Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Päin seiniä meni sekin ministerinimitys!

Keskiviikko 14.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Jyrki Kataisen jälkeen kokoomuslaiset nostivat pääministeriksi Alexander Stubb´n ja heillä oli tarkoituksena Stubb´n avulla korjata kaikkien aikojen äänipotti tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

 

Kokoomuksen suunnitelmat ovat kariutuneet yksi kerrallaan ja Stubb´n itsensä lisäksi syynä ovat olleet onnettomat ministerivalinnat.

 

 

Stubb nosti maatalousministeriksi täysin kokemattoman Petteri Orpon, joka ollessaan Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmänjohtajana ei ehtinyt aivan kaikkea tyriä.

 

 

Maatalousministerinä Orpo on ehtinyt sitten tyriä oikein kunnolla.

 

 

Kirjoitin mm. näillä sivuilla moneenkin kertaan, että Kataisen-Urpilaisen hallituksen maatalousministeri Jari Koskinen on parasta, mitä Kokoomus pystyy maatalouden, metsätalouden ja kotieläintalouden osalta Suomelle tarjoamaan.

 

 

Stubb ei hyväksynyt Koskisen ministeripostille jatkoa, sillä siihen tarvittiin Stubb´n mielestä henkilö, joka pystyy toimimaan Stubb´n ”voittajajoukkueessa”.

 

 

Päin seiniä meni sekin ministerivalinta!

 

 

Kokoomuksen murheet eivät tietenkään ole koko Suomen murheita, mutta tässä tapauksessa Stubb´n epäonnistuminen maatalousministerin valinnassa on koko Suomen murhe.

 

 

Orpon ja Stubb´n kokemattomuus tuli ilmi silloin, kun Venäjä kielsi maitotuotteiden maahantuonnin EU-alueelta Venäjälle.

 

 

Stubb ja Orpo olivat ”tumput suorina”, kun suomalaiset maidontuottajat joutuivat suuriin vaikeuksiin Venäjälle suuntautuneen maitotaloustuotteiden viennin loppuessa.

 

 

Olen vakavasti huolissani suomalaisten ruokaturvallisuudesta, sillä tiedän ruokaturvallisuuden olevan maatalousministerin vastuualuetta.

 

 

On onni, että ruokaturvallisuuden kohdalla EU:lla ei ole Orpon ministeriaikana ilmennyt ongelmia ja kaikkien pitää toivoa, että niin ei tapahdukaan tämän hallituksen aikana.

 

 

On selvää, että ruokaturvallisuudesta vastaavana ministerinä Orpo olisi ruokaturvallisuusskandaalin aikana täysin orpo!

 

 

 

***********

 

 

 

Vielä eräs huvittava piirre Kokoomuksen maatalouspolitiikassa – Kokoomuksella on maaseutuvaltuuskunta!

 

 

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunta pidetään heidän toimestaan pimennossa ja ainoastaan sen puheenjohtajan nimi vuodelta 2009 - Timo Jaakkola - löytyy nettihaulla.

Ketä ovat jäseninä Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnassa ja mitä tuotantosuuntaa he edustavat?

 Maaseutuvaltuuskunnan jäsenten kotipaikkakunnat kiinnostavat, sillä se kertoo, että edustavatko valtuuskunnan jäsenet kattavasti Suomea ja eri tuotantomuotoja.

Onko Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan jäseninä "leipäpappeja", jotka eivät ymmärrä maataloudesta enempää kuin sika hopealusikasta? 

 

 

Timo Jaakkola on mies paikallaan, mutta kuka on Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtaja nyt ja mitä tämä valtuuskunta on saanut aikaan?

 

 

 

*********

 

 

 

On helppo yhtyä MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilan uunituoreeseen toteamukseen, kun hän toteaa näin:

 

 

”Hallitusohjelmassa ei maaseudulle eikä maaseudun yrittäjille juuri arvoa annettu”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maatalousministeri Petteri Orpo, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunta,

Nyt tarvittaisiin taas kerran Sirkka-Liisa Anttilaa!

Torstai 20.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomi sai kylmää kyytiä EU:ssa, kun Euroopan komissio myönsi 28 miljoonan euron tuen Baltian maiden maidontuottajille, jotka ovat kärsineet Venäjän asettaman tuontikiellon aiheuttamista tappioista, mutta jätti Suomen tuen ulkopuolelle!

 

Suomalaisten syyttävä sormi osoittaa nyt aiheellisesti pääministeri Alexander Stubb´a, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpoa, ”superkomissaari” Jyrki Kataista ja maatalousmepiksi itseään kutsuvaa Petri Sarvamaata.

 

Kokoomusnelikko on toiminut taitamattomasti ja suomalaisten edut sivuuttaen.

************

 

Olen monta kertaa tuonut esille, että kokoomuslaisten maa- ja metsätalousministerien aikana on tullut monta kertaa mieleen Sirkka-Liisa Anttilan toiminta Suomen puolestapuhujana.

Olen kuullut Sirkka-Liisa Anttilan itse kertovan ensimmäisestä vaalimainoksestaan, joka kuului näin:

Rinnanmitan poikia edellä!

Jälleen kerran se lausahdus on totisinta totta.

 

Sirkka-Liisa osasi aina luoda hyvät henkilökohtaiset suhteet maatalousasioista vastaavaan komissaariin – Petteri Orpo ei varmaankaan ole edes yrittänyt sitä tehdä.

***********

 

Suomen jääminen tukien ulkopuolelle aiheuttaa suuria ongelmia koko maidonjalostusketjussa. Suurimmat ongelmat ovat alkutuotannossa, mutta ongelmilla on vakavat vaikutukset koko maidonjalostusketjun toimivuudelle.

 

Komissio perustelee päätöstään sillä, että virallisissa tilastoissa Suomessa maidon tuottajahintataso ei ole romahtanut siten kuin Baltian maissa.

 

Eivätkö Petteri Orpo, Jyrki Katainen ja Petri Sarvamaa osanneet kertoa syytä tähän maatalouskomissaari Phil Hoganille?

Miksi pääministeri Stubb vain twiittailee?

 

Kokoomuslaiset saivat eilisen aikana täyslaidallisen siitä, että eivät ole välittäneet piiruakaan suomalaisen maatalouden, suomalaisen kotieläintalouden ja maidonjalostusketjun toimeentulosta.

 

Stubb kärjessä Kokoomus on tehnyt kaikkensa Venäjän eristämiseksi ja maitotaloustuotteiden vientikielto Venäjälle on yksi seuraus tästä politiikasta.

 

Orpolla ja Kataisella ei ole edellytyksiä, ei taitoa ja ei ilmeisesti myöskään halua puolustaa suomalaista elintarviketuotantoa ja maidontuottajien sekä kuluttajien asemaa.

 

Eilinen palaute on Kokoomuksen kannalta murskaavaa ja ihme olisi, jos Kokoomus ei nyt yrittäisi tehdä asian korjaamiseksi jotain.

Eilen Kokoomuksen nettisivuilla Petri Sarvamaa jo puhui Joulupukista ja sen ehkä tuomista avuista suomalaiselle maidontuotannolle.

Ei tässä Joulupukkia ja maidon tuottajahintojen alenemista olisi tarvinnut odotella, jos kokoomuspäättäjillä olisi ollut edes alkeellisinta tuntemusta Suomen maidonjalostusketjun toiminnasta - maidonjalostuksessa tuottajaosuuskunnat ovat viimeiseen saakka varjelleet maidon tuottajahinnan alentamista.

Voi kun myös Stubb, Orpo, Katainen ja Sarvamaa olisivat ymmärtäneet tämän ilman tukiopetusta! 

 

Odotamme Stubb´n ryhtyvän puolustamaan suomalaista elintarviketuotantoa ja suomalaisia!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU ei antanut tukea suomalaiselle maidontuotannolle, Alexander Stubb, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, "superkomissaari Jyrki Katainen", "maatalousmeppi" Petri Sarvamaa, Sirkka-Liisa Anttila, rinnanmitan poikia edellä - Sirkka-Liisa Anttila,