Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ja yrittäjillä porskuttaa hyvin, kun eivät ehdi edes laskuttamaan!!!

Sunnuntai 28.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Olin neljäkymmenentä ja puoli vuotta kestäneestä työurastani ensimmäiset kuusi kuukautta yksityisen kauppiaan palveluksessa ja sen jälkeenkin nuo neljäkymmentä vuotta olivat kohdallani tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa, joten uskon tuntevani yrittäjien haasteet ja jopa ongelmat.

 

 

Nyt eläkevaarina olen törmännyt tilanteeseen, että yrittäjillä menee ilmeisesti vallan hyvin, sillä laskuja heidän tekemistään palveluksista on melkein mahdoton saada.

 

 

Parhaillaan odotan ja odotan erään yksityistien toimitsijamiehenä noin tonnin suuruista laskua eräältä yksityistiellemme mursketta toimittaneelta yrittäjältä!

 

Laskua ei vaan kuulu!

 

 

*********************

 

 

Toki minulla on työelämän ajalta kokemuksia siitä, että kauppakumppanini eivät osaa laskuttaa ja eivät ainakaan ajallaan.

 

 

Olen aikoinaan sopinut lukemattomia kertoja, että yhteistyökumppanini laatisi ilmoituksen niistä tuotteista, jotka työnantajani oli valmistanut ja yhteistyökumppani puolestaan myi.  Samalla sovimme kustannustenjaosta.

 

 

Kokemusperäisesti tiedän ja muistan, että valtaosa sovituista kustannuksista jäi laskuttamasta, mutta sen myös muistan, että sovittu lasku tuli ”kuin apteekin hyllyltä”, jos sopimusneuvottelussa oli mukana yrittäjäpariskunnan naispuolinen osapuoli!

 

 

******************

 

 

Laskutuksen viivästyminen on suuri ongelma myös laskun maksajalle, sillä hän joutuu koko ajan olemaan kytiksellä ja varpaillaan, että milloinkahan se lasku vihdoin ja viimein tulee!

 

 

Toivon, että Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen osaltaan puuttuu tähän ongelmaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yrittäjät, Suomen Yrittäjät, Mikael Pentikäinen, Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjät,

Kolme ilmaista vinkkiä yrittäjille!

Perjantai 5.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Olin työurani kuusi ensimmäistä kuukautta yrittäjäpariskunnan palveluksessa ja sen jälkeen päivälleen neljäkymmentä vuotta hommissa, joissa yrittäjät olivat tärkeä ja merkittävä asiakasryhmä.

 

Uskon tuon kokemuksen perusteella tuntevani yrittäjät ja arvostan heidän työtään!

 

Työurani jälkeenkin haen, etsin sekä saan paljon palveluja yrittäjiltä, mutta jonkinmoisena ”hienosäätönä” esitän muutaman vinkin, joita noudattamalla yrittäjät pärjäisivät ehkä vielä himpunverran paremmin!

 1.    Pidä sanasi lupaamastasi toimitusajasta

 

  • luvattu toimitusaika on asiakkaan kannalta useinkin se ratkaiseva seikka, jonka perusteella hän on valinnut tietyn yrittäjän yhteistyökumppanikseen ja jos yrittäjä ei pysty pitämään lupaamaansa toimitusaikaa, niin yhteistyön jatkuminen on vaakalaudalla

  • mutta…

 2.    Soita, jos et pysty toimimaan lupaamassasi ajassa, sillä…

 

  • …monestikin asiakkaalla ei ole kaikki ihan niin tarkkaa, mutta tarkkaa on se, mitä on luvattu.

  • kerron tästä esimerkin viime päiviltä: Olen erään yksityistien toimitsijamies ja halusimme tiellemme neljä kuormaa mursketta, jotka eräs yrittäjä lupasi toimittaa määrättynä aikana. Yrittäjältä oli auto mennyt remonttiin ja hän ei pystynyt pitämään lupaamaansa aikataulua. Muut tieosakkaat hiillostivat – ihan aiheellisesti – minua, että miksi luvattu aikataulu ei pitänytkään. No siitä selvittiin, kun soitin yrittäjälle ja sen jälkeen kerroin tieosakkaille viivästymisen syyn. Olis se yrittäjä voinut soittaa minulle, että toimitus viivästyy!

 3.    Laskuta heti, kun olet saanut työsi valmiiksi

 

  • tämä on suuri ongelma monien yrittäjien toiminnassa eli asiakas saa anella, että saisi laskun yrittäjän tekemästä työstä - parhaillaankin odotan kahdelta yrittäjältä laskua ja toiselle olen jo soittanut, että missä lasku viipyy!

  • työelämän ajalta minulla on kokemus, että jos yrittäjäperheen emäntä huolehtii laskutuksesta, niin hommat ovat kunnossa. Jos miespuolinen yrittäjä itse yrittää toimia myös laskuttajana, niin vaikeaa on asiakkaan saada laskua!

 

Olisiko tähän laskuttamisongelmaan ratkaisu se, että jos yrittäjä ei saa laskua aikaiseksi kuukauden kuluessa työnsuorituksesta, niin laskua ei tarvitse maksaa? 

 

Mitä sanoo Suomen Yrittäjät –järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Yrittäjät, Mikael Pentikäinen, yrittäjät ovat maamme voimavara,

Suomi on yritystensä summa!

Maanantai 18.3.2019 - -Esko Erkkilä-

IMG_7767.JPG

 

 

Kiitokset Suomen Yrittäjät joka on laatinut, painattanut ja jakanut otsikkoaiheisen painotuotteen.

 

 

Neljäkymmentä ja puoli vuotta Suomea palvelleena yrityksen palkkarenkinä osaan arvostaa yrittäjien panostusta maamme hyvinvoinnin edistämisessä.

 

 

Arvostan toki vaikkapa terveydenhuollossa ja opetustoimessa toimineita ja toimivia suomalaisia, mutta muistutan, että heidän toimimiseensa kaikki rahat tulevat elinvoimaisen yritystoiminnan tuloksena.

 

 

 

IMG_7768.JPG

 

 

Suomen Yrittäjät ovat maamme suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö.

 

 

Pitää muistaa, että vuosina 2001 – 2012 yli 250 henkilöä työllistävät suuryritykset palkkasivat vain 7.164 henkilöä, mutta samaan aikaan pk-yritykset loivat yli 100.000 työpaikkaa (tarkasti laskien 101.722 työpaikkaa).

*****************

 

 

Keskeinen tavoite seuraavalla hallituskaudella pitää olla, että julkista sektoria on pienennettävä, sillä vain siten voidaan turvata kansalaisten hyvinvointi.

 

 

On myönnettävä, että nykyisten gallup-tulosten valossa julkisen sektorin osuuden pienentäminen ei onnistu, mutta se merkitsee, että vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen valtaan tulevien on Keskustan johdolla ryhdyttävä entistä tiukemmin tervehdyttämään kotomaamme taloutta.

 

 

Onko meillä varaa nyt päästää Suomen taloutta rapautumaan?

 

 

*****************

 

On oikein, että yrittäjät haluavat Suomen olevan valmis liikennehankkeisiin, joilla on elinkeinopoliittista merkitystä.

 

 

Tampereen ratikkahanke on surkea tapaus em. päämäärän toteuttamiselle, sillä se merkitsee vain kalliiden ja kaupungin velkaisuutta lisäävin keinoin jotain täysin muuta.

 

 

Tarvitaan liikennehankkeita esim. Tampereen ja Pirkanmaan osalta, joilla parannetaan rautatie- ja kumipyörävaihtoehtojen kehittämistä Tampereelta Helsinkiin ja Tampereelta Seinäjoen, Vaasan, Oulun, Jyväskylän sekä Porin suuntaan.

 

 

Huhtikuussa valittavien uusien päättäjien täytyy pitää kirkkaana mielessään, että vain hyvinvoivat yritykset luovat maakuntiin ja koko Suomeen elinvoimaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi on yritystensä summa!, Suomi-rata, Tunnin rata Tampereelta Helsinkiin, kaksoisraide Tampereelta Seinäjoelle, kolmostien parannus Hämeenkyrössä, Hämeenkyrön ohitustie, Suomen Yrittäjät,

Keskusta noudattaa vaalitilaisuuksissaan "parlamentarismia" ja antaa puheenvuoron myös muiden puolueiden edustajille

Sunnuntai 5.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on esittänyt julkisuudessa, että jo ennen hallitusneuvotteluja Suomeen pitäisi solmia laaja ja kattava yhteiskuntasopimus.

 

 

Sipilän hahmotelmaan kuuluu, että neuvoteltavana olisivat ensimmäisen työntekijän palkkaaminen, työaikapankit, koeajan pidentäminen neljästä kuuteen kuukauteen ja työeläkemaksun alentaminen väliaikaisesti kahdella prosentilla.

 

 

On rohkaisevaa, että EK, SAK, Akava, MTK sekä Suomen yrittäjät ovat valmiita tulemaan neuvotteluun yhteiskuntasopimuksesta.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti vaalitilaisuuden Tampereen Tammelantorilla 4.4.2015 ja tilaisuuden juontajana kävin pyytämässä Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokasta Sinikka Torkkolaa – joka lähellämme piti omaa vaalitilaisuuttaan -Keskustan telttakatokselle keskustelemaan yhdessä Keskustan kansanedustajaehdokas Ari Lamminmäen kanssa sote-asioista.

 

 

 

 

sinikkajaari

 

 

Sinikka Torkkola suostui ja hänen keskustelustaan Ari Lamminmäen kanssa kehkeytyikin napakka keskustelu.

 

 

Vasemmistoliiton Sinikka Torkkola tiesi, että Ari Lamminmäki on Parkanon kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja ja hän kysyikin, että miten Parkano on ulkoistanut kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut Pihlajalinnalle 1.1.2015 alkaen.

 

 

Lamminmäki asetti vastauksessaan kysymyksen laajempiin raameihin ja sanoi ihmettelevänsä, että julkisella puolella sairaalat, leikkaussalit ja muut terveydenhoidon resurssit ovat käyttämättöminä iltaisin, öisin ja jopa viikonloppuisin.

 

 

Lamminmäki peräsi julkiselta terveydenhoidolta suurempaa tehokkuutta ja kustannustietoisuutta.

 

 

 

Vilkkaan keskustelun jälkeen Torkkola ja Lamminmäki pääsivät lähemmäs toistensa näkökantoja ja he saivat keskustelunsa päätteeksi suosionosoitukset kuulijoilta.

 

 

Junailemani keskustelunpätkä oli mielestäni sitä eri toimijoiden välistä keskustelua, jota Juha Sipilä yhteiskuntasopimusta ehdottaessaan peräänkuuluttaa – kiitokset Sinikka Torkkolalle ja Ari Lamminmäelle!

 

 

***********************

 

 

Olen Ari Lamminmäen kanssa samaa mieltä julkisen terveydenhuollon ”seinien” vajaakäytöstä.

 

 

Kerron omakohtaisen kokemuksen:

 

 

Olin taannoin Tampereen kaupungin toimintapisteessä kuulontutkimuksessa ja ihmeekseni totesin, että sinänsä ammattitaitoinen henkilökunta sulki vastaanottotilat klo 15.00!

 

 

Pidän menettelyä vastuuttomana, sillä kuulonhuoltojuttuihin on julkisella puolella kuukausien jonot – missä on tehokkuusajattelu?

 

 

Kävin työssäoloaikanani kuulututkimuksissa Mehiläisessä ja siellä asiakkaita palvellaan myöhäisiltaan saakka.

 

 

Kaipaan yritysmäistä tehokkuutta julkisiin terveyspalveluihin minäkin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Ari Lamminmäki, Sinikka Torkkola, Juha Sipilä; yhteiskuntasopmus, EK, SAK, Akava, MTK, Suomen yrittäjät,