Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Uusi Ikea-helvetti tulossa?

Keskiviikko 13.3.2019 - -Esko Erkkilä-


Ikea avasi tavaratalon Tampereen Lahdesjärvelle 27.5.2010.

 

 

Ikean rakentaminen liittyi siihen lyhyeen ajanjaksoon, jolloin Tampereen päättäjät yrittivät olla yritysmyönteisiä.  Yritysmyönteisyys on Tampereelta nyt hävinnyt kuin tuhka tuuleen ja tärkeitä ovat vain tunnelit ja ratikka.

 

 

****************

 

 

Ikean rakennustyöt ja kyseiseen turhakkeeseen liittyvät tiejärjestelyt merkitsivät todellista Ikea-helvettiä Palokallion omakotialueelle - alueelle, jossa mm. perhekuntamme omin käsin rakentama omakotitalo sijaitsee.

 

 

Omakotitalomme kärsi Ikea-helvetin aikana vain n. 300 euron suuruiset räjäytysvahingot, mutta muuten vaurioituneita omakotitaloja oli n. 20 ja kaikki kärsivät huomattavat räjäytysvahingot.

 

 

Ikea-helvetistä olisi paljonkin kerrottavaa, mutta nyt aluettamme uhkaa Ikea-helvettiäkin suurempi räjäytysuhka, sillä Ikeasta etelään olevaa yrityskäyttöön suunniteltua Lahdesjärven aluetta ollaan alkamassa louhia.

 

 

Saimme Palokallion Omakotiyhdistyksen toimesta uuden alueen louhintamäärät kolmasosaan alkuperäisistä suunnitelmista, mutta ne ovat yhä edelleen suuri uhka alueemme omakotitaloille.

 

 

************************

 

 

Ikea-helvetin aikana saimme solmittua Tampereen kaupungin kanssa sopimuksen, jolla rajoitettiin räjäytystöiden heilahdusnopeuksia alle sovitun rajan. Saimme sopimukseen myös pykälän, jolla louhintatyöt pysäytetään, jos heilahdusnopeudet ylittävät em. rajan.

 

 

Saimme räjäytystyöt pysähtymään kahdesti, kun heilahdusnopeudet olivat liian suuria.

 

 

Nyt emme saaneet vastaavaa sopimusta, joten meidän pitää olla valmiit muihin toimenpiteisiin, sillä emme halua omakotitalojemme raunioituvan.

 

********************

 

On ehkä hyvä, että louhintatöiden vastuullisena tahona tulee nyt toimimaan Tampereen Infra Liikelaitos – olin kyseisen liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajana 2009 – 2012 ja johtokunnan jäsen 2013 – 2017 eli yhteensä kahdeksan ja puoli vuotta.

 

 

Huonoa on puolestaan se, että Tampereen Infra Liikelaitos on valinnut louhintatöiden suorittajaksi yrityksen, joka voitti ylivoimaisesti Tampereen kaupungin louhintatöistä järjestämän tarjouskilpailun – halpa hinta on selkeä indikaattori sille, että louhintatyöt pyritään suorittamaan harvaan poratuilla räjäytysrei´illä ja suurilla panostuksilla; näin meillä on perustellusti olettaa.

 

 

 

IMG_7651.JPG

 

 

Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta on 19.12.2018 pitämässään kokouksessa valinnut ne yritykset, jotka suorittavat kaupungille erilaisia louhintoja.

 

 

Tarjouskilpailun tulokset ovat julkista tietoa ja tässä kuvassa yritys- ja toimenpidekohtaiset hinnat. Taulukko löytyy Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan 19.12.2018 pidetyn kokouksen aineistosta.

 

 

Olemme saaneet tiedon, että halvimmat tarjoukset jättänyt Normilouhinta Oy on valittu meitä uhkaavan louhintatyön suorittajaksi - ei hyvältä näytä!

 

 

Joudummeko uuden Ikea-helvetin kohteeksi?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Ikea-helvetti, Ikea, Ikea Tampere, Lahdesjärven Ikea, Lahdesjärven Ikea-helvetti,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini