Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Politiikan taustatoimija on vapaa kuin taivaan lintu

Maanantai 11.3.2019 - -Esko Erkkilä-

Olin paikallispolitiikan aktiivitoimija hieman yli kymmenen vuotta ja vuodenvaihteessa pääsin politiikan taustatoimijaksi, kun en enää asettunut ehdolle Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi.

 

 

Puheenjohtajavuodet olivat antoisaa aikaa ja uskon, että pystyin antamaan oman panokseni taustaryhmäni toiminnalle.

 

 

On runsaan kuukauden kuluttua mielenkiintoista seurata, että miten tehokkaasti toimiikaan seuraajani ja hänen aisaparinsa – kohtaako Tampereen Keskustaa millainen äänivyöry kevään eduskuntavaaleissa!

 

 

Olin eilen politiikan taustatoimijan roolissa kahdessakin tilaisuudessa – Tampereen Koskikeskuksessa Linkosuon kahvilassa ja Lempäälän Ideaparkissa.

 

 

***************

 

 

Varsinkin Ideaparkissa tapasin runsaasti muiden puolueiden edustajia ja keskustelut heidän kanssaan olivat mielenkiintoisia.

 

 

 

 

IMG_7937.JPG

 

 

Koskikeskuksen yleisötilaisuudessa mielenkiintoiset puheenvuorot käyttivät (vasemmalta lukien) Mikko Alatalo, Suvi Mäkeläinen, Marjo Mäkinen-Aakula ja Arto Pirttilahti – kaikki ovat ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta Mikko Alatalo luopuu pestistään 16 vuotta kestäneen kansanedustajauransa jälkeen.

 

 

 

IMG_7935.JPG

 

 

Olen aina ihaillut Mikkoa siitä, että hän valmistautuu perusteellisesti puheenvuoroihinsa.
 
 
Mikko osaa entisenä toimittajana ja kokeneena esiintyjänä pitää esityksen luontevasti ilman papereita, mutta aina hänellä on mukanaan sanasta sanaan kirjoitettu puheversio!  Mikko ei puhettaan suinkaan lue, vaan esittää asiansa vapaasti, mutta kirjoitettu puhe toimii hänellä ohjenuorana, jotta esityksestä muodostuu kuulijoille nautittava.

 

 

Tähän meidän kaikkien puhujien pitäisi pyrkiä!

 

 

Tunnen vahvan piston sydämessäni, sillä esimerkiksi onnittelupuheen iskusanaliuskan saan monesti aikaiseksi vasta sen talon parkkipaikalla, jossa onniteltava asuu!

 

 

 

IMG_7940.JPG

 

 

Ideaparkissa tapasin monia tuttuja ja heidän joukossaan olivat mm. Harri Penttilä Vesilahdelta ja Katariina Pylsy Hämeenkyröstä.
 

 

Vesilahdelta on useitakin kansanedustajaehdokkaita, mutta Katariina on ainut keskustalainen ehdokas Hämeenkyröstä. Olisi mieluisaa, jos saisimme Katariinasta pitkästä aikaa hämeenkyröläisen kansanedustajan!

 

 

 

IMG_7944.JPG

 

 

SDP:n osastolla tapasin Viljakkala-neuvoston jäsenen Tapio Lieskon, jonka kanssa yhdessä pyrimme Ylöjärven kaupungin luottamushenkilöinä Viljakkala-neuvostossa pitämään esillä viljakkalalaisten asioita.

 

 

Lieskon kanssa sain samaan kuvaan Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorven  ja voin tässäkin todeta, että arvostan SDP:n toimintaa Tampereen kuntapolitiikassa.

 

 

Olen saanut henkilökohtaisesti kokea luottamusta SDP:n suunnalta, sillä toimin vuodet 2013 – 2014 Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa SDP:n mandaatilla.

 

 

Olin Infran johtokunnan varapuheenjohtajana 2009 – 2012 Keskustan mandaatilla ja uudestaan taas jäsenenä vuodet 2015 – 2017!

 

 **************

 

Nuoret väkisin päättäjäpaikoille hinkuavat kokemattomat henkilöt unohtavat monesti sen keskeisen seikan, että asioista voi olla eri mieltä, mutta henkilökohtaisia suhteita ei koskaan saa päästää rappiolle omasta mielestään pahimmankaan poliittisen kilpailijan kanssa.

 

 

Täytyy valittaen todeta, että samaisilla henkilöillä on monesti vaikeuksia tulla toimeen edes oman taustaryhmänsä kanssa!

 

 

Kiitokset kaikille, joiden kanssa taas kerran sain eilen toimia yhteistoiminnassa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Koskikeskus, Lempäälän Ideaparkki, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Harri Penttilä, Katariina Pylsy, Tapio Liesko, Johanna Loukaskorpi, Suvi Mäkeläinen, Marjo Mäkinen-Aakula,

Juuresten kuorinnan lomassa oli kiintoisaa seurata eduskunnan käsittelyä biopolttoaineista

Keskiviikko 30.1.2019 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen Rouvalta tehtäväkseni kuoria…

 

 IMG_7153.JPG

 

 

 

…sipuleita ja valkosipuleita…

 

 

 

IMG_7154.JPG

 

 

…sekä porkkanoita ja perunoita tulevien päivien ruuanlaiton raaka-aineiksi.

 

 

****************

 

 

Perustin kuorintatukikohtani olohuoneeseen ja aloin Areenasta seurata suorana eduskunnassa käytävää keskustelua, jonka virallinen nimi oli:

 

 

”Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi biopolttoöljyn käytön edistämisestä, biopolttoaineiden käytön edistämisessä liikenteessä annetun lain muuttamisesta sekä biopolttoaineista ja bionesteistä annetun lain 2 §:n muuttamisesta”

 

 

************

 

 

Huomasin, että eduskunnan puhujapöntössä kävi puhumassa tuttuakin tutumpi mies…

 

 

IMG_7147.JPG

 

 

…eli kansanedustaja Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta eli tarkemmin Pohjaslahdelta Pirkanmaalta.

 

 

 

IMG_7148.JPG

 

 
Eduskunnan pöytäkirjat valmistuvat nykyisin varsin nopeasti ja sieltä kopioiden kansanedustaja Arto Pirttilahti totesi mm. seuraavaa:

 

 

”Arvoisa rouva puhemies!

 

Käsittelyssä on todellakin biopolttoaineiden osalta käytön edistäminen. Hyvän hallituksen erinomainen esitys.

 

Tietenkin taustallahan tässä meillä on EU:n instrumentit ja se, millä tavalla me EU:n tulevia velvoitteita tulemme täyttämään vuoteen 2030 mennessä.

 

Tässä pidetään todellakin sisällä liikenteen biopolttoaineitten prosenttiosuuden nostaminen 30 prosenttiin mutta myös lämmityksen ja työkoneiden polttoaineiden osittainen korvaaminen biopolttoöljyllä, 10 prosentilla, vuoteen 2030 mennessä.

 

Erinomainen esitys, ja tämä luo pohjaa mielestäni hyvinkin myös sille näkökulmalle, millä tavalla me voimme lähteä tuottamaan, innovoimaan uusia biopolttoaineita, ja antaa varmuuden myös sitten teollisuudelle lähteä näitä tekemään ja lähteä näihin liittyviin investointeihin.

 

Eli tässä on pitkäjänteistä ajattelua.”

 

 

Kiitokset Arto puheenvuorostasi – puheenvuorosi oli taas yksi tiketti sillä taipaleella, joka johtaa Sinut Arkadianmäelle kevään eduskuntavaalien jälkeenkin!

 

 

 

********************

 

 

 

 

Arto Pirttilahden puheenvuoron jälkeen Puhemies antoi…

 

 

 

IMG_7152.JPG

 

 

…ministeri Kimmo Tiilikaiselle puheenvuoron ja asunto-, energia- ja ympäristöministeri Tiilikainen totesi mm. seuraavaa:

 

 

Arvoisa puhemies!

 

Kiitoksia talousvaliokunnalle tämän tärkeän ilmastopoliittisen asian käsittelystä ja pakettiin laittamisesta.

 

Liikenteen päästöjen vähentäminen on erittäin merkittävä osa meidän ilmastopolitiikkaamme, ja hallituksen kaavailuissa liikenteen päästöjä vähennetään monin eri keinoin.

 

…ylivoimaisesti nopein keino vähentää liikenteen päästöjä on sekoittaa uusiutuvia polttoaineita niihin liikennepolttonestetuotteisiin, jotka käyvät kaikkiin ajoneuvoihin, mitkä tällä hetkellä teillämme liikkuvat.

 

Juuri tähän päästöjen vähentämisen nopeuteen on viime aikoina kiinnitetty huomiota, että meillä on kiire ilmastotoimilla.

 

Vuonna 2017 Suomi vähensi EU-maista eniten kasvihuonekaasupäästöjään, ja tämä on muuten pitkälti sen ansiota, että meillä vuonna 2017 merkittävällä tavalla uusiutuvien polttoaineitten osuus kaikista liikennepolttonesteistä kasvoi.

 

 

***************

 

 

Muistutan, että ministeri Tiilikaisen erityisavustajana energia-asioissa toimii tamperelainen kaupunginvaltuutettu Vilhartti Hanhilahti!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan istunto 29.1.2019, biopolttoaineet, Arto PIrttilahti, Kimmo Tiilikainen, Vilhartti Hanhilahti,

Näyttelijä Tuukka Huttunen on enemmän kuin vara-Sauli!

Torstai 6.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Ismo Kallio toimi aikoinaan vara-Manuna, sillä niin ilmielävästi hän osasi matkia presidentti Mauno Koivistoa.

 

 

Samanlaiseen taituruuteen yltää parhaillaan Tampereen Komediateatterissa meneillään olevassa ”Linnan juhlat” –esityksessä näyttelijä Tuukka Huttunen, joka esittää presidentti Sauli Niinistöä.

 

 

Sain 1.12.2018 osallistua Tampereen Komediateatterissa ”Linnan juhlat” –esitykseen katsojana, kun…

 

 

 

IMG_6411.JPG

 

 

…puheenjohtajamme Katariina Pylsyn johdolla sain samalla osallistua Pirkanmaan Agrologit ry:n pikkujoulutapahtumaan ja sitä seuranneeseen pikkujouluruokailuun.

 

 

 

IMG_6401.JPG

 

 

On varmaa, että ainakin yksi yhdistyksemme jäsenistä eli agrologi, kansanedustaja Arto Pirttilahti esiintyy kutsuvieraana tänään järjestettävissä oikeissa Linnan juhlissa.
 

 

Seuratkaahan illan vastaanottoa Linnasta!

 

 

Pirttilahti kuvassani oikealla ja vasemmalla yhdistyksemme sihteeri Eero Pylsy, joka useissa eri yhteyksissä on esittänyt kirjailija Frans Emil Sillanpään joulupakinan.

 

 

Muistan nöösipoikana kuunnelleeni Sillanpään joulupakinoita radiosta ja voin vakuuttaa, että agrologi Eero Pylsy pystyy esiintymään esityksissään täsmälleen samanlaisella äänellä ja äänipoljennolla kuin Frans Emil.

 

 

On meissä agrologeissa taitajia moneen asiaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttelijä Tuukka Huttunen on kuin vara-Sauli!, Tuukka Huttunen, Tuukka Huttunen on vara-Sauli, Ismo Kallio vara-Manu, Komediateatteri, kansanedustaja Arto Pirttilahti, agrologi Arto Pirttilahti, Linnan juhlat Komediateatterissa, Linnan juhlat 6.12.2018,

Hieno yleisötilaisuus eilen Koskikeskuksessa Tampereella!

Sunnuntai 4.11.2018 klo 9:31 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat - Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja Pertti Hakanen - olivat kansalaisten tavattavissa eilen Tampereella Koskikeskuksessa Linkosuon kahvilassa.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön varaamat mansikkakakut loppuivat yleisönpaljoudessa kesken, mutta Linkosuon väki taikoi kaikille läsnäolleille muunlaista makeaa tarjottavaa!

 

 

 

45093829_2091543300930453_6051407846875070464_nkoskari03112018.jpg

 

 

Perjantaina Aamulehdessä julkaistun ilmoituksen yhteistyökumppanina oli myös Keskustan Pirkanmaan piiri! Kiitokset piirille mukanaolosta!

 

 

 

IMG_5852.JPG

 

 

Koskikeskus saavuttaa tänä vuonna 30-vuoden iän ja Tampereen Keskusta on siellä järjestänyt ennenkin onnistuneita yleisötilaisuuksia!

 

 

 

IMG_5853.JPG

 

 

Linkosuo on perustettu jo vuonna 1939 ja nykyisin se tarjoaa tunnelmaa ja makuelämyksiä monessa paikassa Tampereella.

Eilen Linkosuon tunnelmasta ja makuelämyksistä saivat nauttia ne, jotka olivat saapuneet kuulemaan Keskustan kuulumisia eduskunnasta Linkosuon Koskikeskuksen kahvilaan!

 

 

 

IMG_5857.JPG

 

 

Kansanedustajat Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Antti Kaikkonen sekä Arto Pirttilahti pitivät selkeät esitykset eduskunnan kuulumisista!

 

 

 

IMG_5864.JPG

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen muistutti puheenvuorossaan, että sote- ja maakuntauudistus merkitsevät suurta tehostamista, sillä niiden toteuttaminen merkitsee yli 400 eriasteisen organisaation tehtävien siirtymistä 18 maakunnan hoidettaviksi. Melkoinen harppaus eteenpäin tehostamisen tiellä!

 

 

 

 

 

IMG_5865.JPG

 

 

Mikko Alatalo kehoitti keväällä valittavan eduskunnan jäseniä ottamaan takaisin sen vallan, joka eduskunnalle kuuluu.

"Pispalan senaattori" linjasi, että maasedun liikenteen hoitamisesta ei saa syyllistää maaseudulla asuvia ihmisiä.

Kolmostien linjaukset Hämeenkyrön kohdalla eivät saa jäädä tunnelin ja ratikan varjoon.Mikko Alatalo esitti viittä näkökulmaa ilmastonmuutokseen ja liikenteeseen:


1. Ohjataan verotuksella autokannan nuorentamista.
2. Sähköisellä liikenteellä on merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä.
3. Kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen on panostettava.
4. Liikenteen muutos tuo maaseudulle mahdollisuuksia.
5. Kaikkien on hoidettava osuutensa, vapaamatkustajille ei ole tilaa!

 

 

 

IMG_5868.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti esitti puheenvuorossaan kolme tai oikeastaan neljäkin "kolmosteemaa", joita nyt pitäisi viedä eteenpäin:1. Kolmas raide Tampereelta etelään ja myös pohjoiseen.
2. Kolmostien parantaminen, sillä kumipyöräliikenne tarvitsee sitä!
3. Tampere 3 eli Tampereen teknillisen yliopiston (TTY), Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun (Tamk) yhteistyön saaminen maaliin.

Pirttilahti jatkoi ideointiaan, että 3 + 3 + 3 = 9 ja se tuo tulokseksi sen, että VT 9:n kehittämiseen on panostettava!

Metsänhoidosta Pirttilahti totesi vankalla kokemuksellaan, että metsiä pitää hoitaa, jotta saamme hiilinieluja!

Hienoja ajatuksia Artsilta!

 

 

 

IMG_5871.JPG

 

 

Myös kansanedustaja Pertti Hakanen otti voimallisesti kantaa ilmastonmuutokseen ja totesi sen tiimoilta tehtävän työn olevan arkipäivää.Metsän käytöstä ja metsänhoitotöistä päättää metsänomistaja.

Hoitorästit pitää hoitaa ja taimikonhoito, jos mikä on ilmastotyötä, mainitsi kansanedustaja Hakanen.

Metsälle määrättävä kiinteistövero lopettaisi nyt jokamiehenoikeuksiin kuuluvana vapaan marjastus- ja sienestysoikeuden metsissä, sillä sen jälkeen metsänomistajat voisivat puomittaa omistamilleen metsille johtavat metsäautotiet.

Ruokaan ja erityisesti kotimaiseen ruokaan liittyvät kysymykset ovat aina olleet läheisiä kysymyksiä kansanedustaja Pertti Hakaselle.

Hakanen totesi, että nykyään päivittäistavarakaupoissa on elintarvikkeilla 25 miljoonaa hyllykilometriä. Ovatko kaikki nämä hyllykilometrit tarpeellisia, kysyi kansanedustaja Pertti Hakanen!

 

 

 

IMG_5872.JPG

 

 

Tilaisuudessa oli yleisön joukossa mukana myös Petra Schulze Steinen, joka on eurooppaoikeuteen erikoistunut suomalainen ja saksalainen lakimies, (oikeustieteen lisensiaatti, LL.M., Rechtsanwalt). Kuvaajamme tavoitti hänet keskustelemassa yleisötilaisuuden jälkeen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen kanssa.
 

 

 

*****************

 

 

Muuten, juonsin tuon tilaisuuden!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereella on Keskusta, Keskusta on kaupungissa, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Antti Kaikkonen, Petra Schulze Steinen, Tampere 3,

Suomi nousee jälleen!

Sunnuntai 10.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kansanedustajat olivat liikkeellä eilen ja osa myös tänään eri puolilla Suomea.

 

 

Teemana kaikissa tilaisuuksissa oli eilen ja on myös tänään:

 

 

Suomi nousee jälleen

 

 

 

 

 

Tässä ilmoitus, jossa kerrottiin, että Arto Pirttilahti ja Mikko Alatalo ovat tavattavissa Linkosuon kahvilassa Tampereen Kauppahallissa eilen klo 12.00.

 

 ****************

Olin paikalla ja hyrisen tyytyväisyyttäni onnistuneen tilaisuuden johdosta.

 

 

Mikolla oli mukanaan pieni äänentoistolaite, joka oli vallan mainio tähän pienimuotoiseen, mutta tärkeitä asioita käsitelleeseen tilaisuuteen.

 

 

 

IMG_6043.JPG

 

 

Olen aina ihaillut Mikko Alatalon tapaa valmistautua tilaisuuksiin – ei niin pientä tilaisuutta olekaan, johon Mikko ei valmistautuisi kunnolla.

 

 

Otin kuvan muutamasta Mikon puheliuskasta ja toivon, että teksti näkyy.

 

 

 

IMG_6047.JPG

 

 

 

IMG_6052.JPG

 

 

 

IMG_6053.JPG

 

 

 

Kokeneena esiintyjänä Mikko osaa esittää paperille valmistamansa ajatukset siten, että ne eivät vähimmässäkään mielessä kuullosta paperista luetuilta – myös mikrofonin käytössä Mikko on todellinen ammattiosaaja.

 

 

Huolellinen ja perusteellinen valmistautuminen on osoitus siitä, että

Mikko Alatalo arvostaa kuulijoitaan.

 

 

 

Mikkoa on helppo kuunnella!

 

*****************

 

 

IMG_6058.JPG

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti on talousvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä suuren valiokunnan ja ympäristövaliokunnan varajäsen – lisäksi agrologi-kansanedustaja Pirttilahti on Pohjoismaiden Suomen valtuuskunnan jäsen.

 

 

Linkosuon kahvilaan kokoontuneet kuulijat arvostivat Pirttilahden monipuolista osaamista ja kokemusta.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana toivottelen Arto Pirttilahden saapumaan esiintyjäksi mahdollisimman moneen Tampereella järjestettävään tilaisuuteen!

 

 

 

Monesti olen järjestämisvastuussa Tampereella järjestetyissä Keskustan tilaisuuksissa, mutta nyt sain olla vain terhakkaana kuulijana ja huomioitsijana – nautin tilanteesta, sillä tilaisuus oli poikkeuksellisen onnistunut.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi nousee jälleen!, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Tampereen Kauppahalli,

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on jokaisessa tilaisuudessa vakuuttava

Sunnuntai 3.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Olin äänivaltainen puoluekokousedustaja, kun valitsimme Keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa vuonna 2016 Seinäjoella Matti Vanhasen presidenttiehdokkaaksemme.

 

 

Olen muutaman kerran saanut kuunnella presidenttiehdokas Vanhasen puheita eri tilaisuuksissa ja on mieluisaa todeta, että Matti Vanhanen on pätevin presidenttiehdokkaistamme.

**************

 

 

Vanhasella oli eilen vahva kampanjapäivä Pirkanmaalla ja sain olla tiiviisti mukana hänen yleisötilaisuudessaan Tampereella.

 

 

 

Henkilön Esko Erkkilä kuva.

 

 

Väkeä kutsuttiin tilaisuuteen mm. tällä fb:ssä jaetulla mainoksella.

 

 

 

IMG_5902.JPG

 

 
Tampereen Pantin auditorio osoitteessa Puutarhakatu 11 on sopiva paikka yleisötilaisuuksille - siellä on kerran esiintynyt mm. Juha Sipilä.

 

 

 

IMG_5903.JPG

 

 

Opasteita oli mm. Puutarhakadulla.

 

 

 

IMG_5899.JPG

 

 

Me talkoomiehet kokoonnuimme paikalle jo varhain – tässä Reijo Laitinen vasemmalla ja Johannes Jonov oikealla.

 

 

 

IMG_5901.JPG

 

 

Kahvinkeiton ja muun valmistelun talkoomiehinä olivat myös Pentti J. Ilmari sekä allekirjoittanut.

 

 

 

IMG_5912.JPG

 

 

"Vastakkainasettelu on valitettavasti lisääntynyt - mm. Helsinki vastaan maaseutu."

 

 

 

IMG_5909.JPG

 

 

"Itsenäisen valtakunnan pitää seisoa omilla jaloillaan ja se merkitsee mm. sitä, että ruuan ja energian omavaraisuudesta on huolehdittava. Maa on heikoilla, jos ruuan saamiseksi on neuvoteltava."

 

 

 

IMG_5906.JPG

 

 

"Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa."

Vanhanen korosti, että tuossa perustuslain määräyksessä ei ole taukoja, ajatusviivaa eikä pilkkua!

 

 

 

IMG_5916.JPG

 

 

Vanhanen totesi, että pääministerinä hän tapasi vuonna 2006, kun Suomi oli EU:n puheenjohtajamaa, n. 60 maailman eri maiden johtajaa ja hän on johtanut useita huippukokouksia.

 

 

 

IMG_5923.JPG

 

 

Läsnäolijat arvostivat, että kansanedustaja Arto Pirttilahti oli paikalla ja käytti asiantuntevan puheenvuoron.

 

 

 

 

IMG_5904.JPG

 

 
Läsnäolijat saivat muistoksi tilaisuudesta "Löylyvettä koko Suomelle" -ämpärin.

 

 

 

IMG_5905.JPG

 

 

Tämän ämpärin arvo tulee nousemaan!

 

 

 

IMG_5928.JPG

 

 

Tampereen Keskustan puheenjohtajana toivottelin Vanhaselle hyvää kampanjapäivän jatkoa ensin Ylöjärvellä ja sitten Ikaalisissa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Vanhanen, presidentinvaalit 2018, ruuan ja energian omavaraisuus, Arto Pirttilahti,

Äänestäjät tykkäävät, että puolueet kampanjoivat toreilla

Tiistai 7.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli maaliskuun ensimmäinen arkimaanantai ja se merkitsi, että kaikki puolueet kampanjoivat Tampereen Keskustorilla Torikauppiasyhdistyksen järjestämillä Maanantaimarkkinoilla.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön edustajana olin aamukahdeksalta pystyttämässä Keskustan telttakatosta Hämeenkadun varteen tutulle paikalle.

 

 

Laitoimme ensimmäisen perkolaattorin päälle, jotta meillä oli tarjota kahvia heti aamuyhdeksältä, jolloin kansanedustaja Arto Pirttilahti ennätti paikalla.

 

 

 

 

IMG_7609.JPG

 

 

Väkeä oli liikkeellä heti aamutuimaan, mutta tähän kuvaan ehdimme ”henkilökunnan” voimin eli oikealta kansanedustaja Arto Pirttilahti, kuntavaaliehdokkaamme Viljo Lannetta ja vasemmalla minä – kuntavaaliehdokas minäkin!

 

 

 

IMG_7611.JPG

 

 

Kunnallisjärjestömme sihteeri Raija Moilasen aloitteesta hankimme mittavan määrän tulppaaneja jakoon ja otsikoimme tulppaanien jakamisen huomisen Naistenpäivän etkoiksi!

 

 

 

IMG_7615.JPG

 

 

Kunnostauduin minäkin tulppaanien jakamisessa – tässä yhdessä Raija Moilasen kanssa!

 

 

 

IMG_7618.JPG

 

 

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska on kuntavaaliehdokkaana Tampereella ja tässä hän yhdessä Raija Moilasen kanssa valmiina jakamaan tulppaaneja!

 

 

 

IMG_7605.JPG

 

 

Toritapahtuma kiinnosti myös Tampereen Radiota, sillä toimittaja Päivi Solja kierteli puolueiden osastoilla ja jututti mm. meidän kuntavaaliehdokas Viljo Lannettaa.

 

 

 

IMG_7638.JPG

 

 

Päivi Solja haastatteli myös minua ja pätkä haastattelustani esitettiinkin sitten illalla klo 18.22 alkaneissa alueuutisissa.

 

 

Painotin, että nuoret ehdokkaamme ovat aktiivisia somessa ja varttuneemmat haluavat puolestaan olla äänestäjien tavattavissa toreilla – molempi parempi!

Ilmaisin kunnallisjärjestön puheenjohtajana iloni, että nuoret ovat olleet aktiivisia ehdokashankinnassa ja heidän esiintymisensä on ollut rakentavaa sekä yhteistyöhaluista myös vanhemman ja kokeneemman keskustaväen suuntaan ja "harmaatukkaisten" kanssa!

 

 

 

Se on varmaa, että eiliset Maanantaimarkkinat olivat todellinen kuntavaalien avajaistapahtuma Tampereella – mielenkiintoisia aikoja on tulossa runsaan kuukauden ajan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat Keskustorilla, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Tampereen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Keskustanuoret, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, kuntavaaliehdokas Jouni Ovaska, Jouni Ovaska Tampereen Keskusta,

On aina ilo kuunnella hyvää esiintyjää

Sunnuntai 12.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Olen viime vuodet ”melkein työkseni” saanut kuunnella kansanedustajien ja ministereiden esiintymisiä.                     

 

 

Pääsääntöisesti saan todeta, että jokseenkin heidän kaikkien esiintymistä on ollut ilo seurata ja kuunnella – maailma on koulinut.    

 

 

Otan muutaman esimerkin:

 

 

Esiintymisiin ja puheenvuoroihin valmistautuminen erottelee jyvät akanoista.

 

 

 

 

 

 

Puheisiin valmistautumisessa suorastaan kadehdin kansanedustaja Mikko Alataloa.

 

 

Mikko osaa ja tuntee asiansa, mutta siitä huolimatta Mikko ei koskaan lähde mikrofonin taakse ilman valmistautumista – hänellä on ainakin iskusanaliuska, jonka turvin hän pystyy johdattelemaan asiaansa systemaattisesti.

 

 

 

IMG_68772.JPG

 

 

Toisena esimerkkinä haluan nostaa esille Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvisen.

 

Olen havainnoinut, että Kurvisella on tukenaan melko suppea iskusanaliuska, mutta luontaiset puheenlahjat merkitsevät, että Kurvista on nautinto kuunnella.

 

 

 

IMG_7347.JPG

 

 

Kolmantena mainiona puhujana otan esille kansanedustaja Arto Pirttilahden, jota minulla oli ilo kuunnella viimeksi eilen.

 

 

Artsi on kouliintunut valloittavaksi puhujaksi jo ennen kansanedustaja-aikojaan, jolloin hän toimi bisnesmaailmassa tai ainakin hyvin lähellä bisnesmaailmaa.

 

 

Arto Pirttilahden esitystapa on avoin ja sen ansioista hän pääsee ”lähelle” kuulijoitaan!

 

 

Arto Pirttilahti tuntee asiansa ja sen lisäksi hän kertoo kehonkielellään, että hän haluaa olla kuulijan kanssa samalla puolella.

 

 

******************

 

 

 

En voi kehuskella, että olisin valloittava puhuja – kattia kans, mutta esiintymistaidon perusteista olen saanut jonkin verran koulutusta ja hankkinut kokemustakin niin, että voin ainakin omilla blogisivuillani ottaa asiaan kantaa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: latalo, Antti Kurvinen, Arto Pirttilahti,

Oli hieno puurojuhla!

Lauantai 17.12.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan perinteistä jouluhenkistä puurojuhlaa vietettiin eilen Tampereen Näsilinnankadulla sijaitsevalla piiritoimistolla.

 

 

Sain olla mukana mukavassa tilaisuudessa koko ajan eli klo 14.00 – 17.00.

 

 

 

puuro1.jpg

 

 

Puurojuhlan pääemäntänä toimi Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajana ensi vuoden alussa aloittava mansikkatilan emäntä Mirva Kittilä Pälkäneeltä.

 

 

Pirkanmaan keskustalaisilla kävi hyvä ”emäntätuuri”, sillä niin selkeäsanaisesti, osuvasti ja nasevasti Mirva osasi sujuvasti sanansa asettaa, kun kannusti Pirkanmaan keskustaisia ensi vuoden kuntavaaleihin ja tammikuun 2018 maakuntavaaleihin!

 

 

 

puuro2.jpg

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo antoi suurta tunnustusta Keskustan eduskuntaryhmälle, joka osaa edetä kaikkiin asioihin asiapohjalla.

 

 

Mikko toi voimakkaasti esille sen, että Suomen – Isänmaamme – suunta on muuttunut.  Suomen Pankin arvioon perustuen Suomi on saatu kasvuun ja luottamus maamme taloudenpitoon on kasvanut.

 

 

 

puuro3.jpg

 

 

Myös kansanedustaja Pertti Hakanen painotti puheenvuorossaan, että Suomi on saatu myönteisen talouskehityksen uralle.

 

 

Pertti oli huolestunut Virossa ja Venäjällä riehuvasta afrikkalaisesta sikarutosta (ASF), joka Suomeen saapuessaan merkitsisi kotimaisen sianlihantuotannon alasajoa.

 

 

Hakanen totesi, että vast´ikään Kiinaan saadut sianlihan vientiluvat katkeaisivat välittömästi, jos Suomessa tavattaisiin afrikkalaista sikaruttoa.  Vakava paikka ja vaatii Viroon matkaavilta vastuullisuutta, jotta tauti ei leviäisi Suomeen.

 

 

 

puuro4.jpg

 

 

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen piti asiasisällöltään ja esitystekniikaltaan todella mainion puheen.

 

 

Myös Kurvinen tukeutui Suomen Pankin analyysiin maamme taloudellisesta tilanteesta ja totesi, että lama-aika Suomessa on päättynyt.

 

 

Investoinnit ovat lähteneet liikkeelle ja kotimainen kysyntä on vilkastunut.  Nämä molemmat tosiasiat heijastuvat koko Suomeen, sillä ne merkitsevät, että teollisuuden alihankkijoiden ketjut ovat saaneet viime aikoina melkoisen piristysruiskeen.

 

 

Sinipunahallituksen katastrofi on saatu käännettyä nousuun.

 

 

 

puuro5.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti loi omassa puheenvuorossaan katsauksen maamme elinkeinoasioihin ja mainitsi uutena asiana, että pk-sektorin vientivauhditukseen tullaan panostamaan - odotamme suurella mielenkiinnolla

 

 

Hankintalain uudistamisessa Pirttilahti on tehnyt paljon töitä ja hän oli tyytyväinen siihen, että uusi hankintalaki mahdollistaa painottamaan hankinnoissa muitakin seikkoja, kuin halvinta hintaa.  Paljon riippuu kunnista, että miten ne osaavat hyödyntää uuden hankintalain säädöksiä.

 

 

”Pirkanmaan taudin” eli maalle rakentamiskiellon selättäminen on asia, johon Pirkanmaan kuntien pitää nyt panostaa.

 

 ************************

 

Käytin tilaisuuden lopussa yleisöpuheenvuoron, jossa totesin, että kullakin kolmella pirkanmaalaisella kansanedustajalla on asialohkonsa, joilla he ovat huippuasiantuntijoita. 

 

Kiitin kansanedustajiamme, että näin on.

 

 

Osoitin kiitokseni myös Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurviselle selkeästä puheenvuorosta, joka selvensi monia asioita.

 

 

Hieno tilaisuus kerta kaikkiaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan puurojuhla, Keskustan perinteinen puurojuhla, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Antti Kurvinen, Mirva Kiitilä, Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja,

Mietteitä Itsenäisyyspäivän iltana

Keskiviikko 7.12.2016 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä muutamia rivejä Itsenäisyyspäivän iltana 6.12.2016 ja odottelen Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton alkamista – tule katselemaan sen televisiosta.

 

 

Sain hetki sitten tekstiviestinä Itsenäisyyspäivätervehdyksen Pirkanmaan senaattori Mikko Alatalolta.  Täytyypä seurata tarkasti, että miten Keskustan Pirkanmaan kansanedustajat saavat televisiosta katseluaikaa – Mikko ja Seija Alatalo, Arto ja Eija Pirttilahti sekä Pertti ja Seija Hakanen.

 

 

Eniten tänään kuitenkin muistelen isääni Oiva Erkkilää, joka syntyi vuonna 1915 ja oli ”täydet vuodet” Isänmaan palveluksessa rintamilla 1939 – 1944.

 

 

Isäni oli etulinjan miehenä Talvisodassa ja Jatkosodassa – niiden jälkeen hän oli vielä mukana kenraali Hersalon joukoissa ajamassa saksalaisia pois Lapista.

 

 

Isäni haavoittui kahdesti ja hänen mukanaan meni hautaan Puna-armeijan ampumien ammusten sirpaleita niskassa ja toisessa ranteessa. Penskana kokeilimme isän niskaa sekä rannetta ja tunsimme, että miten sirpaleet nuljahtelivat ihon alla.

 

 

Lukemattomat olivat ne kerrat, kun isä ja meille saapuneet hänen rintamakaverinsa muistelivat tupakansavun täyttämässä pirtissä taistelutapahtumia.

 

 

Vasta vuosia myöhemmin tajusin, että taistelutapahtuminen kertaaminen oli sitä henkistä hoitoa, jota nykyisin ohjatusti annetaan henkilöille, jotka ovat joutuneet läheltä seuraamaan traagisia tapahtumia.

 

 

Isäni toimi sodissa pikakivääriampuna eli Emma oli hänen aseensa – isän apumiehenä oli viljakkalalainen Simo Niittunen ja monta kertaa he yhdessä muistelivat sota-ajan tapahtumia.

 

 

Pyrin kerran vuodessa käymään Venäjällä eri taistelupaikoilla ja se on eräänlaista kunnianmaksua Isälle ja muille sotaveteraaneille.

 

 

Sotiemme veteraanien muisteleminen ei ole sodan ihannointia ja sen vuoksi ihmettelenkin eräiden fb-kavereideni horinoita, joissa he vähättelevät sotiemme veteraanien ansioita – horinat olivat tavallisia ja yleisiä joskus 1970-luvulla, mutta nykypäivänä ne tuntuvat vähintäänkin kummallisilta.

 

 

Vaikka sotiemme veteraanien rivit harvenevatkin viimeisen iltahuudon heille koittaessa, me emme saa unohtaa niitä, jotka hengellään tai ainakin suurilla ponnistuksilla ja elämänsä parhaimmat vuodet uhraten ovat taanneet meille Itsenäisen Suomen!

 

 

Otan esille vielä ne raukat, jotka toitottavat, että Suomen liittyminen Euroopan Unioniin vei Suomelta itsenäisyyden.

 

 

Äänestin 16.10.1994 sen puolesta, että Suomi liittyisi Euroopan Unioniin ja tähän päivään mennessä minulla ei ole hetkeäkään ollut tunnetta, että olisin äänestänyt väärin!

 

 

Eläköön Suomi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyspäivä 6.12.2016, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Emma-pikakivääri, Degtjarjov,

Kaikki tiet vievät Keskustaan!

Tiistai 13.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereella järjestettävillä Maanantaimarkkinoilla huolehdimme, että telttakatoksellamme ei ole seiniä.  Tämä antaa meille mahdollisuuden todeta näin:

 

 

”Meille saa tulla oikealta ja vasemmalta, edestä ja takaa – on meille tultukin!”

 

 

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti eilen piiritoimistolla kaikille avoimen kahvi- sekä kakkutarjoilutilaisuuden.

 

 

 

1101.jpg

 

 

Näsilinnankadulta piiritoimistolle oli ohjaamassa Keskusta-viirit sekä pyöreät ”astinlaudat”, jotka ohjasivat tamperelaisia oikeaan osoitteeseen!

 

 

 

1102.jpg

 

 

Jalkakäytävälle sijoitettu katujuliste lisäsi houkutusta poiketa kahville!

 

 

 

1103.jpg

 

 

Emännät olivat varautuneet melkoiseen trafiikkiin ja ”Keskusta 110 v” – kakkuja olikin varattuna useita!

 

 

 

1104.jpg

 

 

Ensimmäisen ”Keskusta 110 v” –kakun leikkasivat kansanedustajat Arto Pirttilahti (vasemmalta), Mikko Alatalo ja Pertti Hakanen yhdessä!

 

 

 

1105.jpg

 

 

 

Tilaisuuden aluksi pääsin samaan kuvaan kahden senaattorin kanssa – vieraamme ristivät kuvaustilanteen näin: ”Seniori ja kaksi senaattoria!”  

Heti kuvanottamisen jälkeen myös maakuntamme kolmas senaattori eli Mikko Alatalo saapui paikalle.

 

 

*******************

 

 

Juhlatilaisuudessa puhuivat

 

 

 

1106.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti

 

 

 

1107.jpg

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo

 

 

 

1108.jpg

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen

 

 

 

Kiitokset emännillemme hienoista tarjoiluista ja kiitokset kansanedustajillemme valaisevista puheenvuoroista – pidimme puheistanne ja osaamme arvostaa työtänne!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seniori ja kaksi senaattoria, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Keskusta 110 vuotta,

Aloitevaliokunnan jäsenyys Keskustan puoluekokouksessa - mielenkiintoinen kokemus

Sunnuntai 10.7.2016 - -Esko Erkkilä-

Puoluekokousaloitteet ovat tärkeässä roolissa, kun linjataan Keskustan poliittisia tavoitteita.

 

 

Kesäkuussa järjestetylle puoluekokoukselle jätettiin 248 puoluekokousaloitetta.

 

 

 

Puoluekokouksen valitsemana aloitevaliokunnan jäsenenä sain olla läpikahlaamassa aloitteista 211, sillä puolueen järjestötoimintaan liittyvät 37 aloitetta käsitteli järjestövaliokunta.

 

 

 

valio1.jpg

 

 

Aloitevaliokunnan puheenjohtajaksi valitsimme Keskustaopiskelijoiden Anniina Sippolan (toinen oikealta) ja valiokuntamme sihteereinä toimivat Elina Das Bhowmik, Ilkka Miettinen sekä oikealla kuvassa oleva Timo Portaankorva.

 

 

 

valio2.jpg

 

 

Pirkanmaan piirin toisena edustajana aloitevaliokunnassa toimi Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Minna Sarvijärvi.

Kolmantena pirkanmaalaisena aloitevaliokunnan kokoukseen osallistui kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

 

Puoluehallitus oli valmistellut vastaukset kaikkiin aloitteisiin ja se oli pohjaesityksenä, kun aloitevaliokunta käsitteli vastausesitykset.

 

 

Hyväksyimme aloitevaliokunnassa valtaosan puoluehallituksen vastausesityksistä, mutta melkoiseen osaan puoluehallituksen esityksistä teimme muutoksia.

 

 

Aloitevaliokunnan hyväksymät esitykset menivät seuraavana aamuna eli 12.6.2016 ”suureen saliin” hyväksyttäviksi.

 

 

 

valio3.jpg

 

 

Valiokuntamme puheenjohtaja Anniina Sippola esitteli puoluekokoukselle niiden aloitteiden vastaukset, joihin olimme edellisillan yli kolmituntisen kokouksemme aikana tehneet muutoksia puoluehallituksen vastausesityksiin.

 

 

Aloitevaliokunnan esittämiin vastauksiin käytettiin muutama yksittäinen puheenvuoro, mutta lopulta kaikki ehdottamamme vastaukset hyväksyttiin ja nyt ne muodostavat sen linjan, jota Keskusta aloitteissa esitetyissä asioissa noudattaa.

 

 

Kaikki aloitteet ja niihin puoluekokouksen antamat vastaukset löytyvät Keskustan verkkosivuilta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokouksen aloitevaliokunta 2016, Anniina Sippola, Minna Sarvijärvi, Arto Pirttilahti,

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat Mikko Alatalo, Pertti Hakanen ja Arto Pirttilahti voivat olla tyytyväisiä!

Lauantai 11.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner jakoi torstaina 9.6.2016 yhteensä 264 M€ maantie- ja rautatiekohteille perusväylänpidon lisärahoitukseksi vuosille 2017 – 2019.

 

 

Summa ei sisällä kaupunkiseutujen tukemiseen suunnattua 70 M€:a eikä yksityisteiden parantamiseen suunnattua 30 M€:n suuruista valtionavustusta.

 

 

Pirkanmaalle rahapotista tuli 25,3 M€ ja onkin luonnollista, että alueemme keskustalaiset kansanedustajat…

 

 

 

Mikko Alatalo

 

Pertti Hakanen

 

ja

 

Arto Pirttilahti

 

 

 

…olivat enemmän kuin tyytyväisiä!

 

 

 

Anne Bernerin toiminta ansaitsee suuren kiitoksen ja olen varma, että Keskustan puoluekokousväki tulee sitä hänelle Seinäjoella antamaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Berner, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti,

Keskusta-johtoinen hallitus panostaa tiestön ja rataverkoston korjausvelkaan

Sunnuntai 7.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi perjantaina 5.2.2016, minne tiestön ja rataverkon korjausvelkaraha kohdennetaan. Nyt jaettava rahasumma on 600 miljoonaa euroa.

 

 

Tienpintoihin ja tierakenteisiin käytetään 325 miljoonaa euroa. Rataverkostoon käytetään 223 miljoonaa euroa.

 

 

 

 

Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Alatalo on tyytyväinen hallituksen päätöksestä.

 

”On erittäin merkittävää, että saamme nyt seututeitä kuntoon. Myös päätiet saavat rahaa. Päätöksellä on suuri vaikutus työllisyyden ja liikenneturvallisuuden kannalta.”

 

 

 

 

Myös kansanedustaja Arto Pirttilahti on tyytyväinen hallituksen päätökseen.

Pirttilahti toteaa, että nyt julkistetulla listalla on useita sellaisia kohteita, joille hän yritti viime vaalikaudella saada rahoitusta.

 

 

 

 

Kansanedustaja Pertti Hakanen on tyytyväinen, että vaikuttamistyö tuottaa nyt tulosta.

 

Hakanen uskoo, että sillä oli merkitystä, kun kesällä saatiin ministeri Anne Berner tutustumaan Pirkanmaan tieasioihin.

 

 

Kiitokset Juha Sipilän hallitukselle, että teiden ja rataverkon korjausvelkaa pystytään nyt hieman lyhentämään.

 

 

Erityiskiitokset Keskustan Pirkanmaan kansanedustajille, kun moniin maakunnan kohteisiin nyt saatiin rahaa - olette paikkanne ansainneet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitus panostaa teiden ja rataverkon korjausvelkaan, Juha Sipilän hallitus, Liikenne- ja viestintävaliokunta, Liikene- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, kansanedustaja Arto Pirttilahti, kansanedustaja Pertti Hakanen,

Linssiluteena!

Tiistai 19.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Tutkailin viime syksyn aikana kuvaamani parin muistikortin sisältöä ja huomasin, että varsin moneen kuvaan olen itsekin ehtinyt johtavien poliitikkojen kanssa.

 

 

Tässä pienoinen kimara kuvistani, joissa kameraani on räpsytellyt joku muu kuin minä.

 

 

 

lude1.jpg

 

 

Eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen vieraili Ikaalisten torilla 5.8.2015 ja pääsin ensimmäisten joukossa toivottelemaan hänet sinne tervetulleeksi.

 

 

 

 

lude2.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti oli mukana 9.8.2015 Tampereella järjestetyssä ”Hämeenpuiston Puistofiesta” –tapahtumassa…

 

 

 

 

lude3.jpg

 

 

…ja siellä saimme tavata suuren joukon sellaisia tamperelaisia, jotka eivät tavallisesti liiku poliittisissa tilaisuuksissa.

 

 

 

 

lude4.jpg

 

 

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen järjesti kansalaisaloitettaan vauhdittaneen yleisötilaisuuden Tampereella Kirjastotalo Metsossa 18.8.2015 ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana sain toivotella Paavon tervetulleeksi Tampereelle.

 

Yli 200 henkeä vetävä Pietilä-sali oli ylibuukattu jo paljon ennen tilaisuuden alkamista ja yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset Paavolle, kun hän tuli saliin!

On tuo Paavo ihmemies!

 

 

 

 

lude5.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirikokous järjestettiin Parkanossa Keskustan (omalla!!) koululla 14.11.2015 ja siellä pääsin juttelemaan kansanedustaja Pertti Hakasen

 

 

 

 

lude61.jpg

 

 

…ja kansanedustaja Arto Pirttilahden kanssa. 

Mitäs me agrologit!

 

 

 

 

lude7.jpg

 

 

Tampereen Torikauppiasyhdistyksen Maanantaimarkkinat järjestetään Tampereen Keskustorilla jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu aina näille markkinoille.

 

Tampereen Joulumakkinatorin vuoksi joulukuun Maanantaimarkkinat järjestettiin viime vuonna jo 23.11.2015 ja siellä otimme Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön sihteerin Raija Moilasen kanssa kansanedustaja Mikko Alatalon keskellemme kuvausta varten – kuvasta tuli kohtuullisen onnistunut!

lude9.jpg

"Ministerikuvaan" pääsin kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen kanssa 3.11.2015 Tampere-talolla järjestetyn Seutupäivän aikana. Kuvassa keskellä takana Keskustanaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Minna Sarvijärvi.

 

 

 

 

lude8.jpg

 

 

 

Päätän tämän kuvakimarani kuvaan, jossa poseeraan Seija Alatalon kanssa Tampere-talossa 21.10.2015.

Seijalla on hieno kukkakimppu kädessään, jonka hän hetken kuluttua antoi ”omalle tärkeimmälleen” Mikon hienon juhlakonsertin päätteeksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: linssilude, Mauri Pekkarinen, Arto Pirttilahti, Paavo Väyrynen, Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Hämeenpuiston Puistofiesta, Anu Vehviläinen,

Sote-uudistus on ministeri Juha Rehulan jämerässä ohjauksessa

Lauantai 16.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Puheenjohtamani Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti eilen Tampereella yhdessä Keskustan Pirkanmaan piirin kanssa aamiaisbuffet-tilaisuuden, jossa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula kertoi sote-uudistuksen etenemisestä.

 

 

Varhaisesta aamuhetkestä huolimatta saimme Näsilinnankadulla sijaitsevan Linkosuon kahvilan tupaten täyteen sote-uudistuksesta kiinnostunutta yleisöä.

 

 

 

 

rehu1.jpg

 

 

Ministeri Juha Rehula totesi esityksessään mm. näin:

 

 

 • uudistus on välttämätön ja pikainen

 • yksikään kunta ei yksin pysty hoitamaan asiaa

 • on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista, että nyt Suomessa sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan yhdessä

 • kotiuttamisen, kuntoutuksen ja kotipalvelu-ketjun vastuunkantaja tulee olemaan selkeä

 • ihmiset saavat valita ”oven”, josta he saavat palvelut

  • valinnan oltava vuoden mittainen
  • nyt lääkäreillä on valinnanvapaus
   • sama lääkäri voi aamusella olla julkisen puolen palveluksessa, puolenpäivän tienoilla toimia työterveyslääkärinä ja iltapäivällä hoitaa yksityisvastaanottoa!
 • uudistus tulee aiheuttamaan "monenlaista melskettä", sillä kyseessä on 24 miljardin euron suuruinen bisnes

 • lakipaketti tulee eduskuntaan huhtikuussa 2016 ja se tulee ulos eduskunnasta keväällä 2017. Sovelletaan 1.1.2019 alkaen.

 • uudistus merkitsee, että myös yksityisen puolen on avattava nähtäväksi kustannusrakennettaan

 • kokonaisveroaste ei saa nousta

 • sairaalaneliöitä on tarpeeseen nähden liikaa

  • nyt on olemassa 3,7 miljardin arvosta sairaanhoitoinvestointeja suunnittelun alla ja se on liian paljon

 

 

 

 

rehu2.jpg

 

 

Tilaisuuden juontajina toimivat kansanedustaja Arto Pirttilahti…

 

 

 

 

rehu3.jpg

 

 

…ja kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

 

 

 

rehu4.jpg

 

 

Oli kieltämättä miellyttävää, kun keskusteluni ministeri Juha Rehulan kanssa kiertyi keskinäisen kehumisen kerhoksi, mutta niin siinä vaan kävi!

 

 

Olen huomannut sen ennenkin ja annan suuren arvon sille, että ministeri Rehula muistaa minut ja muistaa eri yhteyksissä sen myös mainita!

Tässä esimerkki siitä arvostuksesta, jonka ministeri Rehula minulle suo - tekstit ovat ilmestyneet facebookiin tuon ylläolevan kuvan julkaisemisen jälkeen!

Anja Björkholm

Anja Björkholm · Käyttäjän Juha Rehula kaveri
"Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa"
Juha Rehula
Juha Rehula Anja: tuotapa en tiedä oliko kaikilla 😇 Esko on järjestötoimija, jolla näytöt ovat muutakin kuin "puheita" ja "naurua" - tekee kun moni muu puhuu että pitäisi tehdä... pitihän meidän kaverikuva ottaa... Ovat kuulemma muotia...

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Rehula, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo,

Näinä hetkinä pitää tiedostaa, että ministereiden on tärkeintä olla päätöksentekopaikalla

Keskiviikko 13.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen myöhään iltapäivällä tiedon, että perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan Tampereelle ensi perjantaiksi suunniteltu tilaisuus joudutaan Rehulan muiden kiireiden vuoksi peruuttamaan.

 

 

Ehdimme tiedottamaan ministeri Rehulan mukanaolosta mm. ”Tampereen Keskusta” –facebook-sivuilla, mutta onneksi lehti-ilmoitusta emme ehtineet julkaista.

 

 

Uusi tilanne:

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on yhteistyössä Keskustan eduskuntaryhmän ja Keskustan Pirkanmaan piirin kanssa, kun toteutamme lupaamamme tilaisuuden…

 

 

rehulanpaikkaus1.jpg

 

 

 …kansanedustaja Mikko Alatalon…

 

 

 

 

rehulanpaikkaus2.jpg

 

 

…ja kansanedustaja Arto Pirttilahden johdolla.

 

 

***************

 

 

Kentällä toimivalta poliittiselta taustatoimijalta menee ministerin esteestä kuultuaan muutama sekunti pienen pettymyksen merkeissä, mutta sitten pitää heti alkaa löytämään tilanteesta valoisia puolia.

 

 

Valoisa puoli tässä tilanteessa on se, että nyt voimme tarjota tamperelaisille ja pirkanmaalaisille ajankohtaista Pirkanmaata koskevaa asiaa.

 

 

Tässä tilanteessa on tärkeää muistaa, että ministerin paikka on ensisijaisesti paikassa jossa tehdään päätöksiä, jotta pääsisimme pois nykyisestä taloudellisesta tilanteestamme..

 

 

Olen varma, että ministeri Juha Rehulan osalta oikea paikka on olla läsnä ensi perjantaina klo 9.00 jossain muualla kuin

Buffet & Cafe Linkosuo

Näsilinnankatu 26, Tampere

 

 

Tervetuloa tapaamaan Mikko Alataloa sekä Arto Pirttilahtea ensi perjantaina klo 9.00 Buffet & Cafe Linkosuolle ja nauttimaan tarjoamamme aamubuffet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti,

Yrittäjäksi ryhtyvällä pitää olla uskonnosta arvosana 10 ja matematiikasta 5!

Torstai 3.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti oli kansalaisten tavattavissa ja tentittävänä Keskustan Pirkanmaan piiritoimistolla Tampereella sunnuntaina 29.11.2015.

 

 

 

 

piiri1.jpg

 

 

Tilaisuudesta kerrottiin Aamulehden ilmoituksella ja voimallisesti myös sosiaalisessa mediassa.

 

 

Väkeä oli ”tuvan täydeltä” Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön järjestämässä tilaisuudessa.

 

 

 

 

piiri2.jpg

 

 

Pirttilahti totesi, että työ eduskunnassa on ainakin hallituspuolueiden kansanedustajien osalta vastuullista ja aihetta onkin, sillä Suomen asiat jäivät pahasti rempalleen edellisen hallituksen aikana.

 

 

Meidän ihmisten muisti pyrkii olemaan valitettavan lyhyt, sillä moniko vielä muistaa ne Jyrki Kataisen, Jutta Urpilaisen ja Henna Virkkusen kuningasajatukset, jotka tähtäsivät rajuun kuntien lukumäärän vähentämiseen?

 

 

Kuntauudistukseksi kutsutussa härdelissä meni hukkaan tavattomasti aikaa; epäonnistuneen kuntauudistuksen pääarkkitehdit joutuivat pakenemaan häntä koipien välissä kuka Brysseliin ja kuka joutui puolueensa puheenjohtajuuden menettäneenä muuten unhon yöhön!

 

 

Pirttilahti totesi, että Juha Sipilän hallitusohjelma ”elää ajassa”, joten muutokset hallituksen linjauksiin ovat nyt mahdollisia, jos ne nähdään tuovan Suomelle paremman lopputuloksen.

 

 

 

 

piiri3.jpg

 

 

Kysyin Pirttilahdelta ajatuksia kahden teeman tiimoilta ja teemat olivat; hävittäjäkaluston uusiminen sekä maamiinat.

 

 

Hävittäjäkaluston uusiminen kiinnostaa tavallisena kansalaisena, mutta se kiinnostaa myös sen vuoksi, että siirryin kertaharjoitusvuorokausien kertymisen tahdissa Maavoimista Ilmavoimiin.  Sain kertausharjoitusten aikana tutustua yhteisen saunaillan aikana mm. niihin hävittäjälentäjiin, jotka olivat Hornet-koulutuksessa Yhdysvalloissa ja sitten aikanaan lensivät Hornetit Suomeen.

 

 

Hävittäjäkaluston uusiminen on iso ja kallis hankinta. Olemme tällä viikolla saaneet lukea mediasta, että Suomi on aloittanut hävittäjäkaluston uusimiseen liittyvät neuvottelut neljän toimittajaehdokasmaan kanssa.

**********

Tässä Aamulehdestä kopioitu uutinen:

"Puolustusministeriö informoi lähiaikoina Yhdysvaltain, Ranskan, Ruotsin ja Britannian hallituksia Suomen tulevasta hävittäjähankinnasta. Kirje menee tiedoksi myös kyseisissä maissa toimiville lentokonevalmistajille, jotka on haarukoitu uuden monitoimihävittäjän mahdollisiksi toimittajiksi, kertoo ilmavoiminen komentaja Kim Jäämeri. Varsinainen yksityiskohtaisempi tietopyyntö valmistajille lähtee Suomesta helmikuun loppuun mennessä. Kohteena olevat valmistajat ovat amerikkalaiset Boeing ja Lockheed Martin, ruotsalainen Saab, ranskalainen Dassault Aviation ja usean Euroopan maan yhteinen Eurofighter, jota edustaa brittiläinen BAE Systems."

 

**************

 

Maamiinojen hävittämisessä edetään Halosen presidenttiaikana tehtyjen päätösten mukaan.

 

 

 

Tämän jutun osin humoristinen otsikko liittyy siihen, että yrittäminen on Suomessa entistä haasteellisempaa.

 

 

Yrittäjältä vaaditaan uskomista omaan asiaansa ja silti taloudellisen tuloksen tekeminen on vaikeaa.

 

 

 

 

piiri4.jpg

 

 

Miellyttävän tilaisuuden päätteeksi Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Raija Moilanen luovutti kansanedustaja Arto Pirttilahdelle pienen joulumuistamisen!

 

 

Kiitokset Arto Pirttilahdelle tätä kautta myös Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puolesta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti,

Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien vahvat terveiset piirikokousväelle

Maanantai 16.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen linjauksista Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa lauantaina 14.11.2015 Parkanossa.

 

 

Vanhasen lisäksi kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa olivat paikalla ja nyt kerron lyhyesti heidän esityksistään piirikokousväelle:

 

 

 

 

parkano1.jpg

Mikko Alatalo…

 

…joka on myös Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheejohtaja oli iloinen, että liikennemäärärahoja ohjataan nyt myös maakuntiin.

 

 

Oli täyttä totta, kun Alatalo painotti, että Helsinki-Hämeenlinna-Tampere – kasvukäytävä pitäisi ulottaa Parkanoon saakka.

 

 

Kolmostielle pitkään suunniteltu Hämeenkyrön ohitustie ja olemassaolevan Tampere-Parkano-Seinäjoki –raideyhteyden parantaminen ovat askelia siihen suuntaan, että HHT-kasvukäytävä voidaan ulottaa Parkanoon saakka.

 

Seinäjoella asuneena ja ”henkisen Jussi-paidan” yhä edelleen omistavana ehdotan, että HHT-kasvukäytävä ulotetaan tässä vaiheessa jo Seinäjoelle saakka, jolloin se voitaisiin lyhentää muotoon HHTS-kasvukäytävä!

 

 

 

 

parkano2.jpg

 

 

Pertti Hakanen lanseerasi käsitteen…

 

…kokonaisturvallisuus!

 

Aihe sopii Hakaselle hyvin, sillä entisenä Puolustusvoimien palkollisena ja juuri Maanpuolustuskurssin käyneenä hän hallitsee maamme kokonaisturvallisuuteen liittyvät asiat perusteellisesti.

 

 

Hakanen kiitteli hallituksen toimintaa sote- sekä itsehallintoalueiden tiimoilta tekemästä työstä ja totesi, että kyseessä on vahva kansanvaltainen uudistus.

 

 

”Vahva itsehallinto on kansanvaltaa parhaimmillaan” summasi kansanedustaja Pertti Hakanen.

 

 

Hakanen pahoitteli, että Suomen EU:lta saama erillistuki elintarvikeketjun alkutuotannon vaikeuksiin jäi ainoastaan 9 miljoonaan euroon.  Kun EU-pottiin lisätään kansallinen panos eli 20 M€, niin jaettavaa on yhteensä 29 M€.

 

 

Summa on pieni ja se onkin nyt tarkoitus jakaa

 

 • maidontuotatotiloille
 • sikatiloille
 • velkaisille tiloille ja
 • investoineille tiloille

 

Pieni kokonaissumma merkitsee, että tuesta yksittäinen tila saa vain pienen korvauksen niistä ongelmista, joita esim. Venäjänkaupan tyrehtyminen merkitsee.

 

 

Kansanedustaja Hakanen vetää Keskustan normienpurkutalkoissa työryhmää, joka keskittyy maa- ja metsätalouden normien purkamista.

 

Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä puolestaan koordinoi Keskustan normienpurkutalkoita ja Valtioneuvoston tasolla normienpurku on ministeri Anne Bernerin vastuulla.

 

 

 

 

parkano3.jpg

 

 

Arto Pirttilahti…

 

 

…antoi tunnustusta pääministeri Juha Sipilälle, joka veti hyvään lopputulokseen päätyneet sote-neuvottelut.

 

 

Pirttilahti totesi – taisi mainita erään puolueen nimeltäkin - , että sote-neuvottelujen vetäminen oli hyvä oppitunti muillekin puolueille.

 

 

Talousvaliokunnan jäsenenä vireillään oleva hankintalain uudistaminen on Pirttilahden mielestä uudistus, joka tuo mahdollisuuksia mm. pienille ja keskisuurille yrityksille.

 

 

Biotaloudesta Pirttilahti muistutti, että Suomeen tuodaan ulkomaista energiaa vuodessa 8 miljardin arvosta ja siinä pitää saada kehitys muuttumaan, jotta kotimaisen energian osuus saadaan kasvuun.

 

 

Raiteet on pidettävä lämpiminä kilpailutukseen saakka oli Pirttilahden viesti niille, jotka pyrkivät lopettamaan maakunnista junavuorot!

 


Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä Pirttilahti painotti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä – puolustus- ja turvallisuuspolitiikka sekä ajankohtaisen pakolaiskysymyksen kunniakas hoitaminen ovat ajankohtaisia asioita tällä saralla.

 

 

Kiitän Mikko Alataloa, Pertti Hakasta sekä Arto Pirttilahtea mielenkiintoisista ja valaisevista esityksistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, Olavi Ala-Nissilä, Anne Berner, normienpurkutalkoot, Keskustan normienpurkutalkoot,

Matti Vanhanen: Keskustan vaalivoiton merkitys on korostunut viime päivinä!

Sunnuntai 15.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti piirikokouksensa eilen Parkanossa.

 

 

 

 

par1.jpg

 

 
Kokouksessa olivat paikalla kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa: vasemmalta Pertti Hakanen, Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti.

 

 

”Omien” kansanedustajiemme lisäksi paikalla oli Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen (oikealla).

 

 

 

 

par2.jpg

 

 

Matti Vanhanen totesi esityksensä aluksi tämän juttuni otsikossa toteamani eli sen, että vasta nyt huomataan viime eduskuntavaaleissa Keskustan saaman vaalivoiton merkitys.

Vanhanen tarkoitti, että viime aikojen myllerrykset maailmalla ja Suomen yhä heikkenevä taloustilanne vaativat sellaista valtiojohdon jämäkkyyttä, johon ainoastaan Keskusta pystyy.

 

 

 

 

par3.jpg

 

 

”Helpot säästöt on tehty” ja ”Säästöt tulevat jatkumaan koko vaalikauden” olivat Matti Vanhasen toteamuksia.

 

 

 

 

par4.jpg

 

 
Vanhanen totesi, että Nokian ja metsäteollisuuden ongelmat eivät selitä Suomen vaikeuksia eli säästöjen lisäksi tarvitaan maamme kilpailukykyä parantavia toimenpiteitä.

 

 

Entinen pääministeri kysyi, että pystyvätkö järjestöt sopimaan riittävistä toimenpiteistä vai joudutaanko turvautumaan valtiovallan toimenpiteisiin.

 

 

 

 

par5.jpg

 

 

Sote-ratkaisusta Matti Vanhanen muistutti, että sen myötä joka neljäs julkisen puolen euroista siirretään itsehallintoalueille.

 

************

 

On paikallaan muistaa, kun puhutaan 18:sta itsehallintoalueesta, että niitä on todellisuudessa 19; manner-Suomessa 18 itsehallintoaluetta ja sen lisäksi yksi itsehallintoalue Ahvenanmaalla.

 

 

Vanhanen painotti, että itsehallintoalueet piti luoda nyt.  Itsehallintoalueiden luominen on ollut Keskustan pitkäaikainen tavoite ja nyt siihen päästiin!

 

 

Kiitokset Vanhaselle esityksestä, johon pystyy vain henkilö, joka omaa sellaisen kokemuksen kuin Matti Vanhanen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Matti Vanhanen,

Vanhemmat kirjoitukset »