Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Muottiharkkojen työstäminen on meluista sekä pölyistä hommaa!

Torstai 13.6.2024 - -Esko Erkkilä-

Mökkityömaalla pohja-anturan päälle tulevien muottiharkkojen muotoilu ja työstäminen on meluisuuden lisäksi pölyistä hommaa.

 

Eilinen meni mestarin hanslankarina ja ”kuulottimet” oli pidettävä koko ajan korvilla, jotta en menettäisi sitä vähääkään kuuloani, joka on jäljellä.

 

 

IMG_9947.JPG

 

Mestarin rälläkkä leikkaa!

 

 

IMG_9950.JPG

 

Pöly täyttää lähitienoot ja…

 

 

IMG_9948.JPG

 

…tyynellä säällä se muodostaa pölypilven jopa järven vastarannalle!

 

***********

 

Melu ja pöly merkitsevät, että valmista tulee!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Muottiharkkojen työstäminen on meluista sekä pölyistä hommaa!, rälläkkä, Viljakkalan Majajärvi,

Rippikirkkoni on kunnostustöiden vuoksi huputettu!

Sunnuntai 12.5.2024 - -Esko Erkkilä-

Vein eilen ensimmäiset kesäkukat läheisteni haudoille Viljakkalan hautausmaalle ja totesin omin silmin, että…

 

 

IMG_9747.JPG

 

…minulle niin läheinen rippikirkkoni on kunnostustöiden vuoksi huputettu!

 

***********

Viljakkalan kirkon kattotiilet on poistettu katoilta ja ne ovat siististi ladottu eri puolille kirkkotanhuaa kuormalavoille.

 

Kattotiilet pestään ja kelvolliset pääsevät uudelleen katolle – osa kattotiilistä korvataan uusilla kattotiilillä.

 

***************

 

Arvostan seurakunnan toimintaa Viljakkalan kirkon kunnostustöiden suorittamisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rippikirkkoni on kunnostustöiden vuoksi huputettu!, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan kirkko on huputettu, Viljakkala, Viljakkalan hautausmaa,

Ammattiyhdistysliikkeen tuhotoimista huolimatta Raahen terästehdas pyörii taas täysillä!

Perjantai 10.5.2024 - -Esko Erkkilä-

SAK ja muut ay-liikkeen lakkoilijat aiheuttivat maamme talouselämälle suuria ongelmia taannoisilla poliittisilla lakoillaan.

 

Minulla on viime päivinä ollut ilo seurata Viljakkalan Majajärvellä, kun mökkini vieressä kulkeva Tampere-Parkano-Seinäjoki –rata taas palvelee suomalaista talouselämää täysillä.

 

 

IMG_9730.JPG

 

Erityisen ilahtunut olin eilen, kun Raahesta etelään menevä teräsrullajuna joutui pituutensa vuoksi jäämään Majajärven liikennepaikan pääraiteelle odottamaan vastaantulevaa sekä ohittavaa liikennettä ja muu liikenne joutui käyttämään lyhempää ohitusraidetta!

 

Ay-änkyröiden poliittinen lakko pysäytti SSAB:n Raahen terästehtaan tuotannon maaliskuussa ja tehdas joutui tuottamaan puolituotteena teräsaihioita, joista normaalioloissa olisi valmistettu valssaamossa erilaisia tuotteita.

 

***

 

Teräsaihiot on lakon jälkeen käytetty ja tehdas pyörii taas!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ammattiyhdistysliikkeen tuhotoimista huolimatta Raahen terästehdas pyörii taas täysillä!, Ay-hörhöt, Raahen terästehdas, SSAB:n Raahen terästehdas, teräsrullajuna, Viljakkalan Majajärvi,

Se on vuosi kulunut mökkipalosta!

Sunnuntai 5.5.2024 - -Esko Erkkilä-

Toukokuun 5. päivä 2023 oli kova koettelemus, kun Viljakkalan Majajärvelle vuonna 1976 rakentamamme vapaa-ajanasuntomme…

 

 

IMG_7776.JPG

 

…paloi perustuksiaan myöten.

 

 

IMG_7779.JPG

 

Mökistä jäi jäljelle vain savuavat rauniot.

 

**********************

 

Ylöjärven kaupungin johtava rakennustarkastaja lupasi, että uuden mökin saa rakentaa entiselle paikalle, mutta monia haasteita tarvittavien lupien saamisessa riitti.

 

***********

 

Poikkeuslupaa hain 27.6.2023 ja sen sain täsmälleen kuuden kuukauden kuluttua eli 27.12.2023.

 

Rakennusluvan osalta hakemus jätettiin 10.8.2023 ja se hyväksyttiin runsaan kuuden kuukauden kuluttua!

 

Poikkeusluvan ja rakennusluvan saamiseen liittyi lukemattomia immelmanneja.

 

 

***************

 

 

IMG_9709.JPG

 

Nyt 4.5.2024 tontilla näyttää tältä eli toivo elää!

 

Kiitokset vanhimmalle pojallemme, joka on kaivinkoneellaan, kauhakuormaajallaan ja Maatalousyhtymämme traktorilla saanut tontillamme paljon aikaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Se on vuosi kulunut mökkipalosta!. Mökkipalo, Viljakkalan Majajärvi, mökkipalo Viljakkalan Majajärvella 5.5.2023.

Aina se säpsähdyttää, kun posti tuo Poliisilta kirjeen!

Perjantai 3.5.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9704.JPG

Sain ennen Vappua Poliisilta kirjeen ja hetihän se oli pikakelauksella läpikäytävä viimeaikaiset tapahtumat tienpäällä.

 

Helpotus oli suuri, kun kirjeessä Sisä-Suomen poliisilaitoksen Nokia poliisiasemalla työskentelevä naispuolinen rikosylikonstaapeli kertoi, että poliisi on keskeyttänyt mökkini kalustovajaan tehdyn murron ja varkauden tutkimisen.

 

Tosiaan tein rikosilmoituksen, kun mökkini kalustovajan molemmat ovet on murrettu maaliskuun aikana ja vajasta oli varastettu bensakanisteri.

 

Olen vajaan kolmenkymmenen talven ajan pitänyt ”lumilukkoa” mökilläni eli mökkitien viimeinen 150 metriä on jätetty auraamatta, mutta kuluneena talvena tie on ollut aurattuna perille saakka ja heti varkaat iskivät!

 

Selvisin murtojälkien paikkaamisella, mutta ilmeisesti samat rosvot olivat käyneet naapurimökillä ja tehneet paljon pahaa.

 

************

 

Poliisi kertoo, että tutkintaa jatketaan, jos uutta ilmenee!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aina se säpsähdyttää kun posti tuo Poliisilta kirjeen!, Poliisi on keskeyttänyt mökkini kalustovajaan tehdyn murron tutkimisen, Sisä-Suomen Poliisilaitoksen Nokian poliisiasema, Viljakkalan Majajärvi, Murto Viljakkalassa,

Joskus tarvitaan erikoisperäkärryjä!

Maanantai 22.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Kuomullista peräkärryä ei kai laskea erikoisperäkärryksi, mutta…

 

 

IMG_9651.JPG

 

…toki sellainen meillä on.

 

Perheen ainoaksi peräkärryksi suosittelen kuomullista peräkärryä, sillä se on kätevä jokseenkin kaikkeen tavaran siirtoihin!

 

 

Perhekuntamme nuoriso on rakennellut kaksikin erilaista erikoisperäkärryä ja niille molemmille on tarvetta:

 

 

IMG_9652.JPG

 

Salaojaputket ovat pituudeltaan kuusi metriä ja niiden kuljettamiseen tarvitaan erikoisperäkärry, jollainen meiltä löytyy.  Tässä peräkärryssä mm. kaikki valolaitteet ovat kunnossa.

 

 

IMG_9616.JPG

 

Perhekuntamme toinen erikoisperäkärry soveltuu mm. pienoiskaivurin kuljettamiseen ja monta kertaa vuodessa sitäkin tarvitaan.

 

**************

 

Erikoisperäkärryn tarve on tiedostettu myös MTK-Viljakkalan piirissä, sillä se on hankkinut lavettikärryn, jota jäsenet voivat vuokrata – päivävuokra jäseniltä on 30 euroa/vuorokausi.

**************

Erikoisperäkärryjä tarvitaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joskus tarvitaan erikoisperäkärryjä!, erikoisperäkärryt, lavetti, lavettiperäkärry, Viljakkala, MTK, MTK-Viljakkala,

Rakennuspaikka on nyt merkitty!

Torstai 18.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Nyt tiedän kokemuksesta, että vuosi on lyhyt aika, kun palaneen rakennuksen paikalle pystyy aloittamaan poikkeusluvan ja rakennusluvan hakemisen sekä kaiken oheisbyrokratian jälkeen uuden rakentamisen.

 

 

IMG_9647.JPG

 

Eilen kuitenkin on uuden mökin paikka merkitty Ylöjärven kaupungin toimesta!

 

Kulmapisteet haettiin satelliittien kautta toimivien laitteiden avulla, mutta haku oli ilmeisen onnistunut, sillä teräsmittanauha kertoi ristimittauksessa, että kaikki on kunnossa.

*******************

 

Nyt voimme aloittaa rakennustyöt!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rakennuspaikka on nyt merkitty!, Viljakkalan Majajärvi, Ylöjärven kaupunki, rakennuspaikan merkitseminen, Majajärvi,

Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!

Torstai 11.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen osakkaana viidessä yksityistiessä ja sen lisäksi Rouva on osakkaana kahdessa yksityistiessä eli ”yksityisteissä löytyy”!

 

Osakkuuksieni lisäksi olen ollut vuodesta 1994 alkaen toimitsijamiehenä yhdessä yksityistiessä eli Majajärven yksityistiessä, jonka päätepiste on mökkitonttini rajalla Viljakkalassa.

 

Yksityisteiden kunnossapito tapahtuu osakkaiden kustannuksella, mutta kunnat ovat ainakin toistaiseksi myöntäneet yksityisteille kunnossapitoavustuksia.

 

*********

 

Parhaillaan Ylöjärvellä on menossa aika, jolloin yksityisteiden kunnossapitoavustuksia anotaan ja kun toissapäivänä vein Majajärven yksityistien avustusanomuksen kaupungille, niin tunnen asian läpikotaisin.

 

Majajärven yksityistien pituus on 1450 metriä ja vuonna 2023 sen talviauraus maksoi 1.568,60 euroa eli 1.082 euroa per kilometri.

 

Tänä vuonna aurausmaksuja on kertynyt 1.388,80 euroa eli lähes tonni per kilometri tänäkin vuonna!

 

 *****************

 

Toimitsijamiehenä ehkä eniten harmittaa se, että tilinpitäjäpankkimme Tampereen Seudun Osuuspankki muutti yksityistiemme tilin yritystiliksi ja se maksaa n. kympin kuukaudessa eli extrakustannusta kertyy nyt n. 120 euroa vuodessa!

 

*********************

 

Summa saattaa tuntua pieneltä, mutta ilman pienintäkään kulukorvausta toimivan toimitsijamiehen mielestä se on kohtuuton!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!, Viljakkala, Ylöjärvi, yksityisteiden kunnossapitoavustukset, Tampereen Seudun Osuuspankki, pankkipalveluveloitukset ovat kohtuuttomia,

Koneilla meillä pannaan...

Lauantai 30.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Luotan klapinteossa moottorisahaan ja kirveeseen, mutta perhekuntamme pojat luottavat siinäkin hommassa koneisiin.

 

Vanhin poikamme on erikoistunut hydraulisiin ihmeisiin ja hän onkin rakentanut…

 

 

IMG_9568.JPG

 

…kaivinkoneeseen…

 

 

IMG_9566.JPG

 

…hydraulipuristimen, jolla klapit tai oikeammin halot saadaan halottua.

 

Krouviksi halot toki jäävät hydraulipuristimella, mutta onneksi ne tullaan aikanaan polttamaan työkonehallin tulipesässä, jonne mahtuu hieman suuremmatkin halot!

 

 

IMG_9562.JPG

 

Halotut halot kuljetetaan Valmetin Mörkön kauhassa pinottavaksi lavoille, jossa ne saavat kuivua polttokuntoon syksyyn saakka!

 

**************

 

 

Jatkan tuota otsikkoa siten, kuin se Viljakkalassa kokonaisuutena kuuluu eli:

 

 

Koneilla meillä pannaan, eikä suurilla munilla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koneilla meillä pannaan, eikä suurilla munilla!, Koneilla meillä pannaan..., Viljakkala, Valmet Mörkö,

Jokaisen vastuullisen viljakkalalaisnuorukaisen pitää hiihtää ainakin kerran Pirkan hiihto!

Torstai 15.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Niinisalosta Ylöjärven Teivoon hiihdettävä Pirkan hiihto on vuosittaisista pitkänmatkan hiihdoista järjestyksessä toinen Finlandia-hiihdon jälkeen.

 

Tänä vuonna 90 kilometrin pituinen Pirkan hiihto hiihdetään maaliskuun 3. päivänä.

 

******************

 

Keskityin aktiiviaikanani Finlandia hiihtoihin, mutta on minulla sentään seitsemän…

 

 

IMG_9393.JPG

 

…mitalia myös Pirkan hiihdosta.

 

Hiihdin Pirkan hiihtoja harvakseltaan ja ensimmäisen kerran jo 1960-luvun lopulla.

 

*******************

Muistan elävästi sen, kun jouduin ensimmäisen kerran naishiihtäjän ohittamaksi ja se tapahtui Pirkan hiihdossa!

 

Pirkan hiihdossa ongelmana on se, että muistomitali on vuodesta toiseen samanlainen, sillä järjestäjät eivät ole vaivautuneet kaivertamaan muistomitaliin vuosilukua – jokohan saamme tähän parannuksen vuonna 2025!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jokaisen vastuullisen viljakkalalaisnuorukaisen pitää hiihtää ainakin kerran Pirkan hiihto!, Pirkan hiihto, Niinisalosta Teivoon, Pirkan hiihdon muistomitali,

On hieno asia, että Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan!

Sunnuntai 7.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Ylöjärven seurakunnan päättäjät ovat päättäneet, että Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan.

 

IMG_9168.JPG

 

Viljakkalan kirkko ja kellotapuli

 

 

IMG_9158.JPG

 

Viljakkalan kirkko Karhen porstuan puolelta

 

 

*******************

 

Hankintaprosessia hoitaa Mercell Suomi Oy, joka on osa Mercell-ryhmää eli Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelmän tuottajaa.

 

Mercell´n nettisivuilla kuvaillaan Viljakkalan kirkon ja kellotapulin työtä näin:

 

 

Tämä tarjouspyyntö koskee vesikattokorjauksen rakennustöitä kokonaisurakkana. Maksuperusteena on kokonaishinta. Urakka sisältää kaikki suunnitelma-asiakirjoissa mainitut työt, materiaalit ja alihankinnat. Työt tehdään kokonaan sääsuojan alla, käsittäen sekä kirkon että kellotornin huputtamisen.

 

******************

Tarjousten jättöaika päättyy 29.01.2024 klo 12.00!

 

Uskaltaakohan veikata voittavan tarjouksen euromäärää?

 

No, veikkaan, että miljoonan verran euroja!!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On hieno asia että Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan! Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan! Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan kellotapuli, Viljakkalan kirkon Karhen porstua, Karhen porstua, Mercell Suomi Oy,

Jo kymmenellä ruokalajilla saa aikaiseksi mainion jouluaterian!

Torstai 28.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Sain kuluneen joulunajan aikana nauttia kaikkiaan neljässä eri paikassa jouluaterian.

 

Sen taas kerran opin, että ylenpalttinen ruokalajien määrä ei välttämättä tuo parasta makunautintoa.

 

**********

 

Paras jouluateriani oli Viljakkalan Haverissa Kultacasinolla, jossa MTK Viljakkalan vuosikokouksen jälkeen saimme nauttia pöydän antimista.

 

Toki jouluaterian hinnastohintakin oli 32 euroa, mutta oli se sen väärttikin!

 

 

******************

 

Keskustan Pirkanmaan piiri tarjosi piiritoimistolla ennen joulua jouluaterian, jossa kymmenkunnalla ruokalajilla saimme kunnon makunautinnon.

 

IMG_9133.JPG

 

Joulupöydässä oli kinkun lisäksi neljää eri laatikkoa – perunalaatikko, maksalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko. Kaikki laatikot olivat Saarioinen Oy:n valmistamia ja todella herkullisia.

 

Leipäjuusto, rosolli sekä mallasleipä ja Keiju-margariini täydensivät jouluaterian!

 

Joulupöydän hintaa en tiedä, mutta tarjolla olleet ruuat antoivat sananmukaisesti hyvän maun suuhun!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jo kymmenellä ruokalajilla saa aikaiseksi mainion jouluaterian!, Jouluateria, Viljakkalan Haverin Kultacasino, Kultacasino, Viljakkala, MTK Viljakkala, Saarioinen Oy, maksalaatikko, lanttulaatikko, perunalaatikko, porkkanalaatikko,

Viljakkala sai historiansa ensimmäiset jouluvalot!

Keskiviikko 6.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Tavallisesti sivukylien asioista joudutaan kertomaan mollisävyisesti, sillä sivukylät tulevat monissa asioissa kaltoin kohdelluiksi.

 

 

Nyt saamme tehdä tavanomaisesta poikkeuksen ja se on se, että Viljakkala on saanut jouluvalot!

 

*******************

 

IMG_8984.JPG

 

 

IMG_8985.JPG

 

 

IMG_8986.JPG

 

Kiitokset Viljakkalan jouluvaloista kuuluvat Viljakkalan Yrittäjät ry:lle heidän aktiivisuudestaan ja erityisesti Ylöjärven kaupungin tekniselle toimelle, joka Viljakkalan Yrittäjien esityksestä asensi jouluvalot ja ei veloittanut asentamisesta euroakaan!

**************

Parhaimmat kiitokset myös minulta Viljakkalan Yrittäjät ry:lle sekä Ylöjärven kaupungin tekniselle toimelle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala sai historiansa ensimmäiset jouluvalot!, Viljakkala, Viljakkalan Yrittäjät ry, Ylöjärven kaupunki, Ylöjärven kaupungin tekninen toimi,

Paikallislehdet luetaan ensimmäiseksi!

Torstai 16.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Minua kiinnostavat ja koskettavat paikallislehdet ilmestyvät keskiviikkoisin sekä torstaisin – kyseessä ovat…

 

 

IMG_8923.JPG

 

…Seutulehti UutisOiva ja Ylöjärven Uutiset.

 

UutisOivan edellinen nimi oli Hämeenkyrön Sanomat ja se on tullut meille niin kauan kuin muistan.

 

Ylöjärven Uutiset on tullut ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Viljakkala liittyi Ylöjärven kaupunkiin.

 

*******************

 

Arvostan molempia paikallislehtiä ja ne menevät aamuisin lukemisjärjestyksessä ensimmäisiksi ohittaen mm. Aamulehden.

 

***

 

Paikallisuus on voimaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paikallislehdet luetaan ensimmäiseksi!, Seutulehti UutisOiva, UutisOiva, Hämeenkyrön Sanomat, Viljakkala, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämijärvi, Ylöjärven Uutiset, Ylöjärvi,

Hautakivessä oleva kynttiläholvi on nyt paikallaan!

Lauantai 4.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Pyhäinpäivää vietetään aina marraskuun ensimmäisenä lauantaina eli tänään vietämme pyhäinpäivää.

 

Pyhäinpäivänä  muistelemme edesmenneitä läheisiämme.

 

******************

 

Vierailin eilen Viljakkalan hautausmaalla, jonne on haudattuna suuri joukko läheisiäni ja tuttuja kyläläisiä.

 

Tarkoitukseni oli sytyttää muistokynttilät ainakin kymmenkunnalle haudalle, mutta kovan tuulen vuoksi jouduin tyytymään vain muutaman kynttilän sytyttämiseen.

 

***********

 

 IMG_8881.JPG

 

Olen aikoinaan hankkinut vaarini, mummuni ja yhden tätini haudalle hautakiven, jossa on kynttiläholvi – nyt tuo kynttiläholvillinen hautakivi osoitti erinomaisuutensa, sillä hautakiven kynttiläholvissa muistokynttilä jäi palamaan!

 

**************************

 

Vihjeeksi hautakivien hankkijoille; hommatkaa hautakiveksi sellainen hautakivi, jossa on kynttiläholvi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hautakivessä oleva kynttiläholvi on nyt paikallaan!, Kynttiläholvillinen hautakivi, Kynttiläholvi, Viljakkalan hautausmaa,

Aina se kummastuttaa, kun pernaa kutsutaan yöastiaksi!

Maanantai 9.10.2023 - -Esko Erkkilä-

En ole koskaan ymmärtänyt ja vielä vähemmän hyväksynyt sitä, kun pernaa kutsutaan jossain päin Suomea yöastiaksi eli potuksi!

 

Viljakkalassa perunaa on aina kutsuttu pernaksi ja yöastiaa potuksi.

 

Jotkut sanovat, että yöastia on potta, mutta Viljakkalassa se on pottu!

 

Pottu oli entisaikaan erityisesti pienten lasten yöastia ja yöaikaan siihen kertyneet tuotokset käytiin aamulla tyhjentämässä sille lähipellolle, johon keväällä istutettiin pernaa eli perunaa.

 

Perna on siis peruna ja pottu on yöastia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aina se kummastuttaa kun pernaa kutsutaan yöastiaksi! Peruna, perna, Peruna on perna, Pottu, yöastia, pottu on yöastia, Viljakkala,

Ruonanjoessa elää nykytietämyksen mukaan 40.000 raakkua!

Maanantai 25.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrössä Lavajärveen laskevassa Ruonanjoessa elävä raakkukanta on nykytietämyksen mukaan peräti 40.000 raakkua.

 

Nettitiedon mukaan Ruonanjoen raakkukanta on vähenemässä, mutta uudemman tiedon mukaan tilanne onkin päinvastainen.

 

Lavajärven Päivölässä järjestetyssä raakkujaisissa 21.9.2023 kerrottiin, että Ruonanjoen latvoilta on löydetty uusia raakkuesiintymiä ja ne merkitsevät raakkukannan voimistumista Ruonassa.

 

Mökkijärveni Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä sijaitseva Majajärvi on tavallaan Ruonanjoen latvavesiä, sillä Majajärvi laskee Karhejärveen ja Karhejärvi puolestaan Ruonanjokea pitkin Lavajärveen!

 

*************

 

Lavajärveen Ruonanjoki laskee lähellä Lavajärven Päivölää Viljakkala – Ylöjärvi –maantien ali ja…

 

 

IMG_8592.JPG

 

…tässä ottamani kuva Ruonanjoen ”viimeisistä metreistä” ennen Lavajärveä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruonanjoessa elää nykytietämyksen mukaan 40.000 raakkua!, Ruonanjoki, Raakut, jokihelmisimpukat, Lavajärvi, Karhejärvi, Viljakkalan Majajärvi, Lavajärven Päivölä,

Antaako luottamushenkilöiden riitely rohkaisevan mallin virkamiesten välinpitämättömyydelle?

Maanantai 18.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Viljakkala liittyi taannoin Ylöjärveen ja nyt minua huolestuttaa Ylöjärven luottamushenkilöiden riitely, sillä suurena vaarana on se, että luottamushenkilöiden keskinäiset kiistat heijastuvat myös virkahenkilöiden toimintaan.

 

Kannan huolta Ylöjärven kaupungin toimintakyvystä, sillä puolet omistamastani Maatalousyhtymä Erkkilästä sekä vapaa-ajanasuntoni sijaitsevat Ylöjärvellä.

 

Seuraan tarkasti Ylöjärven kaupungin virkahenkilöiden toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Antaako luottamushenkilöiden riitely rohkaisevan mallin virkamiesten välinpitämättömyydelle?, perussuomalaiset, Ylöjärven perussuomalaiset, Ylöjärvi, Viljakkala,

Karhe-Seuralla oli tyylitajua ja heidän ansiostaan Unisillan avajaisista tuli kyläläisten juhlatapahtuma

Sunnuntai 20.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Jatkan eilistä juttuani Unisillan avajaistapahtumasta ja totean, että Karhe-Seuran ansiosta avajaiset saivat arvoisensa puitteet.

 

 

IMG_8355.JPG

 

Unisillan luovuttivat kyläläisten käyttöön mittava joukko eri tahojen edustajia; vasemmalta Mikko Asunen ja Jyrki Toivonen Pirkanmaan Ely-keskuksesta, Petri Uitus ja Hanna Patinen työn urakoineesta Ylöjärven Kiviset Oy:stä, Ari Jokihaara Ylöjärven kaupungilta sekä Joonas Kilpinen Ylöjärven Kiviset Oy:stä!

 

 

IMG_8356.JPG

 

Karhe-Seura oli keskeisessä roolissa Unisillan avajaistilaisuudessa, sillä seuran hallituksen varajäsen Pirjo Malkamäki otti ohjat käsiinsä ja toimi tilaisuuden avaajana.

 

 

IMG_8353.JPG

 

Avajaistilaisuuden trahteerana toimi Karhe-Seura ja Pirjo Malkamäellä sekä Juhani Malkamäellä oli tässä keskeinen rooli.

 

 

IMG_8366.JPG

 

Kelpaa Unisillan yli nyt ajella!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Unisillan avajaiset, Karhe-Seura, Pirjo Malkamäki, Juhani Malkamäki, Viljakkala, Viljakkalan Karhe, Pirkanmaan Ely-keskus, Ylöjärven Kiviset Oy, Ylöjärven kaupunki,

Unisillan remonttityö oli hinnaltaan edullinen ja työ valmistui etuajassa!

Lauantai 19.8.2023 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan Karhella sijaitsevan Unisillan remonttityö on valmistunut ja silta avattiin liikenteelle eilen.

 

Remonttityö oli kahdessakin mielessä positiivinen, että se pystyttiin suorittamaan 370.000 euron kustannuksilla ja työ valmistui selvästi etuajassa.

 

Työ oli kyläläisille hankala, sillä siltatyö merkitsi paikakuntalaisille ja mökkiläisille pitkää kiertomatkaa.

 

 

IMG_8348.JPG

 

Unisiltaa kutsuttiin avajaistilaisuudessa Karhen sillaksi, mutta…

 

 

IMG_8362.JPG

 

…Tuomo Korpilahti painotti puheenvuorossaan aivan oikein, että kyseessä on Unisilta!

 

 

**************

 

Eräs juttu Unisillan nimihistoriasta on kuulemma se, että Soukon poikien isä pyrki joskus lautta-aikana veden yli, mutta ei saanut lautturia hereille ja hän sanoikin, että olkoon aikanaan saatavan sillan nimi ”Unisilta”!

 

*********

 

 

Vuonna 1915 syntyneen isäni synnyinkoti oli ja on yhä edelleen lähellä Unisiltaa ja hänen koulumatkansa kotoaan Karhen koululle kulki Unisillan yli eli olen paljon kuullut juttuja Unisillasta.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Unisillan remonttityö oli hinnaltaan edullinen ja työ valmistui etuajassa!, Unisilta, Karhe, Viljakkalan Karhe, Karhen silta, Unisillan avajaiset 18.8.2023,

Vanhemmat kirjoitukset »