Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Internetin antamat mahdollisuudet ovat mullistaneet tiedonvälityksen

Sunnuntai 24.11.2013 - -Esko Erkkilä-


Keskustan puoluevaltuuston kokous alkoi Kuopiossa eilen ja se jatkuu tänään.

 

Vietän viikonloppua mökillä, mutta hyvien nettiyhteyksien ansiosta tuntuu aivan siltä, kuin olisin kokouksessa paikalla.

 

Kokouksen seuraamisessa tulee etsimättä mieleen ne ongelmat, joita printtilehdistöllä tällä hetkellä on. Printtilehtien ongelmat tulevat jatkumaan ja syvenemään nykyisestä.

 

Eräs merkittävä syy tilattavien printtilehtien ahdinkoon on Kataisen-Urpilaisen hallituskaudella nollasta kymmeneen prosenttiin (0 -> 10 %) nostettu arvonlisävero, mutta sitäkin suurempi vaikutus vaikeuksiin on sosiaalisen median ja yleensäkin internet-maailman kehittyminen.

 

Lähdin ”ympäristön painostuksesta” vanhoilla päivilläni facebook´iin ja en ole päätöstäni katunut.

 

Fb on tiedonvälittäjänä tavattoman nopea, sillä monet naputtelevat eetteriin esim. kokoustunnelmia lähes reaaliaikaisesti.

 

Edellisviikon lauantaina Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti syyskokouksen ja oli oikeastaan jännä seurata sitä viestinnän nopeutta, jolla ympärilläni istuneet piirikokousedustajat raportoivat kokouksen päätöksiä facebook´iin! Viiden minuutin viivettä ei isojen asioiden kohdalla ollut, vaan kokouspäätökset ja puheenvuorojen sisällön sain lukea kännykkäni näyttöruudulta melkein reaaliaikaisesti!

 

Olen hankkiutunut facebook´iin usean Keskustan kansanedustajan ”kaveriksi” ja myös monet muut Keskustan puoluevaltuuston kokousedustajat ovat saman ringin jäseniä, johon itsekin kuulun.

 

Seurasin eilen aamupäivällä Keskustan puoluevaltuuston kokousta niiden ”raporttien” välityksellä, joita kokouksen osanottajat kirjoittivat facebook´iin.

 

Eilispäivän merkittävin tapahtuma oli kuitenkin puheenjohtaja Juha Sipilän linjapuhe, joka sai välittömästi ja päivän mittaan yhä enemmän tunnutusta.

 

Kiitän Keskustan ”nettinikkareita”, joiden työn tuloksena Sipilän puhe oli kuunneltavissa ja katseltavissa Keskustan nettisivuilla olevan linkin kautta!

 

Sipilän puhe sai pitkät suosionosoitukset ja hyvän tunnelman välittymistä koteihin saakka kuvasti sen fb-kommentoijan toteamus, että kotonakin piti taputtaa Sipilän linjapuheelle!

 

 

*************

 

On selvää, että sosiaalinen media on heittänyt kovan pähkinän printtilehdistölle.

 

Olemme tilanteessa, jossa saamme tapahtumista nopean tiedon somen kautta ja uutisten taustoittaminen sekä syvällisempi analysointi on printtilehdistön sarkaa.

 

Palaan vielä Kataisen-Urpilaisen hallituksen lehdistöä kurittavan toimenpiteen eli arvonlisäveron määräämiseen ja sen korottamisen vaikutuksiin.

 

Tilattavien lehtien arvonlisävero teki osaltaan lehtien tilanteen entistä tukalammaksi ja se merkitsi ainakin useiden iäkkäiden henkilöiden kohdalla, että pienistä eläkkeistä ei kerta kaikkiaan riitä rahaa lehtien tilaamiseen.

 

Kun seniori-ikäinen väestö sen lisäksi ei ole sosiaalisen median innokkainta käyttäjäkuntaa, osuu Kataisen-Urpilaisen hallituksen arvonlisäveropäätös erityisen kipeästi vanhuksiin ja senioriväestöön!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Avainsanat: Keskusta, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuusto Kuopiossa, lehtien arvonlisävero, tilattavien lehtien arvonlisävero,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini