Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kotimaassa asuva voi antaa äänensä tulevissa vaaleissa ainakin neljällä eri tavalla

Perjantai 22.3.2019 - -Esko Erkkilä-


Meillä on edessä vilkas vaalikevät, sillä huhtikuun 4. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa ja toukokuun 26. päivänä järjestettävissä Euroopan Unionin parlamenttivaaleissa voivat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 -vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

 

 

 

IMG_9010.JPG

 

 

Vaaliviranomaiset ovat näinä päivinä postittaneet kaikille äänioikeutetuille ”Ilmoitus äänioikeudesta eduskuntavaaleissa” –asiakirjan.

 

 

 

Ulkomailla asuvat ja vaalipäivänä tai ennakkoäänestyksen aikana ulkomailla oleskelevat suomalaiset voivat ennakkoäänestää 3. – 6.4.2019 välisenä aikana ja siitä on olemassa erilliset menettelytapaohjeet.

 

 

Suomessa asuvilla Suomen kansalaisilla on neljä erilaista tapaa osallistua äänestykseen:

 

 

Äänestyspaikoilla...

...voi äänestää vaalipäivänä klo 9.00 – 20.00 välisenä aikana.

 

 

Ennakkoäänestykseen...

...voi osallistua erikseen nimetyillä ennakkopaikoilla 3. – 9.4.2019 välisenä aikana.  Ennakkoäänestyspaikat on nimetty kuntakohtaisesti ja niistä sekä ennakkoäänestysajoista tiedotetaan kuntakohtaisesti.

Laitosäänestys

 

Ennakkoäänestykseen voi osallistua myös laitoksessa, jos on siellä hoidettavana.  Laitoksissa tapahtuvat ennakkoäänestysajankohdat vaihtelevat hoitolaitoksittain.

 

 

Kotiäänestys...

...eli kotona tapahtuva ennakkoäänestys on mahdollista, jos äänioikeutetun kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoitettua, että äänioikeutettu ei pääse äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

 

 

 

********************

 

 

 

Toimin viime presidentinvaaleissa kotiäänestyksen vaalivirkailijana ja samaan tehtävään Tampereen kaupunginhallitus on valinnut minut myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

 

 

 

IMG_90092.JPG

 

 

Osallistuin eilen kotiäänestysvirkailijoille suunnattuun koulutustilaisuuteen ja siellä verestimme vanhoja taitojamme.

 

 

Muistutan, että kotona tapahtuvaan äänestykseen pitää ilmoittautua kotikuntansa Keskusvaalilautakunnalle ja ilmoitus on tehtävä 2.4.2019 klo 16.00 mennessä.

 

 

Kotiäänestykseen oikeutetun henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi tietyin edellytyksin äänestää samalla kertaa, mutta siitäkin pitää ilmoittaa Keskusvaalilautakunnalle etukäteen.

 

 

Eilisessä koulutustilaisuudessa kerrottiin, että jo nyt kotiäänestykseen ilmoittautuneita Tampereella on n. 150 henkilöä. 

Me kotiäänestysvirkailijat liikumme kahden henkilön partioissa ja meille on ohjeiden mukaan osoitettu 10 – 15 käyntikohdetta per päivä, mutta todellisuus oli ainakin viime presidentinvaaleissa aivan jotain muuta, sillä kohteita oli päivittäin parisenkymmentä. Sai siinä ratikan runtelemalla kaupungilla keksiä järkeviä kulkureittejä, jotta olisi pysynyt aikataulussa!

 

 

 

IMG_9006.JPG

 

 

Hyviä kotiäänestyspäiviä toivottelen minäkin niille tamperelaisille, jotka haluavat osallistua eduskuntavaaleihin äänestäjinä kotiäänestyksen kautta!

 

 

Toimin tulevissa eduskuntavaaleissa vaalivirkailijana myös eräällä äänestyspaikalla, joten touhussa olen mukana.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Eduskuntavaalit 14.4.2019, EU-vaalit 26.5.2019, ennakkoäänestys, ennakkoäänestys hoitolaitoksissa, kotiäänestys,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini