Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Päin seiniä meni sekin ministerinimitys!

Keskiviikko 14.1.2015 - -Esko Erkkilä-


Jyrki Kataisen jälkeen kokoomuslaiset nostivat pääministeriksi Alexander Stubb´n ja heillä oli tarkoituksena Stubb´n avulla korjata kaikkien aikojen äänipotti tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

 

Kokoomuksen suunnitelmat ovat kariutuneet yksi kerrallaan ja Stubb´n itsensä lisäksi syynä ovat olleet onnettomat ministerivalinnat.

 

 

Stubb nosti maatalousministeriksi täysin kokemattoman Petteri Orpon, joka ollessaan Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmänjohtajana ei ehtinyt aivan kaikkea tyriä.

 

 

Maatalousministerinä Orpo on ehtinyt sitten tyriä oikein kunnolla.

 

 

Kirjoitin mm. näillä sivuilla moneenkin kertaan, että Kataisen-Urpilaisen hallituksen maatalousministeri Jari Koskinen on parasta, mitä Kokoomus pystyy maatalouden, metsätalouden ja kotieläintalouden osalta Suomelle tarjoamaan.

 

 

Stubb ei hyväksynyt Koskisen ministeripostille jatkoa, sillä siihen tarvittiin Stubb´n mielestä henkilö, joka pystyy toimimaan Stubb´n ”voittajajoukkueessa”.

 

 

Päin seiniä meni sekin ministerivalinta!

 

 

Kokoomuksen murheet eivät tietenkään ole koko Suomen murheita, mutta tässä tapauksessa Stubb´n epäonnistuminen maatalousministerin valinnassa on koko Suomen murhe.

 

 

Orpon ja Stubb´n kokemattomuus tuli ilmi silloin, kun Venäjä kielsi maitotuotteiden maahantuonnin EU-alueelta Venäjälle.

 

 

Stubb ja Orpo olivat ”tumput suorina”, kun suomalaiset maidontuottajat joutuivat suuriin vaikeuksiin Venäjälle suuntautuneen maitotaloustuotteiden viennin loppuessa.

 

 

Olen vakavasti huolissani suomalaisten ruokaturvallisuudesta, sillä tiedän ruokaturvallisuuden olevan maatalousministerin vastuualuetta.

 

 

On onni, että ruokaturvallisuuden kohdalla EU:lla ei ole Orpon ministeriaikana ilmennyt ongelmia ja kaikkien pitää toivoa, että niin ei tapahdukaan tämän hallituksen aikana.

 

 

On selvää, että ruokaturvallisuudesta vastaavana ministerinä Orpo olisi ruokaturvallisuusskandaalin aikana täysin orpo!

 

 

 

***********

 

 

 

Vielä eräs huvittava piirre Kokoomuksen maatalouspolitiikassa – Kokoomuksella on maaseutuvaltuuskunta!

 

 

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunta pidetään heidän toimestaan pimennossa ja ainoastaan sen puheenjohtajan nimi vuodelta 2009 - Timo Jaakkola - löytyy nettihaulla.

Ketä ovat jäseninä Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnassa ja mitä tuotantosuuntaa he edustavat?

 Maaseutuvaltuuskunnan jäsenten kotipaikkakunnat kiinnostavat, sillä se kertoo, että edustavatko valtuuskunnan jäsenet kattavasti Suomea ja eri tuotantomuotoja.

Onko Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan jäseninä "leipäpappeja", jotka eivät ymmärrä maataloudesta enempää kuin sika hopealusikasta? 

 

 

Timo Jaakkola on mies paikallaan, mutta kuka on Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtaja nyt ja mitä tämä valtuuskunta on saanut aikaan?

 

 

 

*********

 

 

 

On helppo yhtyä MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilan uunituoreeseen toteamukseen, kun hän toteaa näin:

 

 

”Hallitusohjelmassa ei maaseudulle eikä maaseudun yrittäjille juuri arvoa annettu”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: maatalousministeri Petteri Orpo, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunta,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini