Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kolme ilmaista vinkkiä yrittäjille!

Perjantai 5.6.2020 - -Esko Erkkilä-


Olin työurani kuusi ensimmäistä kuukautta yrittäjäpariskunnan palveluksessa ja sen jälkeen päivälleen neljäkymmentä vuotta hommissa, joissa yrittäjät olivat tärkeä ja merkittävä asiakasryhmä.

 

Uskon tuon kokemuksen perusteella tuntevani yrittäjät ja arvostan heidän työtään!

 

Työurani jälkeenkin haen, etsin sekä saan paljon palveluja yrittäjiltä, mutta jonkinmoisena ”hienosäätönä” esitän muutaman vinkin, joita noudattamalla yrittäjät pärjäisivät ehkä vielä himpunverran paremmin!

 1.    Pidä sanasi lupaamastasi toimitusajasta

 

  • luvattu toimitusaika on asiakkaan kannalta useinkin se ratkaiseva seikka, jonka perusteella hän on valinnut tietyn yrittäjän yhteistyökumppanikseen ja jos yrittäjä ei pysty pitämään lupaamaansa toimitusaikaa, niin yhteistyön jatkuminen on vaakalaudalla

  • mutta…

 2.    Soita, jos et pysty toimimaan lupaamassasi ajassa, sillä…

 

  • …monestikin asiakkaalla ei ole kaikki ihan niin tarkkaa, mutta tarkkaa on se, mitä on luvattu.

  • kerron tästä esimerkin viime päiviltä: Olen erään yksityistien toimitsijamies ja halusimme tiellemme neljä kuormaa mursketta, jotka eräs yrittäjä lupasi toimittaa määrättynä aikana. Yrittäjältä oli auto mennyt remonttiin ja hän ei pystynyt pitämään lupaamaansa aikataulua. Muut tieosakkaat hiillostivat – ihan aiheellisesti – minua, että miksi luvattu aikataulu ei pitänytkään. No siitä selvittiin, kun soitin yrittäjälle ja sen jälkeen kerroin tieosakkaille viivästymisen syyn. Olis se yrittäjä voinut soittaa minulle, että toimitus viivästyy!

 3.    Laskuta heti, kun olet saanut työsi valmiiksi

 

  • tämä on suuri ongelma monien yrittäjien toiminnassa eli asiakas saa anella, että saisi laskun yrittäjän tekemästä työstä - parhaillaankin odotan kahdelta yrittäjältä laskua ja toiselle olen jo soittanut, että missä lasku viipyy!

  • työelämän ajalta minulla on kokemus, että jos yrittäjäperheen emäntä huolehtii laskutuksesta, niin hommat ovat kunnossa. Jos miespuolinen yrittäjä itse yrittää toimia myös laskuttajana, niin vaikeaa on asiakkaan saada laskua!

 

Olisiko tähän laskuttamisongelmaan ratkaisu se, että jos yrittäjä ei saa laskua aikaiseksi kuukauden kuluessa työnsuorituksesta, niin laskua ei tarvitse maksaa? 

 

Mitä sanoo Suomen Yrittäjät –järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen?

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Suomen Yrittäjät, Mikael Pentikäinen, yrittäjät ovat maamme voimavara,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini