Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ja yrittäjillä porskuttaa hyvin, kun eivät ehdi edes laskuttamaan!!!

Sunnuntai 28.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Olin neljäkymmenentä ja puoli vuotta kestäneestä työurastani ensimmäiset kuusi kuukautta yksityisen kauppiaan palveluksessa ja sen jälkeenkin nuo neljäkymmentä vuotta olivat kohdallani tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa, joten uskon tuntevani yrittäjien haasteet ja jopa ongelmat.

 

 

Nyt eläkevaarina olen törmännyt tilanteeseen, että yrittäjillä menee ilmeisesti vallan hyvin, sillä laskuja heidän tekemistään palveluksista on melkein mahdoton saada.

 

 

Parhaillaan odotan ja odotan erään yksityistien toimitsijamiehenä noin tonnin suuruista laskua eräältä yksityistiellemme mursketta toimittaneelta yrittäjältä!

 

Laskua ei vaan kuulu!

 

 

*********************

 

 

Toki minulla on työelämän ajalta kokemuksia siitä, että kauppakumppanini eivät osaa laskuttaa ja eivät ainakaan ajallaan.

 

 

Olen aikoinaan sopinut lukemattomia kertoja, että yhteistyökumppanini laatisi ilmoituksen niistä tuotteista, jotka työnantajani oli valmistanut ja yhteistyökumppani puolestaan myi.  Samalla sovimme kustannustenjaosta.

 

 

Kokemusperäisesti tiedän ja muistan, että valtaosa sovituista kustannuksista jäi laskuttamasta, mutta sen myös muistan, että sovittu lasku tuli ”kuin apteekin hyllyltä”, jos sopimusneuvottelussa oli mukana yrittäjäpariskunnan naispuolinen osapuoli!

 

 

******************

 

 

Laskutuksen viivästyminen on suuri ongelma myös laskun maksajalle, sillä hän joutuu koko ajan olemaan kytiksellä ja varpaillaan, että milloinkahan se lasku vihdoin ja viimein tulee!

 

 

Toivon, että Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen osaltaan puuttuu tähän ongelmaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yrittäjät, Suomen Yrittäjät, Mikael Pentikäinen, Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjät,

Kolme ilmaista vinkkiä yrittäjille!

Perjantai 5.6.2020 - -Esko Erkkilä-

Olin työurani kuusi ensimmäistä kuukautta yrittäjäpariskunnan palveluksessa ja sen jälkeen päivälleen neljäkymmentä vuotta hommissa, joissa yrittäjät olivat tärkeä ja merkittävä asiakasryhmä.

 

Uskon tuon kokemuksen perusteella tuntevani yrittäjät ja arvostan heidän työtään!

 

Työurani jälkeenkin haen, etsin sekä saan paljon palveluja yrittäjiltä, mutta jonkinmoisena ”hienosäätönä” esitän muutaman vinkin, joita noudattamalla yrittäjät pärjäisivät ehkä vielä himpunverran paremmin!

 1.    Pidä sanasi lupaamastasi toimitusajasta

 

 • luvattu toimitusaika on asiakkaan kannalta useinkin se ratkaiseva seikka, jonka perusteella hän on valinnut tietyn yrittäjän yhteistyökumppanikseen ja jos yrittäjä ei pysty pitämään lupaamaansa toimitusaikaa, niin yhteistyön jatkuminen on vaakalaudalla

 • mutta…

 2.    Soita, jos et pysty toimimaan lupaamassasi ajassa, sillä…

 

 • …monestikin asiakkaalla ei ole kaikki ihan niin tarkkaa, mutta tarkkaa on se, mitä on luvattu.

 • kerron tästä esimerkin viime päiviltä: Olen erään yksityistien toimitsijamies ja halusimme tiellemme neljä kuormaa mursketta, jotka eräs yrittäjä lupasi toimittaa määrättynä aikana. Yrittäjältä oli auto mennyt remonttiin ja hän ei pystynyt pitämään lupaamaansa aikataulua. Muut tieosakkaat hiillostivat – ihan aiheellisesti – minua, että miksi luvattu aikataulu ei pitänytkään. No siitä selvittiin, kun soitin yrittäjälle ja sen jälkeen kerroin tieosakkaille viivästymisen syyn. Olis se yrittäjä voinut soittaa minulle, että toimitus viivästyy!

 3.    Laskuta heti, kun olet saanut työsi valmiiksi

 

 • tämä on suuri ongelma monien yrittäjien toiminnassa eli asiakas saa anella, että saisi laskun yrittäjän tekemästä työstä - parhaillaankin odotan kahdelta yrittäjältä laskua ja toiselle olen jo soittanut, että missä lasku viipyy!

 • työelämän ajalta minulla on kokemus, että jos yrittäjäperheen emäntä huolehtii laskutuksesta, niin hommat ovat kunnossa. Jos miespuolinen yrittäjä itse yrittää toimia myös laskuttajana, niin vaikeaa on asiakkaan saada laskua!

 

Olisiko tähän laskuttamisongelmaan ratkaisu se, että jos yrittäjä ei saa laskua aikaiseksi kuukauden kuluessa työnsuorituksesta, niin laskua ei tarvitse maksaa? 

 

Mitä sanoo Suomen Yrittäjät –järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Yrittäjät, Mikael Pentikäinen, yrittäjät ovat maamme voimavara,

Keskustan kokeneet kansanedustajaehdokkaat varmistavat puolueen menestyksen kevään eduskuntavaaleissa

Sunnuntai 30.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan listoilla on valtakunnallisesti nyt 206 eduskuntavaaliehdokasta. Puolue tulee nimeämään täyden listan ehdokkaita jokaiseen vaalipiiriin ja se merkitsee, että Keskustan ehdokkaiden määräksi muodostuu 216.

 

Kokeneiden ja paluuta kansanedustajiksi tavoittelevien keskustalaisten nimilista on kunnioitusta herättävä ja lista saattaa vielä saada uusia nimiä.

 

Äkkiseltään tulee mieleen ainakin seuraavat paluuta eduskuntaan yrittävät ja rautaista kokemusta omaavat kansanedustajaehdokkaat:

 

 • Paavo Väyrynen Lapin vaalipiiristä

 • Matti Vanhanen Uudenmaan vaalipiiristä

 • Olavi Ala-Nissilä Varsinais-Suomen vaalipiiristä

 • Juha Korkeaoja Satakunnan vaalipiiristä

 • Kauko Juhantalo Satakunnan vaalipiiristä

 • Hannu Takkula Pohjois-Pohjanmaan vaalipiiristä

 

Kovia ja asiantuntevia henkilöitä kaikki.

 

Keskustan listoilta on eduskuntavaaliehdokkaina myös muita sellaisia henkilöitä, jotka ovat aiemmin olleet kansanedustajina, mutta luettelemani ovat nimekkäimmät.

 

 

Viime päivinä on käyty keskustelua, että josko myös Olli Rehn olisi asettautumassa Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi.

 

Toivottelen Olli Rehn´n Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi vaikkapa Helsingin vaalipiiriin!

 

Väyrysen ja Takkulan eduskuntavaaliehdokkuus ja Rehn´n mahdollinen ehdokkuus merkitsisivät Keskustan osalta mielenkiintoista tilannetta Keskustan europarlamenttiryhmässä – edellytyksenä tietysti se, että kaikki mainitut valittaisiin kansanedustajiksi.

 

En lähde spekuloimaan Keskustan MEP -tilanteella sen enempää, mutta totean, että valituiksi tulleiden Olli Rehn´n, Paavo Väyrysen ja Anneli Jäätteenmäen jälkeen eniten ääniä saivat Hannu Takkula, Elsi Katainen ja Mikael Pentikäinen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Matti Vanhanen, Olavi Ala-Nissilä, Juha Korkeaoja, Kauko Juhantalo, Hannu Takkula, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Elsi Katainen, Mikael Pentikäinen, Keskustan kansanedustajaehdokkaat,

Maamme huippupoliitikot saapuvat mielellään Tampereelle!

Perjantai 23.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Vietin eilen talkoohommissa iltapäiväkolmeen saakka Vaalimökeillä Tampereen Keskustorilla tai Hämeenkadun toisella puolella sijaitsevalla Jugend-torilla.

 

On todettava, että Tampere on vaalien alla paikkakunta, jonne maamme huippupoliitikot saapuvat mielellään.

 

Tässä on pieni kuvakimara eilen linssini eteen sattuneista maamme kärkipoliitikoista.

 

 

 

 

vaalit1

 

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (SDP) suhtautuu aina kaikkiin puheilleen pyrkijöihin suurella suopeudella. Olen jutellut Koskisen kanssa joskus aikaisemminkin.
 

 

 

 

vaalit2

 

 

En ole aiemmin tuntenut kokoomuksen kansanedustajaa ja nyt eurovaaliehdokkaana olevaa Pia Kaumaa, mutta nyt tunnen.

 

Keskustelimme pätkän verran ja Kauma kertoi, että on ennen kansanedustajakauttaan ollut yritysmaailman palveluksessa. Huomasimme, että olemme ”samansieluisia”, sillä kumpikin pitää tärkeänä, että politiikkaan ryhtyvä on aikaisemmin tehnyt ns. oikeita töitä!

Kauma kertoi, että hän on eduskunnassa sijalla 9. niistä yhdestätoista kokoomuslaisesta kansanedustajasta, jotka viime vaaleissa valittiin Uudenmaan vaalipiiristä kansanedustajiksi.

Sain Kauman pyynnöstä ottaa hänestä kuvan myös hänen omalla kännykkäkamerallaan ja onnistuin kuulemma hyvin!

 

 

 

vaalit3

 

 

SDP:n Miapetra Kumpula-Natri on gallupveikkausten mukaan pääsemässä SDP:n toisena ehdokkaana Euroopan Parlamenttiin.
 

 

 

vaalit4

 

 

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen ja Keskustan eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen keskustelivat innokkaasti kahdestaan, mutta ”käskystäni” nostivat hetkeksi katseensa kohti kameraani.

 

 

 

vaalit5

 

Vihreiden Tarja Cronberg teki vaalityötä mielestäni teknisesti aivan oikein, kun oli jatkuvasti liikkeellä Sokoksen ja Rautatieaseman välillä Hämeenkadulla ja jakoi omaa esitettään.

 

Mainitsin tästä Cronberg´lle ja totesin, että tunnetuille poliitikoille se sopii, mutta ei tuntemattomille. Cronberg on tunnettu poliitikko ja hänelle tämä todellinen jalkatyö sopii ja varmaan myös tuo tulosta.

 

 

 

************

 

Poliitikko on kiitollinen kuvattava amatöörikuvaajallekin, sillä kun poliitikko näkee, että joku aikoo nyt häntä valokuvata, niin poliitikko antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

 

Tästä minä pidän ja taisin siitä eilenkin mainita monille kuvauskohteilleni - kaikki allekirjoittivat mielipiteeni!

 

 

***************

 

 

Arvostan puoluekannasta riippumatta henkilöitä, jotka ovat lähteneet vaaleissa mittauttamaan suosiotaan.

 

Tässä jutussa mainitsemani sekä kuvaamani henkilöt ovat näin tehneet ja siitä heille suuri arvonanto!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustorin vaalimökit, eurovaalit Tampereella, eurovaalit, Johannes Koskinen, Pia Kauma, Miapetra Kumpula-Natri, Oras Tynkkynen, Mikael Pentikäinen, Tarja Cronberg,

Suomen turvallisuuspolitiikasta on voitava keskustella!

Keskiviikko 30.4.2014 - -Esko Erkkilä-

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on päättymässä 20.5.2015 ja varsinainen vaalipäivä on toukokuun 25. päivänä.

 

Eurovaalit eivät ole ehkä paras innoittaja, jotta voitaisiin syvällisesti keskustella Suomen turvallisuuspolitiikasta.

 

Keskustan eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen toki yritti avata keskustelua Suomen Nato-jäsenyyden tiimoilta, mutta asia on ainakin vielä nyt sivuutettu vaikenemalla.

 

Näen, että Suomen turvallisuuspolitiikka ja sen myötä Nato-keskustelu pitää avata heti eurovaalien jälkeen ja toivon, että se on tärkeä osa-alue, kun käydään eduskuntavaaleihin 2015.

 

Ukrainan tilanne merkitsee, että siirtoja Suomen ja Naton välisissä suhteissa ei tapahdu kriisin ollessa päällä, mutta se ei saa tukahduttaa kaikkien ajatuksissa olevaa kysymystä.

 

Asettaudun välimaastoon Nato-intoilijoiden ja Nato-keskustelujen kieltäjien väliin.

 

Odotan päättäjien asemassa olevilta kannanottoja Suomen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

 

Joudun samaan hengenvetoon toteamaan, että ulkopoliittiseen ajatteluun pystyvien päättäjien määrä on perin rajallinen.

 

Asemansa vuoksi pystyvien päättäjien joukkoon kuuluu luonnollisesti Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, mutta hänen lisäkseen joukko on kovin harvalukuinen.

 

Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen lienevät Niinistön ohella ainoat, jotka omaavat kompetenssia linjata Suomen etuja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

 

Tuomiojalla lienee päivitetyt tiedot, mutta ovatko Väyrysen tiedot ajantasaiset?

 

On selvää, että nykyhallituksesta Tuomiojan lisäksi ei kenelläkään muulla ole taustaa linjata Suomen turvallisuuskysymyksiä.

 

Maan turvallisuuspolitiikka ja sen harjoittaminen pitäisi olla pitkäjänteistä toimintaa ja sen vuoksi on suuri ongelma, että hallituksen keskeisten ministereiden ”maanpakolaisuuden” vuoksi hallitus on toimintakyvytön eduskuntavaaleihin saakka.

 

Hallituksen toimintakyvyttömyys merkitsee, että kansalaiset tukeutuvat maan turvallisuuspolitiikan hoitamisessa nyt Tasavallan Presidentin linjauksiin!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, Nato-keskustelu, Nato-keskustelu Suomessa, Sauli Niinistö, Mikael Pentikäinen, Erkki Tuomioja, Paavo Väyrynen,

Selkeäsanainen linjaaja: Mikael Pentikäinen

Torstai 27.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eurovaaliehdokkaat Mikael Pentikäinen ja Jouni Ovaska vetivät maanantaina maaliskuun 24. päivänä useamman tilaisuuden sarjan Pirkanmaalla.

 

Pääsin kuuntelemaan ja haastattelemaan Pentikäistä ja Ovaskaa heidän Tampereella Café Siilinkarilla järjestämässään yleisötilaisuudessa.

 

On selvää, että edellispäivänä tapahtunut ”sote-solmun” avaaminen hallitsi keskustelujamme.

 

Oli mukava kuulla mielenkiintoista taustatietoa siitä, että miten hallitusta autettiin vaikean kysymyksen ratkaisemisessa.

 

 

pentikainen1

 

 

Mikael Pentikäinen – jonka isä Juha Pentikäinen toimi Keskustan varapuheenjohtajana 1986 – 1988 – totesi, että ”sote-kysymys piti saada pois pöydältä” ja sen vuoksi sen ratkaiseminen parlamentaarisesti oli oikea ratkaisu.

 

Pentikäinen osaa pelkistää asiat ja hän totesikin, että nyt on ratkaistavana vielä kaksi isoa asiaa ja ne ovat;

 

 • eläkeiän nostaminen
 • talouden kasvupaketin aikaansaaminen

 

Ei voi olla oikein, että Suomen velkataakka lisääntyy nyt 10 miljardin euron vuosivauhdilla, totesi Pentikäinen.

 

”Emme voi toimia niin, että tuhoamme luonnon ja ajamme itsemme pysyvästi heikkkoon kilpailukykyyn” – tässä eräs Pentikäisen linjaus, johon on helppo yhtyä.

 

 

 

pentikainen2

 

 

Mikael Pentikäinen totesi, että Ukrainan kriisi on vakavoittanut poliittiset toimijat, sillä kyseessä on kylmän sodan jälkeen vaikein kriisitilanne.

 

 

Esityksensä lopuksi Pentikäinen teki hyvän yhteenvedon niistä toimenpiteistä, jotka Euroopassa nyt pitäisi toteuttaa:

 

 • Euroopan talouteen on saatava vauhtia
 • Euroopan pitää keskittyä oleelliseen
 • Eurooppaan on palautettava rehellisyys

 

 

***********

 

Huomasin yleisötilaisuuden keskusteluosuudessa, että kokeneena toimittajana Mikael Pentikäisellä on laajat tiedot maamme talouselämästä.

 

Keskustelimme Uudessakaupungissa aloittaneesta soijatehtaasta ja Pentikäisellä oli sen nykyisestä omistuspohjasta sekä raaka-aineen tuontisatamasta paremmat tiedot kuin minulla.

 

Uskallan Uudenkaupungin soijatehtaan kohdalla verrata Pentikäisen tietomäärää omaani, sillä sain työelämässä seurata suorastaan sisäpiirissä niitä vaiheita, jotka edelsivät tehtaan päätymistä Uuteenkaupunkiin.

 

Totesimme yhdessä, että aloittelevan soijatehtaan vakavat työtaistelutoimenpiteet eivät ole markkinoita etsivälle yritykselle hyvää meriittiä.

 

 

************

 

 

Mikael Pentikäinen antoi itsestään monipuolisen ja asioihin paneutuneen kuvan, joten on helppo toivotella hänelle parlamenttipaikkaan päätyvää eurovaalimenestystä!

 

 

Palaan Jouni Ovaskaa koskevaan pohdiskeluun ehkä jo huomenissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikael Pentikäinen, Jouni Ovaska, eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Keskustan eurovaaliehdokkaat, sote-sopimus, Juha Pentikäinen, Uudenkaupungin soijatehdas, Finnpretein Oy, Uudenkaupungin soijajalostamon työselkkaukset,