lehteä digiversiona.

 

Menettely on kätevä, sillä nyt ei enää tarvitse käydä perheen sisällä pitkiä neuvotteluja ajankohdasta, että milloin siirrämme Aamulehden tulemaan mökkiosoitteeseemme ; nyt riittää, että mökillä olevalla on mukanaan tietokone ja toimiva reititin!

 

Rietitin minulla nyt on tietynlainen ongelma, sillä nettiyhteyden saaminen on haasteellista.

 

Ainakin Aamulehden digilehti vastaa mainoksineen ja muine sisältöineen täysin paperiversiota.

 

Tapaan aluksi selata digilehden alusta loppuun saakka ja sitten palaan tutkailemaan kiinnostavia sivuja tarkemmin.

 

Lehden digiversio on mainio asia myös lomamatkoilla. Tosin matkoilla on tavallisesti niin paljon muuta mielenkiintoista tekemistä, että kotikaupungin asioihin ei silloin ehdi perehtyä.


Aamulehdellä on meillä ennen aamukahdeksaa monta halukasta lukijaa ja nyt olenkin ajatellut, että taidankin siirtyä digiversion lukijaksi myös aamusella kotona!!!

 

On luonnollista, että digiversion hankkiminen paperilehden lisäksi vaatii lisämaksun. Aamulehden osalta se on kuitenkin ainakin vielä nyt niin maltillinen, että digilehden hankkiminen kannattaa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, digilehti, reititin, nettitikku,

Onko Iisakki Nieminen liian toiveikas?

Torstai 26.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Olen kirjoittanut tämän jutun jo 8.1.2012, mutta aiheiden runsauden vuoksi julkaisen sen vasta nyt.

Tänään tiedämme Tavasesta enemmän kuin kirjoituspäivänä ja nyt kirjoittaen jutun sisältö olisi ehkä hieman toinen. Nyt saattaisin uskoa, että Tavase Oy kaatuu jo alkaneena vuonna!

Mutta tässä 8.1.2012 kirjoitettu juttu:

===============


Tampereella ilmestyy ilmaisjakelulehtenä Kaupunkilehti Tamperelainen. Se on Suomen vanhin kaupunkilehti, sillä sen ensimmäinen numero ilmestyi jo syyskuun 19. päivä 1957.


Tamperelaisen nettiosoite on:  www.tamperelainen.fi


Tamperelainen ilmestyy keskiviikkoisin ja lauantaisin ja sen jakelu on lähes 150.000 kappaletta.

 

Tamperelainen on saanut tamperelaisten luottamuksen ja siitä kertoo mm. se, että se on Aamulehden rinnalla ainoana muuna lehtenä Tampereen kaupungin virallinen ilmoituslehti.

 

Tamperelaisessa on ilmaisjakelulehdeksi ”riittävästi” toimituksellista aineistoa, joten se ansaitsee arvostuksensa sitäkin kautta hyvin.

 

Taitaa olla kerran viikossa, kun nimimerkki ”Iisakki Nieminen” pakinoi Tamperelaisessa.

 

Iisakki on ilmeisen hyvin perillä tamperelaisen kunnallispolitiikan kuvioista, sillä pakinoissaan hän käsittelee asiantuntevasti Tampereen kunnallispolitiikan taustakuvioita.

 

Pidin Iisakin pakinasta, joka ilmestyi Tamperelaisessa 7.1.2012.

 

Pakinan otsikko oli: ”Mitä tapahtuu vuonna 2012?”.

 

Iisakin pakinan Tampere-osuudessa käsiteltiin kaupungin suurhakkeiden tilannetta alkaneena vuonna.

 

Iisakki ennustaa, että Tampereen suurhankkeista Rantaväylän tunneli, ratikka sekä Keskusareena etenevät, mutta ”Tavase haudataan hiljaisin menoin.”

 

Olen Iisakkia pessimistisempi ja oletan, että Tavase haudataan vasta syksyllä 2012 valittavan uuden kaupunginvaltuuston toimesta. En jaksa uskoa, että nykyinen kaupunginvaltuusto pystyy Tavasea hautaamaan.

 

Toivon, että olen väärässä ja jo nykyinen Tampereen kaupunginvaltuusto kokisi ryhtiliikkeen sekä hautaisi mielettömän hankkeen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tamperelainen, Kaupunkilehti Tamperelainen, Iisakki Nieminen, Aamulehti, Tampere, Tavase, Tavase Oy, tekopohjavesi, tekopohjavesihanke,

Ehtiikö Niinistön kupla puhkeamaan jo ennen presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta?

Tiistai 10.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti ja Yle Tampere järjestivät eilen eli maanantaina tammikuun 9. päivänä asia-anniltaan onnistuneen vaalitentin presidenttiehdokkaille.

Tilaisuus järjestettiin Tampere-talossa ja siihen osallistuivat kaikki presidenttiehdokkaat SDP:n Paavo Lipposta lukuun ottamatta.

Tapahtumajärjestelyt olivat onnistuneet. Se oli valitettavaa, että Tampere-talon Pienen salin istumapaikat eivät riittäneet kaikille ja myöhään saapuneet joutuivat jäämään salin ulkopuolelle.img_0572.jpg

Tilaisuuden tervetulosanat lausui Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.Juontajina toimivat…img_05452.jpg…Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen ja…


img_05463.jpg


…tuttu Yle Tampereen radioääni Kai Pohjanen.img_05862.jpg


Presidenttiehdokkaat oli ryhmitelty lavalle siten, että yleisöstä katsoen vasemmalla olivat Paavo Arhinmäki ja Eva Biaudet, keskellä omana ryhmänään Sari Essayah, Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö sekä oikealla Timo Soini ja Paavo Väyrynen.Tässä vielä lähempi ”pöytäkuntakohtainen” tarkastelu:


img_0588.jpg

Arhinmäki ja Biaudet


img_0555.jpg

Essayah, Haavisto ja Niinistöimg_0551.jpg

Soini ja VäyrynenJärjestäjät olivat asettaneet presidenttiehdokkaat kolmeen eri ryhmään aakkosjärjestyksessä, mutta illan aikana tuli selväksi, että ryhmät muodostivat myös pärjäämisessä kolme eri ryhmää.

Yllätys ei ollut se, että Arhinmäki ja Biaudet muodostivat ryhmän, joka ei loistanut tilaisuuden missään vaiheessa. Heillä ei yksinkertaisesti ole pohjaa, jolta ponnistaa.

Yllätys minulle oli se, että Niinistö on osaamisensa ja ”lavasäteilynsä” osalta vajonnut selkeästi presidenttiehdokkaiden keskikastiin yhdessä Essayah´n ja Haaviston kanssa.  

Tampere-talon vaalitilaisuuden perusteella on helppo uskoa niitä kokoomuslaisia, jotka pyrkivät pitämään Niinistön mahdollisimman kaukana mediasta sekä erityisesti äänestäjistä.

Paavo Väyrynen osoitti olevansa "Koko kansan presidentti". Oli helppo huomata, että saliyleisö oli ylivertaisen kokemuksen omaavaan Väyryseen tyytyväinen ja nautti niistä puheenvuoroista, joita Väyrynen käytti. On todettava, että Väyrysen ja Soinin pöytäkunta oli ehdottomasti illan paras pöytäkunta asiatiedoiltaan ja myös paljon puhutulta "lavasäteilyltään".


Olin hyvissä ajoin paikalla ja sain mainion paikan kolmannelta riviltä aivan ehdokkaiden edestä. Siitä oli helppo taltioida myös lähikuvia presidenttiehdokkaista.Tässä ehdokaskohtainen kuvakavalkaadi ehdokkaista:img_0562.jpg

Huomasin vasta tilaisuuden jälkeen, että en ottanut Paavo Arhinmäestä lainkaan yksilökuvaa, mutta tässä hän on yhdessä juontaja Kai Pohjasen kanssa.


img_05832.jpg


Eva Biaudet


img_0558.jpg

Sari Essayahimg_0595.jpg

Pekka Haavistoimg_0597.jpg

Sauli Niinistöimg_0564.jpg


Timo Soiniimg_0566.jpg


Paavo VäyrynenTilaisuudessa tuli esille paljon muutakin mielenkiintoista kuin se, että Sauli Niinistön tähti kulkee vääjäämättömästi iltaa kohti.

Yritän lähipäivinä palata käsittelemään ainakin joitain Tampere-talon vaalitilaisuudessa esille tulleita kysymyksiä!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamulehti, Yle Tampere, Tampere-talo, Paavo Arhinmäki, Eva Biaudet, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Sauli Niinistö, Timo Soini, Paavo Väyrynen, Jouko Jokinen, Jorma Pokkinen, Kai Pohjanen,

Vanhemmat kirjoitukset »