Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ylöjärven kaupungin tapa lisätä asukasdemokratiaa aihe- ja alueneuvostojen avulla on mielenkiintoinen

Torstai 26.3.2015 - -Esko Erkkilä-


Tapaan sanoa, että olen kahden kaupungin luottamushenkilöloukussa, sillä kuulun Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan lisäksi Ylöjärven kaupungin Viljakkaa-neuvostoon.

 

 

Miten voin olla kahden kaupungin luottamushenkilö?

 

 

Kysymyksen vastaus on, että olen Ylöjärven kaupungin Viljakkala-neuvostossa vapaa-ajanasunnon Viljakkalassa omistavien mandaatilla.

Viljakkala-neuvostoon nimittämiseni taustataho on "Vipu - Viljakkalan puolesta ry" eli en ole Viljakkala-neuvostossa poliittinen toimija.

 

 

Ylöjärven kaupunki järjesti eilen eli keskiviikkona 25.3.2015 Ylöjärven kaupungin valtuustosalissa tilaisuuden, jonne oli kutsuttu kaikkien Ylöjärvellä toimivien neuvostojen jäsenet.

 

 

Tilaisuuden tarkoitus oli edesauttaa neuvostojen keskinäistä tietämystä toistensa toiminnasta ja perimmäisenä tarkoituksena oli kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksien kasvattaminen.

 

 

Ylöjärven kaupungissa toimii neljä aihepiirin mukaan nimettyä neuvostoaa ja ne ovat:

 

  • lapsi- ja nuorisoneuvosto
  • mielenterveysneuvosto
  • vammaisneuvosto
  • vanhusneuvosto

 

 

”Aiheneuvostojen” lisäksi Ylöjärvellä toimii kaksi alueellista neuvostoa eli;

 

  • Viljakkala-neuvosto
  • Kuru-neuvosto

 

 

 

 

riinakaisa

 

 

Pyysin ennen tilaisuutta yhteiskuvaan Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon ja Viljakkala-neuvoston puheenjohtaja Riina-Kaisa Heiskan - mielellään suostuivat!

 

 

Riina-Kaisa on synnyinkotini naapurin emäntä ja tunsin hyvin jo Riina-Kaisan isän sekä isänsä vanhemmat – naapureita kun olimme!

 

 

 

*****************

 

 

 

Neuvostojen yhteistapaaminen oli onnistunut tilaisuus ja sen pohjalta pitäisi kirjoittaa juttuja enemmänkin - ehkä joskus!

 

 

Eräs uutinenkin siellä kerrottiin, kun Ylöjärven vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto suunnittelevat yhteisen kirkkopyhän järjestämistä kesällä 2016 Viljakkalassa ja he ovat suunnitelleet paikalliseksi vastuutahoksi Viljakkala-neuvostoa.

 

 

Me Viljakkala-neuvoston jäsenet innostuimme asiasta ja olemme valmiit toimimaan vastuutahona yhteisen kirkkopyhän järjestelyissä kesällä 2016!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: lapsi- ja nuorisoneuvosto, mielenterveysneuvosto, vammaisneuvosto, vanhusneuvosto, Viljakkala-neuvosto, Kuru-neuvosto, Viljakkala, Ylöjärvi, Kuru,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini