Miksi politiikan ja myös yhdistyselämän johtopaikoille siilautuu henkilöitä, jotka kylvävät eripuraa?Sunnuntai 18.11.2018 klo 5.09 - -Esko Erkkilä- Bisnesmaailmassa yli neljäkymmentä vuotta toimineena ihmetyttää, että politiikan ja yllättävää myös yhdistysmaailmaan on pesiytynyt henkilöitä, joiden käyttövoimana näyttää olevan eripuran sekä keskinäisen epäluottamuksen lietsominen.
Eripuran ja keskinäisen epäluottamuksen lietsonnan perimmäisenä tarkoituksena on lietsojan henkilökohtaisen aseman vahvistaminen – tätä ilmiötä en ainakaan vahvana todennut bisnesmaailmassa, joten minulle ilmiö on ollut uusi kokemus.
Joku näistä eripuran ja epäluottamuksen lietsojista pääsee jollakin ihmeellä ja kummalla vastuullisiin tehtäviin politiikassa ja jopa yhdistysmaailmassa!
Ei hyvä niin!
Sukupuolten tasa-arvo, alueellinen tasa-arvo ja mielipiteiden tasa-arvo ovat mielestäni keskeisiä arvovalintoja, jotka pitäisivät olla valitsijoiden ohjenuorina, kun valitaan keulakuvia poliittisiin ja myös yhdistyselämän vastuullisiin tehtäviin.
Keskeistä mielestäni on osaaminen ja porukan parhaaksi toimiminen.
Monessa tapauksessa nyt ei ole näin.
Olen viime aikoina havainnut, että ihanteeni ovat askeleen verran edenneet, sillä kiireisimmät pyrkyrit ja oman etunsa tavoittelijat ovat saaneet ”kansalta” haisevan vastalauseen ja heitä ei ole valittu johtaville paikoille politiikassa eikä yhdistyselämässä.
Palaan vielä otsikkokysymykseeni:
Bisnesmaailmassa johtopaikoille valikoituvat sellaiset henkilöt, jotka pystyvät ”fiksusti parempaan” kuin muut, mutta politiikassa ja myös yhdistysmaailmassa monesti korkeimmalle nousevat ne, jotka huutavat kovempaa ja tekevät itseään tykö sellaisin menettelytavoin, joista bisnesmaailmassa joutuisi armotta syrjään.
Bisnesmaailman systeemi on hyvä ja sitä kehitystä on voimistettava myös politiikassa sekä yhdistyselämässä!
-Esko Erkkilä- |
Avainsanat: bisnesmaailma, politiikka, yhdistyselämä, |