Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Miksi politiikan ja myös yhdistyselämän johtopaikoille siilautuu henkilöitä, jotka kylvävät eripuraa?

Sunnuntai 18.11.2018 klo 5:09 - -Esko Erkkilä-

Bisnesmaailmassa yli neljäkymmentä vuotta toimineena ihmetyttää, että politiikan ja yllättävää myös yhdistysmaailmaan on pesiytynyt henkilöitä, joiden käyttövoimana näyttää olevan eripuran sekä keskinäisen epäluottamuksen lietsominen.

 

 

Eripuran ja keskinäisen epäluottamuksen lietsonnan perimmäisenä tarkoituksena on lietsojan henkilökohtaisen aseman vahvistaminen – tätä ilmiötä en ainakaan vahvana todennut bisnesmaailmassa, joten minulle ilmiö on ollut uusi kokemus.

 

 

Joku näistä eripuran ja epäluottamuksen lietsojista pääsee jollakin ihmeellä ja kummalla vastuullisiin tehtäviin politiikassa ja jopa yhdistysmaailmassa!

 

 

Ei hyvä niin!

 

 

Sukupuolten tasa-arvo, alueellinen tasa-arvo ja mielipiteiden tasa-arvo ovat mielestäni keskeisiä arvovalintoja, jotka pitäisivät olla valitsijoiden ohjenuorina, kun valitaan keulakuvia poliittisiin ja myös yhdistyselämän vastuullisiin tehtäviin.

 

 

Keskeistä mielestäni on osaaminen ja porukan parhaaksi toimiminen.

 

 

Monessa tapauksessa nyt ei ole näin.

 

 

Olen viime aikoina havainnut, että ihanteeni ovat askeleen verran edenneet, sillä kiireisimmät pyrkyrit ja oman etunsa tavoittelijat ovat saaneet ”kansalta” haisevan vastalauseen ja heitä ei ole valittu johtaville paikoille politiikassa eikä yhdistyselämässä.

 

 

Palaan vielä otsikkokysymykseeni:

 

 

Bisnesmaailmassa johtopaikoille valikoituvat sellaiset henkilöt, jotka pystyvät ”fiksusti parempaan” kuin muut, mutta politiikassa ja myös yhdistysmaailmassa monesti korkeimmalle nousevat ne, jotka huutavat kovempaa ja tekevät itseään tykö sellaisin menettelytavoin, joista bisnesmaailmassa joutuisi armotta syrjään.

 

 

 

Bisnesmaailman systeemi on hyvä ja sitä kehitystä on voimistettava myös politiikassa sekä yhdistyselämässä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: bisnesmaailma, politiikka, yhdistyselämä,

Neljä perustukijalkaa

Sunnuntai 13.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokoukseen ja kokouksessamme esiintyi ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen.

 

 

Olin virallinen puoluekokousedustaja kesäkuussa 2016 Seinäjoen puoluekokouksessa, jossa yksimielisesti päätimme, että Matti Vanhanen on Keskustan presidenttiehdokas tammikuussa 2018 järjestettävissä presidentinvaaleissa.

 

 

 

IMG_1786.JPG

 

 

Eilen Tampereella Kirjastotalo Metson Lehmus-salissa järjestetty tilaisuus oli Matti Vanhasen 161. puhetilaisuus hänen presidenttiehdokkuusaikanaan!

 

 

 

Tasavallan presidentin keskeinen tehtävä on huolehtia kansallisen turvallisuuden vaalimisesta ja sen hoitamisessa Matti Vanhasella on neljä perustukijalkaa:

 

 

 

IMG_1789.JPG

 

 

Harkitseva ja viisas ulkopolitiikka.

 

 

 

IMG_1791.JPG

 

 

Uskottava puolustus.

 

 

 

IMG_1790.JPG

 

 

Itsellinen talous ja siinä erityisesti energiaomavaraisuus sekä ruokaomavaraisuus.

 

 

 

IMG_1793.JPG

 

 

Kansallinen eheys.

 

 

 

 

Matti Vanhanen toivoo, että presidentinvaalitaistelusta muodostuu analyyttinen ja faktoihin perustuva keskustelu.

 

 

Samaa toivon minäkin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukopolitiikkaa yhdessä, Matti Vanhanen, ulkoasiainvaliokunta, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, Harkitseva ja viisas ulkopolitiikka, Uskottava puolustus, Itsellinen talous, Kansallinen eheys,

Pitävät peruspilarit

Sunnuntai 30.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluevaltuustokokouksen päätti sunnuntaina 23.4.2017 kaikille avoin ”Ulkopolitiikka yhdessä” –seminaari, jossa Keskustan presidenttiehdokas, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen esiintyi.

 

 

 

IMG_8848.JPG

 

 

Vanhanen esitti hänen mielestään neljä ulkopolitiikkamme peruspilaria ja ne ovat myös hänen presidentinvaalikampanjansa avainkohdat.

 

 

Seuraavassa ne ovat luettelonomaisesti mainittuina:

 

 

 

IMG_8850.JPG

 

 

Viisas, harkitseva ulkopolitiikka.

 

 

 

IMG_8851.JPG

 

 

Uskottava puolustuspolitiikka.

 

 

 

IMG_8852.JPG

 

 

Eheä Suomi.

 

 

 

IMG_8853.JPG

 

 

Taloudellinen itsellisyys.

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Vanhanen, presidenttiehdokas Matti Vanhanen, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen, viisas ja harkitseva ulkopolitiikka, uskottava puolustuspolitiikka, eheä Suomi, taloudellinen itsellisyys,

Termin "jäte" käyttäminen pitäisi kokonaan kieltää!

Perjantai 12.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan politiikka- ja toimintapäivillä Tampereen Yliopistolla eräs ohjelmaosio oli lauantaina 6.2.2016 seminaari, jonka teemana oli;

 

 

Jätteestä ja romusta uutta bisnestä

 

 

Osallistuin seminaariin, vaikka samaan aikaan olisi ollut mahdollista osallistua moneen muuhunkin seminaariin.

 

 

 

 

sivu1.jpg

 

 

Seminaarin puheenjohtajana toimi kansanedustaja Hanna Kosonen.

 

 

 

 

sivu2.jpg

 

 
Europarlamentaarikko Hannu Takkula selvitti kiertotalouden roolia EU:n agendalla.

 

 

 

 

sivu3.jpg

 

 

Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoi johtamansa konsernin saavutuksista eri polttoaineiden osuuden kehityksestä yrityksen energiantuotannossa.

 

 

 

 

sivu4.jpg

 

 

Yrityksen polttoainepaletissa on vuosien aikana tapahtunut melkoisia muutoksia;

  • polttoöljyn osuus on minimoitu (tummanruskea)
  • jyrsinturpeen osuus on alentunut (vaaleanruskea)
  • puun osuus on kasvanut (vihreä)

 

 

 

sivu5.jpg

 

 

Metener Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kalmari esitti…

 

 

 

 

sivu6.jpg

 

 

…piirakkakuvion avulla Suomen biokaasupotentiaalia ja hän pääsi tasolle 25 TWh, kun Loviisan ydinvoimalayksikkö tuottaa vuodessa n. 4 TWh!

Kahdestakymmenestäviidestä TWh:sta Kalmarin mukaan olisi peräti 17,8 TWh:a saatavissa peltobiomassasta - tässä olen Kalmarin kanssa samaa mieltä, mutta...

 

 

...minua häiritsi Kalmarin esityksessä tavattomasti se, kun hän käytti termiä…

 

 

…”elintarviketeollisuuden jäte”.

 

 

En voi hyväksyä moista termiä ja käytinkin yleisöpuheenvuoron, jossa totesin, että elintarviketeollisuudessa ei synny kiloakaan jätettä!

 

 

 

 

sivu7.jpg

 

 

Minua lämmittikin kovasti, kun maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoi seminaarin lopussa virallisessa puheenvuorossaan näin:

 

 

"Erkkilän Esko kiteytti seminaarin, kun sanoi, että jätteitä ei ole lainkaan, koska toisen "jäte" on toiselle raaka-aine!"

 

 

Olipa hyvä seminaari ja nuo ministeri Tiilikaisen sanat tuntuivat mukavilta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan politiikka- ja toimintapäivät 2016, Hannu Takkula, Hanna Kosonen, Erkki Kalmari, Markus Tykkyläinen, Napapiirin Energia ja Vesi Oy, ministeri Kimmo Tiilikainen, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, jäte-sana pitäisi kieltää,

Kaksi helmeä!

Tiistai 9.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereella 6.-7.2.2016 järjestetyt Keskustan politiikka- ja toimintapäivät onnistuivat yli odotusten.

 

 

Osallistuin päivien suunnitteluun ja toteuttamiseen, joten tunnen kaikki ne karikot joihin valmistauduimme.

 

 

Huolellisella valmistautumisella selvitimme kaikki karikot ja nyt olemme tyytyväisiä.

 

 

Haluan tässä jutussa ottaa esille kaksi helmeä, joita molempia tapahtumia sain olla lähietäisyydellä todistamassa.

 

 

***************

 

 

poli1.jpg

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön jäsen, taksiautoilija Timo Saarimaa on ”piireissä” tunnettu terävistä mielipiteistään sekä hoksottimistaan ja hän ei pettänyt meitä tälläkään kerralla.

 

 

Ministeritentin aikana Saarimaa keksi selityksen sanalle sote ja se on;

 

 

Suomalaisten Oikeus Terveelliseen Elämään!

 

 

Voiko sitä tuon selvemmin sanoa!

 

 

 

**********************

 

 

 

 

poli2.jpg

 

 

Toisen huippuhetken politiikka- ja toimintapäiville kokoontunut yleisö ja minä saimme kokea, kun pääministeri Juha Sipilä sanoi esityksessään näin:

 

 

”Jotkut kritisoivat, että Suomea ei voi johtaa kuin yritystä.  Vastaan, että kriitikot eivät ole johtaneet yritystä!”

 

 

Yritysmaailmasta politiikan taustatoimijaksi siirtyneenä koen Sipilän lausuman myös itseäni koskevaksi ja suureksi luottamuksen osoitukseksi meille, joilla on vahva yritystausta, kun olemme ryhtyneet politiikan taustatoimijoiksi.

 

 

Yritystausta on oivallinen pohja toimia myös politiikassa.  Politiikassa pätevät samat lainalaisuudet ja tosiasiat kuin yritysmaailmassa.

 

 

Yritysmaailmassa tarvitaan yhteistyökykyä joka suuntaan ja sitä herra paratkoon monilta politiikassa toimivilta puuttuu.  Minä, minä, minä –politiikka ei pitkään pötkyttele!

 

Talousasioiden hallitseminen on keskeistä yritysmaailmassa, mutta sitä samaa se on myös politiikassa – vain taloudellisesti terve yritys voi menestyä ja myös poliittisen puolueen, piirijärjestön ja kunnallisjärjestön taloudellisen tilanteen pitää olla kunnossa, jotta toiminnalla olisi tulevaisuutta.

 

 

Kiitokset Juha Sipilälle, joka selkeästi uskaltaa liputtaa myös politiikassa yritysmaailmasta tuttujen tosiasioiden puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SOTE, Suomaisten Oikeus Terveelliseen Elämään, yritysmaailman opit sopivat politiikkaan, Juha Sipilä: He eivät ole johtaneet yritystä, Juha Sipilä,

Leipäviljan varmuusvarastoinnin määrät pitää arvioida uudelleen

Maanantai 8.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Tein eilen Tampereella järjestetyillä Keskustan politiikka- ja toimintapäivillä ministeritentissä kysymyksen, jossa totesin seuraavaa:

 

”Suomesta laivataan parhaillaan Huoltovarmuuskeskuksen varastoista varmuusvarastoissa olevaa leipäviljaa satoja miljoonia kiloja, josta toimenpiteestä edellinen hallitus päätti.

 

Tiedostaako hallitus muuttuneen tilanteen ja onko suunnitelmissa palata leipäviljan varmuusvarastoinnissa entiselle tasolle?”

 

 

*************

 

 

Taustatiedoksi se, että ennen leipäviljaa oli varmuusvarastoissa vuoden tarve, mutta joulukuussa 2013 Kataisen-Urpilaisen –hallitus teki päätöksen, että varmuusvarastoviljan varastointimäärät alennetaan vastaamaan puolen vuoden tarvetta. Silloisen hallituksen päätös tuli voimaan heti ja sen mukaan uusiin varmuusvarastointimääriin pitää päästä vuoden 2016 loppuun mennessä.

 

 

Satokaudella 2012-2013 vehnää käytettiin elintarvikkeeksi 257 miljoonaa kiloa ja ruista 94 miljoonaa kiloa eli leipäviljan käyttömäärä oli 351 miljoonaa kiloa.

 

 

Varmuusvarastoidut leipäviljamäärät eivät ole julkista tietoa, mutta kun leipäviljojen vuosikäyttö on tasoa 350 miljoonaa kiloa, asettuvat vientilaivaukset suuruusluokkaan 175 miljoonaa kiloa.

 

 

**************

 

 

sipilahuoltovarmuus2016.jpg

 

 

 

Pääministeri Juha Sipilä vastasi kysymykseeni ja totesi kysymystäni mukaellen, että tilanne on muuttunut.

 

 

Sipilä totesi, että hallitus käy parhaillaan huoltovarmuuteemme liittyviä kysymyksiä läpi ja siinä yhteydessä tarkastellaan uudelleen mm. leipäviljan varmuusvarastointiin liittyvät kysymykset.

 

 

Pääministeri Sipilän kysymykseeni antama vastaus osoittaa, että hallituksemme ”elää ajassa”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: leipäviljan varmuusvarastointi. varmuusvarastointi. Huoltovarmuus, Huoltovarmuuskeskus, Keskusta, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät 2016,

Tampere on tänään ja huomenna Suomen keskustalaisin paikkakunta!

Lauantai 6.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Politiikka- ja toimintapäivät alkavat tänään Tampereen Yliopistolla klo 9.00.

 

 

Politiikka- ja toimintapäivät ovat Keskustalla puoluekokouksen jälkeen toiseksi suurin tapahtuma ja se merkitseekin, että puoluejohdon, kaikkien ministereiden sekä lähes kaikkien kansanedustajien lisäksi kaupunkiimme saapuu n. 500 keskustalaista ympäri maata.

 

 

Tapahtuma jakaantuu aloitustilaisuuden jälkeen eri teemojen tiimoilta tapahtuviin seminaareihin.

 

 

Keskusta on yhteistyökykyinen ja yhteistyöhaluinen myös muiden puolueiden kanssa ja saammekin kuulla mm. kokoomuksen ministeri Sanni Gran-Laasosta sekä vihreiden Pekka Haavistoa.  Muistan, kun edellisillä politiikka- ja toimintapäivillä Jyväskylässä vieraanamme oli SDP:n Mikael Jungner.

 

 

Mainitsinkin jo, että kaikki Keskustan ministerit ovat Juha Sipilän johdolla paikalla.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on osavastuussa huomenna Koskikeskuksen lavalla järjestettävän kolmituntisen tilaisuuden junailemisesta.

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden ohjelma alla:

 

 

 

 

 **********************

 

Ryhdyin kunnallispolitiikkaan vuonna 2008 järjestetyissä kunnallisvaaleissa ja olen sen jälkeen osallistunut Lahden, Rovaniemen ja Turun puoluekokouksiin sekä kaikille politiikka- ja toimintapäiville.

 

 

On luonnollista, että kaikki tapahtumat ovat kohdaltani tapahtuneet omarahoituksellisesti ja niin tulee tapahtumaan myös tänään sekä huomenna.

 

 

Vielä tänään ehtii tulemaan mukaan vaikka ilmoittautumisaika onkin jo umpeutunut.

 

 

Koskikeskuksen tilaisuus on ilmainen ja toivottelenkin kaikki sinne tervetulleiksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Koskikeskus, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät, Juha Sipilä, Juha Rehula, Olli Rehn, Kimmo Tiilikainen, Anne Berner, Anu Vehviläinen, Timo Laaninen, Annika Saarikko,

Uskonnosta, politiikasta ja pankkipolitiikasta myyntimies ei puhu!

Torstai 10.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Toivon lukijoideni olevan kanssani samaa mieltä, että ainoastaan myyntityö ja sen onnistuminen tuo yhteiskuntaan lisäarvoa.

 

 

On selvää, että terveydenhoito, opetus ja kaikkinainen hallinto ovat menestyvän talouselämän eli myyntityön tuloksille perustuvia.

 

 

Pidemmällä tarkastelulla emme pysty ylläpitämään terveydenhoitoa, opetusta, kansallista turvallisuutta ja emme mitään muutakaan itsestään selvyytenä pitämäämme yhteiskunnan toimintoa, ellei meillä ole näille toiminnoille maksumiestä.

 

 

Laadukkaat tuotteet sekä kilpailukykyiset palvelut ja näiden oikeaan hintaan tapahtunut kaupittelu mahdollistavat meille hyvinvoinnin.

 

 

Tarvitaan siis myyntityötä!

 

 

Työskentelin saman konsernin palveluksessa tasan 40 vuotta. Neljästäkymmenestä vuodesta olin myyntityön etulinjassa 25 vuotta ja viimeiset 15 vuotta vastasin yrityksemme raaka-ainehankinnasta, mutta koin silti koko ajan olevani myyntihommissa.

 

 

Eräs arvostettu esimieheni painotti, että yrityksessä jokainen henkilö on myyntimies.

 

 

Allekirjoitan arvostamani esimieheni toteamuksen, sillä esim. tuotantolinjalla työskentelevä henkilö on keskeisessä roolissa, jotta varsinaisen myyntihenkilön työ onnistuu.  

 

 

Vain myyntihenkilön onnistuminen tuo yritykseen tuloja, joten hänen menestymisensä työssään on yritykselle tärkeää.

******************

 

Palaan tämän juttuni otsikkoon ja totean, että asiakaskontakteissa myyntimiehen kannattaa varoa ottamasta kantaa uskontoon ja politiikkaan, sillä kaikkien asiakkaiden yrityksen tuotteista maksamat eurot ovat tuloa yrityksen kassaan.

 

 

Sain leipäni agribisneksestä ja ainakin 1970- ja 1980-luvuilla pankkipolitiikka oli maatiloilla aihe, jota ei kannattanut kosketella.

 

 

Jos näki tilan piirongin päällä joko osuuspankin tai säästöpankin viirin, niin silloin saattoi turvallisesti ottaa hieman puheeksi myös pankkipolitiikan.

 

 

Pankkipolitiikan merkitys ihmisten elämässä on vähentynyt, mutta viisas myyntimies ei tänäänkään ota tiukkaa kantaa uskontoon eikä politiikkaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uskonto, politiikka, pankkipolitiikka, onnistunut myyntityö, myyntityö, myyntimies,

On varmaa, että myös kuntapolitiikka muuttuu eduskuntavaalien tuloksen ansiosta

Tiistai 5.5.2015 - -Esko Erkkilä-

On ollut mielenkiintoista seurata keskustelua, että muuttuuko paikallispolitiikka eduskuntavaalien tulosten vuoksi.

 

 

Ei ole kenellekään yllätys, kun eduskuntavaalien suurimmat häviäjät eli Kokoomus ja SDP väittävät, että ei muutu.

 

 

Eduskuntavaalien kiistaton ja selkeä voittaja Keskusta taas toteaa, että eduskuntavaalien tulos heijastuu muutoksena myös paikallispolitiikkaan.

 

 

Otan esimerkiksi Ylöjärven, johon synnyinkuntani ja mökkikuntani Viljakkala taannoin liittyi.

 

 

Tietoni perustuvat Ylöjärven Uutiset –paikallislehden – jonka tilaaja olen – 29.4.2015 julkaisemaan juttuun.

 

 

Lehden mukaan Kokoomuksen, SDP:n sekä Vasemmistoliiton kanta on, että eduskuntavaalien tulos ei vaikuta Ylöjärven paikallispolitiikkaan. Yllättävää on, että myös Ylöjärven Perussuomalaiset näkevät asiantilan samoin – piskuinen Kristillisdemokraatit myötäilee entisten valtapuolueiden mielipidettä.

 

 

Ylöjärven Keskustan valtuustoryhmän viljakkalalainen puheenjohtaja Pekka Hietaniemi näkee asian tyystin toisin, sillä hänen mielestään eduskuntavaalien tulos näkyy jatkossa selvästi Ylöjärven kaupungissa.

 

 

Olen Pekka Hietaniemen kanssa samaa mieltä.

 

 

 

Keskustan Ylöjärven valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Hietaniemi perustelee Ylöjärven Uutisten mukaan kantaansa näin:

 

 

”Vaalien tulos vaikuttaa ylöjärveläiseen politiikkaan muun muassa haja-asutusalueiden tarpeiden aiempaa selvempään huomioimiseen.”

 

 

Uskon tietäväni, että Pekka Hietaniemi viittaa lausunnollaan Tampereen seutukuntaa kurittavaan MAL-sopimukseen, jonka haitallisin vaikutus on se, että se mm. estää rakentamisen omalle maalle.

 

 

MAL-sopimus (Maankäytön-, Asumisen- ja Liikenteen) ei perustu mihinkään lakiin tai säädöksiin, mutta Tampereen seutukunnan virkamiehet ja valtansa kukkuloilla olleet luottamushenkilöt ovat sen keksimisellä rajoittaneet haja-asutusalueiden elämää.

 

 

MAL-sopimusten kyseenalaisena kehtona voidaan pitää Tampereen kaupunkiseutua, mutta ”tauti” on viime aikoina ollut vinhaa vauhtia etenemässä mm. Turkuun ja jopa Kokkolaan.

 

 

Järkevät kansalaiset panevat nyt toivonsa siihen, että virkamiesten ja eräiden luottamushenkilötahojen hellimät MAL-sopimukset painetaan unhon yöhön ja päästään koko valtakunnan tasapuoliseen kehittämiseen.

 

 

 

 

minnasarvijarvi

 

 

Olin tyytyväinen, kun Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja ja Ylöjärven kaupunginvaltuutettu sekä Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsen Minna Sarvijärvi totesi eilen Tampereen Keskustorilla näin:

 

 

”Toivottavasti Tampereen kaupunkiseutujen kasvua rajoittava MAL-sopimuspaperi nyt laitetaan saunan pesään!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Minna Sarvijärvi, Pekka Hietaniemi, Ylöjärven Uutiset, eduskuntavaalien vaikutus kunnallispolitiikkaan, Keskustan vaalivoitto, Ylöjärvi, Viljakkala,

Ulkopolitiikkaan ei kuulu katupoikamainen naapurin ikkunoiden kivittäminen

Torstai 25.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus on ”taikapajassaan” päättänyt alenevien galluplukujen pelottamana ryhtyä laajalla rintamalla haastamaan Keskustaa, Tasavallan Presidenttiä ja ulkoministeri Tuomiojaa siitä ulkopolitiikan linjasta, jota Sauli Niinistö, Erkki Tuomioja ja Keskusta Juha Sipilän johdolla ovat noudattaneet.

 

 

On selkeästi todettava, että Keskustan ulkopoliittinen ja turvallisuuspoliittinen linja nojaa sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, kansainväliseen yhteistyöhön, hyviin kahdenvälisiin suhteisiin kaikkien maiden kanssa ja uskottavaan puolustukseen.

 

 

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ei kuulu se Venäjään suuntautuva neulanpistopolitiikka, jonka pääarkkitehtina Suomessa on pääministeri Stubb.

 

 

Stubb´n vanavedessä ja ilmeisesti Kokoomuksen taikapajassa päätetyllä tavalla ovat kokoomuksen konkaripoliitikot päättäneet ryhtyä ajamaan Suomen Natoon liittymistä kabinettipäätöksellä ja sivuuttamalla kansan mielipide.

 

 

Ulkopolitiikka on alue, jolle ei sovi katupoikamainen naapurin ikkunoiden kivittäminen.

 

 

Tarja Halonen teki presidenttiaikanaan paljon hallaa Suomen suhteille Yhdysvaltojen kanssa.

 

 

Stubb on joukkoineen aiheuttamassa paljon suurempaa haittaa Suomen ja Venäjän välisille suhteille, kuin konsanaan Halonen aiheutti suhteiden heikkenemistä Yhdysvaltoihin.

 

Luottamus on ulkopolitiikan hoitamisessa tärkeintä – luottamusta pitää vastuunkantajien nauttia kotimaassa, mutta sitä pitää heidän nauttia myös naapurimaiden silmissä.

 

 

Nykyisellä menolla Kokoomus on menettänyt luottamuksen ulkopolitiikan osaajana Suomessa ja on suuri vaara, että luottamus Suomen ulkopolitiikkaan horjuu myös naapumaissamme.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Suomen turvallisuuspolitiikka, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka,

Ärhenteleminen ei kanna elävässä elämässä ja ei myöskään luottamustehtävien hoitamisessa

Keskiviikko 26.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Olen oppinut, että kaikkinaiset luottamustehtävät vaativat jatkuvaa aktiivisuutta ja sovittelua.

 

Asioihin puuttumisen pitäisi olla ”fiksua ja filmaattista”, sillä ärhentelevällä käytöksellä saa aikaiseksi enemmän pahaa kuin hyvää.

 

Monissa asioissa olen havainnut, että nuoret ja kokemattomat ”leijonat” osaavat kyllä ärhennellä, mutta sillä tavalla kerjää itselleen ja myös taustajoukoilleen vain vaikeuksia – porukka ei luota ärhentelijöihin ja niin he saavat purra alahuultaan omissa porukoissaan.

 

Olen kiitollinen, että sain toimia bisnesmaailmassa 40 ja puoli vuotta, sillä se oli hyvää harjoittelua niihin vastuisiin, joita minulle eläkevaarina on suotu ja tarjottu.

 

Opin liike-elämässä mm. sen, että henkilökohtaisia suhteita ei missään olosuhteissa kannata raunioittaa. Asiat voivat riidellä, mutta eivät miehet!

 

Bisnesmaailmassa pitää aina varautua siihen, että tämän päivän kovin ja hankalin kilpailijasi voi huomenna olla Sinun esimiehesi tai suurin asiakkaasi!

 

Olet uudessa tilanteessa ulkona kuvioista, jos olet aikaisemmin tölväissyt uutta esimiestäsi tai suurinta asiakastasi!

 

Liike-elämällä ja politiikassa toimimisella on paljon yhteistä, mutta myös eroja on.

 

Liike-elämässä päätös tehdään kaikkia kuunnellen, mutta lopullisen päätöksen tekee esimies ja hänen päätöksensä mukaan eletään. Asian valmistelussa toista vaihtoehtoa ajanut noudattaa täysillä sitä päätöstä, joka perusteellisen keskustelun jälkeen on tehty.

 

Politiikassa asiat ratkaistaan äänestämällä, mutta heti äänestyksen jälkeen asia on taas kaikille ”avointa riistaa” eli äänestäen juuri päätettyä asiaa voidaan heti yrittää muuttaa.

 

On tietysti hyvä muistaa (minunkin), että liike-elämässä toimitaan liike-elämän periaatteiden mukaan ja politiikassa toimitaan politiikan periaatteiden mukaan.

 

Toivon kuitenkin, että liike-elämän periaatteet saisivat myös politiikassa nykyistä laajemman jalansijan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, rakentava toiminta, yhteistyö,

Kokoomus joutui jo hallituspuolueena taipumaan Keskustan energiapoliittiselle linjalle!

Perjantai 10.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomen talous syöksyy elokuun tullitilastojen mukaan yhä syvemmälle, sillä elokuussa vientimme oli 6 % pienempi kuin vuotta aikaisemmin ja myös tuontimme aleni, sillä se oli elokuussa 7 % miinusmerkkinen edellisvuoden elokuuhun verrattuna.

 

Luvut ovat synkkiä ja hallitus seisoo tumput suorana.

 

 

**********

 

 

”Tumput suorana” on kuitenkin nyt tarkasteltuna hieman karrikoitu ilmaisu, sillä viime tiistaina eli 7.9.2014 pääministeri Stubb ilmoitti, että Kokoomus on päätynyt Keskustan pitkään esittämälle linjalle ja päättänyt muuttaa turve- ja hakelinjauksiaan.

 

Toivottavasti pitää paikkansa, kun Stubb lupasi näin:

 

”Turpeen ja metsähakkeen osalta tulemme tekemään ratkaisuja, jotka varmistavat niiden kilpailukykyä suhteessa kivihiileen.”

 

Keskustan kansanedustaja ja ex-ministeri Mauri Pekkarinen kommentoi Stubb´n lupausta:

 

”Siperia on opettanut hallitusta. Kahden vuoden hiilivaelluksen jälkeen hallitus on kääntänyt takkinsa ja kuunnellut Keskustan röykytystä!”

 

 

 

On hyvä, että jo nykyinen hallitus lupaa tehdä keskustalaista energiapolitiikkaa. Toivottavasti Stubb´n lupaus ei jää vain lupaukseksi.

 

Stubb´n lupauksen täyttämistä helpottaa oleellisesti se, että talouden jarruporukka eli Vihreät ottivat livohkat hallituksesta. Sopii toivoa, että Vihreät pysyvät poissa hallituksesta ainakin kahden vaalikauden ajan!

 

Vihreiden jarrumiehen roolia kuvastaa hyvin tamperelaisen kansanedustaja Kimmo Sasin lausahdus:

 

”Nyt kun vihreät eivät ole enää hallituksessa, voidaan turpeesta jälleen puhua.”

 

 

Toivon, että Stubb´n lupaukset tulevat voimaan, jotta voidaan todeta, että Vihreiden sekä Kataisen ja Stubb´n hallitusten hiilenmusta energiapolitiikka on ohi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kokoomus taipui, Keskustan energiapoliittinen linja, Vihreät pois hallituksesta, Suomen vienti ei vedä, Suomen vienti takkuaa, Tullitilastot elokuussa 2014, turpeen verotus, metsähakkeen tuki, hallituksen hiilenmusta energipolitiikka, hiilenmusta,

Pirkanmaan senaattoreilla oli hymy herkässä

Sunnuntai 28.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa eilen oli luottavainen tunnelma seuraavia eduskuntavaaleja odoteltaessa.

 

 

 

 

piiri1

 

 

Pirkanmaan molemmat Keskusta-senaattorit – Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti – olivat yhtä hymyä, kun he valmistautuivat antamaan piirikokoukselle lyhyen raportin ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä.

 

 

 

 

piiri2

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo totesi kahteenkin kertaan, että kevään eduskuntavaalien jälkeen Keskustan on mentävä korjaamaan Isänmaan asiat, kun nykyhallitus ja sen edeltäjä ovat saaneet maamme asiat umpikujaan.
 

Toimin juontajana piirikokouksen jälkeen Jugend-torilla järjestetyssä Keskustan Pirkanmaan piirin vaalistartissa ja totesin, että arvostan kansanedustaja Mikko Alatalon käyttämää termiä ”Isänmaa”.

 

Totean tässäkin, että ”Isänmaa” –termin käyttäminen sopii hyvin sen politiikan kuvailemiseen, jota Keskusta noudattaa.

 

 

 

 

 

piiri3 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti vaati puheessaan, että ”Pyörät on saatava pyörimään”!

 

Pirttilahti – joka hetki sitten valittiin Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmien puheenjohtajaksi – vaati, että turpeen verotus ja hakkeen oikeudenmukainen kohtelu on saatava sille tasolle, että Vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka on vain synkkä muisto!

************

 

 

Uskon, että Keskustan Pirkanmaan kansanedustajaryhmän koko tuplaantuu, kun eilen nimetty kansanedustajaehdokasryhmä ehtii jalkaantua Pirkanmaan eri kuntiin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, vihreiden hiilenmusta enenrgiapolitiikka, ,

Tampereen "vastavalittu kaupunginjohtaja" sai tehtävän

Tiistai 27.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto keskusteli eilisessä tilinpäätöskokouksessaan värikkäästi useista asukkaita kiinnostavista asioista.

 

Katselin kokouksen kulkua ”toisella silmällä” netin välityksellä ja otan näkemästäni esille yhden keskeisen seikan eli...

...Tampereen kaupungin yritystonttipolitiikan!

 

Tampereen kaupungin yritystonttipolitiikka on ollut jo vuosia käsittämättömän heikkoa ja tähän ongelmaan eilisessä kokouksessa useat kaupunginvaltuutetut kiinnittivät poikkeuksellisen suorasanaista arvostelua.

 

Keskustan Matti Järvisen puheenvuorosta ilmeni, että Tampereen kaupunki luopui edellisessä kokouksessaan pormestarimallista, kun nykyinen pormestari siirrettiin hoitamaan kukkaispormestarin sekä pyöräilypormestarin hommia eli yritysmaailman kielenkäytössä "hallituksen puheenjohtajaksi" ja Juha Yli-Rajala siirtyi Tampereen kaupungin operatiiviseksi johtajaksi eli "toimitusjohtajaksi".

 

Järvinen esitti ”kaupunginjohtajalle”, että yritystonttipolitiikkaa hoitavien osalta käytettäisiin eläkejärjestelyjä ja tehtäviä hoitamaan palkattaisiin yrityshankintaan myötämielisesti suhtautuva henkilö.

 

Pidin, kun Järvinen totesi yrityksiltä tulevan rahan olevan ainoaa oikeaa rahaa ja kaiken muun rahan olevan leikkirahaa!

 

Kokoomuksen Mikko Leppälahti esitteli kaupunginvaltuustolle Tampereen toimintoja tyrmäävistä tutkimustuloksista, kun hän kertoi yrittäjien mielipiteistä eri kaupunkien suosiosta yrittäjien keskuudessa.

 

Leppälahti latasi, että Tampere on viimeisenä niiden kymmenen suurimman kaupungin joukossa, joiden kanssa yrittäjät haluaisivat tehdä yhteistyötä!

 

Oli hyvä asia, että yrittäjätaustaiset Matti Järvinen ja Mikko Leppälehti toivat kaupunginvaltuuston tietoisuuteen Tampereen kaupungin virkahenkilöiden nurjamielisen suhtautumisen yritysten asemaan Tampereella!

 

Nyt tarvitaan toimenpiteitä ”kaupunginjohtaja” Yli-Rajala!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunginjohtaja, tosiasiallisesti Tampere luopui pormestarimallista, Tampereen pormestarimalli, Tampereen yritystonttipolitiikka,

Puolassa syntyneen ja kahdesti Nobel-palkinnon saaneen Marie Curien kipsipatsas on Varsovan Teknillisessä museossa

Keskiviikko 14.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Tutustuin taannoisella Puolan matkallamme Varsovan Kulttuuritalossa eli Stalinin hampaassa sijaitsevaan teollisuuden ja teknologian museoon.

 

 

 

 

museo1

 

Museossa on professori Mariana Konieczenegon kipsiveistos kaksinkertaisesta nobelistista Maria Sklodowska-Curie´sta eli Marie Curie´sta.
 
Marie Curie (1867 – 1934) oli puolalaissyntyinen, mutta Ranskaan muutettuaan teki elämäntyönsä siellä.
 
Curie sai fysiikan Nobel-palkinnon vuonna 1903 ja kemian Nobel-palkinnon vuonna 1911; Curie on edelleenkin ainoa nainen, joka on kahdesti palkittu Nobel-palkinnolla.

 

************ 

Curien kipsipatsas on sivuosassa museossa, sillä museossa esitellään Puolan saavutuksia teollisuuden ja teknologian saralla.

 

 

 

****************

 

 

 

museo2

 

 

 

museo3

 

 

 

museo4

 

 

Tekniikan amatöörinä museosta jäi mieleen se, että puolalainen tekniikka on ”karkeatekoista” ja se ilmenee jo sisäänkäynnin vierellä sijaitsevista laitteista.

 

 

 

 

museo5

 

 

Museossa on esillä entisaikojen autoja T-mallin Fordista…

 

 

 

museo6

 

 

 

museo7

 

 

 

museo8

 

 

 

museo9

 

 

 

museo10

 

 

 …aina Polski Fiat 508 ”Junak” malliin saakka!

 

 

 

museo11

 

 

Museon ”Talous” –osastolla oli mielenkiintoista nähdä pyykinpesukoneiden ja mankeleiden historiaa.

 

 

 

museo12

 

 

Nykypäivän suomalaistalouksissa tuttu Miele-merkki omaa näköjään pitkät perinteet!

 

 

 

museo13

 

Oli yllätys, että 1960-luvulla Puolassa on valmistettu monia televisiomalleja. Unimor-tehdas on sijainnut Gdanskissa.

 

 

 

museo14

 

 

Se puolestaan ei ollut yllätys, että Puolan kaivosteollisuutta esiteltiin museossa varsin laajasti.

 

Puolastahan se kivihiili paljolti tulee, jonka kautta Suomen hallitus noudattaa ”hiilenmustaa energiapolitiikkaa”!

 

 

 

museo15

 

Erään näyttelysalin permannolla oli suurehko koululuokka kuuntelemassa asiantuntijan esitystä menneistä ajoista.

 

Kannatettava idea myös Suomeen!

 

***************** 

 

Varsovassa käydessä kannattaa poiketa myös Teknillisessä museossa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marie Curie, Maria Sklodowska-Curie, Mariana Konieczenego, fysiikan Nobel 1903, kemian Nobel 1911, Polski Fiat 508 Junak, T-Ford, Stalinin hammas Varsova, Kulttuuritalo Varsova, Miele, Unimor, hiilenmusta energiapolitiikka, Puola 2014,

Ukrainan kriisi on vaikuttanut, että kaikki puolueet Vihreitä lukuun ottamatta ovat tulleet Keskustan linjoille energiaomavaraisuudessa

Torstai 8.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Uuden Suomen hotelli Pinjassa Tampereella 5.5.2014 järjestämä eurovaaliehdokkaiden paneelikeskustelu paljasti, että puolueet Vihreitä lukuun ottamatta ovat tulleet energiakysymyksissä Keskustan linjoille eli ne puoltavat puuta sekä turvetta energianlähteinä.

 

Vihreät tapansa mukaan näkevät edelleen turpeen kaiken pahana ja alkujuurena – ihmeellistä!

 

 

 

tusk1

 

 

Paneelikeskustelua pohjustanut johtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä painotti, että omavaraisuuden sekä energiaturvallisuuden korottaminen ovat nyt Suomelle tärkeitä.
 

Leskelän mukaan Suomeen on voitava luoda sellainen oma ja toimiva energiajärjestelmä, joka toimii kaikissa olosuhteissa.

 

Järjestelmän on voitava hyödyntää kotimaista bioenergiaa, turvetta ja vettä.

 

Oleellista on, että järjestelmän pitää olla säätökykyinen.

 

Leskelä totesi, että meillä on huikeat mahdollisuudet hyödyntää kotimaista energiaa.

 

 

 

tusk2

 

 
Vihreiden Jyrki Kasvi totesi, että ei ole olemassa haitatonta energiaa ja hän vertasi maamme turpeenottoaloja avolouhokseksi, joka olisi kaksi kertaa Vaasan kokoinen!

 

Kasvin avolouhosväitteeltä putosi pohja pois, kun Vapon Alpo Martikainen selvitti, että Suomen turpeenottoalueista 1/3 on ennallistettu tai oikeammin suorastaan saatu ”jalostettua” peltoviljely- ja metsänkasvatuskäyttöön.

 

 

 

tusk3

 

 

Sari Essayah´n (kristillisdemokraatit) mielestä maamme on energiahuollossaan liian riippuvainen itänaapurista.

 

 

 

tusk4

 

 

Miapetra Kumpula-Natri (SDP) sanoi aivan oikein, että poliittinen sääntely on energiayritysten kannalta ongelma.

 

 

 

tusk5

 

 

Kokoomuksen Eija-Riitta Korhonen totesi suorasukaiseen tyyliinsä, että maamme energiapolitiikka on aivan liian paljon ulkoistettu Vihreiden ajatusmaailmalle.

 

Korhola mainitsi nimeltä vihreiden Satu Hassin sekä Heidi Hautalan, joiden mielipiteille on annettu liian paljon periksi.

 

Ympäristöjärjestöt ovat estäneet biotalouden mahdollisuuksien maksimoinnin,...

...totesi Eija-Riitta Korhola.   

 

Pidin, kun Eija-Riitta Korhola totesi...

...tuulivoiman suosimisen olevan ideologista hössötystä.

 

 

 

 

tusk6

 

 

Olli Rehn osoitti taloustietämyksensä, kun hän käsitteli Puolan pääministeri Donald Tusk´n esittämää ajatusta Euroopan energiaunioniksi.

 

Rehn totesi, että Puolan pääministerin esityksessä on ”koira haudattuna”, sillä Tusk´n ehdotus suosisi kivihiiltä.

 

En kannata sellaista unionia, jossa kivihiilen käyttöä lisätään,...

...oli Keskustan eurovaaliehdokkaana olevan talouskomissaari Olli Rehn´n selkeä mielipide.

 

Rehn kysyi, että miksi Suomessa on kotimaisin päätöksin sallittu kivihiilen osuuden kasvattaminen?

 

Olli Rehn kysyi Jyrki Kasvilta, että eikö tätä vaivaa, kun...

...hallitus tekee hiilenmustaa energiapolitiikkaa.

 

Kasvi oli rehellinen ja totesi: Tottakai se vaivaa.

 

 

Uuden Suomen energiatilaisuus Tampereella ansaitsee kiitoksen.

 

Tilaisuus osoitti, että nykytilanne on kypsyttänyt Kokoomuksen, SDP:n ja Kristillisdemokraatit Keskustan energialinjoille – ainoastaan Vihreät rimpuilevat edelleen turvekammossaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Uusi Suomi, Olli Rehn, Eija-Riitta Korhola, Miapetra Kumpula-Natri, Sari Essayah, Jyrki Kasvi, hiilenmusta energiapolitiikka, hallituksen hiilenmusta energiapolitiikka, Donald Tusk, Puolan pääministeri Donald Tusk, energiaunioni,

Metsäteollisuus luottaa, että muutos on tulossa

Maanantai 5.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Metsäteollisuus on perinteisesti ollut Suomen hyvinvoinnin kulmakivi.

 

Viime vuosina ”kulmakiven” rapautumisesta on ollut havaittavissa selkeitä merkkejä, mutta nyt tilanne on muuttumassa.

 

Julkisuudessa on näyttävästi kerrottu, että metsäteollisuuden investoinnit ovat nyt kohonneet lamaa edeltävälle tasolle.

 

Suomalaisen metsäteollisuuden investoinnit Suomeen on helppo ymmärtää, sillä metsiemme kasvu ylittää selkeästi vuosittaisen hakkuusuoritteen.

 

Puuta kasvaa metsissä enemmän kuin sitä hakataan.

 

On ollut helppo ymmärtää metsäteollisuuden niukkaa investointitahtia, kun tietää Kataisen-Urpilaisen-Ville Niinistön hiilenmustan energiapolitiikan – siinä ei ole annettu arvoa kotimaiselle puulle eikä turpeelle.

 

Keskustan selkeä energiapoliittinen linja ja Keskustan kohonnut gallup-suosio ovat saaneet aikaan sen, että metsäteollisuus uskoo taas tulevaisuuteensa!

 

Metsäteollisuus uskoo, että Keskustan nousu merkitsee kotimaisen puun arvonnousua ja uskaltaa sen vuoksi tehdä mittavia investointeja.

 

 

************

 

 

Metsäteollisuuden investointihalukkuuden rinnalla pitää tarkastella sitä, että maakuntien tieverkon kehittämiseen on panostettava.

 

Vasemmistoliiton saatua tarpeekseen Kataisen-Urpilaisen hallituksesta, joutui Merja Kyllönen siirtymään pois liikenneministerin tehtävistä.

 

Kyllösen meriitit liikenneministerinä olivat melko köykäiset, mutta nyt saimme vielä Kyllöstäkin köykäisemmän liikenneministerin eli Henna Virkkusen!

 

On sanomattakin selvää, että maanpakolaisuuteen valmistautuva Virkkunen ei pysty tekemään mitään tieverkostomme kehittämiseksi.

 

Nyt on vaan toivottava, että hän ei uskalla liikenneministerin postia hoitaessaan tehdä oikein emämunausta eli tehdä valtion tukipäätöstä Tampereen ratikkahankkeelle.

 

Tampereen ratikka olisi keskittämistä pahimmillaan – se olisi grynderin märkä unelma.

 

Toivottavasti kokoomuslaiset äänestävät Virkkusen Brysseliin, sillä siellä hän pystyisi aiheuttamaan vähiten harmia suomalaisille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Metsäteollisuuden investoinnit, metsäteollisuus uskaltaa taas investoida, hallituksen hiilenmusta energiapolitiikka, Kataisen hiilenmusta energiapolitiikka, vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka, tieverkoston rapautuminen, grynderin märkä unelma,

Kyllä nuoret osaavat!

Sunnuntai 23.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Opiskelijaliitto, Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset ja MSL järjestivät eilen Tampereella Kirjastotalo Metsossa seminaarin, jonka teemana oli:

 

Minne menet EU?

 

 

Seminaarin parasta antia oli paneelikeskustelu, jonka teemana oli haastavasti:

 

”Paneeli EU:n tulevaisuudesta, uhista ja mahdollisuuksista sekä laajenemisesta”

 

 

paneeli1

 

 

Paneelin vetäjänä toimi Keskustan eurovaaliehdokas Petri Honkonen Saarijärven Pylkönmäeltä.

 

 

Seminaarin järjestäjät olivat tehneet kerrassaan hyvää työtä, sillä paneeliin osallistuvat:

 

 

paneeli2

 

 

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi

 

 

 

paneeli3

 

 

SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio

 

 

 paneeli4

 

 

 

Vihreitten eurovaaliehdokas Ozan Yanar

 

 

 paneeli5

 

 

Keskustan eurovaaliehdokas, MSL:n puheenjohtaja ja paljon muuta Timo Kaunisto!

 

 

 

Otan tässä jutussani esille ainoastaan ne näkökohdat, jotka panelistit esittivät itsestään ja suhtautumisestaan Euroopan Unioniin esittelypuheenvuoroissaan:

 

 

Kokoomuksen Kimmo Sasi muistutti aivan oikein, että hän oli taannoisessa hallituksessa Eurooppa-ministerinä.

 

SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio luonnehti itseään SDP:n listalla euro-kriittisimmäksi ehdokkaaksi.

 

Vihreiden eurovaaliehdokas Ozan Yanar kertoi työkseen tutkivansa palkkaeroja EU:n sisällä ja totesi, että EU on välttämätön, mutta EU:n harjoittamaa ulkopolitiikkaa voidaan kritisoida.

 

Keskustan eurovaaliehdokas Timo Kaunisto muistutti, että EU:ssa maatalous- sekä ympäristöasioiden päätökset muuttavat EU-maiden kansalaisten arkipäivän elämää eniten.

 

 

 

Kiitän jo tässä vaiheessa järjestäjiä mainion seminaarin järjestämisestä ja pyrin siihen, että käsittelen seminaarin antia tarkemmin tällä areenalla myöhemmin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Opiskelijaliitto, Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset, KOL, TOK, Kimmo Sasi, Eero Vainio, Ozan Yanar, Timo Kaunisto, MSL, EU:n ulkopolitiikka, SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio, kansanedustaja Kimmo Sasi, Petri Honkonen,

Mikael Jungner vahvisti keskustalaisten mielissä omaa sekä SDP:n arvostusta roppakaupalla

Maanantai 10.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan politiikka- ja toimintapäivät Jyväskylän Laajavuoressa helmikuun 8. – 9. päivinä olivat mahtava neljänsadan keskustalaisen lähtölaukaustapahtuma kevään EU-vaaleille.

 

Olin mukana tapahtumassa.

 

 

mikael1

 

 

Kun samaan aikaan ohjelmassa oli jopa kuusi erilaista tapahtumaa, painoi valinnanvaikeus koko ajan päälle!

 

 

 mikael2

 

 

Politiikka- ja toimintapäivien avajaistapahtuman ensimmäinen tunti oli kaikille yhteinen ja silloin tapahtui virittäytyminen viikonloppuun.
 
Avajaistunnin aikana Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ja SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner keskustelivat varapuheenjohtajamme Annika Saarikon johdolla, että miten meillä menee ja miltä Keskusta näyttää!

 

 

mikael3

 

Jungner on toiminut SDP:n puoluesihteerinä, Yleisradion toimitusjohtajana sekä ”myyntimiehenä” Microsoftilla. Käytän ilmaisua ”myyntimies” suurella arvostuksella, sillä Jungner´n olemuksesta huomaa, että hän osaa arvostaa lähiympäristöään sekä pystyy myymään itsensä ja ajatusmaailmansa muille!

 

 

Arvostan Mikael Jungneria myös siitä syystä, että hän on itseni tavoin selviytynyt eturauhassyövästä.
 

 

 

mikael4

 

 

Jungner kritisoi montaakin asiaa. Eräs seikka, joka miellytti, oli kun Jungner totesi, että ”partaäijät yli sata vuotta sitten eivät osanneet ennakoida kaikkea”.
 
Salissa kävi kohahdus, sillä monet kuulijat olettivat Jungnerin tarkoittaneen tällä mm. Santeri Alkiota.
 
Mielsin kuitenkin, että ”partaäijäheitto” kohdistui Marx´iin ja Engels´iin – ei Alkioon!

 

 

 

mikael5

 

 

Jungner ”teki” yleisön eteen kaksi näkymätöntä installaatiota poliittisesta toimijasta.

 

Ensimmäinen oli vanhaan pitäytyvä, ahkera, osaava ja tottelevainen.

 

Toinen Jungnerin ”tekemä” oli innostunut, ketterä, luova ja ehkä vähän myös ennalta-arvaamaton.

 

Jungner päätyi pitämään tätä toista vaihtoehtoa parempana ja ”omana kuvanaan”  - ei lainkaan yllätys! Tässä asiassa lennän Mikael Jungner´n kanssa samassa parvessa!

 

 

mikael6

 

 

Vielä muutama Mikael Jungner´n lausumia totuuksia:

 

 

  • ykkösenä oleminen – myös puolueena - on vaikeaa
  • puheenjohtajan karisma on tärkeämpi kuin puolueohjelma
  • puolueväen pitää suojella puheenjohtajaa
  • puolueen agenda on puolueella ja jos se ei sitä käytä, se on medialla

 

 

 

mikael7

 

 

Mikael Jungner sai Keskustan politiikka- ja toimintapäivien avajaistilaisuudessa monelta keskustalaiselta sädekehän päälleen – myös minulta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikael Jungner, Timo Laaninen, Annika Saarikko, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät 2014, Mikael Jungner ja eturauhassyöpä, eturauhassyöpä,

Vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka alkaa paljastua kaikessa karmeudessaan!

Torstai 31.10.2013

Tilastokeskus julkaisi 28.10.2013 ennakkotiedot kivihiilen kulutuksesta tammi – syyskuussa 2013 ja vertailuluvut vastaavaan aikaan viime vuonna.

 

Luvut ovat karmeaa luettavaa ja paljastavat, että mihin vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka on ajamassa Suomea.

 

 

Lainaan Tilastokeskuksen tuoreita lukuja:


Volyymiluvut ovat miljoonia kiloja (1.000 tonnia).

 

 

Kuukausi                           2012                                    2013                                    Muutos-%

 

 

Tammi                               470                                      590                                      + 26

Helmi                                 539                                      546                                      +   1

Maalis                                387                                      688                                      + 78

Huhti                                 286                                       492                                      + 72

Touko                                193                                       215                                      + 11

Kesä                                    95                                       162                                      + 71

Heinä                                  63                                       181                                      + 187

Elo                                       93                                       247                                      + 166

Syys                                   208                                     320                                      + 54Tammi – syyskuun volyymi oli viime vuonna 2.335 Mkg ja tänä vuonna vastaavasti 3.441 Mkg eli kasvua kertyi 47 %!

 

Laivalogistiikka oli minulle tuttua työurani aikana, mutta en tarkasti tunne laivalastien kokoa kivihiilen maahantuonnissa.

 

Oletan, että laivojen kivihiililastit ovat kooltaan korkeintaan 5.000 tonnia. Jos näin on, niin tammi – syyskuun aikana volyymin kasvaminen on merkinnyt yli 220 laivalastillista enemmän kivihiiltä kuin edellisvuonna.

 

Jos kivihiilen tuonnissa keskimääräinen laivalasti on 3.000 tonnia, niin tänä vuonna laivaliikennettä Suomen satamiin on kivihiilen osalta ollut peräti 370 laivalastillista enemmän kuin vuosi sitten!

 

Tuonnin lisäyslaskelmat pitävät paikkansa, jos varastotasot ovat pysyneet edellisvuoden tasolla.

 

 

*************

 

On selvää, että nyt koettu kivihiilen tuontimäärien kasvaminen on kova isku suomalaisille.


Se on isku suomalaiselle työlle, se on isku Suomen taloudelle, se on isku hyvinvoinnillemme - vain Vihreät nauttivat, kun saavat Suomen polvilleen, näinkö se menee?

Syyllinen on helppo löytää ja se on Kataisen hallituksen hiilenmusta energiapolitiikka, jota Vihreät johtavat.

 

Ihmetellä täytyy, että miten 8 %:n kannatuksen omaava puolue pystyy torppaamaan koko valtakunnan hyvinvoinnin!

 

 

-Esko Erkkilä-


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka, hiilenmusta energiapolitiikka, kivihiilen tuonti, kivihiilen tuontimäärät, kivihiilen tuonti kasvanut 47 %, Tilastokeskus,

Vanhemmat kirjoitukset »