Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustan puoluevaltuusto antoi selkeän tukensa Nato-hakemukselle

Maanantai 11.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuusto on puolueen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

Se kokoontui Vaasassa 9. – 10.4.2022 ja antoi kokouksensa jälkeen eilen poliittisen kannanoton, jossa puolue asettui selkeästi Natoon liittymisen kannalle.

 

Poimin kannanotosta suorina lainauksina seuraavat kohdat:

 

”Euroopan turvallisuustilanne muuttui ratkaisevasti yhdessä yössä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Keskusta tuomitsee hyökkäyksen jyrkästi. Sota loukkaa räikeästi Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia sekä kansainvälistä oikeutta. Erityisesti siviilejä kohtaan tehdyt julmuudet osoittavat Venäjän täydellistä piittaamattomuutta ihmisarvosta ja -oikeuksista. Sotarikoksiin syyllistyneet on saatettava vastuuseen.”

 

*** 

 

”Maanpuolustusvelvollisuus koskee kaikkia. Tässä maassa asuu kansa, jolla on tahtoa ja kykyä puolustaa omaa maataan, sen jokaista neliötä.”

 

***

 

”Hallitus on vahvistanut puolustuskykyämme merkittävästi. Jo talvella tehdyt hävittäjähankinnat sekä kehysriihen panostukset maanpuolustukseen sekä kyber- ja rajaturvallisuuteen vahvistavat kykyämme puolustaa isänmaatamme…”

 

***

 

”Keskusta tukee valtiojohdon toimintaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä. Puoluevaltuusto antaa valtuutuksen puoluejohdolle ja Keskustan edustajille maan hallituksessa kaikkien Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen.”

 

 

Siis;

 

”…sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen”!

 

 

Kannanotto vastaa omaa näkemystäni!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto antoi selkeä tukensa Nato-hakemukselle, Keskustan puoluevaltuusto, Keskusta tukee Suomen Nato-jäsenyyttä, Nato. Otan, Suomen Nato-jäsenyys,

Valheiden verho on avattu!

Sunnuntai 10.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuusto on puolueen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

Puoluevaltuusto aloitti eilen kaksipäiväisen kokouksensa Vaasassa ja minäkin seurasin kokouskeskusteluja tarkasti, sillä asialistalla oli puolueen suhtautuminen Suomen Nato-kysymykseen.

 

Pirkanmaalta kokousedustajia on kymmenkunta ja seurasin heistä muutaman kokouspuheenvuoroja.

 

 

IMG_5122.JPG

 

Parkanolainen Susanne Salonen-Seppälä toi puheenvuorossaan selkeästi esille Nato-myönteisen kantansa, mutta parhaimman ja siis Nato-myönteisimmän kantansa toi esille…

 

 

IMG_5112.JPG

 

…Pilvi Kärkelä, joka totesi, että nyt valheiden verho on avattu!

 

Pilvi tarkoitti roistovaltio Venäjän toimintaa ja sitä, että nyt kaikki näemme Venäjän hylkiömäisen toiminnan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valheiden verho on avattu!, Pilvi Kärkelä, Susanne Salonen-Seppälä, Pirkanmaan Keskusta, Nato, Keskustan puoluevaltuusto 9.4.2022, roistovaltio-Venäjä, Venäjä,

Puheenjohtaja Juha Sipilä antoi julkista tunnustusta Tampereella saadusta kuntavaalivoitosta

Tiistai 25.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuusto on puolueen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.  Se piti kokouksensa Tampereella 22. – 23.4.2017.

 

 

 

IMG_8649.JPG

 

 

Kokouspaikkana oli Tampereen Yliopisto ja osallistuin kaikkiin siellä järjestettyihin tilaisuuksiin.

 

 

 

IMG_8659.JPG

 

 

Jatkamme samalla slouganilla, kuin kuntavaaleissa eli

 

 

”Huolenpitoa – huomennakin”

 

 

 

IMG_8661.JPG

 

 

Puoluevaltuuston puheenjohtaja kuopiolainen sisätautien erikoislääkäri, kardiologi Antti Kivelä avasi puoluevaltuuston kokouksen ja toimi kaksipäiväisen kokouksemme ”isähahmona”!

 

 

Olen oppinut tuntemaan Antti Kivelän ja tuen häntä – on paikallaan ollakin hyvissä väleissä hänen kansaan, sillä Kivelä on mustan vyön karateka ja hän taitaa myös miekkailun!

 

 

Antti Kivelä totesi puoluevaltuustokokouksen avauksessaan maakuntauudistuksesta näin:

 

 

Maakuntauudistusta tehdään Suomen kansalaisille

 

 

 

********************

 

 

Tänään on tiistai ja hallituksen puoliväliriihen toinen päivä.

 

 

 

IMG_8663.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olin enemmän kuin tyytyväinen, kun puheenjohtajamme Juha Sipilä mainitsi linjapuheensa aluksi näin:

 

 

”Täällä Tampereella tehtiin hieno kuntavaalitulos!”

 

 

Otin mieluusti vastaan puheenjohtajamme tunnustuksen, sillä pystyimmehän Tampereella kasvattamaan äänimääräämme yli 1.300 äänellä ja se merkitsi mm. sitä, että Keskustan Pirkanmaan piirin alueella Keskusta kärsi ainoastaan n. 960 äänen suuruisen vaalitappion!

**************

 

 

Sipilä valotti linjapuheessaan Keskustan puoluevaltuustolle jo lauantaina 22.4.2017 niitä asioita, joita käsitellään hallituksen puoliväliriihessä.

 

 

Asiat on lajiteltu asiakokonaisuuksiksi neljään koriin, joista ensimmäinen on

 

 

Turvallisuuden kori

 

 

Turvallisuuden korissa käsitellään sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen liittyviä asioita.

 

 

 

IMG_86632.JPG

 

 

 

Kasvun ja työllisyyden kori…

 

 

…on toinen kori ja siinä pyritään vauhdittamaan sitä myönteistä taloudellista kehitystä, joka on saatu hyvään vauhtiin.

 

 

 

IMG_8668.JPG

 

 

Välittämisen kori…

 

…on kolmas asiakokonaisuus ja siihen liittyviä asioita voidaan mm. kuvailla Keskustan kuntavaaleissa käyttämällä slouganilla ” Huolenpitoa – huomennakin”!

 

 

 

IMG_8672.JPG

 

 

Puoliväliriihen neljäs kori on teemaltaan

 

 

Uudistustenkori…

 

 

…ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat jo hyvässä vauhdissa.

 

 

****************

 

 

Tehokkuuteen ja tuloksellisuuteen pyrkivässä liike-elämässä toimineena arvostan puheenjohtaja Juha Sipilän toimintatapaa, johon kuuluu mm. se, että käsiteltävät asiat pystytään etukäteen lokeroimaan ”koreihin” ja siten tehokkaan työskentelyn kohteiksi!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuusto Tampereella 207, Keskustan puoluevaltuusto Tampereella 22.-23.4.2017, Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Antti Kivelä, Antti Kivelä, Juha Sipilä, hallituksen puoliväliriihi 24.-25.4.2017,

Jyväskylän kaupungin vastaanotto Keskustan puoluevaltuuston jäsenille 23.4.2016

Sunnuntai 15.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Puoluevaltuusto on Keskustan korkein päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

 

Puoluevaltuusto kokoontui Jyväskylässä 23.-24.4.2016 ja virallisena puoluevaltuuston jäsenenä osallistuin kokoukseen.

 

 

 

 

valtuusto1.jpg

 

 

Me puoluevaltuuston jäsenet saimme Jyväskylän kaupungilta kutsun kaupungin järjestämälle vastaanotolle kokouksemme ensimmäisen päivän iltana 23.4.2016 – noudatin kutsua ja tässä pienoinen kuvakertomus vastaanotolta:

 

 

 

 

valtuusto2.jpg

 

 

Juhlavastaanoton puitteena toimi Jyväskylän kaupungintalo "Kunnallistalo".

 

 

 

 

valtuusto3.jpg

 

 

"Tervetuloa Jyväskylän kaupungintaloon!"

 

 

 

 

valtuusto4.jpg

 

 

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander toivottivat vieraat tervetulleiksi - kättelyvuorossa Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.

 

 

 

 

valtuusto5.jpg

 

 

Jyväskylän vaakunaviiri.

 

 

 

 

valtuusto6.jpg

 

 

Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander toivotteli kepeäsanaisessa puheessaan Keskustan puoluevaltuuston tervetulleeksi juhlavastaanotolle.

 

 

 

 

valtuusto7.jpg

 

 

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen säteili vaimonsa Raijan kanssa juhlayleisön joukossa.

 

 

 

 

valtuusto8.jpg

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen, Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen, kansanedustaja Antti Kurvinen ja Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallituksen jäsen Tapani Murtoo.

 

 

 

 

valtuusto_9.jpg

 

 

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toivoi tervetuliaispuheessaan, että Keskusta järjestäisi tulevaisuudessa puoluekokouksensa Jyväskylässä.

 

 

 

 

valtuusto10.jpg

 

 

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä hauskuutti yleisöä, kun kertoi niistä auto-ongelmistaan, joita joskus nuoruudessaan on kokenut ohittaessaan Jyväskylää - kiertokanki ei sentään tullut ulos, mutta öljypohja rikkoontui!

 

 

 

 

valtuusto11.jpg

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Jari Colliander sekä Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska kuuntelivat Sipilän kommelluksia huvittuneena.

 

 

 

 

valtuusto12.jpg

 

 

On helppo arvata, että Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari ja kansanedustaja Pertti Hakanen keskustelivat täälläkin suomalaisesta ruuasta ja ruokaturvallisuudesta.

 

 

 

 

valtuusto13.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo ja kansanedustaja Markku Pakkanen.

 

 

 

 

valtuusto14.jpg

 

 

Kansanedustaja Markku Pakkasella ja minulla oli paljon yhteisiä muistoja erityisesti kymenlaaksolaisesta agribisneksestä.

 

 

 

 

valtuusto15.jpg

 

 

Juhlavastaanoton paras kuvani oli, kun sain yhteiseen potrettiin Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskisen ja pääministeri Juha Sipilän!

 

 

 

 

valtuusto16.jpg

 

 

Kiitän Jyväskylän kaupunkia hienon tilaisuuden järjestämisestä ja olen varma, että kiitoksiini yhtyvät kaikki Keskustan puoluevaltuuston jäsenet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Jyväskylän kaupungin vastaanotto, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, pääministeri Juha Sipilä. varapuhemies Mauri Pekkarinen, kansanedustaja Pertti Hakanen, kansanedustaja Anne Kalmari. kansanedustaja Markku Pakkanen, Keskusta,

Suomen Keskusta on nyt velaton!

Torstai 28.4.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa 23.-24.4.2016 Jyväskylässä olin virallisen edustaja mukana järjestövaliokunnan kokouksessa, jossa valmistelimme tärkeitä asioita ”isossa salissa” käsiteltäväksi.

 

 

timolaaninen.jpg

 

 

Talousasioista jo työhistoriani perusteella melkoisesti ymmärtävänä oli mukava kuulla, kun puoluesihteeri Timo Laaninen puolueen toimintaa vuodelta 2015 esitellessään kertoi, että viime vuonna Keskusta pääsi puolueena velattomaksi.

 

 

Hyväksyimme Laanisen kertoman ja suosittelimme sen hyväksymistä myös puoluevaltuustossa ja niin sitten tapahtuikin.

 

 ************

Toisena merkittävänä seikkana järjestövaliokunnan käsittelyssä oli Keskustan presidenttivaaliehdokkaan valintaa koskeva esivaalisäännös.

 

Hyväksyimme puoluetoimistoväen valmisteleman esivaalisäännöstön ja hetken kuluttua sen hyväksyi myös koko Keskustan puoluevaltuuto.

 

 

Keskustan on tarkoitus valita vuoden 2018 presidentinvaaliehdokas jo kesäkuun alussa Seinäjoella järjestettävässä puoluekokouksessa.

 

 

Esivaalisäännöstö on siis hyväksytty ja nyt vain odotellaan, että joudutaanko Keskustan presidenttiehdokkaasta käymään esivaali.

 

 

 

 

mattirehula.jpg

 

 

Puhetta järjestövaliokunnan kokouksessa johti Porin Noormarkusta kotoisin oleva puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Matti Rehula.

 

 

Arvostan, että sain olla puoluevaltuustossa virallinen edustaja ja sen myötä päättämässä Keskustan puoluevaltuuston järjestövaliokunnan tehtäviin kuuluvista asioista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta on nyt velaton, Suomen Keskusta, Keskusta, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston järjestövaliokunta, Timo Laaninen, Matti Rehula,

Osallistuminen Keskustan puoluevaltuuston kokoukseen lujitti uskoani Keskustan selkeään linjaan

Keskiviikko 27.4.2016 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin täysivaltaisena jäsenenä Keskustan puoluevaltuuston kaksipäiväiseen kokoontumiseen Jyväskylässä 23.-24.4.2016.

 

 

Sain läheltä seurata – kättelyetäisyydeltä – Keskustan ylimmän johdon kertomana niitä vaiheita, joita maamme politiikassa on tapahtunut vuosi sitten pidettyjen eduskuntavaalien jälkeen.

 

 

Puoluejohtomme kertoi avoimesti myös niistä seikoista, joita lähipäivinä ja lähiaikoina tulee ratkaistavaksi.

 

 

Annan täyden tukeni hallituksen toimenpiteille, joilla Suomi saadaan kuntoon.

 

 

Keskustan lisäksi arvostan sitä toimintaa, jota hallituskumppanimme perussuomalaiset ja kokoomuslaiset ovat kuluneen vuoden aikana osoittaneet.  Hallituksen yksituumaisuus on ollut ihailtavaa, vaikka rakkikoirat juoksevatkin koko ajan jaloissamme ja räksyttävät.

 

 

Räksyttämisellä Suomea ei saada kuntoon vaan siihen tarvitaan selkeä toimintasuunnitelma ja toimintasuunnitelman aikataulutettu toteuttaminen.

 

 

Nyt Suomella on selkeä linja asioiden kuntoon saattamiselle.

 

 

Seuraava suuri Keskusta-tapahtuma on puoluekokous Seinäjoella 10.-12.6.2016.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen saanut mandaatin toimia yhtenä puoluekokousedustajana Seinäjoella.

 

 

Vastuu painaa, sillä saamme tehdä Seinäjoella mm. monia henkilövalintoja.

 

 

Keskusta-laivan kapteenin valinta on selviö, mutta tulemme valitsemaan uuden puoluesihteerin ja kolme varapuheenjohtajaa Sipilän joukkueeseen.

 

 

Tulen varmaankin toimimaan siten, että äänestän Juha Rehulaa jatkamaan puolueemme yhtenä varapuheenjohtaja, mutta kahden (nais)varapuheenjohtajan osalta haluan pitää asian omalta kohdaltani avoimena.

 

 

Sen voin todeta, että kahdelle ”avoimelle” varapuheenjohtajan paikalle on tarjolla ainakin viisi pätevää ehdokasta.

 

 

Vielä se, että omilla fb-sivuillani on kattava kuvareportaasi Jyväskylän puoluevaltuustosta sen ensimmäiseltä päivältä – käy tutustumassa!

 

 

Luottavaisena

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto 23.-24.4.2016 Jyväskylässä, Keskustan puoluevaltuusto,

Keskusta lähti yksimielisenä Juha Sipilän hallitukseen

Perjantai 29.5.2015

Puoluevaltuusto on Keskustan ylin päättävä elin puoluekokousten välillä.

 

 

Olin mukana Keskustan puoluevaltuuston varajäsenenä, kun se kokousti Helsingissä 27.5.2016 yhdessä Keskustan eduskuntaryhmän kanssa ja päätti lähtemisestä Juha Sipilän hallitukseen.

 

 

Teimme yksimielisen päätöksen osallistumisesta Juha Sipilän johtamaan hallitukseen.

 

 

Päätös oli odotettu, sillä Keskusta sai huhtikuun eduskuntavaaleissa selkeän vaalivoiton ja puoluevaltuusto sekä eduskuntaryhmä päättivät yksimielisesti ottaa vastuun kannettavakseen.

 

 

 

 

sc1

 

 

Kokouksemme aluksi nautimme lounaan ja sen aikana saimme tutustua uunituoreeseen asiakirjaan:

”Ratkaisujen Suomi – Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta”.

 

 

 

 

Tässä muutamia kuvia kokoustunnelmista:

 

 

 

 

sc2

 

 

Agrologikollegat ja kansanedustajat  Lasse Hautala sekä Arto Pirttilahti ruokailivat samassa pöydässä kanssani.

 

 

 

 

sc3

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

 

 

 

 

sc4

 

 

Matleena Mikkonen, Raija Moilanen ja Antti Juva – kaikki Tampereelta!

 

 

 

 

sc5

 

 

Tuleva ministeri Annika Saarikko.

Tuntuuhan se mukavalta, kun Suomen suurimman puolueen varapuheenjohtaja ja tuleva ministeri läpsäisee ohikulkiessaan olkapäälle ja sanoo: "Hei Esko!"

 

 

 

 

sc6

 

 
Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska Hämeenkyröstä.

 

 

 

 

sc7

 

 

Tapani Murtoo Punkalaitumelta ja Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen Ylöjärveltä.

 

 

 

 

sc8

 

 

Raija Moilanen ja kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

 

 

 

sc9

 

 

Kaksi Juhaa - ministereitä molemmat!

 

 

 

 

sc10

 

 

Visio: Suomi 2025 – yhdessä rakennettu.

 

 

 

 

sc11

 

 

Kysyin Paavo Väyryseltä, että onko hänen 20.000 herukkapensaassaan jo näkynyt pölyttäjiä?

”Ei vielä kovin paljon”, vastasi Paavo.

 

 

 

 

sc12

 

 

Raija Moilasen puheenvuorossa oli monia kysymyksiä, joihin puoluejohto vastasi.

 

 

 

 

sc13

 

 
”Esittäisin, että suhtautuisitte hallitukseen menemiseen myötäsukaisesti…”

 

 

 

Ja mehän suhtauduimme siten kuin puheenjohtajamme esitti!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan eduskuntaryhmä, Juha Sipilä, Keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous,

Eiköhän me hyväksytä yksimielisesti Sipilä ykkönen!

Sunnuntai 24.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Hallitusneuvottelut ovat pienistä vatuloinneista huolimatta edenneet joutuisasti hallitustunnustelija Juha Sipilän johdolla.

 

 

Tulin bisnesmaailmasta kunnallispolitiikan taustatoimijaksi vuonna 2008 järjestetyissä kunnallisvaaleissa ja olen sen jälkeen saanut tutustua mielenkiintoiseen politiikan maailmaan.

 

 

Arvostan bisnesmaailmassa onnistuneiden ja siellä arvonantoa hankkineiden siirtymistä politiikkaan, sillä politiikassa jos missä on tarvetta bisnes- ja liike-elämässä hankitulle kokemukselle.

 

 

Jotkut sanovat, että politiikassa johtaminen on toista kuin johtaminen liike-elämässä.

Olen väitteestä jyrkästi toista mieltä!

 

 

Juha Sipilän selkeä ja aikataulutettu eteneminen hallitusneuvotteluissa on saanut tunnustusta myös niiltä tahoilta, jotka ovat nyt siirtymässä oppositioon.

 

 

Sipilä on tuonut uuden toimintakulttuurin politiikkaan.

 

 

************

 

Tunnustan, että olisin vaalituloksen jälkeen ollut valmis ottamaan SDP:n sille paikalle, jolla Kokoomus nyt on.

 

 

Nyt nähdyn perusteella Juha Sipilä teki oikean päätöksen, kun jätti SDP:n ja kaikki muut ”takiaispuolueet” hallituksen ulkopuolelle. Tarkasti ottaen toki näin ei ole vielä tapahtunut, mutta todennäköistä se on.

**************

 

 

 

Keskustan sääntöjen mukaan hallitukseen osallistumisesta päätetään näin:

 

 

”Hallitusneuvottelijat esittelevät neuvotteluiden tulokset puoluehallitukselle ja eduskuntaryhmälle. Puolueen osallistumisesta hallitusvastuuseen päättää puoluehallituksen esityksestä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteinen kokous, jossa jokaisella on yksi (1) ääni.”

 

Olen Keskustan puoluevaltuuston varajäsen ja olen saanut kutsun puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokoukseen 27.5.2015.

 

 

Kalenterissani on samalle päivälle useita muitakin mielenkiintoisia menoja, mutta olen kallistumassa sen kannalle, että suuntaan matkani Helsinkiin keskiviikkona 27.5.2015.

 

 

Jos poisjäämisten vuoksi nousen puoluevaltuuston äänivaltaiseksi jäseneksi, tulen kannattamaan, että Keskusta hyväksyy puolueen osallistumisen Juha Sipilän ensimmäiseen hallitukseen.

 

 

Otaksun ja toivon, että puoluevaltuuston sekä eduskuntaryhmän yhteinen päätös hallitukseen osallistumisesta on yksimielinen.

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Sipilä ykkönen, Juha Sipilän ensimmäinen hallitus, Juha Sipilä I, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston ja Keskustan eduskuntaryhmän kokous,

Keskustan kenttä luottaa puoluejohtoon hallituskysymyksen ratkaisemisessa

Maanantai 4.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Puoluevaltuusto on Keskustan organisaatiossa ylin päättävä elin puoluekokousten välissä.

 

 

Puoluevaltuuston jäsenet valitaan piirikokouksissa puoluekokouksen jälkeen.

 

 

Pirkanmaan piirikokous valitsi minut puoluevaltuuston varajäseneksi viime syksyllä järjestetyssä piirikokouksessa.

 

 

Keskustan puoluevaltuuston sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Helsingissä 25.4.2015.

 

 

 

valtuusto1

 

 

Puoluevaltuustokokouksen alussa Pirkanmaan piirin puoluevaltuuston jäsen, kansanedustaja Pertti Hakanen tuli puheilleni ja totesi joutuvansa lähtemään erääseen muuhun kokoukseen ja pyysi minua siirtymään hänen tilalleen puoluevaltuustokokouksen varsinaiseksi jäseneksi.

 

 

 

 

valtuusto2

 

 

Vaihdoin kokouksen sihteeristöltä varajäsenen aineiston varsinaisen jäsenen aineistoksi ja nyt ”työkaluikseni” tulivat äänestyslippunivasta sekä puheenvuoropyyntölomake.

 

 

 

 

valtuusto3

 

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä oli luonnollisesti kokouksen keskiössä.

 

 

***********************

 

Tapojeni mukaan liikuin kokousväen keskuudessa ja otin valokuvia.

 

 

Poliitikot ovat valokuvaajalle kiitollisia kohteita, sillä he eivät käännä kasvojaan poispäin, kun näkevät, että heitä kuvataan!

 

 

 

 

valtuusto4

 

 
Yhteen kuvaan pääsin ja kyseessä olikin Keskustan eduskuntaryhmän seniori eli Kauko Juhantalo sekä eduskuntaryhmän nuorempaan joukkoon kuuluva kansanedustaja Petri Honkonen.

 

 

 

 

Kokouksessa käytettiin runsaasti puheenvuoroja ja ne olivat lähes kaikki kiittäviä hyvästä vaalituloksesta johtuen.

 

 

Pari hallituspohjaa koskettelevaa puheenvuoroa kuultiin ja ne olivat sellaisia, että niiden sanomaan on helppo yhtyä.

 

 

Otan ne tähän siinä muodossa kuin ne annettiin evääksi puoluejohdolle:

 

  • ”Keskustan ja Vihreiden ei pidä olla samassa hallituksessa”

  • ”Suhtautukaa Kokoomukseen kriittisesti ja erittäin kriittisesti Vihreisiin”

 

 

 

 

valtuusto5

 

 

Omassa puheenvuorossani kiitin puoluejohtoa siitä, että he vierailivat vaalityömme tukena Tampereella. Tämä oli tärkeä syy siihen, että Keskusta eteni merkittävästi Tampereella.

 

 

 

 

valtuusto6

 

 

Toisena seikkana otin esille sen, että Pirkanmaan tieverkkoon pitää panostaa ja jättää panostaminen esimerkiksi Tampereen ratikkaan kokonaan pois.

 

 

 

 

valtuusto7

 

 

Puheeni aikana puoluejohto näytti kuuntelevan sanomaani – toivottavasti puheeni tuo tulosta!

 

 

 

On todennäköistä, että Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu pian uudestaan, sillä se päättää aikanaan Keskustan menosta hallitukseen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston kokous 25.4.2015, Pertti Hakanen, Kauko Juhantalo, Petri Honkonen,

Kansanedustaja Pertti Hakanen - ruokaturvallisuuden ja kotimaisen alkutuotannon puolestapuhuja

Tiistai 28.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaalaiset ja koko Suomi saavat olla tyytyväinen, että Pertti Hakanen Sastamalasta tuli valituksi kansanedustajaksi.

 

 

Tunnen Pertti Hakasen sekä hänen Seija-vaimonsa jo pitkältä ajalta ja olen tyytyväinen, että Pertti toisella yrittämällä tuli valituksi eduskuntaan.

 

 

 

 

haka1

 

 

Pertti Hakasen ehdokasnumero oli 22 ja hän sai Pirkanmaalta 4907 ääntä.

 

 

Hakasen vaalitiimin työskentely oli esimerkillistä ja tiimin työskentelyä johti 22-vuotias Niko Pikkuaho – mahtava referenssi nuorelle miehelle!

 

 

 

 

haka2

 

 

Pertti Hakanen on kokenut tekijä monessa yhteydessä ja eräs hänen pätevyysalueensa on toimiminen MTK:n johtokunnan jäsenenä.

 

 

Selkeäsanaisena sanankäyttäjänä Hakanen on haluttu esiintyjä MTK:n tilaisuuksissa, joissa tuottajat haluavat kuulla etujärjestönsä syvimmät ajatukset ja linjanvedot.

 

 

Omalta kohdaltani voin todeta, että Pertti Hakanen kuuluu niihin vajaan kymmenkunnan esiintyjän joukkoon, joita on ”turvallista” kuunnella.

 

 

Olen vakuuttunut, että kansanedustaja Pertti Hakasen kautta ja hänen avullaan maamme ruokaturvallisuus pysyy hyvällä tasolla. Sen lisäksi alkutuottajat saavat olla varmoja, että heillä on eduskunnassa ainakin yksi puolestapuhuja.

 

 

 

 

haka3

 

 

Pertti Hakasella on vahvat kytkennät ja toimivat suhteen Keskustan kenttään sekä Keskustan puoluejohtoon.

 

Kaksi vuotta Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajana ja sen jälkeen aktiivinen toiminta Keskustan puoluehallituksessa ovat takeet siitä, että pirkanmaalainen tuntuma puolueen johdossa on huomioitu.

 

 

Parhaimmat onnittelut Pertti ja Seija Hakaselle – Teillä on alkanut uusi ja mielenkiintoinen elämänvaihe!

 

 

Kysyin Seija Hakaselta facebuukissa, että joko kolttu Linnan juhlia varten on hankinnassa ja Seija vastasi näin:

 

 

”Rauhallisesti nyt vaan, ensin katsellaan ja hypistellään nautinnollisesti kaupan antimia. Jos sattuu tuuri, voin hankkia piankin, mutta voin muodostaa päässäni eri malleista ihanneyhdistelmän ja käyttää paikallisia ammattilaisia sen valmistukseen.”

 

 

Seijan vastaus kuvastaa, että lähiruuan lisäksi Hakasen perheessä arvostetaan lähipalveluja;

 

Se on hyvä se!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, kansanedustaja Pertti Hakanen, MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen, Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pertti Hakanen, Keskustan puoluehallituksen jäsen Pertti Hakanen, Seija Hakanen, Niko Pikkuaho, lähiruoka, lähipalvelut,

Jouni Ovaska: Euroopan kunnossa oleva talous tuo rauhaa!

Perjantai 28.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Lupasin eilen, että kerron tänään Keskustan eurovaaliehdokkaan Jouni Ovaskan Tampereella Café Siilinkarilla maaliskuun 24. päivänä esittämistä ajatuksista.

 

Arvostan Ovaskan ajatuksia, sillä ne sisältävät vahvan viestin kunnossa olevien talousasioiden puolesta.

 

 

ovaska1

 

 

Jutun otsikossa esitetty ajatus oli Ovaskan esityksen kantava voima tilaisuudessa, jossa otin hänestä tämän kuvan.
 

 

Hämeenkyröläisen Ovaskan merkittävin luottamustoimi tällä hetkellä on Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajuus eli hän johtaa Keskustan luottamushenkilöelintä, jolla on korkein päätäntävalta puoluekokousten välillä!

 

 

 

ovaska2

 

 

Talousasioiden esilläolon lisäksi tunsin suurta myötätuntoa Jouni Ovaskan mielipiteille, kun hän Café Siilinkarin yleisötilaisuudessa otti esille ruokaturvaan liittyvät näkökohdat.

 

Ovaska painotti elintarvike- ja ruokaturvakysymyksessä kuluttajanäkökulmaa.

 

Ruuan alkuperämerkinnät olivat asia, jota hän aivan oikein painotti.

 

 

***********

 

 

Ruuan alkuperämerkinnät ovat suomalaisten mielestä tärkeitä ja sen vuoksi tuntuukin pahalta, kun kokoomuslainen ministeri Alexander Stubb on väheksynyt niiden merkitystä.

 

Onneksi Stubb ei ole ruuan alkuperämerkintöjä sentään kommentoinut samalla tavalla kuin hän taannoin kommentoi pohjoismaista yhteistyötä:

 

”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa”.

 

 

**********

 

 

Totean vielä mielihyvällä sen, kun Ovaska totesi Siilinkarin yleisötilaisuudessa, että EU sotkeutuu arkeen aivan liikaa!

 

 

Keskustan eurovaaliehdokas Jouni Ovaska omaa terveet mielipiteet niistä asioista, jotka koskettavat meidän jokaisen arkipäivää – tämä ansaitsee huomion, kun äänestyskopin hiljaisuudessa teemme päätöksen, että kenet olemme valmiit lähettämään Brysseliin puolustamaan suomalaisten hyvinvointia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Jouni Ovaska Hämeenkyrö, Vittu mitä paskaa - ei voisi vähemmän kiinnostaa, Alexsander Stubb,

Internetin antamat mahdollisuudet ovat mullistaneet tiedonvälityksen

Sunnuntai 24.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuuston kokous alkoi Kuopiossa eilen ja se jatkuu tänään.

 

Vietän viikonloppua mökillä, mutta hyvien nettiyhteyksien ansiosta tuntuu aivan siltä, kuin olisin kokouksessa paikalla.

 

Kokouksen seuraamisessa tulee etsimättä mieleen ne ongelmat, joita printtilehdistöllä tällä hetkellä on. Printtilehtien ongelmat tulevat jatkumaan ja syvenemään nykyisestä.

 

Eräs merkittävä syy tilattavien printtilehtien ahdinkoon on Kataisen-Urpilaisen hallituskaudella nollasta kymmeneen prosenttiin (0 -> 10 %) nostettu arvonlisävero, mutta sitäkin suurempi vaikutus vaikeuksiin on sosiaalisen median ja yleensäkin internet-maailman kehittyminen.

 

Lähdin ”ympäristön painostuksesta” vanhoilla päivilläni facebook´iin ja en ole päätöstäni katunut.

 

Fb on tiedonvälittäjänä tavattoman nopea, sillä monet naputtelevat eetteriin esim. kokoustunnelmia lähes reaaliaikaisesti.

 

Edellisviikon lauantaina Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti syyskokouksen ja oli oikeastaan jännä seurata sitä viestinnän nopeutta, jolla ympärilläni istuneet piirikokousedustajat raportoivat kokouksen päätöksiä facebook´iin! Viiden minuutin viivettä ei isojen asioiden kohdalla ollut, vaan kokouspäätökset ja puheenvuorojen sisällön sain lukea kännykkäni näyttöruudulta melkein reaaliaikaisesti!

 

Olen hankkiutunut facebook´iin usean Keskustan kansanedustajan ”kaveriksi” ja myös monet muut Keskustan puoluevaltuuston kokousedustajat ovat saman ringin jäseniä, johon itsekin kuulun.

 

Seurasin eilen aamupäivällä Keskustan puoluevaltuuston kokousta niiden ”raporttien” välityksellä, joita kokouksen osanottajat kirjoittivat facebook´iin.

 

Eilispäivän merkittävin tapahtuma oli kuitenkin puheenjohtaja Juha Sipilän linjapuhe, joka sai välittömästi ja päivän mittaan yhä enemmän tunnutusta.

 

Kiitän Keskustan ”nettinikkareita”, joiden työn tuloksena Sipilän puhe oli kuunneltavissa ja katseltavissa Keskustan nettisivuilla olevan linkin kautta!

 

Sipilän puhe sai pitkät suosionosoitukset ja hyvän tunnelman välittymistä koteihin saakka kuvasti sen fb-kommentoijan toteamus, että kotonakin piti taputtaa Sipilän linjapuheelle!

 

 

*************

 

On selvää, että sosiaalinen media on heittänyt kovan pähkinän printtilehdistölle.

 

Olemme tilanteessa, jossa saamme tapahtumista nopean tiedon somen kautta ja uutisten taustoittaminen sekä syvällisempi analysointi on printtilehdistön sarkaa.

 

Palaan vielä Kataisen-Urpilaisen hallituksen lehdistöä kurittavan toimenpiteen eli arvonlisäveron määräämiseen ja sen korottamisen vaikutuksiin.

 

Tilattavien lehtien arvonlisävero teki osaltaan lehtien tilanteen entistä tukalammaksi ja se merkitsi ainakin useiden iäkkäiden henkilöiden kohdalla, että pienistä eläkkeistä ei kerta kaikkiaan riitä rahaa lehtien tilaamiseen.

 

Kun seniori-ikäinen väestö sen lisäksi ei ole sosiaalisen median innokkainta käyttäjäkuntaa, osuu Kataisen-Urpilaisen hallituksen arvonlisäveropäätös erityisen kipeästi vanhuksiin ja senioriväestöön!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuusto Kuopiossa, lehtien arvonlisävero, tilattavien lehtien arvonlisävero,

Jo toinen pirkanmaalainen Suomen Keskustan johtopaikoille

Keskiviikko 26.10.2011 - -Esko Erkkilä-

On jäänyt liian vähälle huomiolle, että Pertti Hakanen Sastamalasta valittiin viime marraskuussa Suomen Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi.

 

Puheenjohtajana toimii Juho Mattila Merijärveltä ja varapuheenjohtajina Pertti Hakasen lisäksi Anne Ojajärvi Jalasjärveltä sekä Jaana Vainionpää-Tahvanainen Pietarsaaresta.

 

Vajaa vuosi sitten tapahtunut Pertti Hakasen valinta Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi on luottamuksenosoitus tietysti ennen kaikkea Pertti Hakaselle, mutta se antaa arvostusta koko Pirkanmaalle.

 

Pirkanmaa sai sunnuntaina 23.10.2011 Nilsiän Tahkolla Keskustanuorten liittokokouksessa toisenkin henkilön ”huipulle” Keskustassa, kun Jouni Ovaska Hämeenkyröstä valittiin Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi.

 

Jo aikaisemminkin Keskustanuoria luotsannut Antti Kurvinen Kauhavalta valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

 

Varapuheenjohtajavaalissa Jouni Ovaska sai eniten ääniä eli 83 ääntä. Toiseksi eniten ääniä sai Ville Toivanen Joensuusta eli 70 ääntä. Ovaska ja Toivanen tulivat siis valituiksi varapuheenjohtajiksi.

 

Pertti Hakasen valinta puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi sekä nyt tapahtunut Jouni Ovaskan valinta Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi ovat vahva osoitus siitä, että pirkanmaalaiset keskustavaikuttajat nauttivat laajaa luottamusta koko maassa.

 

Hakasen ja Ovaskan valinnat korkeille paikoille Keskustan luottamushenkilöorganisaatiossa mahdollistavat pirkanmaalaisille sen, että saamme ”omiltamme” suoraa informaatiota puolueen tapahtumista sekä muutenkin ajankohtaisista poliittisista asioista.

 

Annan tässä myöhästyneet onnitteluni Pertti Hakaselle ja tuoreet onnentoivotukset Jouni Ovaskalle merkittävien luottamushenkilöpaikkojen saamisesta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Jouni Ovaska, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustanuoret,

Pirkanmaalainen Pertti Hakanen Suomen Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajistoon!

Maanantai 29.11.2010 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaalaiset saivat eilen illan hämärtyessä kuulla hienon uutisen:

 

 

Sastamalalainen Pertti Hakanen, 41, tuli valituksi viikonloppuna Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. Kajaanissa pidetyssä kokouksessa puheenjohtajisto valittiin ensimmäistä kertaa koko kaksivuotiskaudeksi. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Juho Mattila, 28, Pohjois-Pohjanmaalta. Muut varapuheenjohtajat ovat Anne Ojajärvi Etelä-Pohjanmaalta ja Jaana Vainionpää-Tahvanainen Keski-Pohjanmaalta.

 

Hakasen valinta on hieno tunnustus pirkanmaalaiselle keskustaväelle, kun sen edustaja valittiin tärkeään rooliin Suomen Keskustan johdossa.

 

Tunnen Pertti Hakasen ja tiedän, että valinta osui oikeaan henkilöön.

 

Kuulin, että Pertti Hakasen esittelypuheenvuoro vakuutti Kajaaniin kokoontuneen keskustaväen ja hänet valittiin tärkeään asemaan Suomen Keskustassa.

 

On varmaa, että tulen käsittelemään asiaa myöhemmin näillä palstoilla!

 

Enemmän kuin tyytyväisenä

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, Keskustan puoluevaltuusto, varapuheenjohtaja Pertti Hakanen, Pertti Hakanen,