Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustalle kaksi uutta kunniajäsentä Pirkanmaalta

Torstai 14.7.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan 10.-12.6.2016 Seinäjoella järjestetty 76. sääntömääräinen puoluekokous kutsui kunniajäsenikseen 55 ansioitunutta keskustalaista.

 

Pirkanmaalta kunniajäseniksi kutsuttiin

 

 

tinttijahannu.jpg

 

 

  • kaupunginvaltuutettu, merkonomi Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen Tampereelta

 

                 ja

 

  • insinööri AMK, maanviljelijä Hannu Kopola Lempäälästä

 

 

 

Keskustan kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, jolla on Keskustan kultainen (tai vähintään hopeinen ansiomerkki) ja joka on toiminut puolueessa vähintään 40 vuotta ja joka sinä aikana on merkittävästi edistänyt yhteiskunnallisessa tai järjestöllisessä toiminnassa puolueen tavoitteiden toteutumista tai kannatusta.

 

 

Kunniajäseniksi kutsuttavien tulee pääsääntöisesti olla seniori-ikäisiä, aktiivin työelämän ohittaneita henkilöitä.

 

 

Tunnen molemmat Pirkanmaalta nyt kunniajäseniksi kutsutut, mutta erityisen läheistä on yhteistyöni viime vuosina ollut Anna-Kaarina Rantaviita-Tiaisen kanssa.

 

 

Toimiessani MSL-Tampereen puheenjohtajana oli Anna-Kaarina yhdistyksemme pätevä sekä aikaansaapa sihteeri ja nyt Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana saan olla melkein päivittäin yhteydessä valtuustoryhmämme varapuheenjohtajaan.

 

 

Parhaimmat onnitteluni molemmille uusille puolueemme kunniajäsenille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan kunniajäsenyys, Keskustan kunniajäsen, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Hannu Kopola,

Asuuko Suomessa miljoona ihmistä turhaan maalla?

Maanantai 2.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaalla maakunnallisen organisaation virkahenkilöt ovat eri yhteyksissä esittäneet kummallisen väittämän.

 

Sen mukaan Suomessa asuu miljoona ihmistä turhaan maalla!

 

 

pirtti1

 

 

Asiasta kertoi Lempäälän keskustalainen kunnanvaltuutettu, rakennustarkastaja Hannu Kopola Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokouksessa 16.11.2013 Nokialla.

 

 

pirtti2

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti toi hämmästyttävän tiedon laajempaan julkisuuteen, kun hän Tampereella ilmestyvän Suur-Tampere –nimisen ilmaisjakelulehden 27.11.2013 kolumnissaan totesi mm. näin:
 

 

”ELY-keskusten ja kuntien välillä on tänä syksynä käyty kaavoitukseen liittyviä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia kehittämiskeskusteluita. Pirkanmaalla osa kunnista on virkamiehiltä saanut kuulla, että Suomessa asuu miljoona ihmistä liikaa maaseudulla.”

 

Pirttilahti jatkaa kolumnissaan:

”Ihmeellinen päähänpinttymä tämä maaseutuasumisen turmiollisuus! Mitä pahaa maaseutu ja sen kylät ovat tehneet, että niitä pitää niin kovin kurittaa?”

 

Totean olevani Pirttilahden kanssa täsmälleen samalla kannalla.

 Mänttä-Vilppulasta kotoisin oleva kansanedustaja Arto Pirttilahti jatkaa kolumnissaan näin:

”Ministeritasoltakin on todettu, että yhdyskuntarakenteen tiivistämisen tavoite ei koske haja-asutusalueita. Tästä huolimatta virkamiesporras jääräpäisesti toistaa yksipuolista yhdyskuntarakennemantraansa ja ajaa maaseudun rakentamiskieltoa. Tällä asenteella ei edistetä kestävää kuntataloutta eikä rakenneta hyvinvoivaa, tasapuolisia mahdollisuuksia tarjoavaa Suomea. Tarvitsemme järkevästi rakennettuja kaupunkeja ja taajamia, mutta myös maaseutua, jossa ihmiset asuvat ja tekevät työtä.”

 

Olen havainnut, että maaseutuasumista vihaavat virkahenkilöt ovat ottaneet Tampereen seudun eräänlaiseksi koealueekseen, kun he ajavat järjettömiä ajatuksiaan kuntien päätöksentekoon.

 

Olen havainnut myös sen, että Turun seutu on hyvää vauhtia ajautumassa samaan tilanteeseen eli siihen, että erilaiset virkasatraapit yrittävät keskittää maakuntien väen maakunnan keskuskaupunkiin ja mieluummin sielläkin todella ahtaalle.

 

Tässä tilanteessa vaaditaan kuntien luottamushenkilöiltä suoraselkäisyyttä ja jämerää päätöksentekokykyä.

 

Tämä juttu on hyvä päättää kansanedustaja Arto Pirttilahden toteamuksiin em. kolumnissaan:

 

”Pirkanmaalla on potkua, kun osaamme hyödyntää sen eri alueiden vahvuudet ja erityispiirteet. Niin Tampereella kuin pikkukaupungeilla ja maaseudulla on oma tärkeä ja tarpeellinen paikkansa. Asuinpaikkansa pirkanmaalaiset voivat valita omien mieltymystensä mukaan.”

Vielä se, että Pirttilahden kolumni löytyy googlaamalla vaikkapa näin: "Suur-Tampere koko Pirkanmaan voimavarat käyttöön". Käy lukemassa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomessa asuu miljoona henkilöä turhaan maalla, asuuko Suomessa miljoona henkilöä turhaan maalla, Hannu Kopola, Arto Pirttilahti, Suur-Tampere lehti: Arto Pirttilahti, Arto Pirttilahti: Koko Pirkanmaan voimavarat käyttöön,