Nyt on aika nauttia kesän aherruksista!Keskiviikko 9.12.2015 - -Esko Erkkilä- Kesä on hienoa aikaa puurtaa kasvimailla ja nähdä joka päivä se kasvunihme, joka saa juurekset, marjat ja hedelmät kasvamaan korjuukelpoisiksi.
Nyt on puolestaan alkanut se ajanjakso vuodesta, jolloin viherpeukalo pääsee nauttimaan töittensä tuloksista.
Tässä muutama kuva niistä hetkistä, jolloin sain päivänä muutamana olla Rouvan apuna, kun valmistin oman maan juureksia ruuaksi.
Varastoimme porkkanat kuivassa hiekassa muovisankoihin ladottuina kellarissa.
Varastointi on onnistunut hyvin ja nyt hyvin säilyneet porkkanat kuoritaan.
Kuoritut porkkanat palastellaan, niiden joukkoon lisätään hieman rypsiöljyä ja suolaa.
Palastellut porkkanat laitetaan uuniin ja tässä on lopputulos!
Punajuuret käsitellään samoin kuin porkkanat.
Sipulit kuoritaan ja ne voidaan pieniä kuten porkkanat ja punajuuret, mutta meillä sipulit ajetaan kuorimisen jälkeen yleiskoneen ”silppurin” kautta tasaiseksi uunivalmiiksi massaksi.
Sipulimassa kuumennetaan sähköuunissa ja jäähdyttämisen jälkeen se laitetaan pakastuspurkkeihin myöhempää käyttöä odottamaan. Sipulimassa on niin herkullista, että osa siitä katoaa parempiin suihin ennen pakkaseen ehtimistään!
Valkosipuli on puutarhamaan aatelia ja osa siitä meillä päätyy tavallisen sipulimassan joukkoon makua antamaan.
Tässä kerrotut tavat ja menetelmät muodostavat vain osan niistä tavoista, joiden lopputulemana puutarhamaan juurekset päätyvät ruokapöytäämme.
Bon Appétit!
-Esko Erkkilä- |
Avainsanat: trekoolimaa, puutarha, viherpeukalo, porkkanasta ruokaa, punajuuresta ruokaa, sipulista ruokaa, valkosipulista ruokaa, |