Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Asuuko Suomessa miljoona ihmistä turhaan maalla?

Maanantai 2.12.2013 - -Esko Erkkilä-


Pirkanmaalla maakunnallisen organisaation virkahenkilöt ovat eri yhteyksissä esittäneet kummallisen väittämän.

 

Sen mukaan Suomessa asuu miljoona ihmistä turhaan maalla!

 

 

pirtti1

 

 

Asiasta kertoi Lempäälän keskustalainen kunnanvaltuutettu, rakennustarkastaja Hannu Kopola Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa 16.11.2013 Nokialla.

 

 

pirtti2

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti toi hämmästyttävän tiedon laajempaan julkisuuteen, kun hän Tampereella ilmestyvän Suur-Tampere –nimisen ilmaisjakelulehden 27.11.2013 kolumnissaan totesi mm. näin:
 

 

”ELY-keskusten ja kuntien välillä on tänä syksynä käyty kaavoitukseen liittyviä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia kehittämiskeskusteluita. Pirkanmaalla osa kunnista on virkamiehiltä saanut kuulla, että Suomessa asuu miljoona ihmistä liikaa maaseudulla.”

 

Pirttilahti jatkaa kolumnissaan:

”Ihmeellinen päähänpinttymä tämä maaseutuasumisen turmiollisuus! Mitä pahaa maaseutu ja sen kylät ovat tehneet, että niitä pitää niin kovin kurittaa?”

 

Totean olevani Pirttilahden kanssa täsmälleen samalla kannalla.

 Mänttä-Vilppulasta kotoisin oleva kansanedustaja Arto Pirttilahti jatkaa kolumnissaan näin:

”Ministeritasoltakin on todettu, että yhdyskuntarakenteen tiivistämisen tavoite ei koske haja-asutusalueita. Tästä huolimatta virkamiesporras jääräpäisesti toistaa yksipuolista yhdyskuntarakennemantraansa ja ajaa maaseudun rakentamiskieltoa. Tällä asenteella ei edistetä kestävää kuntataloutta eikä rakenneta hyvinvoivaa, tasapuolisia mahdollisuuksia tarjoavaa Suomea. Tarvitsemme järkevästi rakennettuja kaupunkeja ja taajamia, mutta myös maaseutua, jossa ihmiset asuvat ja tekevät työtä.”

 

Olen havainnut, että maaseutuasumista vihaavat virkahenkilöt ovat ottaneet Tampereen seudun eräänlaiseksi koealueekseen, kun he ajavat järjettömiä ajatuksiaan kuntien päätöksentekoon.

 

Olen havainnut myös sen, että Turun seutu on hyvää vauhtia ajautumassa samaan tilanteeseen eli siihen, että erilaiset virkasatraapit yrittävät keskittää maakuntien väen maakunnan keskuskaupunkiin ja mieluummin sielläkin todella ahtaalle.

 

Tässä tilanteessa vaaditaan kuntien luottamushenkilöiltä suoraselkäisyyttä ja jämerää päätöksentekokykyä.

 

Tämä juttu on hyvä päättää kansanedustaja Arto Pirttilahden toteamuksiin em. kolumnissaan:

 

”Pirkanmaalla on potkua, kun osaamme hyödyntää sen eri alueiden vahvuudet ja erityispiirteet. Niin Tampereella kuin pikkukaupungeilla ja maaseudulla on oma tärkeä ja tarpeellinen paikkansa. Asuinpaikkansa pirkanmaalaiset voivat valita omien mieltymystensä mukaan.”

Vielä se, että Pirttilahden kolumni löytyy googlaamalla vaikkapa näin: "Suur-Tampere koko Pirkanmaan voimavarat käyttöön". Käy lukemassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Suomessa asuu miljoona henkilöä turhaan maalla, asuuko Suomessa miljoona henkilöä turhaan maalla, Hannu Kopola, Arto Pirttilahti, Suur-Tampere lehti: Arto Pirttilahti, Arto Pirttilahti: Koko Pirkanmaan voimavarat käyttöön,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini